Last news in Fakti

4 Декември, 2019 15:49 18 543 30

Падна рекордът за прекосяване на Щатите с кола

  • mercedes-benz-
  • e-klasse-
  • amg-
  • e63-
  • рекорд-
  • cannonball run

Модифициран Mercedes-Benz E63 AMG успя да измине разстоянието от Ню Йорк но Лос Анджелис за 27 часа и 25 минути и счупи неофициалния рекорд за най-бързо прекосяване на Съединените щати от бряг до бряг, известен като Cannonball Run, съобщава американското сп. Road & Track. Предишното върхово постижение бе от 2013 г., когато друг екипаж с Mercedes-Benz CL55 AMG за пръв път слезе под 30 часа.

Падна рекордът за прекосяване на Щатите с кола

Новите рекордьори Арне Томан, Дъг Табът и Бъркли Чадуик изминали разстоянието 2 825 мили (4 545 км) от Манхатън до плажа "Редондо" в Калифорния със средна скорост 103 мили/ч (166 км/ч), спирайки за зареждане за едва 22 мин. и 30 секунди. Маршрутът е минавал само по цивилната пътна мрежа със съответните ограничения, така че рекордът е абсолютно противозаконен.

Падна рекордът за прекосяване на Щатите с кола

Сребристият седан E63 AMG е подготвен специално за предизвикателството. Мощността на двигателя е увеличена до 700 к.с. с помощта на нови турбокомпресори, междинни охладители и още някои доработки.

Падна рекордът за прекосяване на Щатите с кола

За да избегнат полицията, Томан, Табът и Чадуик са инсталирали в колата радиостанция, два радар-детектора, заглушител на лазери, термален уред за нощно виждане и авиационна система за предотвратяване на сблъсъци, която да предупреждава екипажа за патрулни хеликоптери.

Падна рекордът за прекосяване на Щатите с кола

"Бенцът" е бил модифициран и отвън, за да се разпознава по-трудно. Цялата каросерия била облепена със сребристо фолио, с помощта на което била променена и формата на стоповете, така че отзад колата да напомня Honda Accord от осмото поколение.

Падна рекордът за прекосяване на Щатите с кола

За да спират възможно най-рядко, Томан, Табът и Чадуик монтирали в багажника втори резервоар. На борда е имало също стабилизиран с жироскоп бинокъл, с който патрулките да бъдат забелязвани отдалеч.

Падна рекордът за прекосяване на Щатите с кола

Екипажът е разчитал на близо 20 съгледвачи, разположени на ключови места по маршрута. Триото постоянно е следяло и приложението Waze, в което се маркира местоположението на полицейските патрули.

Падна рекордът за прекосяване на Щатите с кола

Заради рекорда Томан, Табът и Чадуик са рискували не само огромни глоби, а и ефективни присъди. Ето защо никой от тримата не си позволява да каже кой е карал в конкретни участъци от маршрута.

Падна рекордът за прекосяване на Щатите с кола


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дължфук

    5 11 Отговор
    дьхкмгуй
  • 2 El pepi

    26 14 Отговор
    Пък аз си помислих че с лада
  • 3 Бацо от Краводер

    12 19 Отговор
    Така и Бацо от Краводер може..я да изхвърлят тия джаджи, ако са карали с такива скорости със сигурност ще стигнат след 4-5години и поне 200к $глоби...
  • 4 Кемпера

    52 13 Отговор
    Евала на пичовете добре са се оборудвали с електроника! Показали са какво може кола с такава мощност и ресурс а не само по писти и драгове да карат и да се чудят за какво са 700к.с. Това е показателен рекорд, на който му стиска да го подобри ще трябва бая да се изпоти. Тези пичаги добре са поработили в екип дано само съдиите от USA да не намерят някой скрито параграфче че да ги съдят.
  • 5 Ххх

    7 17 Отговор
    А дали все пак са ходили по нужда ? И как е ставало - в движение ? И то за малка - да речем че го измислят, ако сложат някакви катетри като летците или космонавтите. Ама за другата в движение не знам как ще стане. А и как се кара 27 часа без спане ? В един момент и кафетата не помагат, едно е да седиш някъде и да почнеш да климаш, друго е да си с 200 на магистралата. Колко случаи има на заспали шофьори ?

    Коментиран от #14, #15

  • 6 Мани мани

    18 12 Отговор
    Добре, че не са утрепали някой!
  • 7 Джон Кенеди

    22 14 Отговор
    Седнали някакви смотани булгаристански уж-шофьорчета, дето не правят и 20к на година, да обсъждтат, да дават съвети и да се вайкат... Ай къш бе, некадърници!
  • 8 незнайко

    4 18 Отговор
    Ако бяха си платили на полицията в отделните щати, щеше да им е по евтино от тези атрибути в колата !!!

