Last news in Fakti

9 Юли, 2019 11:41 9 155 8

Регистрационен номер за €270 хиляди

  • регистрационен номер-
  • регистрационна табела

Историческия регистрационен номер, използван за първи път през 1907 г. за автомобил на полицията в английското графство Северен Йоркшир, бе продаден за £243 000 (€270 310) на търг с благотворителни цели, съобщава Fox News.

Почти 112 години номерът, състоящ се от две букви и една цифра AJ1, преминавал от един автомобил на друг, докато не било взето решение да бъде продаден. Името на новия собственик не се съобщава, а средствата ще бъдат използвани за създаването на мемориална градина и социална кампания "за безопасност в обществото".

Близо £250 000 са внушителна сума, но това е доста по-малко от цената на най-скъпия регистрационен номер във Великобритания. През 2014 г. правата върху съчетанието "25 O" бяха продадени за £518 480.

Абсолютният световен рекорд за най-скъп автомобилен номер бе поставен на търг в Абу Даби през 2016 г. Тогава табела с надпис "1" смени собственика си срещу $5 000 000, след като няколко години по-рано бе продаден за $14 500 000.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алексей

    11 3 Отговор
    Ако това тенеке струва толкова, то няма нищо чудно или смешно в това, че всички горублянско вехтории струват толкова, колкото им искат авто измамниците или една панелка да струва по 2000 евро квадратния метър
  • 2 Гост

    7 3 Отговор
    И след тва се смеят на нашите мутряги че давали 7 бона за номер с буквички и цифри.
    Продавайте номера няма лошо, само че с тия пари да се правят пътища, да се закупуват пътни знаци, скоростни камери, да се ревизира отводняването на пътната ни мрежа, да се оправи маркировката и т.н.

    Коментиран от #4

  • 3 bmw

    6 5 Отговор
    Ти бавноразвиващ ли си ? Закакво са ти още пътни камери.Заради такива като теб държавата е на такова ниво.Правиш се на много умен , а нямаш мозък за 5 стотинки.

    Коментиран от #7

  • 4 Ганьо

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    "да се закупуват скоростни камери"...... Оле... оле... Добре ви дресират в училище
  • 5 JPower

    7 4 Отговор
    Преди много години, регистрирам кола. Катаджията ми вика,. ""ако почерпиш, ще ти дам ХУБАВ НОМЕР""" Питам го, "" с колко коня ще ми вдигне мощността"" , а той папагала се смее... И ми казва с нула.... Питам го "" тоя хубав номер ще ме предпази ли от катастрофа,кражба, да не плащам за гориво""...тъпунгера се спука от смях...и ми казва ""НЕ"". И Аз го питам тогава, "" Ми кво му е хубавото на тоя номер???"" САМО АБСОЛЮТЕН КОМПЛЕКСАР БИ ДАЛ ПАРИ ЗА ТАКИВА НЕЩА.!!АРАБИТЕ СА НАЙ- КОМПЛЕКСИРАНИ!!!
  • 6 Йеке

    0 0 Отговор
    Антани Джошуа си го е купил.

    Коментиран от #8

  • 7 Ганьо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "bmw":

    Те ги учат и на "природосъобразен" и" еко" начин на живот, ти пък... Че не сме били под турско робство, а под "турско управление" Идея си нямаш какви промивки стават. А после татито идва да го вземе от училище с пушещия трактор да не би лапето да го откраднат или да вземе да походи да свали някое килце лой!
  • 8 Станчо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Йеке":

    Ако сме започнали с тотото, то има логика и Майкъл Джордан да го е купил.