Last news in Fakti

10 Септември, 2012 13:48 23 794 16

Странни птици по руските пътища

  • хеликоптер-
  • самолет-
  • инцидент-
  • видео

Популярните в Русия автомобилни видеорегистратори ежедневно заснемат какви ли не куриози. Авторът на това клипче обаче ще помни дълго изпреварването, запечатано в него.

Опасната маневра е документирана на шосето Екатеринбург–Курган. В интервю за портала Lifenews шофьорът разказва как предприел изпреварване с над 100 км/ч, когато чул зад гърба си странен шум.

"Признавам, че се изплаших. Реших, че не съм преценил правилно маневрата и съм предизвикал катастрофа", вайка се водачът. "Когато над мен прелетя хеликоптерът, едва не излетях в канавката от шок".

След публикуването на видеото в интернет Отделът за използване на въздушното пространство на Уралското управление на "Росавиация" е назначил проверка на полета на вертолет Ми-8 на пределно ниска височина.

"Ако хеликоптерът е военен, няма никакво нарушение", коментират от "Росавиация". "Такова поведение е напълно допустимо за армейска машина".

Междувременно широк отзвук предизвика и друг клип от видеорегистратор с подобен сюжет.

Филмчето показва още по-стряскаща ситуация, в която реактивен Су-24 прелита на няколко метра над покривите на автомобилите по шосе във Волгоградска област. Както става ясно по-късно, пилот от Морозовската авиогрупа изпълнявал фигури от висшия пилотаж над пътя по задание на командването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 niko

    7 1 Отговор
    Ех, тези Руснаци (пияни).....!!!

    Коментиран от #3

  • 2 тито

    7 3 Отговор
    Този народ е непретсказуем и затова са непобедими....евала братушки...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 OFF

    4 0 Отговор
    явно на тези с хеликоптера не им бачка GPS-а и следват пътната настилка и знаците :D :D :D
  • 5 Стар Българин

    4 3 Отговор
    Русия, лудите братя!
  • 6 хххххххххххх

    3 1 Отговор
    Това ако са български пилоти, ще го свалят още при излитането (както направиха с един от малкото ни летящи МИГ 29).
    Но братушките са изроди и правят самолетите си криви от маневри.

    Коментиран от #7

  • 7 187

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "хххххххххххх":

    а ти поради що се срамиш да се наречеш българин?
  • 8 VR4 TT

    1 0 Отговор
    Хубави и живописни пътища. :) А Су-24 е страшна машина.
  • 9 Миша Руденко

    1 1 Отговор
    Ужасен инцидент ...
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WDgoEcVjspI[/youtube]
  • 10 Явор Кръстев

    2 0 Отговор
    Ама и тия си имат държава "- напълно допустимо" било . На мен хич не ми допустимо докато си карам със стотина кмч. на метър над мен да минават изтребители и хеликоптери.
  • 11 гост

    1 0 Отговор
    не мога да приема алкохола с военните машини,просто е несъвместимо,нищо не научиха от урока Чернобил!!!
  • 12 lpkj

    0 1 Отговор
    Е не чухте ли Путин какво каза. На нас никой нищо не може да ни диктува. разбирай ще се правим каквото си искаме.
  • 13 тнжтнп

    0 0 Отговор
    Преди години имах подобен случай до Пловдив. Карах в колона с есин стар бус и в един момент нещо страшно забуча и се усилваше. Помислих, че нещо става с таратайката , но в следващия момент над колоната прелетя ИЗТРЕБИТЕЛ!!! Ама съвсем ниско. Отпреде наскачаха на спирачките.Щях да вляза в багажника на предната кола. УЖАС и БЕЗУМИЕ!!!
  • 14 rus...

    0 0 Отговор
    русия е голяма.на нея и прилича
  • 15 999

    0 0 Отговор
    такова нещо ми се случи в сърбия-един изтребител мина почти над камиона
  • 16 Дудук

    0 0 Отговор
    Ко им са кефите на простотиите на рашъните? Това поведение може да предизвика само различни инциденти и жертви. Както и хилядите им други малоумни изцепки , циркулиращи на видео из нета.

    Ето ви малко цифри:

    Според официални данни на ООН, в света Русия е на първо място по добив на нефт и газ, първо място по запаси от злато и по износ на диаманти, също първо място по запаси от сребро, първо място по износ на стомана, също първо място по добив на дървен материал.

    В същото време е на 97-мо място по жизнен стандарт, на 2-ро място по равнище на бюрокрацията, 1-во място по самоубийства на старци, 1-во място по аборти, 1-во място по изоставени деца, 2-ро място по брой убийства на 1000 души от населението /след Колумбия/, 1-во място по употр... още на хероин, 1-во място по употреба на спирт и спиртни напитки, 111-то място по продължителност на живота, 1-во място по психични заболявания, 1-во място по авиокатастрофи, 175-то място по равнище на физическа безопасност.