Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 10:40 10 139 10

Вижте кои са най-достъпните употребявани хибриди

  • автомобилът на старо-
  • хибриди
Вижте кои са най-достъпните употребявани хибриди - 1

Различните автомобили използват различна енергия, за да се задвижват. Някои се задвижват с бензин, други с дизелово гориво, трети с газ, а има и такива, които използват електричество. Последните стават все по-популярни, като те се разделят на два вида - изцяло електрически и хибридни. Сега ще стане дума за хибридни автомобили, при това такива, които се продават на вторичните пазари.

По принцип този тип автомобили имат двигател с вътрешно горене, съчетан с електрически мотор. Те могат да бъдат презареждащи се, или да разчитат само на възобновяване на енергията, за да заредят батерията си. На пазара за употребявани хибриди има и от двата вида.

Така например Renault Clio E-Tech не е необходимо да се включва в контакта или да се зарежда, за да се запаси с електричество. Това обаче, въобще не му пречи да предлага 100% електрически режим на движение и да изминава няколко километра, без да изхаби нито капка гориво. Тези километри обаче са напълно недостатъчни.

Хибридите са една интересна алтернатива ако сте от водачите, които не искат шофирането им да се отрази зле на планетата, както и на техните портфейли, но в същото време да имат пълноценен автомобил.

Въпреки, че хибридните автомобили консумират гориво, благодарение на помощта на електричеството, въглеродният им отпечатък има значително по-малко въздействие в околната среда. Който използва по-малко гориво, се налага да зарежда по-малко гориво, а това е добре и за екологията, и за бюджета ви за транспорт.

Само че днес, както стана дума вече, няма да говорим за новите хибриди, които излизат на пазара. Ще видим кои са най-достъпните хибридни автомобили на пазара втора употреба.

За да изберем кои са те, решихме да разгледаме само превозни средства, чиято стойност е не по-голяма от 20 000 евро. Също така, за да стесним още кръга, елиминирахме всички превозни средства произведени преди 2010г. Накрая определихме и максимален пробег от 150 000 км. Ето и най-изгодните предложения.

Honda CR-Z Hybrid - около 8000 евро
Honda Insight Hybrid - около 9000 евро
Peugeot 3008 Hybrid4 - около 10 000 евро
Citroen DS Hybrid4 - около 12 000 евро
Kia Optima PHEV - около 13 000 евро
Toyota Prius - около 13 000 евро
Suzuki Baleno SHVS - около 13 000 евро
Suzuki Ignis SHVS - около 14 000 евро
Volkswagen Jetta Hybrid - 15 000 евро
Lexus CT 200h - около 16 000 евро
Mercedes-Benz E300 BlueTEC Hybrid - около 16 000 евро
Audi A6 Hybrid - около 17 000 евро
Volkswagen Golf GTE - около 18 000 евро
Ford Mondeo Hybrid - около 19 000 евро
Toyota Rav4 - около 19 000 евро
Audi A3 e-tron - около 19 000 евро
Renault Scenic Hybrid Assist - около 20 000 евро
Toyota C-HR - около 20 000 евро


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    19 6 Отговор
    Все още хибридната технология е недоразвита. Тойота е най-развита за сега, Хонда от 2019 гони със CRV, Jazz2020!
    Като пуснат коли със 100км, чист електрически градски пробег, тогава ще си купя! Батерия минимум 30кВ и скорост на ток до 80км/ч!
  • 2 оня с коня

    5 11 Отговор
    Заглавието обещава Статията да ни насочи към "Най-достъпните автомобили-хибриди" и наистина по-долу се споменават препоръчително разни Марки.И понеже "Достъпна кола" значи ЕВТИНА КОЛА,добре е никога да не се забравя Правилото че Колкото една Кола е по-достъпна/евтина/,толкова по -неподходяща и заробваща покупка е.
  • 3 Анна

    0 6 Отговор
    Това е просто несравнимо -> gеtbаdgіrl. com
  • 4 ВикиЛексъс

    6 4 Отговор
    Дайте линкове де! Къде е тази А 6-ЦА ХИБРИД или новата Е Класа 300 Хибрид 2014-2015г. са първите екземпляри за 17 000 евро??? Това е за десен волан!

    Коментиран от #5

  • 5 Кеноби

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "ВикиЛексъс":

    Какви линкове да ти дадат?Това не е написано като реклама на точно тези автомобили.Това са примери за достъпни хибриди.И какво като първите са за десен волан? Останалите всички са съобразени и за нашия пазар.
  • 6 Бачо Киро

    5 3 Отговор
    Кога ще има статия за достъпните нови коли за хората? Няма да е скоро, а? Поне докато не станем европейска държава с европейски заплати, което не го виждам скоро. Сигурно чакат значи новите автомобили да станат по 5000лв.
  • 7 Грета

    4 1 Отговор
    Lexus Gt 200 е смислено предложение.В града е около 4.5 разход.И е много комфортен вътре.Това е може би най-смислената кола хибрид за в града,освен ако не си 2м.висок.,че тогава е малко тясна.Top Gear,нещо не я харесват.Казват че е бавна и тромава,ама то в града без това си е бавно.
  • 8 аюяож

    1 12 Отговор
    И как точно хибридната технология на Тойота е най-развита, при положение че на всякъде е по-развита а е най-изостанала в Тойота. Хибридите на Тойота са с никел метал хидритни батерии, това е като кола с карбуратор в свят на инжектори.

    Коментиран от #9

  • 9 Вирус

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "аюяож":

    Защото никел метал хидри ти те батерии имат много по голям ресурс отколкото литиево йонните батерии. Обаче при правилна експлоатация. Хибридите на Тойота разреждат батерията до 40 процента от капацитета й, и после я зареждат до 80 процента от капацитета й. Японците са изчислили, че в този диапазон батерията не се износва почти. И понася непрекъснато разреждане и зареждане. При литиево йонните такова често разреждане и зареждане съкращава живота й.
  • 10 Colt

    4 2 Отговор
    Хибрид само нов свършва гаранцията и го махаш