Last news in Fakti

6 Април, 2019 12:00 49 190 77

Една бензиностанция в София, в която (най-вероятно) ви лъжат

  • бензиностанция-
  • софия-
  • измама
Една бензиностанция в София, в която (най-вероятно) ви лъжат - 1

Започваме с уговорката, че видеото, което ви показваме по-долу е споделено от потребител в социалните мрежи и не сме 100 % сигурни в неговата достоверност. Въпреки това решихме, че е добре да ви предупредим, защото не е тайна, че подобен род измами съществуват в много от отраслите в нашата мила родина.

Става дума за клип, заснет в столицата на една от бензиностанциите от веригата Shell. По-конкретно това е обектът на "Цариградско шосе". От видеото се вижда как при неработещ, но отворен "пистолет" колонката си начислява гориво, без такова да влиза в резервоара. Най-вероятно става дума за програмиране на отчитане на време, нещо като "престой" на таксиметровите апарати.

Имайте предвид, че бензиностанциите от веригата Shell са на принципа Франчайзинг и не е задължително това да се случва на всички обекти. Същата схема пък, може да се прилага и от други вериги или отделни обекти на други брандове. Така че просто бъдете внимателни, защото бензинът, колкото и да твърдят, че бил евтин, за нас, средностатистическите българи, съвсем не е.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Определено е истина

    286 11 Отговор
    Случи ми се на бензиностанция на Лукойл на магистрала Тракия, но започна да брои още щом бензинджията извади пистолета от леглото на колонката. Не беше докоснал колата даже. Мошеници са всичките в бранша!
  • 2 фори

    266 18 Отговор
    Спите ли още,егати шараните сме.Всеки народ си заслужава управниците,нашия по две.Малка им цената на горивата,егати алчноста!!!
  • 3 Gosho

    148 2 Отговор
    И при мен се случи на OMV
  • 4 Владимир Реджепович Бойкович

    219 7 Отговор
    Къде са проверките кзп мзп качество йок, сипват ни бълвоч, пътища йок дупки неравности, винетка 100 кинта, заплати йок данъци увеличение! Welcome to Bulgaria.

    Коментиран от #59

  • 5 ТАС

    35 78 Отговор
    Това най вероятно е проблем с маркуча за пистолета на колонката. На практика маркуча за пистолета представлява два маркуча един във друг. Външния е за горивото, което се налива. Вътрешния е за "изсмукване на парите" изсмукване на изпареното гориво в резервоара ви, за да се налее новото гориво. В този случай обикновено вътрешния маркуч е леко наранен и от външния влиза гориво във вътрешния. Тази повреда обикновено не се хваща докато не стане сериозен теч защото никой не и обръща внимание. А няма и видими индикации за нея. За 12-13 секунди изтичат 10 милилитра. гориво.

    Коментиран от #13

  • 6 Без име

    136 8 Отговор
    Навсякъде за всичко ни лъжат.
    Най- болезнено е при електроенергия.
  • 7 икономия баце

    72 2 Отговор
    Караш, караш, спреш да заредиш па отлееш !
  • 8 Но уотк ин БГ

    47 0 Отговор
    Честито!!!!
  • 9 ник

    86 6 Отговор
    Аз си мислих че маздата ми гори много па то ква била работата

    Коментиран от #10

  • 10 Пешо

    79 6 Отговор

    До коментар #9 от "ник":

    Маздата не гори много , прецакват ни с гориватс
  • 11 месара

    85 13 Отговор
    на това се казва капан, правил съм го до като работех в Петрол '86-'92г.
  • 12 Ай стига бе

    81 49 Отговор
    Ми тоя какво иска бе? Пъхнал маркуча в колата и без пари ли да е това? То всяко пъхане на маркуча тук-там си е пари, а той се оплаква за някакви си 2 ст. Я поискай да си пъхнеш ти твоя маркуч на някоя да видиш какви суми ще ти струва.
  • 13 Миризлив пор

    111 4 Отговор

    До коментар #5 от "ТАС":

    Номера е доста стар и не е "случайно нараняване", обикновено кога в маркуча с парите има течно гориво се разбира много бързо. Евала че поне са казали този път коя е бензиностанцията.
  • 14 Garrincha

    107 9 Отговор
    За около 30 секунди - 7 стотинки … 100 човека - 7 лева, 1000 човека - около 70 лв … културна измама, ми се чини ! Цвъко Физика е по-майстор !

