16 Януари, 2020 19:22 23 647 28

Автомобилите на новия руски премиер

  • михаил мишустин-
  • министър-председател-
  • премиер-
  • русия

Новият руски министър-председател Михаил Мишустин, избран от руската Държавна Дума след изненадващата оставка на правителството на Дмитрий Медведев, не е особено известен в родината си. В началото на 90-те години той ръководи обществената нестопанска организация "Международен компютърен клуб", през първото десетилетие на новия век за кратко става бизнесмен, а през 2010 г. оглавява Федералната данъчна служба. Ако се съди по данъчните му декларации обаче, Мишустин никога не е бил сиромах.

Автомобилите на новия руски премиер

През 2018 г. новият руски премиер е обявил годишен доход в размер на 18 993 447 рубли (близо €277 000), а съпругата му - 47 708 688 (€695 082). Мишустин обаче предпочита да не парадира с финансовите си възможности - почти всички автомобили, които е декларирал след 2010 г., са далеч от премиум сегмента и се водят на името на жена му.

Автомобилите на новия руски премиер

Единственото изключение е Mercedes-Benz S500, който е посочен в данъчната декларация на бъдещия министър-председател през 2010-а. В документа не се посочва годината на производство, но най-вероятно е купен нов, тъй като преди това Мишустин се занимава с бизнес и спокойно може да си позволи толкова скъпа кола. През същата година той влиза в тройката на най-богатите руски чиновници, а съпругата му декларира, че притежава три автомобила - Nissan X-Trail, Kia Cerato и SsangYong Kyron.

Автомобилите на новия руски премиер

Семейният автопарк не се променя до 2013 г., когато "киата" отпада от декларацията, а "екс-трейлът" е сменен с Volkswagen Tiguan. През всички тези години доходите на Мишустин са значително по-ниски от тези на жена му - през 2013-а тя декларира 149 453 333 рубли (€2.18 млн.), а той - едва 30 772 876 (€448 550).

Автомобилите на новия руски премиер

В данъчната декларация на Михаил Владимирович за 2014 г. S-класата вече липсва. Вероятно не е имал нужда от лимузината, тъй като му се е полагал служебен автомобил. В движимото имущество на съпругата му също настъпват промени - вместо SSangYong Kyron тя вече кара Chevrolet Captiva, въпреки че доходите ѝ за тази година надхвърлят 160 млн. рубли (над €2.3 млн.), а сп. Forbes я нарежда сред най-богатите жени на руски чиновници.

Автомобилите на новия руски премиер

През следващата година в графата "превозни средства" в декларацията на Мишустин отново се появява Nissan X-Trail, който вероятно е купен нов, защото сменя "каптивата". "Нисанът" и "Фолксвагенът" се задържат в гаража на семейството още 3 години. През 2018-а съпругата му декларира само един автомобил - Ford Kuga, а самият Мишустин обявява, че не притежава кола.

Автомобилите на новия руски премиер


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    74 17 Отговор
    Нещо руско нрма ли?

    Коментиран от #6

  • 2 Се бараки

    50 45 Отговор
    Само кочини с изключение на S-ката

    Коментиран от #4, #7, #25

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бай Стою касапина

    28 6 Отговор
    Пич, що продаде Мерцедеса? А?

    Коментиран от #12

  • 6 схсхсхсх

    18 9 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Не,тоя да не е луд.
  • 7 Пунта Мара

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Се бараки":

    Крият се
  • 8 Каскетлес

    55 6 Отговор
    Очевидно не е комплексар който си подхранва егото със скъпи коли
  • 9 Служебната

    31 2 Отговор
    Кола, е най-хубавата кола, купена и поддържана от данъкоплатеца.
  • 10 случили на работна жена

    28 6 Отговор
    Ма все "честни" ,"почтени" и станали мнооого богати за нула време - откъде ги намира Путин ?! ПП. А па жените им - още по богати.
  • 11 Тарикат

    19 5 Отговор
    А Волгата що не я посочил ? Крие нещо .
  • 12 георги

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Стою касапина":

    няма пари да го поддържа
  • 13 123

    27 7 Отговор
    Няма по лошо от комунисти капиталисти, които обясняват на народа колко лошо е на запад, а са обградени със западна стока недостъпна за народа.
    Георги Димитров има една мисъл.,, Пазете се от червената буржоазия.

