Last news in Fakti

12 Юни, 2020 18:42 2 482 16

Bentley съкращава 25% от служителите си

  • bentley-
  • съкращение-
  • уволнение

1 000 служители на Bentley ще останат без работа заради спада в продажбите, съобщава Reuters. Това е около 25% от персонала на компанията.

Шефът на Bentley нарича мащабните съкращения "тежко, но необходимо решение". По думите на мениджъра мярката ще гарантира препитание на повечето служители.

На всички работници, които се съгласят да напуснат доброволно, ще бъде предложена компенсация с съответствие с квалификацията, стажа и възрастта. В допълнение компанията обещава да плати на съкратените служители за курсове за преквалификация.

Заради спирането на производството заради пандемията от коронавирус продажбите на Bentley са намалели с 97% през април и 89% през май. В същото време наскоро компанията се похвали с 20-хилядната Bentayga.

Първият всъдеход в историята на марката е най-купуваният модел на в гамата ѝ. През 2019 г. на Bentayga са се падали 42% от продажбите на Bentley.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема такава грозония

    20 2 Отговор
    Като бенщайгата

    Коментиран от #9

  • 2 Ха ха ха

    11 5 Отговор
    Въпроса е не дали а Кога ФВ ще даде фира!

    Коментиран от #3, #12, #13, #14

  • 3 Komapak

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    Ман още много дълго ще ги подпира, защото товарните се купуват все повече. Видях и бус ман. Говори се, че 1000000км не са му никакъв проблем. Бусовете в Германия въртят около 80000 км годишно.

    Коментиран от #4

  • 4 Ха ха ха

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Komapak":

    Тия ще бъдат убити от електрическите бусове и камиони а там както знаем Фау ве са никъде.
  • 5 Komapak

    6 0 Отговор
    Поне още 10 години това няма как да се случи. Мъск нещо отлага 2 години представянето на камиона. Колкото до това къде в момента са германците мога да ти кажа, че всичките им научни и изследователски центрове работят на пълни обороти. Не си мисли, че ще изостанат. Какъв изследователски център си построиха даймлер просто ти е бедна фантазията. С много пари всичко става. Колкото до бентли, ако си го върнат на британците според мен ще спрат да губят😁

    Коментиран от #6

  • 6 Ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Komapak":

    Даймлер китайците им кихат яко котаеца държи 10-15% от тех.Но Бентли яърнат ли ги следва Ламбо щото и те са зле след тях и Сеат щото и те не са много добре и това ще ги отслаби и накрая финито.
  • 7 Дойде ли електрическия китаец

    4 1 Отговор
    в Европа много производители ще плачат.

    Коментиран от #8

  • 8 Ха ха ха

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дойде ли електрическия китаец":

    Що мислиш така аз съм спокоен.Французите са шовинисти ще купуват френско испанците също имат заводи Рено там а и имат и Сеат италианците имат Фиат които се обединиха с Пежо немците са ясни Полша чехия унгария и тн имат европейски заводи и корейски.Китайците са бита карта лъжливи крадливи и замърсяващи.Еврооейците са си шовенисти стане ли въпрос за работни места.България не ми пука тая държава е пълна с глупави хора и е без никакво световно значение.

    Коментиран от #10

  • 9 ОСВЕТЛЯВАМ ПРОСТОЛЮДИЕТО

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нема такава грозония":

    Бентли са собственост на Фолксваген,а Ролс Ройс - на БМВ. Ягуар беше закупен от индийците.

    Коментиран от #16

  • 10 Ха ха ха е тъп и неграмотен

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ха ха ха":

    Пише се шовинисти,а не шовенисти. Защо ти липсва елементарен интелект?
  • 11 ОСВЕТЛЯВАМ ПРОСТОЛЮДИЕТО

    2 0 Отговор
    Бентли са собственост на Фолксваген,а Ролс Ройс - на БМВ. Ягуар беше закупен от индийците.
  • 12 Т-рекс

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    Когато слънцето тръгне да изгрява от запад!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Щуромер

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ха ха ха":

    Въпросът е не дали ще се хвърлиш под някой влак,а кога?!

    Коментиран от #15

  • 15 Ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Щуромер":

    Германофилче нещо се жегна а.Колко сте прозди щом стане въпрос за упадъка на германия.Разбирам че сте похабили живота си да им учите тъпият език ама тва си е ваш проблемь.
  • 16 Komapak

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "ОСВЕТЛЯВАМ ПРОСТОЛЮДИЕТО":

    Да те осветля бентли и Ролс ройс бяха закупени в пакет от бмв с договор за прехвърляне след една година на Вагоните. Така и стана, но за разлика от Ролс ройс бентли имат някаква форма на независимост. Купета та на ролса се поцинковат в завода на бмв в Инголщадт. Двигателите се правят в едно градче под Франкфурт. Бентли произвеждат почти всичко в Крю. Дизайнера на Ролс е немец, а на бентли британец. Доста сериозни разлики след придобиването се случиха. И двата напъна за SUV на мен лично не ми харесват, но явно се купуват много защото вече са 50% от продажбите на двете компании. Порше проправи пътя за това безумие и всички спортни ги последваха. Е сега остава Кьонигсег да пуснат SUV и цирка ще е пълен.