Last news in Fakti

3 Юли, 2010 12:08 4 917 21

Нова визия за Tesla Roadster

  • tesla

По време на провеждащият се от 2 до 4 юли Фестивал на скоростта в английския град Гудууд, компанията Tesla представи обновена версия на модела си Roadster. Към моделното име иновацията получава допълнителен индекс 2.5.

Външно разликите не са малко, но не са и радикални. Нова е предната броня, която се характеризира с допълнителни вентилационни отвори. Различна е и радиаторната решетка, а в задната броня са интегрирани ефектни дифузьори.

В салонът на автомобила са монтирани нови седалки, които според представители на производителя са доста по-комфортни от досегашните. Съвсем различни са и материалите в салона, а като опции се предлагат камера за обратно виждане, нов седем инчов дисплей и навигационна система.

Както и до сега обновеният автомобил ще се предлага в две версии -  Roadster и Roadster Sport. И при двете електромоторът е един и същ. Той разполага с мощност 288 к.с., но при спортния вариант електродвигателят е с по-голям максимален въртящ момент.

Максималната скорост и при двата варианта е 200 км/ч, но ускорението е различно. Базовата Tesla ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.9 секунди, докато версията Sport прави това упражнетие за 3.7 секунди.

Автономният пробег на електрическата кола е около 390 километра, а зареждането на литиево-йонните батерии става за 3.5 часа. От компанията заявиха, че продажбите на обновения вариант стартират веднага. До момента са продадени 1 200 електромобила на клиенти от 23 страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 posetitel

    8 4 Отговор
    Tupalka!
  • 2 Ogi

    2 16 Отговор
    Не ме кефи!!!
  • 3 адекватен

    10 5 Отговор
    Това е извънземен автомобил! Не случайно струва колкото Ferrari, даже и повече.
  • 4 Viva Italy

    10 3 Отговор
    Прилича ми на Gumpert Apolo.V umalen variant.
  • 5 EV 1

    8 5 Отговор
    това е истината!!!!!!! Да живее електродвигателя!!!!!
  • 6 00kk11

    6 10 Отговор
    Добра кола, но заразлика от Феррари е с батерии и е дори по-непрактична а и няма да доставя такова удоволствие на шофьора докато я кара.Добро забавление, но ще омръзне много бързо.
  • 7 STEFAN

    1 2 Отговор
    STRAHOTEN INTERIOR!
  • 8 pe6o

    4 7 Отговор
    Добра кола, но заразлика от Феррари е с батерии и е дори по-непрактична а и няма да доставя такова удоволствие на шофьора докато я кара. Mnogo si prav ne li to zvuka v tunela ne e rabota...
  • 9 manolovv

    5 6 Отговор
    Крайно време е ДВГ просто да се забрани със закон. На всички ни става ясно, че петролната ера трябва да отмине възможно най - скоро!!! Защото в скоро време парите спечелени от продажба на петрол ще трябва да си ги харчат на друга планета!!!
  • 10 M_Power

    5 6 Отговор
    manolovv, Трябва да ти се забрани със закон да говориш по тая тема. Кво искаш - като даващ газ да се чува звук от центруфуга на пералня или примерно звук от V8, който те кара да настръхнеш?! Нека си има коли с електрически двигатели, но просто няма как ДВГ да изчезне...
  • 11 lud

    5 6 Отговор
    още не мога да възприема тези електрически двигатели като нещо добро и практично за ежедневието ... нито има толкова пунктове кадето да се зареждат тези чудесии нито пък може да се насладиш найстина толкова на колата ... вярно че трябва да се мисли за напред по точно за опазването на планетата ама такива ТЕСЛИ да не м се мяркат най-добре...
  • 12 AMG

    4 3 Отговор
    M_Power - golqm si razbirach! Sig zad volana ne si sqdal oshte!:D
  • 13 М_Power

    2 4 Отговор
    Така е, така е. Пералня като тая още не съм карал! :D :)
    Жив и здрав
  • 14 FXX