    Коментиран от #28

  • 14 стоян георгиев

    22 17 Отговор
    другари ,що руския премиер няма руска кола бе?нали вие тук ни обяснявате по цял ден за газки и лади ,кви били и колко били на сметка!сега ще мълчите като бити п..али!иначе се вижда нагледно кво е да си руски чиновник!!!крадеш като за световно докато народа ти пие лосион за баня вместо ракия!и за награда вместо пандиз те правят министър председател!кога тва ще стане в нормална страна от европа или америка,а другари?

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Кико

    14 5 Отговор
    Да живее корупцията, номер едно в кончината!
  • 16 Николай

    12 6 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Поживея и ще видиш че разлика няма.Навсякъде управляващите крадат.До преди години е било в по малки размери и затова е имало силна средна класа която сега навсякъде е мачкана и свита в дъното до беднотията.Борбата не е срещу Путин а срещу правата които дава на народа си и спира заграбването и принизяването на народите до гола тояга.Капитализма е по страшен от фашизма.

    Коментиран от #26

  • 17 Медведев

    15 7 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    ТЕБЕ КВО ТЕ БРИГА ТЕБЕ ТОВА , ДА НЕ БИ ,ТИ ДА МУ ГИ КУПУВАШ, КАКВОТО СИ Е ИЗБРАЛ ТОВА ЩЕ СИ КАРА , НЯКОИ ДА ТИ ИСКА МНЕНИЕТО НА ТЕБЕ .

    Коментиран от #27

  • 18 гост

    8 1 Отговор
    предлагам на наще депутати и министри , начело с Банкявската Тиква , да се показват автомобилите им / целия автопарк , за да видят народа данъкоплатец ,каде му отиват парите ., е това искам да видя аз и целия народ .
  • 19 Змей горянин

    12 1 Отговор
    Мдаа. Главният данъчен чиновник на държавата с близо 1000000 Евро годишен доход. ОТ ЧИНОВНИЧЕСКАТА Заплата? Едва ли. От бизнес? С неговата служба не би трябвало да има време за това. Тогава откъде. А познайте!

    Коментиран от #21

  • 20 Няма нищо случайно

    3 1 Отговор
    Че този стана министър-председател на Русия. Бил е председател на Федералната данъчна служба. Произходът му също е много интересен. Михаил Владимирович Мишустин е евреин от страна на баща си и арменец от страна на майка си. Сигурен съм, че ще бъде премиер максимум 1 година. След него Путин ще назначи друг и така до 2024г, когато ще напусне президентството и ще бъде най-вероятно председател на Държавния Съвет на Руската Федерация.
  • 21 Гошо Хазарта

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Змей горянин":

    Причините са:
    1. Близък до властта /олигарси и потомствени комуняги и милиционери/
    2. Еврейски и арменски произход, които са налични.
    3. ЗНАЕ НА КОГО ДА СЕ ПРЕДЛАГА.

    Коментиран от #24

  • 22 МЪДАААА

    4 1 Отговор
    Все руски и съветски . А ПОКАЗАХТЕ ЛИ ФИНАНСОВОТО МУ СЪСТОЯНИЕ ? КОЛКО Е В ДОЛАРИ И КОЛКО В РУБЛИ ???

    Коментиран от #23

  • 23 А ?

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "МЪДАААА":

    Това което е декларирано е само малка част , вярвате ли че е само това ?
  • 24 РАДОСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гошо Хазарта":

    Дай доказателства за произхода ! !
  • 25 Ми То

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Се бараки":

    ...По ГОляма Барака ..от Тебе тука има ли?
    Се Ре барака = s 500
  • 26 стоян георгиев

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "Николай":

    поживях достатъчно и видях.както се краде при комунягите никъде не се краде в подобни размери.путин е наи-големия крадец в световната история.няма друг с неговото богатство,което е придобито с кражба за сметка на народа му.права давал на народа си!ти да не си в кварталния гараж бе другар?там като си брулите 70 градусовата домашарка може да ги разправяш тия.руснака живее като скот благодарение на путин и компанията му освободители.
  • 27 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Медведев":

    мен ме бригат лъжите ви другарю.дето ги пишете всеки ден тук ,а и на които дори вие не вярвате.
  • 28 Извинявай обаче

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    хайде не слагай комунист и капиталист в едно изречение,защото са не съвместими. А термина "червена" буржоазия е въведен за тази прослойка от хора,които при старият режим са били буржоа,а при новият играят по неговата свирка и пак са на върха вече,като "червени буржоа". Е,точно с такива се напълни Бг точно след 1944г.