15 Август, 2019 11:02 11 322 34

Как изглежда съвременен бензинов колапс: На живо от Португалия

  • бензин-
  • стачка-
  • португалия
Как изглежда съвременен бензинов колапс: На живо от Португалия - 1

Шофьорите на бензиновози в Португалия започнаха ефективна безсрочна стачка. Още първия ден без гориво останаха 20% от бензиностанциите в страната, което доведе до огромни опашки по тези, които все още имат запас от гориво.

Как изглежда съвременен бензинов колапс: На живо от Португалия

Бензиностанциите, които все още работят въведоха строги ограничения, като всеки може да зарежда само по един резервоар. Въпреки това има места, където се зарежда в туби и хората се запасяват.

Как изглежда съвременен бензинов колапс: На живо от Португалия

Организатори на стачката са два местни профсъюза, които искат увеличаване на заплатите на шофьорите от минималните 630 евро, на 900 евро. Към момента почти 500 бензиностанции са без гориво и не работят.

Как изглежда съвременен бензинов колапс: На живо от Португалия

Най-усложнена е обстановката в туристическия регион Алгарве, където много от туристите, дошли с автомобил не могат да се приберат по домовете си. Там е въведено ограничение от 15 литра на автомобил, независимо дали е бензинов или дизелов.

Как изглежда съвременен бензинов колапс: На живо от Португалия

Единствено пожарна, полиция и спешна медицинска помощ ще бъдат обезпечени с гориво на 100%. Градският транспорт в страната - на 75%. Колко време ще продължи стачката - не е известно.

Как изглежда съвременен бензинов колапс: На живо от Португалия


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оффца

    68 6 Отговор
    Я ......и в Портуалия стачка,само булгар-булгар си живее най-богато и добре.

    Коментиран от #3, #26

  • 2 GOLF R

    9 14 Отговор
    за това хюндай кона електричка и похуй всичко
  • 3 хахо

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Оффца":

    Амчи живее си ми.Тук опашките са по ГКПП-тата,магистралите и други пътища по време на катастрофа.Гръцката икономика се крепи на българския туризъм.
  • 4 Guest

    30 1 Отговор
    Ако беше в България, работещите бензиностанции щяха да продават най малко на двойна цена
  • 5 Нещо не се връзва

    22 3 Отговор
    Ами то в България всеки шофьор на цистерна взема повече от 630Е....не вярвам в Португалия да са на 630евро

    Коментиран от #8, #12

  • 6 Иван

    19 28 Отговор
    НА ВСЯКЪДЕ КЪДЕТО УПРАВЛЯВАТ СОЦИАЛИСТИ-ХОРАТА СА ПО УЛИЦИТЕ!Сега и в Испания ще стане същата работа!Помните как беше когато на власт бяха БСП,ДПС и Атака-цяла България беше по улиците и площадите,а Когато Курнела плаща на овчарите ,майките или на някой други селяндури да протестират-излизат 20 лумпена и започват да тероризират работещите граждани като им блокират някой път или централно кръстовище!Виждате когато правителството е дясно-самолети,магистрали,работни места,почиващи зад граница!Когато БСП управлява-замразени фондове,корупция,престъпност!Ако и тук Курнела опита да дойде на власт с някой номер с ортаците си от ДПС и някоя патерица-Иванчева или Трифонов-ПАК ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ПО ПЛОЩАДИТЕ И ЩЕ ГИ ПРОГОНИМ!

    Коментиран от #28, #30, #31, #32, #33

  • 7 321

    12 4 Отговор
    Заплатите на шофьрите в Потругалия са 630 евро?!?! Ами да идват у нас - тук в градския взимат чисто 900 евра. А за международните не могат да намерят мераклии при 3000 лева заплата.

    Коментиран от #16

  • 8 голи факти

    24 4 Отговор

    До коментар #5 от "Нещо не се връзва":

    650€ им е основната заплата отделно получават много премии и добавки, но те искат 1000€ да стане основната до 2025. Проблемът не е в парите всичко е политика и мътене на водата. На 6 октомври предстоят избори и в момента управляващите социалисти водят с 14%, опозицията се опитва да ги клати с тази стачка парализирайки страната в топ сезона! Нещата са комплексни! Говори се, че ако социалиститесе справят с тази стачка, ще си увеличат още преднината! Хората там не са тъпи, като герберастите у нас и знаят, че проблема е политически и цели дестабилизация и открито мразят тези превозвачи ! На този, които е писал за пагубното "управлението на социалистите", ще кажа само да провери с колко % са скочили приходите от туризъм и др. сектори за последните 2-3 г и т.н. и тогава да дрънка глупости! Не ме разбирайте погрешно не правя реклама на социалисти или десни излагам само факти ! Които не вярва да иде в Португалия да покара по техните безбройни пътища и магистрали да намери дупка и да звънне на ОНИЯ строителя от Банкя и да му обясни на него !
  • 9 С. Даудов

