Last news in Fakti

7 Ноември, 2019 14:15 3 907 6

Така ли ще изглежда новата Kia Optima?

  • kia-
  • optima-
  • k5
Така ли ще изглежда новата Kia Optima? - 1

Дизайнерските скечове, които ви показваме, са разпространени от централата на марката и имат за цел да подскажат, как ще изглежда новата генерация на Kia Optima. Това, което е видно от тях е, че колата ще е със силно футуристичен дизайн и ще е доста по-различна от сегашната продукция на марката.

Налице са релефен капак, ефектни брони, раздути калници и оригинална радиаторна решетка. Авангардните предни светлини и купеобразната форма в профил завършват предварително начертаната визия. Скептиците сред специалистите обаче са на мнение, че подобна визия едва ли ще стигне до конвейера.

Още повече, че шпионските снимки, които бяха направени на кола с камуфлаж не дават повод за наличието на такава футуристична визия.

Така ли ще изглежда новата Kia Optima?

Оптимистите обаче са на мнение, че това е просто "муле" (нови възли и агрегати под стара обвивка) и новата Optima наистина ще блесне с подобен силно авангарден и футуристичен дизайн.

Най-вероятно истината ще се окаже някъде по средата и новата Optima ще изглежда авангардно, но не колкото я показват тези ескизи. Известно е още, че салонът ще претърпи сериозни корекции. Там трябва да се появи изцяло цифров приборен панел, а централната конзола ще е в далеч по-минималистичен дух.

Масивният скоростен лост неминуемо ще отстъпи място на елегантен електронен превключвател. Съвсем скоро ще разберем за какво иде реч, защото на корейския пазар ще се появи нов седан под името К5, а впоследствие на неговата база ще бъде развита и новата европейска Optima.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Разбирача

    7 32 Отговор
    До сега не съм видял хубав дизайн от киа или хюндай. Винаги дизайните са им на косъм от грозното и с доста крадени елементи.

    Коментиран от #4

  • 3 сектант

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    да, прав си, но нека да не забравяме, че стингъра доста наподобява концепта си
  • 4 Steks

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Разбирача":

    То това красотата е малко субективно на едни ще им хареса на други не лично за мен Киа имат хубава визия харесват ми stinger и proceed , optima също не е зле от Хюндай колкото и да е шашав новото santa fe ми харесва

    Коментиран от #5

  • 5 Jack Bauer

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Steks":

    Както каза красотата е въпрос на личен вкус. Stinger-a за мен е неуспешен опит да се наподоби Panamera-та. Няма индивидуален стил и не ми харесват имитации на вече пуснати на пазара автомобили.

    Коментиран от #6

  • 6 Steks

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Jack Bauer":

    Ами то вече е малко трудно автомобилите да имат индивидуалност всичко е омешано то ако не се лъжа в Киа и Хюндай работят немски дизайнери кой от БМВ кой от Порше винаги ще и мат прилика може би 90% от колите за съжаление