    Коментиран от #16

  • 15 Шел отговаря

    84 16 Отговор
    ИМА БЕНЗИНОВИ ИЗПАРЕНИЯ. ОТЧИТАМЕ И ТЯХ ЗА ВАША СМЕТКА НЕ ЗА НАША.
  • 16 Червената шайка-терористи.

    52 58 Отговор

    До коментар #14 от "Garrincha":

    Ленчето милЙончева и курни слаНинова-Техноимпексова, са недостижими. Те са #1.
  • 17 гражданин

    128 4 Отговор
    Истина е!Няколко пъти ми направи впечатление на "Шел" и на "Лукоил". На "Лукоил" при вдигане на пистолета започва броенето,а като натиснеш спусъка докрай се получават няколко "тласъка"на брояча.Два пъти засичах в разграфена туба за гориво.На всеки 5л(показание на брояч колонка),в тубата има 4,5л.Това е 10%!!! Присъствах на оплакване на клиент,който заяви,че в газовата му бутилка с вместимост 35л, броячът е отчел 38л,при положение,че е имало газ в нея. За жалост ни мамят и с качеството,и с количеството на горивата.
  • 18 Тираджия

    58 8 Отговор
    Хора,зареждайте си сами и през седмица в разграфена тубичка от 5 литра,това е нашият контрол. Ако льжат, не им стьпвате доживот,дето се вика Бойкот до Живот. Ако можете изисквайте информация,колко процента биоетанол в бензина има,и колко биодизел и сяра в предлагания Ви дизел.

    Коментиран от #29

  • 19 Вики

    124 3 Отговор
    Има ли още някой наивен шофьор - който не знае че минимум 72 часа преди проверка на на бензиностанция се звъни на управителя на обекта да ги прупреди че ще идват на проверка - и звъненето е от служителя на ДМК - държавен метрологичен институт!!! Три денонощия преди да дойдат всички в обекта са подготвени че идва проверка на колонките!!!!

    Коментиран от #42

  • 20 Гост

    127 8 Отговор
    На Шел се спира само за минерална вода и тоалетна
  • 21 ШЕЛ БЪЛГАРИЯ

    42 4 Отговор
    ТАКАЕ В НАШИТЕ ОБЕКТИ НА ШЕЛ АКО ИСКАТЕ V-POWER ЩЕ ВИ ЖУЛКА ПОВЕЧЕ ОТ
  • 22 На баба ви бурката, на дедо ви масуря

    8 108 Отговор
    Снималия е тъпо парче и е добре да се гръмне.
  • 23 На варненския

    61 13 Отговор
    Бензинджията на Марешки ми сипа догоре. Изчаках да видя сумата, за да тегля от банкомата до касата.
    Не помня точно, но да речем пишеше 45лв. Тегля, нареждам се - за моята колонка ми искат (и така пише на таблото) - 48лв.
    Питах ги как така сумата се е променила докато отида от колонката до касата, при положение, че маркуча е изваден пред мен на 45лв. Хилеха се, да съм викнела контрола, било невъзможно технически. Веднъж извадил ли си маркуча, докато не се плати, колонката не пускала гориво и аз съм объркала. Да, ама не съм. Повече не стъпах там.