    6 5 Отговор
    Дупки същите като навсякъде! Ето това е политика за, която пишеш! Попаднали десни ленти навсякъде където пътувам! И по магистрали включително! Това е истината за пътищата в Португалия! А относно стачката тя е втора! С 600 Евро, което е минималната работна заплата, се живее трудно. Тука повечето хора живеят под наем. Така, че стига политика. Хората искат да живеят нормално!

    Коментиран от #10

  • 10 голи факти

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "С. Даудов":

    Дупки няма, за десните ленти по магистралите да има нещо такова на местаа, но това е заради странното "правило" след като изпреварят всички да се прибират в най-крайна дясна лента при положение, че има още 3-4 ленти! Камионите ги правят, вероятно си тираджия щом са ти направили впечатление ? Всичко това обаче е далеч, далеч от "класата" на Тракия например !

    Коментиран от #22, #27

  • 11 Mente

    3 1 Отговор
    Евала Роналдо! Viva Portugaliq 😊
  • 12 Я брее

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нещо не се връзва":

    630 e основната.с добавките са към 1300

    Коментиран от #24

  • 13 Българан велики

    8 1 Отговор
    Няма страшно може да започват и в българия да стачкуват 100 стачкуват
    1. 000.000 не
  • 14 Жоро

    10 1 Отговор
    Ние се оправихме та гледаме другите държави.По зле сме от Етиопия даже!
  • 15 Жоро

    5 1 Отговор
    Ама иначе като тръгна с колата по пътищата е пълно с идиоти тръгнали на някъде(и те не знаят на къде)
  • 16 шофьор в biomet global

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "321":

    ти наред ли си, какви простотии пишеш , за това у фирмата всеки втори напуска , защото е много хубаво и добре , та се не трае от добро, ако взимат толкова пари в градския транспорд ,както пишеш , аз отдавна да сьм отишал там , що да си вадя очите нощно време до Варна , Бургаз , РУСЕ ,Свищов ,Албена , ми подобре ще мие там в Гараж ЗЕМЛЯНЕ НА АВАРИИКАТА , НЕДЕИ ДА ПИШЕШ ЗА НЕЩА ЗА КОИТО СИ ДАЛЕЧЕ МНОГО ОТ ИСТИНАТА , ДА НЕ ТИ ПИШЕМ И ЗА КОЛЕГИТЕ ,ДЕТО СА НА РЕЛАЦИЯ В ЧУЖБИНА НА ПО 6 МЕСЕЦА ,И СА СИ ОСТАВИЛИ СЕМЕИСТВАТА , ЗА ДА ИСКАРВАТ ЗА ПО ЕДНА ТРОХА ХЛЯБ , ЗА ТОВА ОНЯ НАШИЯ МИНДИЛ КАРА БУГАТИТА , ЗАЩОТО ТАКИВА КАТО НАС РОВИ МУ ИСКАРВАМЕ ПАРИТЕ, ТА ДА СЕ ГЛЕЗИ , ЩОТО ИМА НЕИЗЖИВЯНО ДЕТСТВО .

    Коментиран от #17

  • 17 12345

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "шофьор в biomet global":

    Не е нужно да пишеш ник! По писането се разбира , че си шофьор! А средно изкарал ли си, за книжка?

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 шофьор в biomet global

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "dmxl":

    това е така ,но иди го кажи на работодателя ми Ваньо Алексиев
  • 20 шофьор в biomet global

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "12345":

    имам средно техническо образование по автотранспорт, теб какво те засяга в техникума по механо техника , вилхем пик, сега е хенри форд.
  • 21 Сатаната

    3 1 Отговор
    ПРОФСЪЮЗИ, да четат нашите помияри.
  • 22 Боки

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "голи факти":

    Имал съм възможност да поживея съвсем малко в Португалия преди 10години. Преди по малко от месец пак бях там, ей така за 4 дена . Имах възможност да покарам малко по пътищата им. Селските им пътища са равни като тепсия, и по-добри от нашите магистрали. Не ме разбирайте погрешно, България си е моят дом. Но истината е, че много трябва за да ги настигнем. Подредено, чисто, всичко с мисъл за хората. И там се краде но не както тук. Тук всеки дърпа към себе си и резултатите ги няма. Никой не прави нищо за човека до себе си. Все пак всеки си има мнение де...

