Last news in Fakti

11 Юни, 2020 19:29 7 474 30

С 332 км/ч по аутобана зад волана на Porsche 911 Turbo S (ВИДЕО)

  • porsche-
  • 911-
  • turbo s-
  • аутобан-
  • магистрала-
  • максимална скорост

Porsche 911 Turbo S показва на какво е способно в поредното видео на YouTube-канала AutoTopNL. Топ моделът в актуалната гама на марката достига с лекота "тавана" от 332 км/ч.

911 Turbo S има 3.8-литров шестцилиндров боксер с мощност 478 кВт/650 к.с. при 6 750 об/мин и максимален въртящ момент 800 Нм в диапазона от 2 500 до 4 000 об/мин. Това въоръжение му позволява да спринтира от място до 100 за 2.7 секунди.

Клипът е заснет на на участък от немска магистрала без ограничение на скоростта. Въпреки това в долния десен ъгъл на кадъра има предупреждение към зрителите да не опитват такива геройства.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сондо

    7 20 Отговор
    Прекъсва му нещо мотора, не е в ред таа кола.

    Коментиран от #4

  • 4 Така е

    31 4 Отговор

    До коментар #3 от "Сондо":

    защото е забравил да надуе чалгата.Нашенските батки и плеймейтки винаги правят тези подвизи на музикален фон съответстващ с IQ-то им и затова прекъсващи мотори,придърпващи трансмисии и други дефекти остават скрити.

    Коментиран от #16

  • 5 Димчи

    16 1 Отговор
    Супер е!!!!!
  • 6 Porsche

    7 8 Отговор
    Това е колата, само цвета е сбъркал.

    Коментиран от #12

  • 7 Дичо

    7 3 Отговор
    Малеее а представяте ли си при тази скорост да има некой в левата лента който да кара с 140-160км/ч.тез хоря са луди а пре 420км/ч.представяте ли си как се вижда пътя.

    Коментиран от #8

  • 8 asdf

    21 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дичо":

    Там никой не кара с толкова общо взето спокойно хората имат дисциплина и използват лявата само при изпреварване не като тука да си крета със 110-120 в лявата лента и не го интересува вика си да карат с мойта скорост или да се оправят аз съм турбо чичак и никой не може да ме бутне над нещата съм

    Коментиран от #9

  • 9 Прав си

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "asdf":

    Веднъж четох,че на тези пътища стават най малко тежки ПТП-та а на второкласните много повече.

    Коментиран от #18

  • 10 оня с коня

    6 7 Отговор
    Тая Кушия по Празните Аутобани е възможна единствено поради Пандемията.Иначе нормално по немските пътища е фрашкано с всякакви МПС-та
  • 11 Антон

    13 13 Отговор
    А има ли клип с некоя японска серийна кола с подобни характеристики, че от европейките има доста избор, ама ония нещо нямат, освен грозни малолитражки

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Kirumo

    8 17 Отговор

    До коментар #11 от "Антон":

    Японците не правят коли с висока максимална скорост, а залагат на поведението в завоите. Nissan GT-R и Lexus LFA говорят ли ти нещо? Като наблягаме само на един тип шофиране, мога да ти задам много подобни въпроси относно немските коли. Например : Има ли европейска серийна кола която да завива като Impreza 22B или Evo VI TME? Има ли европейска серийна кола, която да е с мощност 240к.с. от двулитров атмосферен мотор? Има ли европейска серийнa кола която да е толкова лекичка и забавна, колкото Mazda MX-5?

    Коментиран от #14, #15, #28

  • 14 Бачо Киро

    17 7 Отговор

    До коментар #13 от "Kirumo":

    Да кажеш, че японците не залагат на максимална скорост, а на завоите, при това в статия за Порше, които буквално са мярката за това, е признак на абсолютно невежество... Колкото за Субару и тн, въпреки че са ми любими играчки за зимата, фокус рс мк2. 5 с ПРЕДНО предаване бие и субаруто, и митсубишито на асфалт. Та полека с крайните изхвърляния, понеже фенбойските ти очила силно ти замъгкяват преценката... Японците били еталон в завоите... Никой не казва, че нямат определени модели, които са доста прилични за много видове дейности, но такива глупости като твоите идват в повече...

