1 Юни, 2020 20:08 8 587 49

Tesla с включен автопилот се заби в преобърнат камион (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model 3-
  • камион-
  • автопилот-
  • катастрофа

Tesla Model 3 се блъсна в преобърнал се камион на магистрала в Тайван, съобщава местният сайт Taiwan English News. 53-годишната шофьорка на електромобила твърди, че карала с включен автопилот, а системата на автоматично спиране в екстрени ситуации не е сработила.

Tesla с включен автопилот се заби в преобърнат камион (ВИДЕО)

Госпожа Хуанг разказала на полицаите, че се движела с около 110 км/ч. Щом забелязала преобърнатия камион, скочила на спирачките, но не успяла да намали достатъчно. Видеозапис от катастрофата, на който се вижда как от гумите излиза бял дим, потвърждава думите на жената.

Tesla с включен автопилот се заби в преобърнат камион (ВИДЕО)

За късмет нито г-жа Хуанг, нито шофьорът на камиона са пострадали, въпреки че на записите не се забелязва някой от еърбеговете на "тѐслата" да се е отворил. Двамата са отказали лекарска помощ.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Забележете

    57 12 Отговор
    това с което е омазана колата прилича на това което е самата тя.
  • 2 Driving pleasure

    84 28 Отговор
    КОЧИНА бацета!!! Това е кочина и не веднъж съм ви го казвал!!! Единствената система, която дори да регистра препятствие не предприема никакви мерки да спре!
    Всички други с уж дърти и прости системи го правят това елементарно нещо, като има препятсти на пътя - пищят и ако ти не спреш - те го правят!
    Само че ПРЕСТЪПНИКА Илон тая работа не го касае - той си има порядъчно идиотизирана тълпа, която винаги ще вика ура на простотиите му!

    Коментиран от #3, #43

  • 3 Прав си

    49 16 Отговор

    До коментар #2 от "Driving pleasure":

    нали имаше някакъв зомбиран кравар дето се снимаше как яде и спи зад волана на Тесла-та си докато автопилота уж владееше ситуацията но след няколко дни пукна в пътен инцидент.
  • 4 омъскаряване

    40 16 Отговор
    Следващия моля,....Международната Космическа Станция да внимава ! хаха
  • 5 Qwerty

    58 7 Отговор
    По-Добър автопилот от очите на един водач няма. Сега да видим кой ще носи отговорност? Мотиката или жената дето се возеше? Подобни системи трябва да се забранят със закон. Ако някой не знае да владее автомобила си и го е страх да кара да се вози на автобус.
  • 6 АзАз

    51 15 Отговор
    Как беше онзи виц?

    - Абе, спирачките не можахме да ви оправим, но ви увеличихме клаксона...

    Първо, тая американистка е спяла в колата. Камиона го е видяла, чак когато колата се е разпищяала за опасност (явно поне някоя от системите е изписукала успешно).
    Второ, тъпата система не го е засякла, което е нелепо, понеже не е, като да не е видим.
    Трето блъснала се е, хубаво, ама тези въздушни възглавници, какво трябва да стане за да се отворят? Има късмет, че каросерията на камиона е омекотила удара, че иначе тая щеше да се гътне.

    В заключение - ето за това хората са недоверчиви към Теслите. Нафрашкани с технологии, които на хартия звучат добре, ама правени от американци и надеждността им никаква. 700 магарета под капака и рипали яко от 0 до 100, ама що не кажете, как спират, защото колите ускоряват различно, но спирането им се подчинява на природните закони и няма значение дали е електричка, дизелова печка, бензинова хала, или газова бомба...

    Коментиран от #7

  • 7 Driving pleasure

    20 8 Отговор

    До коментар #6 от "АзАз":

    Обаче не забравяй, че седалките им пърдят - йеййй :D
  • 8 Да но

    19 7 Отговор
    Това е американска тесла.
  • 9 Иван

    30 7 Отговор
    А вие забелязахте ли, че и ABS-ът не работи, щом се влачат гумите и излиза пушек?

    Коментиран от #29

  • 10 Пешо

    13 19 Отговор
    А забелязвате ли, че и при такава катастрофа шофьорката не е пострадала?

    Коментиран от #24

  • 11 хахаха

    22 14 Отговор
    незнам дали мога да определя с дума толкова тъп човек да се блъсне по подобен начин освен ако не е заспал зад волана но пък тогава нямаше да има спирачен път... та да си го кажем направо че теслата е прехвален боклук е безспорен факт но и тая жена не трябва да и позволяват да шофира повече!!!