    Коментиран от #63

  • 24 Мръсни рептили

    40 1 Отговор
    Са всичките петролни гадове
  • 25 Дедо1

    21 3 Отговор
    Сите ура ми да ги убие
  • 26 vasik atanasova

    33 1 Отговор
    МЕНЕ МЕ ЛЪГАХА НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ БЕНИТА
    ВЪВ ВАРНА
  • 27 Лунатик

    48 4 Отговор
    На бензиностанция "Еко",на околовръстното,след Икеа,посока Перник ми сипаха доста повече отколкото събира резервоара.Обясниха ми,че не разбирам.
  • 28 хахаха

    27 3 Отговор
    то и на Лукойл е същото карам на газ от друтине вериги ама не от Шел колата гори 11-12 сипвам на Лукойл след 1 ден 19-20 е Вальо да го духа тогава

    Коментиран от #45

  • 29 vasik atanasova

    46 2 Отговор

    До коментар #18 от "Тираджия":

    АЗ ПРАВЯ ТАКА
    НО ВЗЕХА ДА НЕ МИ ДАВАТ ДА СИ ПЪЛНЯ ТУБАТА
    ХЕМ СИ Е ТУБА ЗА БЕНЗИН
    ИМАЛО КАМЕРИ
    ГЛОБАТА БИЛА 500 ЛЕВА НА СЛУЖИТЕЛ И 2000 ЛЕВА НА ФИРМАТА
    КРИЯТ СЕ ГАДОВЕТЕ
    В ТУБА ЗА 5 ЛИТРА ВЛИЗА 6,5 ЛИТРА
    ВЪРВЕТЕ И ПРОБВАЙТЕ ДА ВИДИТЕ
    И АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ КОЛАТА ГОРИ МНОГО И Е ВОДИХ НА ЕЛКОН
    ДА МИ РАЗБУТВА ИНЖЕКЦИЯТА
    А ТО МАМЯТ НИ ЯКО
    НА КАСИТЕ СЪЩО
  • 30 Atanas

    17 0 Отговор
    Tova e nisto na OMV popovica zarejdah gaz predi da pusnat gazta imashe 2,70 lv. Pitah gi kakvo stava -izmamnici proverete gi i tyah.
  • 31 Б. Борисов

    26 22 Отговор
    Само на Марешки сипвайте, постоянно го контролират от метеорологията

    Коментиран от #32, #38

  • 32 гост

    37 1 Отговор

    До коментар #31 от "Б. Борисов":

    Ти правиш ли разлика между МЕТЕОРОлогия и МЕТРОлогия?

    Коментиран от #35, #37

  • 33 Митака

    16 0 Отговор
    На ОМВ Ямбол е същата работа
  • 34 Толи

    21 1 Отговор
    Това нищо не е днес сипах в десет литрова туба 12 литра на Лукойл горна до електротото
  • 35 Анета

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Явно не прави разлика
  • 36 Тео

    48 1 Отговор
    Това може да е както измама в колонката, така и дефектен клапан на пистолета. Бензинът е под налягане в колонката, а ако клапана не държи е възможно да църцори по малко и дебитометъра да отчита. НО! Тогава възниква логичния въпрос не би ли трябвало след примерно час неизползвана колонка да се олигави цялата?
    При всички случаи са за проверка. При такава ситуация бих повикал управителя и бих се разправял, защото това не е нормално. А в обекта е пълно с камери и надали ще си позволи нещо повече от това да ми каже да се разкарам, което ще доведе до още една публикация в социалните мрежи с името му и със случката, както и адреса на съответната бензиностанция+бонус информиране на съответните служби. А надали някой иска това.
    Все пак поздравления за автора, хубаво е такива неща в нашето време да не бъдат подминавани!
  • 37 Коментар📝

    6 5 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Докторче спри да се заяждаш с хората.А Сш Гледай Далаверката ЗАЩОТО НИТО ЕДНА КРЪВНА ЛАБОРАТОРИЯ НЕ ПОКАЗВА ПОНЕ БЛИЗКИ ПОКАЗАТЕЛИ ТАМ СЕКИ СИ ХИШЕ КАКВОТО ИСКА.ТУКА Е С ПАРИ,А ТАМ Е ЗА ЗДРАВЕТО.ИНАЧЕ МОЖЕШ ДА КРИТИКУВАШ В ТОВА ТЕ БИВА
  • 38 644

