13 Юли, 2019 10:30 6 349 34

M-двигател за Supra

  • bmw-
  • toyota-
  • m-
  • supra-
  • двигател-
  • s58

Под предния капак на новата Toyota Supra може да се появи шестцилиндровият двигател S58 на BMW с мощност над 500 к.с., става ясно от интервю на шефа на M-дивизията Маркус Флаш пред британското сп. Autocar.

Както е известно, новата генерация на Supra е построена на една и съща платформа с BMW Z4. Японското купе използва и множество баварски възли и агрегати.

Трилитровият S58 с два турбокомпресора се монтира на редица модели на BMW с индекс M. Според Флаш този двигател би паснал чудесно на евентуална бъдеща суперспортна версия на Supra, макар че от Toyota все още не били отправяли запитвания за него.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    37 18 Отговор
    тук в бг на много малко хора е известно че бмв са един от най-големите производители на двигатели но пък за сметка на това всеки знае че бмв било гадна кола еми разбира се че ще е гадна след като не я познава човек как да каже че е хубава та нали струва повече от рено и дачия...

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Санчо

    34 22 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    На купчина да ги ритам парите, няма да си взема бмв. Манталитета баце..

    Коментиран от #10

  • 3 Bachi

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Вана никой не е казал че БМВ е гадна марка. Просто масово хората купуват 10 годишни на по 3-400 Хил км и реват. Освен това всеки кисел Хазар иска БМВ или Ауди, предпочита дизеларка, че чичо Гошо от съседния блок да го чипоса,нищо че пуши на смърт, ама е 300 коня баце. Вече може да иде до Аладин, заобиколен от черен дим. А и римата хвана. Иначе супрата определено има нужда от повече животец и един м поуър би и дошъл дюшеш
  • 4 гост

    10 16 Отговор

    До коментар #1 от "ванката":

    Я да ни светнеш откога "Публикувано във факти.бг: бмв са един от най-големите производители на двигатели" ????? Или като сънуваш мокри сънища си мислиш , че са истина , хаххахахх !!!! И имаш ли си на идея , че това от статията с какъвто и да е двигател повече от 10 000 броя няма да продаде и то за десетина години , колкото ще му е живота !!
  • 5 До Ванката

    29 2 Отговор
    Най големия пройзводител на двигатели е Хонда това за Бмв не ми се вярва

    Коментиран от #7, #19

  • 6 Начи

    13 5 Отговор
    Само на тарикати се прайте ама повечето тука сега ще кажете "не че не мога да си го позволя не искам"... Не, не истината е че само пишете и НАЙСТИНА НЕ МОЖЕТЕ да си я позволите, а колата е уникална тва че механиката е бмв не значи нищо, японците няма да оставят без да пипнат и ще се продадат повече от 10 000 бр за 2 гд не за 10 😉 Аман от тарикати с 1.9 и 3.0 тди та на по 20 гд, тракащи таралясници, хората извън бг ни се смея 😆

    Коментиран от #9

  • 7 Ами

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "До Ванката":

    Те Хонда и бизнес самолети продават, за бмв не съм чул 👍

    Коментиран от #12, #27

  • 8 гост

    5 9 Отговор
    Пак ти казвам , мокрите сънища не са РЕАЛНОСТ !!!!!! Има статистики за ВСИЧКИТЕ ГОДИНИ , през които се е продавала Супра и то тогава е била по цена малко повече от Кампри , сега Авензис !!!!!! А сега ще е колкото пет Авензиса и то за базовата версия , за тази с "любимия" ти мотор смятай 100 бона в евра минимум !!!! Отделно данъците и ще са до небесата , щото ще е много "екологична" , хахаххаха !!! И 1000 брая годишно са МНОГО ДОБРО пожелание за продажби !!!!

    Коментиран от #14

  • 9 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Начи":

    Коментар 8 е за тебе , начи , хахахах !!!
  • 10 123

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Санчо":

    Абе, я ти си имай купчина с кинти, веднага друго ще запееш, Санчо! Според теб какво, хората с пари да не карат скъпи коли, защото видиш ли, щели да им се смеят на манталитета! Човека с възможности и каращ нов баварец, ама въобще не знае че съществуваш! Па за мнението ти, нали се сещаш къде ще си го сложи...Давай да се возим на Дачия за да ни мислят за скромни....