    Коментиран от #18

  • 12 Сашо

    7 11 Отговор
    Щом има пари за такава кола и да беше умряла болиме шнура.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мен

    15 8 Отговор
    Далеч са истината. Има доста опит да трупат да достигнат немските компании с над 100годишна история в автомобилната индустрия. Не е така просто. Теслата е бормашина с таблет. Харесвам идеята ама си е в зората на развитието.
  • 15 Хаха

    24 5 Отговор
    Има директна видимост от 100 метра и свободна дясна лента, но чака автопилота да се погрижи за нея? Всъщност фактът че си е купила Тесла обяснява всичко, ха ха ха, Норвежец, къде се спотайваш?
  • 16 ТауърКок

    19 6 Отговор
    Трябва да свиквате с технологиите. Представете си 2099 година, януари, 80% от мпс-та електрически. СЪРП пак е на власт, сняг вали на парцали, пътните платна са като писта Томба над Банско в Концесията на бившия шеф на ДАНС. Фантазия, нищо не помръдва с изключение на някоя друга вагаджийка на милион километра или скромно Докер пикапче. Фучат и бучат ама се движат. На компютърните електричарки им е непочистено, студено и не заредено!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Driving pleasure

    19 2 Отговор

    До коментар #11 от "хахаха":

    Предоверява се на електрониката, аз уж обичам да шофирам , като седна на нещо с подобни ектри дето пищи и мига и се усещам след 10 км че спирам да следя внимателно и чакам да ме предупреди...

    Американците имаха подобно изследване, че всички тия системи за "сигурност" карат шофьорите да притъпяват усещанията си и да им трябва много повече време за реакция, защото късно осъзнават ситуацията...

    Както е казал Qwerty по-горе - трябва да ги забранят, или поне силно да ги ограничат и да работят само при екстремн ситуации иначе всеки като е на пътя трябва да е на пътя да кара!
  • 19 Peci kupona

    18 2 Отговор
    Ама това с автономното управление (как я мразя направо тази дума, не е истина), само до такива неща води! Шофьорът за това е зад волана! Няма как някакъв орязан процесор снабден с китайски сензори и камери да предовтрати подобно происшествие!
  • 20 Карам

    13 2 Отговор
    Тир ДАФ модел 2014г и гарантирам че в тая ситуация ще спре без проблем. Пробвал съм го неведнъж , засича от 160м което е предостатъчно. Недостатъка е че понякога (,макар и рядко) по Европа засича информационните табла над платното като препятствия и намалява излишно

    Коментиран от #34

  • 21 Гуруто на Мъск

    5 2 Отговор
    Пийс Брадърс! Джойт форевър!
  • 22 Невероятно

    13 4 Отговор
    но в случая не мога да коментирам автопилата, а овцата в колата.... Спала ли е, десетки метри да се движиш срещу препятствие и да се натресеш челно....
  • 23 Уоууу

    11 14 Отговор
    Как всички знаят тук в коментарите, а катастрофите у нас не спират денонощно. А ние нямаме толкова Тесли. Колко загиват на денонощие? Да не би да е от автопилот? А не, всички са внимателни, не използват автопилот. Ама и това не помага. Шофьорите у нас са по-зле от автопилота на Тесла.
  • 24 Алфа Чакал

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "Пешо":

    В тоя кашон дето се блъсна как да пострада.Друг е въпроса че нито една система за сигурност не сработи.Автопилот,ABS,въздушни възглавници.Дано колана да е блокирал,че ако и той е изпуснал вече ми идва много.
  • 25 ABS

    7 3 Отговор
    Как е по правилно да се каже, Tésla или Teslá?

    Коментиран от #36

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Санчо Панса

    10 4 Отговор
    Оха! Един изгоря жив преди време, защото каруцата за няколко хилядарки не му отключи вратата... Днес челен удар с късмет за шофиращия, утре може да е с фатален край... ама карай нали си зомбиран и вярваш сляпо. Е те , така.. .