    20 3 Отговор

    До коментар #31 от "Б. Борисов":

    Така е! Аз поне 2 пъти съм засичал лично Минчо Празников да взима пробите!
  • 39 Йордан Йорданидис

    18 1 Отговор
    Може би някой ден да се появи апликация за бензиностанции с оценяване на клиенти и така ще се знае къде какво е състоянието на бензиностанциите като качество, количество, цена, чистота, обслужване и прочее.

    Коментиран от #68

  • 40 Жаро жаро ти си пароо

    2 7 Отговор
    Аз па не съм лъган никога щот карам на метан и насекъде бутилките побират едно и също както е по пройзводител параметри и колата минава все едни и същи км докъто свърши метана
  • 41 ASD

    22 0 Отговор
    Това е "нормално" за България. На мен пък в две туби от по10литра ми сипаха 27 литра гориво!!! ти да видиш.
  • 42 Вал

    5 3 Отговор

    До коментар #19 от "Вики":

    Ама сипвате си сами бе кибици
  • 43 Арменеца

    3 0 Отговор
    Батка нещо ново кажи
  • 44 Шофьор

    10 0 Отговор
    "Докато вие приготвяте кафето си сутрин,те се приготвят да ви ударят в литрите! Така ще бъдете сигурни за всяка капка...платена отгоре,и навлязла в резервоара ви"
  • 45 Киро

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "хахаха":

    Аз като заредих на Лукойла-а от обикновенната нафта колата стана като соц трактор да бръмчи нямаше тяга/мощност абе трагедия.сложих добавка и се оправи колата.на Шел и ОМВ горивото става не лъжат поне по мой наблюдения и горивот е толокова колкото сипиш.аз наливам още 10литра като изключи пистолета на всички бензиностанции показва 10литра
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Измамата е пълна

    8 3 Отговор
    Сигурно и мене ме мятат като зареждам.Разхода ми е 10/100 сипвам 30 литра и по пътя на логиката трябва да врътна към 300 километра.на последък ми светва лампичката на 240-250 км.А 1 път като заредих от магистралата лапмата ми светна на 180 тия километър тогава се почувствах тотално измамен.Все пак карам лек автомобил не танк.
  • 48 Измамата е пълна

    6 1 Отговор
    Сигурно и мене ме мятат като зареждам.Разхода ми е 10/100 сипвам 30 литра и по пътя на логиката трябва да врътна към 300 километра.на последък ми светва лампичката на 240-250 км.А 1 път като заредих от магистралата лапмата ми светна на 180 тия километър тогава се почувствах тотално измамен.Все пак карам лек автомобил не танк.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 малиииии

    1 8 Отговор
    абе , ма снимкаджията и бемвист! леее леее, е тия са от най-простите в софия и българия. Народе не спи! манипулирате олигофрен беемвист.
  • 52 В.Великов

    2 0 Отговор
    А вьздуха който дишаме при Вас платен ли е
  • 53 LDS4

    13 0 Отговор
    най лошото е че ние си мълчим и така правят каквото си искат а за какви повреди пишат по долу незнам и защо в други държави няма такова нещо аз съм зареждал в Чехия Словакия Унгария Австрия Сърбия и Германия докато не натиснеш пистолета да тръгне гориво колонката си седи на нулите и не отчита нито пари нито гориво

    Коментиран от #60

  • 54 Онзи

    9 1 Отговор
    Работех като курирер в една фирма и на бензиностанция ЕКО до НДК сеата събра със 8 литра повече колкото е по каталог...Ходи управителя да види записа да не съм направил далавера нещо....Но на записа се е видяло само служителя да сипва гориво а аз съм на метър от колата.И оттогава фирмата не сипва в ЕКО както и аз в личната...А в Лукой не сипвам защото в далечната 2005г ми замръзна нафтата и 12 дни бях без кола ....чаках да затопли времето...