    Коментиран от #11, #26, #29

  • 11 гост

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Сега малко пояснения за такива като тебе с "манталитет" , ама цигански !!!! Така по статистика БМВ продава някъде малко над милион коли годишно в ЦЯЛ свят , от които за "скъпи" могат да минат не повече от половината , щото над 50% от продажбите са на 3 серия и то базовите , дето вече са с мотори 1,5 литра , хахаххаха !!!! Освен това след 4-тата година почти всички вече НЕ СА от скъпите , щото пак по статистика тогава са загубили над 60% от цената си и за "богатите" ще е срамота , хахах , да карат такива !!! Тоест ако богатите купуваха само такива или Мерцедес или Ауди , то тия богати трябва са са някъде към 5-6 милиона в цял свят !! За твое огромно учудване , само милионерите в света са над 36 МИЛИОНА !!!!! А тия със доходи над 200 000 годишно , които би трябвало според теб да са с бмв-та са над 300 МИЛИОНА !!!!!! Какви коли купуват тия хора бе мама му стара , що не са дошли да те питат тебе да им обясниш , хахаххахаххахахахха !!!!!! Има една хубава българска поговорка , пази боже сляпо да прогледне , хахаххах !!!!!

    Коментиран от #13, #15

  • 12 ограничениидЕоти

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Ами":

    Ми те и кокошки да произвеждат пак за бмв няма да чуеш.
  • 13 123

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    На тебе какъв ти е проблема? Или не си разблал какво съм казал, или избиваш някакви комплекси? Кое от двете е? Ти каква кола караше, а, и въобще има ли това значение за манталитета? Явно не е БМВ, но не ти пречи да се държиш като комплексар със селски такъв! А иначе за протокола, БМВ са скъпи, защото базовата им цена е в пъти на останалите автомобили, когато говорим просто за средства за придвижване. Ако какво карат богаташите по света, ич ми не е, ако ще и Боинг да е!
  • 14 асддса

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Честно да ти кажа съжалявам те. Сигурно е трудно да си толкова прост.
    То БМВ-та над 100 евра има няколко само, супрата щяла да е толкова.
    Ако имаше грамче акъл щеше да погледнеш, че супрата е 50 000

    Коментиран от #20

  • 15 асддса

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    БМВ не продава 1 милион, а 2.5 милиона. 3та серия не е даже близо д 50% от продажбите, нито пък има версия с 1.5 литра мотор.
    Виждаш ли се колко занеш ? Пълни идиотщини приказваш само. Завряна ти е главата в задника на дълбоко.

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Госта

    7 3 Отговор
    Нещастници с Дачийски плюят по БМВ....ирония българска
  • 17 Чичу Ади

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "асддса":

    Как да няма 1.5 литра двигател на 3 серия, бе помако кривоглав? Те 2/3 са с такъв двигател, без значение дали е бензинов или дизелов.

    Коментиран от #21

  • 18 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #15 от "асддса":

    Ауууу , не думай !!!! Ама да не би тия 2 милиона да са с Мини ???? Я погледни пак , не се срамувай , то от мерак какво ли не му се привижда на човек , да не говорим на "бмв" фен , хахаххаха !!!! Или викаш , те и Мини са от скъпите , хахаххахах !!!!

    Коментиран от #22

  • 19 АМИ ТOYOTA ДА ВЗЕМАТ ДВИГАТЕЛ

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "До Ванката":

    ОТ HONDA КАТО Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ ПРОИЗВОДИТЕЛ!? АМА ВЗИМАТ НАЙ-ДОБРОТО И ТО Е ЯСНО ЧЕ ЩЕ Е BMW. МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ОТ КОЙ ДА ВЗЕМАТ ДВИГАТЕЛ..
  • 20 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "асддса":

    КОЯ Супра е 50 000 ???? И къде ???? При положение , че тепърва ще се продава в Япония и САЩ , а в Европа ще дойде чак догодина и то в "ограничена серия " ???? Като видиш едни ценички от 60-70 000 евра за БАЗОВА версия догодина , ще бъдеш ли така добър да си признаеш на всеослушание , че си заблуден чалгар ???