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 0000

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Иван":

    Явно не си карал кола с ABS

    Коментиран от #31

  • 30 Ауто

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Санчо Панса":

    Добре поне че не се е подпалила.
  • 31 Алфа Чакал

    9 2 Отговор

    До коментар #29 от "0000":

    Явно е карал.Как на кола с ABS ще накараш да изпушат гумите при спиране, нали точно в това му е смисъла да не блокира гумите за да можеш да я управляваш и да не поднася.Автомобил с ABS си купих 2007 год повярвай ми всякакви тестове му правих за да го пробвам ,защото не вярвах,ами не подпуши.На сняг с около 50 км/ч натискам докрай спирачката ,той намаля а аз си завивам и той си следва посоката.Дори да искаш да го поднесеш не става без ръчна.Задницата не тръгва и това е.Ауди Б4 1.9 ТДИ.С по-големи скорости ще поднесе ,но това са законите на физиката
  • 32 Кико

    6 5 Отговор
    Само коментари от "Ушанки" и " винкели". Злобата че има по умни ви да ви! Важно е да има бира и кебапчета(щях да забравя-Азис)!
  • 33 Не е перфектен

    6 4 Отговор
    Автопилота не е перфектен, но вече се справя около три пъти по добре, отколкото шофьорите когато автопилота изключен. Според статистиката, за един милион километра катастрофите с изключен автопилот са три пъти повече. Най-вероятно тази овца щеше да се блъсне дори автопилота да беше изключен.
  • 34 Може и така да е станало

    9 1 Отговор

    До коментар #20 от "Карам":

    Като ти прочетох мнението, напълно възможно е автопилота да е объркал преобърнатия камион точно с табела над пътя. Шофьорката и тя. Така преобърнат, камионът отдалече се вижда като огромен бял правоъгълник, подобен на информационна табела.
  • 35 Да питам

    11 2 Отговор
    Камиона като е бил без автопилот, защо се е обърнал? Нали уж го кара професионалист? Защо статията не е за преобърнатия камион? В интернет е пълно с клипове в които автопилота спасява живота шофьора си и дори живота и здравето на околните шофьори, които не внимават. Да сте виждали някои от тези клипове в тази медия наречена "факти" . Това което публикуват не са факти, а "ВНУШЕНИЯ" . Опитват се да ни внушават определени мисли, като представят само половината информация. Предизвиквам ги да бъдат коректни и отговорни и в най-скоро време да публикуват и подобна статия с клипове в които автопилота спасява живота на хората. А дано, ама надали.

    Коментиран от #49

  • 36 Сър Стенли Ройс

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "ABS":

    ЧислЪ
  • 37 измет

    5 6 Отговор
    Много комплексирани комунисти са писали под тази статия.
  • 38 тошо

    4 5 Отговор
    повече от 90% от коментиралите под тази статия никога през живота си няма да могат да си позволят кола над 15 лева
    и това си е вярно просто не можете
    не коментирайте коли които струват повече от панелката която вие наследена от родителите
    цял живот ще сте такива просто самата истина
    било то нова тесла бмв или мерцедес

    Коментиран от #42, #47

  • 39 Ала Бала

    2 0 Отговор
    Ето в упътването на теслътъ с дребни букви пише да не се оставя без надзор автопилота и ръцете винаги на волана...ама това че тъпанарите злоупотребяват с умния таблет и се предоверяват на рекламата...понякога им коства живота.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Bmw

    6 0 Отговор
    Имаше 3 свободни ленти , а тя се заби в камиона.Като не може д акаря , да се качва на автобуса.Кой се доверява изобщо на тези автопилоти незнам.Някви маймуноподобни .
  • 42 High

    1 3 Отговор

    До коментар #38 от "тошо":

    Абсолютно си прав нема такива лузъри
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Гъргарин

    3 1 Отговор
    дано и SpaceX не се забие в МКС с тия тъчскрийни дето е накачулил вътре
  • 45 го6ку

    3 0 Отговор
    Ами, идеално се е праснала! Ето, точно в средата...Значи автопилотът работи прецизно и добре!
  • 46 наблюдателен германец

    2 0 Отговор
    най добрите спирачки са на порше, традицията си е традиция .....
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Velossimo

    1 0 Отговор
    Да ...! Една торба пари за нещо , което не работи.
  • 49 джон

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Да питам":

    Камионът се е обърнал, защото... Кой знае защо? Има толкова възможности, че няма как да се коментират. Но ако е шофьорът е същия професионалист, за какъвто се смяташ и ти, то тогава е ясно. И преди да правиш опити за анализи, отиди и се прегледай - явно имаш сам нужда от такъв.