30 Април, 2019 11:19 3 400 43

Mustang като конкурент на Tesla Model Y

  • ford-
  • mustang

От Ford вече не крият плановете си да превърнат Mustang в електрически кросоувър. Култовият модел ще продължи да се произвежда в познатия от 55 години формат, но Синия овал има нужда от напълно нова версия на ток, която да даде отпор на Tesla Model Y.

Как би могъл да изглежда електрическото SUV с емблемата с дивия кон показват руското сп. "Колеса" и дизайнерът Никита Чуйко, според когото кросоувърът трябва да запази всички характерни черти на Mustang - трапецовидната радиаторна решетка, тънките хищни фарове и дългия орелефен преден капак.

Електрическата версия на продадената в тираж от над 10 000 000 бройки спортна легенда ще дебютира догодина. По неофициална информация кросоувърът ще може да изминава до 370 мили (595 км) с едно зареждане. За сравнение Tesla Model Y предлага максимален пробег 300 мили (483 км).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 166

    25 1 Отговор
    Харесва ми как изглежда отзад, масивно и грубо, но в същото време елегантно и се познава, че е Мустанг!
    Само едно не разбирам, това ако е електрическа версия (макар и на фотошоп или там каквото са ползвали да го направят) зако има ауспуси?

    Коментиран от #6, #14

  • 3 ЕвроЗона

    8 1 Отговор
    Не зле!
  • 4 Batushka

    6 6 Отговор
    Руският гений в действие!

    Коментиран от #5

  • 5 Да да

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "Batushka":

    На картинките са добри, ама после нищо! И Вова е добър оратор, ама думи гладен не хранят
  • 6 Да да

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "166":

    Руският гений е неповторим! Питай Батушка или Какушка :D
  • 7 Бесен Язовец

    12 4 Отговор
    Хайде ве, от кога ги чакам тези хамериканци да изгният и фалират, а те проклетите нови мустанги са седнали да правят. Ще трябва да звънна на цар Путин, нещо взе да се бави с ликвидирането на Америка.
  • 8 гост

    11 8 Отговор
    Вчера в тубето Топ Гиър пуснаха сравнение на Тесла Модел 3 и БМВ М3 !!!!! В три дисциплини !!! Препоръчвам го на всички петролофили , ама да не си забравите валериана , че Пирогов е далече !!! Резултат. - 3 на 0 за Тесла , хахахаха !!!!!

    Коментиран от #12, #29

  • 9 гост

    3 4 Отговор
    Специално за "пистовите специалисти" да не забравя , едната дисциплина е за обиколка на писта !!!! Лелееее и това умря , как ще живеят сега поплювковците , хахахаха !!!

    Коментиран от #13, #16

  • 10 гост

    2 3 Отговор
    Форд и дружките им от ВАГ не могат да направят нещо дори близко до Тесла , да не говорим да я настигнат , а за надминаване само могат да си мечтаят !!! Ако се надяват на ретро дизайн и носталгия от купувачите чака ги голяяяяямо разочарование !!!
  • 11 Русофил

    6 1 Отговор
    Руснаците нямат кола,всичко е крадено.за това електричка има ауспуха.
  • 12 Язе

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ти пък.И трите дисциплини какви са?1-най-евтин кокпит,2-най-скърцащ интериор,3-най-гадна пластмаса.Там миксерите са ненадминати.Нещо да кажеш за любимата ти кола като отвориш багажника при дъжд,къде отива водата?Ако има и сняг какво се получава.....мини лавина в багажника.Знаеш ли електрониката колко мноооого обича водата?

    Коментиран от #24, #25

  • 13 Антиелектрика

    7 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Абе ти що отидеш до някоя аптека, че май на теб ти е нужен валериан. Представям си те обезумял от екстаз, с широко разтворена уста и потегли лиги, с изскочили от орбита очи и мучащ пред монитора на тази "новина", щом вече ни в клин, ни в ръкава, пишеш тази тъпотия за писта от 2 км, а всички видяхме, че на Ринга "уникалната" ти Тесла е с повече от минута по-бавна от 8 годишното М3. Та сега се смей, г-н хаха, то друго не може да измислиш, след като написа уникалната тъпотия, че гумите не отделяли прахови частици!

    Коментиран от #15, #18

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Язе

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Антиелектрика":

    След един ъпдейт и всичко ще си дойде на мястото-спирачките ще станат шестбутални,дисковете двойно вентилирани,батерията към1-2 мегавата и.....всичко е точно.А дано но на дали.

    Коментиран от #17, #21

  • 16 Язе

    5 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Писта от 2км е като обиколка на градинка в Южния парк.Малко по-сериозно и истинската писта е Нюрнберг.Там какво беше,че забравям?Срам,срам,срам.Още дълго миксерите ще стават само за складове където също не могат да се мерят с мотокари на газ.