    Коментиран от #57

  • 55 гого

    8 1 Отговор
    Тази колонка е като ТАКСИ ,отчита такса престой.
  • 56 ПРОБЕГ

    2 1 Отговор
    Най голям пробег съм имал при зареждане на бензин на околовръстното на ШЕЛ в София и ЕКО на гарата във Варна.Традиционно малко от Лукойл.Само един път колата вървя видимо по добре но на следващата седмица същата работа.
  • 57 Иванчо

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Онзи":

    На ЕКО във Варна зареждам газ за 20 лева в 60 литрова бутилка.Празна,до нула.На 12,50стотинки спира да пълни и момчето ми вика: това е догоре,повече не може да събере.......и аз.бях клиент до тоя момент.
  • 58 Знаещ

    6 4 Отговор
    Явно повече от пишищете тук нямат представа от туби,литри,резервоари и т.н.Какво значи туба 10л?Тя може да събере и 12 л, а това зависи докъде я пълните.С резервоарите е същата работа,на моята го дават 55, но реално събира 50 л.Проверих го по трудния начин,свърши ми дизела и съпътстващите с това проблеми.Изобщо замервайте внимателно
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ц ц ц

    3 6 Отговор
    ШЕЛ ДА СЪДИ ВСИЧКИ РАЗПРОСТАНИТЕЛИ НА ФАЛШИВИ НОВИНИ
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Варненец

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "На варненския":

    Глупости!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 гост

    6 0 Отговор
    също ментат ,като се задържа спусъка в междинно положение брояча завърта може и с до 5лв. и повече за части от секундата но горивото още не е потекло
  • 67 Пенсионера

    4 0 Отговор
    Може да е вярно, така ни се пада. Щом сме дебили 80% от населението кво се чудите.
  • 68 има

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Йордан Йорданидис":

    fuelo. net
  • 69 Ачо

    3 0 Отговор
    Да да бяхме французи или гърци или румънци можеше и някакъв протест да излезе, а ние като българи за измами и корупции такива неща не правим, няма да се излагаме.
  • 70 filo

    3 1 Отговор
    Сигурно лъжат някъде, но на мен досега не ми се е случвало или не съм забелязал. Карам на бензин. Иначе най-много се лъже когато се кара на газ.
  • 71 Гад зееви

    2 0 Отговор
    До дек не гръмне не се чуе поне 5 6 татквия зарждачки
  • 72 бяла мафия

    2 0 Отговор
    За лекарства да дадат откраднатите пари !
  • 73 ВАГ

    2 1 Отговор
    Най-голямата лъжа е ,че ни сипват истински бензин или дизел , но така е в 16тата република няма конкуренция само руски сорт Урал (който е най0скапан)

    Коментиран от #74

  • 74 Химимпоръ

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "ВАГ":

    Сорта Урал е много добър особено за производство на масла.Проблемът е в рафинерията а не в суровината
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 бАлгариа

    4 0 Отговор
    Една държава, в която вероятно всеки ви лъже за всичко.
  • 77 Гост

    2 0 Отговор
    ее това редовно, на всички бензиностанции, карах 5 години кола на газ, където стъпя те лъжат. В един момент не можеш да спреш да ползваш всяка където лъжат, защото в малките градове не останаха бензиностанции! С колегите си казвахме коя седмица къде е добре и къде зле, бетер от бабите пред блока ги клюкарихме. в 30 литрова фабрична газова бутилка в Шел ми слагаха между 32 и 33 при все че пак фабричко е спряно зареждането след 27. На еко ми сипват точно по каталог но колата изведнъж почва да харчи повече... при 7/100 и аз очаквам да минавам по 300+ км но зареждам на по 250...