    5 1 Отговор
    И аз гледам със недоверие към тези автомобили, относно чуството зад волана, но като виждам какви динамични показатели вадат, се обеждавам че лесно ще забравим старите двигатели със вътрешно горене. И все повече се убеждавам че това е бъдещето. А и момчета преди се нервирах на некомпетентните ви изказвания и пишех колко сте прости, но от извесно време само ги чета и се смея. Та помислете за какво се псувате и харчете нерви, всяка една марка си има плюсове и минуси. Малко повече уважение към останалите, лесно е да пишеш колко е смотан другия.
  • 15 TROSHACHA

    3 2 Отговор
    BRAVO!TEZI HORA OT TESLA MOTORS SA NA PUT DA NAPRAVIAT ISTINSKI BUM V AVTOMOBILOSTROENETO.I TESLA- MODEL S-SUSHTO NE E ZA PODCENIAVANE!!!
  • 16 e-Power

    8 3 Отговор
    Черната мъзга свършвааа! Скоро от нея ще се прави само асфалт и пластмаса, а таксите да караш ПЪРДЯЛНИК ще са на грам отделяни емисии съгл. новите закони в ЕС!
    Двигателят с вътрешно горене е глух клон на еволюцията! Това е агонизираща техника, работеща благодарение на непрекъснати взривове и триене на хиляди чаркове. Крайно време е да бъде заменен от електромотор - безшумен, способен да поема претоварвания=да прави "коне" В ПЪТИ над номиналните си БЕЗ НИКАКВА ПОВРЕДА, с КПД, тегло, мощност, обороти, вътящ момент и ускорение - немислими и недостижими за ДВГ! И най-вече - С ЕДНА ДВИЖЕЩА СЕ ЧАСТ. Моторът на Tesla Roadster Sport тежи ТОЧНО 52 кг и прави 288 КОНЯ!!!
    Здравейте електромагнитни СИЛИ! СБОГОМ парни локомотиви!
  • 17 аз

    5 2 Отговор
    Браво! Надявам се скоро да се появят повече електромобили, та цената им да стане по-"човешка".
    А на "настръхващото момченце" искам да кажа, че има начин ДВГ да изчезне. И денят не е толкова далеч.
  • 18 Viper

    0 2 Отговор
    Bravo na rusnacite!!
  • 19 ...хъм

    0 1 Отговор
    имам същата, яка количка
  • 20 М_Power

    0 1 Отговор
    e-Power, това че свършва сигурно си го чул по новините от Ани Салич и Юксел Кадриев. Вярваш ли си въобще, че ДВГ ще изчезне?! Ставаш смешен просто. Има толкова много алтернативни горива...
    " Крайно време е да бъде заменен от електромотор - безшумен, способен да поема претоварвания=да прави "коне" В ПЪТИ над номиналните си БЕЗ НИКАКВА ПОВРЕДА, с КПД, тегло, мощност, обороти, вътящ момент и ускорение - немислими и недостижими за ДВГ!"


    Искаш да ми кажеш, че един безшумен мотор (или такъв със звук от кухненски миксер) ще ти доставя повече удоволствие от рева на един V8?!
    Без никаква повреда - това е смешно и НИКОГА не може да бъде постигнато (а и производителите нямат интерес). Ще има да мирише на изгоряло... Има една тема за елетромобилите малко по-назад от тази - там можеш да видиш колко струват едни акумулатори.
    В момента има една тема най-отгоре, в която можеш да видиш кои двигатели са с мощност и въртящ момент недостижими за електрическите...
    Също не знам как ще стане с пътническите самолети да са с ел. двигатели ?!
    Жив и Здрав
  • 21 posetitel

    0 0 Отговор
    To che zasega sa skupi elektroawtomobilite i chastite za tiah, e neosporim fakt, no dali shte e taka sled 10 i malko poweche godini? W japonija ima programa, spored kojato prez 2020 godina 100 % ot kolite, dwizeshti se w gradowete da sa elektromobili, i horata rabotjat w tazi posoka ot godini. Edwa li ES shte ostane po-nazad w tazi tendenciq, a dotogawa tezi tehnologii shte sa znachitelno usawarsenstwani i poewtineli i masowi. sashtoto e kakto pri plazmite i laptopite, predi 10 g, bjaha edno, sega sa drugo weche i sa po-masowi i po-nadezdni.