20 Септември, 2019 10:44 4 884 6

Хванаха шофьор да реди Рубик куб със 127 км/ч

  • рубик куб-
  • шофьор-
  • арест

Испанската Национална дирекция по пътното движение (DGT) публикува видео на водач, който реди Рубик куб, докато кара своето Peugeot 307 SW със 127 км/ч по магистрала A-49 в Андалусия. Любителят на ребусите бил заснет от хеликоптер Pegasus, с който дирекцията патрулира от въздуха.

Публикуването на клипа е част от нова кампания, призоваваща шофьорите за повече отговорност на пътя. Според DGT всяка четвърта катастрофа в страната се дължи на отвличане на вниманието на водача.

Ако се съди по реакциите на потребителите в Tiwtter, инициативата е постигнала целта си. Мнозина коментират, че безразсъдният шофьор е трябвало да бъде спрян моментално, а книжката му да бъде отнета на място. Други призовават за още по-драстични наказания като глоба от €80 000 и дори стрелба по колата от хеликоптера.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 богаташчето

    10 2 Отговор
    автопилот - деби.л . има ги много такива - по този начин природата се чисти от дефектните гени за да не се предават нататък . :-)
  • 2 НАТО ВЕЦ

    9 0 Отговор
    Ако беше в Кувейт или Емирствата, щеше да е забол нос в нещо за плюскане на растлан "чаршав" върху таблото.
  • 3 666®

    42 2 Отговор
    Смятай какви пътища имат. Вместо да дебне за поредната дупка на новопостроената магистрала, той кубчета реди.

    Коментиран от #4

  • 4 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    2 7 Отговор

    До коментар #3 от "666®":

    Нещо от нашите магистрали ли се оплакваш?????Премиера и аз ,толкова труд и пот хвърлихме да карате по магистрали вие само плюете ,пфууу не въ я срам .
  • 5 hmhmhm

    24 0 Отговор
    аз най-лесно редя кубчето на участъка с бабуните на нашата магистрала - оставям го на седалката и докато мина 39км е наредено само ....

    Коментиран от #6

  • 6 Хайл

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "hmhmhm":

    Как може да обиждаш бойковата магистрала,той колко лентички преряза ти му се базикаш 🤣🤣🤣