29 Януари, 2020 19:43 5 219 7

Масови съкращения в Nissan

  • nissan-
  • съкръщения

Nissan планира да съкрати 4 300 служители и да закрие два от заводите си в рамките на антикризисна програма за намаляване на разходите, съобщава Reuters. Японската компания предприема драстичните мерки в опит да се справи със спада в продажбите и неудачната екзпанзионистична стратегия на бившия генерален директор Карлос Гон.

Надеждите са програмата за съкращения да добави не по-малко от €4 млрд. към чистата печалба на Nissan до 2023 г. Марката Datsun, под която японците продават бюджетни модели, най-вероятно ще остане в историята за втори път.

Освен съкращения и затваряне на фабрики антикризисната компания предвижда също свиване на моделната гама. Ще бъде намален драстично бюджетът за реклама и маркетинг. Най-застрашени да останат без работа са служители в главните офиси на компанията в САЩ и Европа.

"Ситуацията е ужасна. Направи го или загиваш", коментира източник на Reuters от съвета на директорите на Nissan. Според висшия мениджър част от мерките за намаляване на персонала и повишаване на ефективността са предложени още през ноември 2019 г., а сега просто са одобрени.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нормално

    43 14 Отговор
    Изгониха Карлос Гон , развалиха алианса с Рено и сега ги чака фалит .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Радо

    34 12 Отговор
    Балъците вече се свършиха - не можеш да продаваш Каш-Кяй с 20 бона отгоре спрямо Дъстъра..за едно и също, само емблемите различни.
  • 4 сектант

    5 19 Отговор
    ЕЕЕЕ АМА НАЛИ КОРОНА ВИРУСЧЕТАТА ЩЯХА ДА ПРЕУСПЕЯТ БЕ?????????? ПОЛ УОКЪРЧЕТО РИТНА КАМБАНАТА И ТИЯ СЛЕД НЕГО
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Нафърфорий

    2 1 Отговор
    неудачната екзпанзионистична стратегия на бившия генерален директор Карлос Гон....на туй по нашия край му викат храни куче да те лае...не знам как е в Жълтурия
  • 7 Нане

    0 0 Отговор
    развалиха марката и имиджа японски! Следва сепуко!