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Гост

    33 4 Отговор
    Айде електрокаристите да наизскачат, колко по-бързо щяла да се справи Тесла, ако...... ако не беше на ток. Хахахаха

    Коментиран от #16

  • 10 да си знаеш

    27 2 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Пич тея изпълнения с плащането ги има само в корумпираните страни.Демек бившите соц държави и най-вече Русия :) В САЩ подобни рушвети няма как да станат.
  • 11 VikiLEXUSNX

    15 2 Отговор
    Трима шофьори - добре сменят се....два резервоара по 100 литра - добре....ама при наличие на 173 км в час ср.скорост и че по магистралата в голямата си част са летели със 265 к м в час разходът на това 8 цл. Амг със 700 коня бензин при такава скорост - поддържане на 180-190 - не пада под 20 литра! - спирали са да зареждат поне десет пъти тези два резервоара по 100 литра! ....иначе постижение си е 4 500 км. за 28 часа!
  • 12 Коmapak

    3 1 Отговор
    Яко!!!!!!!!!!!!
  • 13 Mоше лихваря

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "незнайко":

    Най вероятно спонсорът на това събитие е кихал здраво по целият маршрут.Сащ е полицейска държава и нямате си на представа колко е плътно полицейско то покритие,та да си дойдем на думата- да фучиш със скорост над ограниченията около 4500км и никъде да не се издъниш,значи някой ти е подготвил маршрута.Ни радари ,нито скенери ,менери могат да те спасят.За разлика от тук там повечето куки са в движение около теб ,а не дебнат скрили се някъде въпреки ,че има и такива.

    Коментиран от #27

  • 14 Дъртйа

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Франкфурт _ Пазарджик..17 часа с бус Volkswagen леко чипосан 8 човека и много багаж

    Коментиран от #25

  • 15 Дъртйа

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    Франкфурт _ Пазарджик..17 часа с бус Volkswagen леко чипосан 8 човека и много багаж
  • 16 TSLA

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Тесла може да мине и по - бързо на ток! Така!
    https://youtu.be/H5V0vL3nnHY

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "TSLA":

    Номерата с вирусните линкове не минават лесно.

    Коментиран от #18

  • 18 Байко

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Що да е вирусно. Аз го гледах видеото. Доста е интересно, незнаех че може и така да се сменя. Видеото показва, как докато зареди едно Ауди с нафта, две Тесли смениха батериите. Значи може. Незнам защо не са използвали този вариант.
  • 19 Ники

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "TSLA":

    Интересно. За 1.40 мин с пълна батерия. Бързо се сменят. Добре измислено.
  • 20 некойси

    0 0 Отговор
    Еми сега след като клипа е публикуван полицията да си ги прибере!
  • 21 Собствениците на мерцедес фалираха

    1 0 Отговор
    След като платиха глобите за скорост
  • 22 Зомби с квадратен волан

    3 5 Отговор
    На тези пичове щях да им кажа евала ако го бяха направили с Тесла или Порше Тайкан, да кажем. Но тези диванета са произвели тонове въглероден двуокис, тъй като са горели поне по 10 л гориво на 100 км. Честито на тях и децата им за извършената простотия. Това не им е 1970 г., когато нямаше климатична криза.

    Коментиран от #24, #28

  • 23 Toni

    0 1 Отговор
    София - Нюрнберг - 12 часа с VW Touran и 2 спирания.
  • 24 Ахмето Д

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Зомби с квадратен волан":

    Аман от зомбирани прошляци с квадратни тикви.
  • 25 Ну Погоди

    0 9 Отговор

    До коментар #14 от "Дъртйа":

    ей вие със 400-те коня тунинговани коли, да не ви изпреваря със 240км и да ми кажете че съм луд, щото един със 600 слк се прави на мъж и кат го изпреварих със1800кубикова 115кс кола, вика ти си луд не колата е бърза, а шофьора, който я кара. И опел кадет да карам пак ще ви скъсам бе аматьори, ще се претрепете довечера пак - от софия до варна рекорда ми е 4 часа със заз 968, а вие с бмвтата за колко ще го вземете? От Германия до Русе 15часа 1600км със опел астра и 16 часа със голф 3-и, от Швейцария до Видин 2500км със ауди а6 за 17 часа,
    София до Перник с бтр за 20мин, Пловдив -Самоков със юмз за 8часа
  • 26 До Ну Погоди

    4 0 Отговор
    Баце, ти си за Гинес, а не ония аматьори!!!! Щом по Боковите ровини си правил такива рекорди ония пасти да ядат! Всеки знае на хубав път да кара с 200, ама по Боковите "магистрали" си е геройство и със 130
  • 27 Американец

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Mоше лихваря":

    Ти изобщо някога карал ли си кола в САЩ или си гледал много филми? Забавно е с каква увереност се говори в България от всеки, каква фантазия имате и т.н. Минавал съм цяла Калифорния с кола, 90% от времето карайки над ограниченията и то много, без да имам никакви антирадари и т.н., просто внимавам. Никой никога не ме е спирал. Има риск да те спрат, но няма нищо общо с коментара ти. Нека не си говорим празни приказки, след като очевидно нямаш идея каква е реалността. Като цяло научете се да не говорите за неща, от които не разбирате и България ще стане едно по-приятно място.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бобчо

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "Дизеляк Маняк":

    Тесла имат и друга технология. Могат да сменят батерия за минута и половина и продължава. Има линк по-нагоре как става това. Тогава, може и да минат, а?

    Коментиран от #30

  • 30 Дизеляк Маняк

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бобчо":

    Тогава може и да мине, стига да я сменят достатъчно бързо и ако имат място за 10-на батерии в багажника... Не съм запознат с размерите на батерията, но не мисля, че са много малки...
    Струва ми се, че с двигател с вътрешно горене пак е по-лесно.