16 Септември, 2019 10:56 5 096 19

Бунт на 50 000 работници в General Motors

  • стачка-
  • general motors

Масова стачка, която може много бързо да парализира дейността на гиганта Genaral Motors и като цяло да увреди сериозно икономиката на САЩ, бе започната от работници в GM. По информация на Reuters стачкуващите са над 49 000. Ефективните стачни действия са започнали, след като преговорите за нов колективен договор между работниците и ръководството се провалиха.

Обединеният профсъюз на работещите в автомобилната промишленсост (UAW) е организацията, която стои зад стачката. Те искат от GM да не закрива заводите си в Охайо и Мичиган, като освен това се настоява за увеличаване на заплатите на фона на рекордните печалби за GM в Северна Америка през последните години. От GM заявяват, че закриването на заводите е необходимо заради свиването на пазара и казват още, че са направили доста щедри предложения на работниците. За последно работници в GM стачкуваха през 2007 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пилот на Ферари

    33 9 Отговор
    Перчема така ли я развива икономиката и новите работни места ? Бе там всичко върви на фалит пък се хвалят че икономиката им е във възход !!

    Коментиран от #2, #13, #16

  • 2 Бау

    20 21 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    Те гнилите капиталисти от 1945 уж все към фалит отиват, пък все са по-богати и живеят по-добре от нас.

    Коментиран от #4

  • 3 ДДРОнег

    11 3 Отговор
    От тия 50000, на снимката виждам едно много рехаво присъствие, но ДЕБЕЛО подплатено с три типични 'мериканки :):):)
  • 4 Чи май фаче

    17 8 Отговор

    До коментар #2 от "Бау":

    По богати на какво - на дългове ? 24 трилиона дългове как ти изглеждат ?!!

    Коментиран от #9, #15

  • 5 Eee

    6 0 Отговор
    Има да падат още бая време.
  • 6 До пилот на ферари

    6 4 Отговор
    Като при нас в Бг
  • 7 Госあ

    14 5 Отговор
    "Според Федералния резерв на САЩ в страната на „богатите хора“ има поразяваща бедност:– над 1/5 (половината) от семействата не могат да си позволят да „плащат всичките си текущи месечни сметки в пълен размер“ Дори пропагандната нат. джиографик пуска няколко статии и предавания за богатите гладуващи в сащ, които след покриване на всички сметки към банките остават в затруднено положение за прехраната си. Нормални неща от обора.

    Коментиран от #8, #14, #17

  • 8 Ввв

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Не може всичко да е хубаво като в БГ,раят на Тиквуний!!!

    Коментиран от #12

  • 9 kjl

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Чи май фаче":

    И това са само правителствените дългове! Общо, корпоративни и на физически лица стигат до 73 трилиона.
  • 10 Дъ Клаш

    12 3 Отговор
    В Америка както и навсякъде ако си кадърен работиш много и работата ти се търси можеш да станеш милярдер и да си добре даже перфектно.Ако си мързелив без образование не можеш нищо и чакаш социал ще си зле както и на всяко друго място по Света.Я дайте от тия бедни колко са латиноси със завършен втори клас които дори и англииски не знаят.
  • 11 Руснаци гледайте и се учете

    7 7 Отговор
    Ако имаха сърце всички руснаци щяха да се надигнат и да изтрият от земята хунтата на Путин.Там заплатите са трагедия.Най-изстрадалия от политици народ са.Ама демокрация в Русия нанайси!
  • 12 Conti

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ввв":

    Каза простака от крадливата Бие Сие Пие
  • 13 Путкин

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    Точно като руснаците....
  • 14 Да да

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    От кога 1/5 е половината? 🤣🤣🤣 Майко мила! Вероятно дори тези 20 % са по умни и по-богати от теб! Бива невежество, ама със самочувствие, не бива!
  • 15 Фани мъй за курицъй

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Чи май фаче":

    Трудно се плува в сярна киселина,а ти не бери грижа за САЩ,уверявам те ,че са много напред спрямо нас,гледай в Бг да оцелеем,че само това можем засега!
  • 16 type-R

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пилот на Ферари":

    Ми купувайте си Форд Мустанг и Шевролет Корвет де! Опааа, нещастната европа, парализирана от акцизи върху бензина, данъците и винетките и всичките простотии, въведени твърде удобно в услуга на Законната Мафия, не може да си ги позволи!
  • 17 type-R

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Това да не ти го пошушна Тиквата? Или е от ония реклами по ТВ (също като по времето на "тоталитаризма") :"остани и работи" Работи, то е ясно за кого.....
  • 18 гост

    1 0 Отговор
    Компаниите прибират милиарди печалби, а в същото време съкръщават работници и наглата им директорка само вдига рамене и казва, че това им бил плана и сега само го изпълнявали. Хубавото е, че има две сигурни компании, които са готови да закупят завода и да продължат заетостта на работниците, ала парадокса е, че ГМ отказват да продадат заводите на конкуренцията, само ги затварят и това е разковничето.
  • 19 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Един истински комунист преди 60 години често повтаряше : "Работникът, където и да се намира, за когото и да работи, винаги ще трябва да се БОРИ за човешките си права!!" и по-нататък обясняваше същността на човешката алчност по своему : " Кърлежът като се залепи някъде , смуче,смуче кръв, надува се, пуква се и...умира, ама човекът има дупка отзад и...се забравя !!" Такъв комунист не може да бъде АБФК / нищо, че е лежал преди 09.09.44г. по затвори и лагери разни, включително и на островите Тасос и Самотраки/, не може да живее и на" жълтите павета " и бе благодарен, че не посети о-в Персин срещу Белене.......