    Коментиран от #23

  • 23 Espana

    3 7 Отговор

    До коментар #22 от "Боки":

    Какъв данък плащат за автомобилите там знаеш ли?Тука плащате по 50 евр данък и искате пътища.Е нЕма такъв филм.

    Коментиран от #25

  • 24 Омбаши

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Я брее":

    Мечтай си
  • 25 Опаааа

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Espana":

    Що бе човек, тук по-малки данъци ли ти взимат , в сравнение със заплатите които взимаме?

    Коментиран от #29

  • 26 Ганьо

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оффца":

    Е как да не сме богати! ДДС-та, акцизи, токове, ТЕЦове и млекце по 2,40 литъра! Такива цени и в Швейцария няма! Следователно сме по-богати от шеейцарците!!! Да живее капитализма и европейския съюз!
  • 27 ВВвввв

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "голи факти":

    Къде точно в Португалия видя магистрала с толкова много ленти?
  • 28 Останаха само платени крадци

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Иване, ходи се прегледай или си смени дилъра! Тия българопродажници И Ционисти Гроб са на власт вече 10 години, но все комунистите им виновни! На тези които им плат да пишат такива лъжи, ги разбирам, правят го за пари, но тези които наистина го мислят, ги съжалявам! За 30 години нацията ни затъпя тотално и засега този процес е необратим! Но идва Видов ден!
  • 29 333

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Опаааа":

    Не, не вземат малки данъци с заплатите, които вземаме. Проблема е, че асфалта струва същите пари, и с нашите високи данъци за ниските ни заплати, пак можем да купим по-малко асфалт, отколкото те там. И багерите струват същите пари, и валяците, и асфалтополагащите машини. С толкова пари толкова можем да имаме. Дано един ден почнем да изкарваме повече пари. Да имаме пари за данъци и да си оправим кочинката.
  • 30 Дон Чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Ти ли си България?
  • 31 Георги

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    Промит гербаджийска мозък
  • 32 ЕИ ТАРИКАТ

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    ЦЕЛИЯ НАРОД ЩЕ ИЗЛЕЗЕ И ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ ВАЗ ТРОЛОВЕТЕ ,ЗАЩОТО 30 ГОДИНИ СМАЗАХТЕ ДЬРЖАВАТА НИ И Я ОКРАДОХТЕ ДО ПОСЛЕДНИЯ ЛЕВ В ВАША ПОЛЗА , МАИКАТИ И НА ГЕРБЕРСКИ ТРОЛ КРАВАРСКИ, МАРШ ОТ ТУКА БОКЛУК ШЕ ТИ ЕВА МАИКАТА ОТКАЧЕНА ПРОСТА , КОИ СТЕ ТОВА ВИЕ БЕ МИШОЦИ ДОЛНИ ,ЛИЗАЧИ НА ПРАВ2ИТЕЛСТВОТО , СКОРО ВИЕ НАБЛИЖИЛО ,ДА ВИ СЕ ПРАВИ МЕЧКА КАК ЛИЖЕ СОЛ, МАРШ ПРИ КРАВИТЕ ЗАД ОКЕАНА БОКЛУЦИ.
  • 33 снаипериста

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    господине ако имах власт ,твоите приближени и включително и тебе , ви товаря на един самолет,голям Боинг ище чакам само самолета да се леко отлепи нот пистата , зареждам преварително снаипера и ще се целя в двигателите на самолета , и тогава ще излезете в кривина ,както едно време падна един самолет там при кравите , ама вие нали сте кравари ,и ще ходите там , няма да може да тигнете до троловете краварски , а тук ще ви паднат главите краварски в кривина ,овчи коньььь утепан .
  • 34 Ndidk4f

    1 0 Отговор
    Тука сме си добре . Чисто 440 лв след удръжките на минималната работна заплата за страната . Пенсия не можеш я изхарчи -220 лв . За четири членно семейство да не са под прага на бедността трябвали къде 3800 лв и значи трябва почти 10 човека да ги отработят . Добре сме си . За автомобилчето дето ходиш до работа само за да е със законни хартийки налепено - почти 800 лв или почти две цели заплати. През туй време онея четири члена ще ми ядат... дето духа из клоните. Има- няма четири месеца . Още толкова ще постят на хляб за данъка на апартамент от 60 кв.м . в голям град . После ще са на диета за ток , вода и евентуално комуникации . Здравословен начин на живот. Приказка ! Кво ни интересуват гладните Португалци с техните 900 евр. основна а не минимална заплата. Да почват и те като 1 800 000 Българи на минимална и ще са добре. Ама те даже и профсъюзи имат ,не като наще барабар и на чело на крадците партийни.