    Коментиран от #19, #22

  • 17 Антиелектрика

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Язе":

    Въпреки опитите на тесларите да ни внушат, че Перформънса на модел 3 ще е много лек и за това бие времето на 8-годишното М3, се оказва, че теглото му е 1850 кг. Този слон не знам изобщо какво може да бие, след като е едва 475 к.с.?

    Коментиран от #23

  • 18 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Антиелектрика":

    БМВ-то не е 8 годишно,от къде го измисли? Това е модел 2014,като това е последния модел за сега,не са подновявали. Мъск е казал че ще победи М3 който е в момента,не бъдещ! Не че не може и бъдещ.Но това е актуалния,ясно?

    Коментиран от #26

  • 19 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Язе":

    Какъв срам,не мога да разбера.Не разбрахте ли всички,че пича там не търсеше рекорди? Може да ги сравни само ако ги кара един и същи пилот или ако всеки се пусне с негов пилот.
  • 20 Само така си мислиш!

    4 2 Отговор
    475 коня е в момента... до следващия ъпдейт по интернет. Колкото и да не ти се вярва, точно така се "тунингова" Тесла. Или пък просто да подобри ускорението със софтуерен ъпдейт, без да се променя мощността.
  • 21 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Язе":

    За Перформенс ще има Ludicrous програма,но може би чакат да излезе следващия М3,за да я пуснат.
  • 22 Срамежливко

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Язе":

    Ако аз ти пусна клип как пътувам два часа по магистралата от София до Пловдив с Porsche Cayenne, а ти вземеш разстоянието с жигулката за час и половина, това означава ли че жигулката е по-бърза? Ами не, означава че аз съм карал бавно. Пичът сам си каза, че нито е пилот, нито е посмял да включи спортните режими, защото го е страх дали ще овладее автомобила.
  • 23 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Антиелектрика":

    475 ел.к.с. не са като на ДВГ,да знаеш. Ако нямаш Тесла,да опиташ,пробвай на Лийф,той е само 109 к.с.

    Коментиран от #28

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Язе":

    Интериора не е скърчащ. Как го разбра на картинка? Аз преди малко се прибрах ,нищо не ми скърцаше вътре.

    Коментиран от #35

  • 26 Антиелектрика

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Хайде преди да пишеш вземи малко чети. На Ринга най-бързото БМВ е М4 от 2016, но най-бързото БМВ М3 е от 2011 (Е92) с 420 к.с. - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N%C3%BCrburgring_Nordschleife_lap_times Ясно?

    Коментиран от #27

  • 27 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Антиелектрика":

    И какво ми пишеш тук,не разбрах! Това във видеото последния М3 ли е или не? Това се пита? Това е последния М3! За това се сравнява с него!
  • 28 Антиелектрика

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Абе що не си стоиш кротко, ами твориш глупост след глупост? Да ти припомня ли как на Ринга кола с ДВГ и 450 к.с. КАРАНА ОТ ЛЮБИТЕЛ разби рекорда на миксера с 1360 к.с. - https://fakti.bg/avto/311113-lubitel-vze-severnata-daga-za-6-45-minuti-video И как ускорява Лийф с 109 к.с. - за 11,5 секунди? Страшно постижение, няма що. Я виж в съседната тема как едно ситроенче с 120 к.с. ускорява за 8,5 секунди, пък тогава подскачай пак. Та я сега кажи кога този модел 3 ще бие времето на М3, това хилядолетие ли ще стане?

    Коментиран от #30

  • 29 танас

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    На 2км ОК. Ама ако тръгнат на море оня с теслата докато преспива тук там да зарежда другия вече ще има тен

    Коментиран от #31

  • 30 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "Антиелектрика":

    Какво ми го даваш това,болидите от Формула 1 са по-бързи. Ти малко трябва да се спреш,сравняваш семеен автомобил,с незнам си какво си,незнам какво се опитваш да покажеш.Като на Тесла не е търсено скорост,електричката е за икономия.Ставаш смешен.

    Коментиран от #32

  • 31 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "танас":

    Големи глупости пишете,опасни сте.Хората обикалят Европа на кръст с Тесли,той за морето говори. Боже,слез си събери вересиите.
  • 32 Антиелектрика

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Ех ако можеше само да се видиш ти колко си смешен с тази "новина, която пускаш под всяка статия. И сега като ти се показва, че Тесла е ГОЛА ВОДА на нормална писта, веднага обръщаш плочата за семеен автомобил и икономии, нищо, че струва и се предлага като спортен СЛОН. Забърши си пяната от устата и лягай да спиш.

    Коментиран от #33, #36, #41

  • 33 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "Антиелектрика":

    Ти написа,че си гледал видеото с М3,а сега излиза,че не си го гледал!Пусни си го!
  • 34 гост

    5 2 Отговор
    Какво се прдлага за спортен слон и колко струва Тесла,вече ти писах.По-евтина е от М3,а в цената на Тесла си извади парите които ще дадеш за бензин.Учи математика,момче!В математиката е истината!Уж си инженер,а не можеш да смяташ!
  • 35 Язе

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Как да ти скърца като ти е свършил тока и си се прибрал пеш.За да не става смешен вече се изкарва,че кара миксер.Ако е така-честито.40-50хил€ за евтина пластмаса.Допреди наблягаха на 0-100,сега като се вижда,че е само това и се почва....семеен автомобил,икономичен автомобил.бля,бля.Все ми е тая.Карайте си ги,хвалете си ги но не ги натрисайте насила на хората.