    Коментиран от #19

  • 15 Антон

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "Kirumo":

    Хаха, Гтр е концепция от преди повече от 10 год, това вече е морално стара кола, Лфа отдавна е спрян от производство, правен в малка серия. Порше кайман - 2 .0 литра, 300 коня пдк автомат със 7 предавки и то в най-базов вариант. Малко по-бързия кайман с пак 2 литра 350 коня, имат и по-мощни понеже ми говориш за двулитрови мотор. Смешни сте като започнете да боготворите ония консервни еднодневки

    Коментиран от #17, #20

  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    напълно си прав
  • 17 Random

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Антон":

    Всичко друго е вярно, само дето Каймана не е атмосферен
  • 18 asdf

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Прав си":

    Не на аутобана където няма ограничение имат много по-малко смъртни катастрофи от колкото на магистралата с ограничение
  • 19 Kirumo

    4 6 Отговор

    До коментар #14 от "Бачо Киро":

    Или не знаеш за кои коли говоря, или не знаеш на какво са способни тези автомобили, дори в стокови варианти. Нали знаеш, че "мярката за поведение в завои" беше по-бавна на северната дъга от 1800-килограмов семеен Нисан с 4 места и истински багажник. Буквално на три клика разстояние са данните, които посочват колко грешиш. На същата тази северна дъга Focus RS MK2.5 е с време от 8:26.00, а "по-бавното" Subaru Impreza STi Version III Type-RA е с време от 8:10.75 - Извод : Импреза от 97г. е с повече от 15 секунди по-бърза. На френската писта Mireval Фордът е с време : 1:42.80, а Subaru Impreza P1 - 1:38.70 - Извод : Импрезата е по-бърза с 4.1сек. Какво казваше за фенбойски очила?
  • 20 Kirumo

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Антон":

    Ти пита дали имало японска кола с подобни характеристики, аз ти отговорих, че има две такива, а сега ми говориш, че едната била стара, а другата в малки серии!? Защото 911 Turbo S е масов автомобил, нали? С това за Каймана доказа, че не знаеш какво е атмосферен двигател, вадя си извода, че не разбираш абсолютно нищо от автомобили и най-вероятно си на под 12 години, защото аз на 12 правех разлика между атмосферни и турбо двигатели. Поздравления, че пишеш грамотно на тази крехка възраст.

    Коментиран от #22, #24

  • 21 Kovachev

    2 2 Отговор
    Абе, над 200 си става шумна.
  • 22 Антон

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Kirumo":

    Гледам двама пишете че каймана е с турбо, приемам че греша. Обаче това не променя факта - в момента японците нямат мощен спортен автолобил, който да е пряк конкурент на немски, италиански, английски марки. Това е изостанаха и вече догонване няма. Пожелавам ти да стигнеш до момента да си купуваш спортни коли от магазина, пък нека някой ти вика че си 12 год. И да от коли не разбирам - аз съм краен потребител и не си цапам ръцете с мръсотия
  • 23 Ивайло

    4 0 Отговор
    Кола - мечта!!! А най-хубавото е, че моделът още предлага опция с ръчни скорости за истинските маниаци!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Я. Петров

    2 1 Отговор
    Този е шофьор. Държи линия и при триста. Това не е никак лесно.
  • 26 Komapak

    2 1 Отговор
    Колкото км имам в Германия толкова празен аутобан не съм виждал. Щом го е снимал човека явно има. Моите обикновено са броня до броня. Иначе само цвета му е кусур на поршето, както отбеляза един колега по горе.

    Коментиран от #29

  • 27 Кондъо

    5 2 Отговор
    Тоя клип не е готин, Няма я мацката в скута. По-добре да публикувате клиповете от "Тракия" с нашите бабаити. Има си чалга, имат си голи мадами. има изпреварвания в най дясната лента. Даже и мадамите са заети да правят нещо в панталоните на водача.
    Този клип си е скучен
  • 28 Дфен

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Kirumo":

    Рено меган
  • 29 asdf

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Komapak":

    4 пъти съм прекосявал Германия с кола да по принцип си има коли но ти явно по тъмно не си карал няма никой и си натискаш смело и като цяло е на периоди по някога седиш 1-2 часа в задръстване на аутобана понякога няма жива душа от Хамбург към Берлин е доста спокоен

    Коментиран от #30

  • 30 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "asdf":

    Няма нито един аутобан в Бавария, който да е толкова празен. Нощем е горе долу спокойно, но около населени места ограничението е 120. През деня, особено сутрин е ад. Добре, че горивото е фирмено и си нямам никаква идея колко харчи буса, но със сигурност не е малко. Отделно горивото на магистралата е с 30% по-скъпо. Возили са ме с 300 с макларън. Моята констатация е, че поршето е по-безшумно.