    Коментиран от #23

  • 21 асддса

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Чичу Ади":

    Има на някои пазари, да но нямат общо с продажбите. Повечето са 2 литра/4 цилиндъра и нагоре.
    316 и 318 са направени за усредняване на емисии, рядко се срещат.
    Данни за продажби по двигатели и модели НЯМА и няма да намериш, така че може глуспоти да си говорите колкото искате.
  • 22 асддса

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Продажби от сайта на БМВ за 2018 по марки:
    БМВ - 2 125 026
    Мини - 361 531
    Ролс Ройс - 4 107

    Ето, черно на бяло, официални продажби директно от БМВ. Аз поне като казва мнещо го проверявам, а не си говоря ей така.
  • 23 асддса

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Супрата вече се доставя в Европа, влез гледай клипове как хората си ги карат.
    Да, започва от околко 49 990 в америка. 52 000 в англия. 60 в евра
    Сега излезе, като дойде обикновената версия ще стане и малко по-евтина. Сметни инфлацията от 1995 и виж дали е била по-евтина.
    Къде са 100+ хиляди не виждам ? Поредното доказателство, че на нищо не ставаш и си плямпаш глупости. Заблуден селянин.
  • 24 Кондю

    6 1 Отговор
    Е какви глупаци сте! Не е построено на база на z4 ами и двата модела се разработени паралелно в взаимна соработка до одреден степен след това и двата модела се доработват отделно и се уникални и свойствени за производителя.
  • 25 Bora

    1 2 Отговор
    Дреме ти на к.ра вече само BMW човечеее
  • 26 Санчо

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Какво да ти обеснявам?! Бих взел шелби, или камаро сс от 67-68 ма. Всеки си шета на акъла, а моя е такъв. Не ме кефи бмв манталитета това е!

    Коментиран от #28

  • 27 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ами":

    БМВ са произвеждали най напред двигатели за самолети,приозвеждат и за лодки в момента като нямат само за камион двигател до колкото знам...не че ми харесват,но историята не бива да се подминава.колите бмв бяха до 91-92 г със здрави мотори особено 6 цилиндровите

    Коментиран от #30

  • 28 Хайл

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Санчо":

    👍🤝🙋‍♂️кола с душа един вид...аз пък съм харесал едно мазерати 82-85 набор,ама искам да е 8 цилиндрово...а не се намира лесно
  • 29 Хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Защо ти като харесваш "баварец" и ние трябва да се съобразяваме с теб-карай си го,ремонтирай го,нас не ни мисли-може и кадилаци и линкълни да караме,теб не те засяга
  • 30 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Хайл":

    Биймър е марка естествено с реклама. Даже контейнеровоз са направени 1бр двигател 101 оборота макс. Но някой се изходи за двигатели най много са Форд и gm. Последните освен в САЩ са в опел шевролет нибура. За САЩ най куция е 2.2 бензин естествено.
  • 31 Трифонов

    7 0 Отговор
    Ох... много е тежко положението в тая нашата, любима страна. И, като че ли, се влошава с минути просто. Десет дни ако не вляза в този сайт, после имам чувството, че някой магьосник с едно движение е подменил народа с 10 пъти по-глупав, по-невъзпитан, по-неграмотен, по-неинформиран и в същото време с 10 пъти по-голямо самочувствие... Последното, разбира се, е нормално. Тъпотията и експонемциалното нарастване на самочувствието са обратно пропорционални. Не можете да пишете, бе!!! Алооо... Вижте си коментарите! Пълни са с груби правописни грешки. Пълни! В една дума от пет букви има на места по три грешки. Изказът ви е объркан и нелогичен и накрая изобщо не може да се извлече смисълът на написаното. Вие сте не само функционално, но и фактически неграмотни. Не знаете нито един език, който се говори на тази планета, щом не можете да пишете грамотно на него. Седнали да пишат... Вие не можете да пишете! Не можете да говорите! И да мислите не можете! Седнали да коментират автомобилостроенето...
  • 32 bmw

    1 1 Отговор
    Тука бг ганьовците не разбират от хубави коли.Те не разбират от нищо ако става на въпрос.Е как нашия ганьо ще оцени кола като бмв -никога , защото той не се е и докосвал до нея , само я е виждал някъде и е чел нещо.Но за него 10 годишната дачия или опел е идеален.
  • 33 Mombassa

    3 0 Отговор
    Излагат се! То в тази supra нищо японско! Колкото до двигателят, старата 2JZ-ка щеше да е по-подходяща ,разбира се малко "помодернизирана" версия. Можеха и от Nissan да вземат ,ама то нали голяма конкуренция ,та взеха, че предадоха японското!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.