    Коментиран от #37, #38

  • 36 Да да

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Антиелектрика":

    Абе гола вода, ама до края на годината ще се продадат 300-400 хил. Модел 3, от които 1/3 Перформънс! Колко ВМЗ М3 са продадени? Може и от 2011 да ги смяташ!

    Коментиран от #39

  • 37 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Язе":

    Благодаря,че ми честитиш. Вече ви бях писал,че на запад е много по-евтино с електричка.Когато сравняваш 2 бензинови коли,цената ти казва доста.Но когато сравняваш бензинова с електрическа,се бъркате че не слагате цената за бензин,която ще ти гори бензинова кола и казвате скъпа.Така,че Тесла се равнява на една много по-евтина бензинова кола. Като да си купиш евтина бензинова и да плащаш остатък по заем,наместо да зареждаш бензин.Коментара отгоре е много точен,колко Модел 3 и М3 са продадени до сега.Модел 3 е в много пъти по-евтин от М3 за сервизни разходи,бензин и т.н. И в крайна сметка,доста хора си ги купуват за това,а не за скороста. Ако настъпя,децата ще се изповръщат в колата,ускорението е сериозно.Мислил съм и за други електрички,но Тесла да дава много повече,за малко повече. Също,че не се палят толкова,колкото мислите.Но на вас така са ви взели страха,че дълго време ще ви взимат парите за бензин.
  • 38 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "Язе":

    Също и на тези които са я купили ,не им пука дали ще победи на Ринга или не.Тя и така си е достатъчно бърза.Може би вие повече се напъвате. Но е възможно и да победи,ще видим.Но тази обиколка на Ринга която беше не може да се вземе за време,защото там колата не се караше на предела. Аз съм сигурен че М3 също карат с време над 10,но се взима най-доброто време.А при Тесла вие взехте първото видео и се оревахте.Смешно.
  • 39 Антиелектрика

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "Да да":

    Ъъъ, това какво общо имаше с представянето на писта, за което ревете? Електрофилите винаги се опитвате да се измъквате по най-тъпанарския начин. Като си тръгнал да пишеш за писта пишеш за писта, а не се оправдаваш като малоумник с продадените бройки!
  • 40 Бройките са важни за развитието

    4 0 Отговор
    Πpeди дeceтинa гoдини мaлцинa вяpвaxa, чe индycтpиятa нa eлeĸтpичecĸия тpaнcпopт мoжe дa ce paзвиe тaĸa бъpзo. Πpeз 2010 гoдинa eлeĸтpoмoбилитe бяxa oĸoлo 12 500 в цeлия cвят, a пpeз 2018 гoдинa ca пpoдaдeни нaд 2 милиoнa. Toвa e oĸoлo 2% oт вceoбщия aвтoмoбилeн пaзap. Ѕіngulаrіtу Nеt cъoбщи, чe ĸъм днeшeн дeн пo пътищaтa ce пpидвижвaт oĸoлo 5 милиoнa eлeĸтpoмoбилa.

    Toзи cтpeмитeлeн pъcт ce дължи пpeди вcичĸo нa пocтoяннoтo пaдaнe нa цeнитe и paзмepитe нa aĸyмyлaтopнитe бaтepии, и paзбиpa ce, нa вдъxнoвявaщия пpимep нa Теѕlа. Bcичĸo тoвa нaĸapa pъĸoвoдитeлитe нa aвтoмoбилнитe ĸoнцepни дa пpoмeнят пpиopитeтитe и дa инвecтиpaт милиapди в paзpaбoтвaнeтo нa eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили. Ho въпpeĸи бъpзия пpoгpec, eлeĸтpoмoбилитe вce oщe ca пo-cĸъпи oт cтaндapтнитe и пoвeчeтo oт тяx вce oщe нямaт тoлĸoвa гoлям пpoбeг и ce зapeждaт пo-бaвнo.
  • 41 Docenta

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Антиелектрика":

    Теслата от топ гиар е стандартен модел не спортен каквото е bmw m ,така че респект.Като направят модел 3 M, сигурно ще е още по добър от Bmw.На Тесла просто на самата и концепция е заложено да бъде най-доброто

    Коментиран от #43

  • 42 гощо

    1 0 Отговор
    Е това е краят на една легенда!!! Бях виждал Ферари с 4 врати и комби по специална поръчка на арабски ексцентрик,но умишлено съсипване на една легенда....
  • 43 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Docenta":

    Прочети какво значи Перформънс на модел 3 и тогава пиши, че това не спортен модел. То хубаво, че е много модно да величаете Тесла, но поне четете малко, вместо да се излагате.