8 Юли, 2010 13:26 14 342 22

Смениха визията на Great Wall Hover

  • great wall-
  • hover-
  • haval-
  • h5

Пуснатият на пазара през 2005 година китайски всъдеход Great Wall Hover се ползва с успех не само на родния пазар. Причините за тази немалка популярност са няколко. На първо място е приличният дизайн, заимстван от  Isuzu Axiom. Допълва го лицензният 2.4-литров агрегат от Mitsubishi, а като прибавим към това доброто базово оборудване и доста приемливата цена, нещата си идват на мястото.

Все пак пет години живот на един модел са напълно достатъчни и китайците решиха да направят сериозен рестайлинг. Типично в техен стил обновеният всъдеход отново наподобява известен кросоувър. Този път "вдъхновител" е Mazda CX-7. Сменена е радиаторната решетка, основните светлини са нови, изменена е формата на калниците и броните. Иначе под тази нова обвивка всичко си е по старому. За задвижването се грижат същият 2.4-литров бензинов мотор с мощност 130 к.с. и механична петстепенна скоростна кутия.

Обновеният автомобил с повишена проходимост вече носи името Haval H5. По непотвърдена информация китайците правят това, защото в бъдеще искат названието Hover да се превърне в премиум бранд на компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пикапа

    27 22 Отговор
    заляха света с фалшиви и измислени марки.
  • 2 constructive

    19 28 Отговор
    Абе фалшиво, ама си има Евро 5, на EuroNcar 4 звезди и продажната му цена в Европа ще е 17500 Евро с ДДС. Между другото ако не сте се сетили това е един от моделите които ще се правят в България от края на 2011 година.
  • 3 ANGEL

    28 12 Отговор
    Не вярвам на обещания, а вярвам на това което виждам. Ако някога вземат да го сглобяват у нас и да разкриват работни места- евала.
  • 4 Y 61

    33 24 Отговор
    Да не съм малоумен, че да дам 17500 евро за джип измислена марка като за тези пари ще взема на старо някой марков джип, например МЕРЦЕДЕС Г- КЛАСА, МЕРЦЕДЕС МL, BMW X5, NISSAN PATROL и други доказали се марки и модели. Този измислен джип ако реша да го продам на старо няма кой да ми го купи, а дори да ми го купи някой ще е за много малко пари, защото за измислена марка автомобили се намира някой да го купи като нов, но на старо ще го купи някой авантаджия, а доколкото знам те пари не дават.
  • 5 NE

    15 19 Отговор
    Бягайте далече от Китайски ментета
  • 6 гошо

    17 10 Отговор
    казват че нашите щели струват около 12000 лева
  • 7 шаро

    15 15 Отговор
    мечтай си
  • 8 mdaa

    4 26 Отговор
    От мен едно голямо НЕ !
  • 9 kakadu

    17 12 Отговор
    кой ще ни продава нов джип за 12000 лева. новата базова лада нива струва над 14000 лева. новата дачия дръстър най- базовата дори без двойно предаване,а само на предно предаване с което ще е проходима колкото логан струва над 16000 лева. кой ще ни продава нов джип за 12000 лева, айде стига сме мечтали, а да погледнем реалността.
  • 10 ferari

    13 14 Отговор
    Ами аз не харесвам китайските марки но си спомням какво стана с компютрите а те са на хай тек технологията . Сега това се случва и с автомобилите за жалост.Вече падна една свидна жертва за съжаление Волво е тяхна собственост и сега всичко ще стане посредствено лъскаво с много екстри (повечето безмислени) и МНОГО КИТАЙСКО .Мир на прахът на таз марка .Скоро и други ще последват тоз пример .
  • 11 constructive

    22 17 Отговор
    Само искам да Ви напомня за исторически факти. Спомнете си какво мислеше света за японските автомобили преди 30 години. И какво може да кажем за тях сега! За по-младите - какво се говореше за корейските автомобили преди 15 години. И дали сега те не са по-добри поне от половината европейски марки? Недейте да подценявате китайската индустрия - не забравяйте, че те имат уникалната възможност да шлифоват всичките си проблеми на вътрешния пазар и то в колосални обеми. Честно казано, не им и трябва европейския пазар - много успешно си продават в Азия, Африка, а вече и Америка. Но неминуемо ще стигнат и до Европа, и тогава всички ние само ще спечелим, защото конкуренцията ще се повиши, а това ще доведе до по-добри цени и по-качествена продукция.
  • 12 ЛАЗАР

    13 9 Отговор
    да не би случайно стара японска кола да се сервизира лесно, а за стар японски джип положението там е страшно. преди 2 години в нас имаше нисан патрол Y60, а сега имаме стара Г- класа 240 дизел, която се сервизира по- лесно и с по малко средства.
  • 13 Awsed

    15 10 Отговор
    Нещо което бях пуснал след предишната статия за тия коли за самоубийци.
    Това и без пари да ми ви дават ....... иначе си имат даже airbag .....

    http://www.youtube.com/watch?v=245NCBsj4Lc

    http://www.youtube.com/watch?v=g5SRyG6UR2A

    Без коментар. Някой ден може и да няправят нещо, което си струва, но дотогава колко хора ще отнесат в гроба...
  • 14 Mdaa

    5 12 Отговор
    Радостта на някои хора при вида на китайското ми напомня как се радваха едно време при пускането на нов модел москвич . Името в превод на това на снимката : Голяма Стена Хувър . Голямата стена я знаем къде е , ама с това Хувър май се опитват да му придадат американски привкус . По би му прилягало името Голямото Дърво Куфар . А балъци да го купят бол...
  • 15 pitbull

    15 11 Отговор
    pisna mi ot avtomobili menteta
  • 16 mercedess

    5 7 Отговор
    kvo da govorim imeto govori samo za sebe made in china jivot 1 day :d
  • 17 o

    5 3 Отговор
    предишната визия беше гепена само от Isuzu Axiom, новата има и елементи от Mazda птпред :)
  • 18 Niko

    4 2 Отговор
    Taka si e / o / - gepvat zdravo kitaicite, no na koito ne mu haresva - 6te mu se nalozi da svikva. Bade6tet0 na avto pazara teparva im predstoi. Prosto im triabvat o6te niakolko godinki i stoi ta gledai. Predi niakolko desetiletia i koreicite taka plaho stapiha na tozi pazar - glei gi sia...
  • 19 M_Power

    2 3 Отговор
    "Смениха визията на Great Wall Hover". Впечатлени сме от тази топ новина и тази иновативна смелост на производителя.
  • 20 mimo

    9 0 Отговор
    Защо към всичко китайско сте скиптични. А запознати ли сте с китайския пазар? Имат стоки които са конкурентни на световния пазар за които не знаем, това че дребните търговци внасят такива и ни зарибяват, това е друг въпрос. А и този пазар е най-бързо развиващия се.
  • 21 koleto

    5 0 Отговор
    Не подценявайте китайците!Не забравяите,че всичко което пиете,ядете,пипате и употребявате в момента е правено в повечето случай от тях.Много сте май сигурни ,че и на това което карате частите не са правени там а?
  • 22 всетая

    2 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=7KY4Yi_NPHo&NR=1
    http://www.youtube.com/watch?v=gkftZyNL8EA
    Не бъдете толкова скептични...