Last news in Fakti

16 Юни, 2020 14:58 2 385 2

Пазарът на автомобили постепенно се възстановява. Вижте къде сме ние

  • пазари-
  • нови автомобили-
  • продажби-
  • европа-
  • българия

Българският пазар, който е включен в този на Източна Европа е със среден спад от 50%

Пазарът на автомобили постепенно се възстановява. Вижте къде сме ние - 1
Снимка: Shutterstock

След пандемията и карантинния период, когато пазарът на нови автомобили в световен мащаб се срина тотално, нещата постепенно започват да се оправят. Става дума за продажбата на нови автомобили в света, където спадът спрямо аналогичния период от миналата година все още е на лице, но постепенно продажбите нарастват.

Статистиката, която ви показваме е на LMC Automotive, като според нея продадените нови автомобили в света през миналия месец отбелязват спад с 33%. Ще припомним, че през април имаше пазари в Европа с над 95% спад в продажбите. По данните на LMC Automotive за месец май тази година в света са продадени 5 086 635 нови автомобила, докато през същия месец на 2019-а те са били 7 631 526.

Що се отнася до отделните пазари, то най-малък е спадът в Китай и Корея, а най-голям - в Бразилия и Аржентина. Българският пазар, който е включен в този на Източна Европа е със среден спад от 50%, но и по официална статистика продажбите постепенно тръгват нагоре и се очаква, при липса на втора вълна от коронавирусна инфекция, до края на годината да се върнат в нормалните си нива.

Пазарът на автомобили постепенно се възстановява. Вижте къде сме ние


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мазньо

    15 1 Отговор
    Ко да направя, скоро явно няма да си купувам нова кола.. Пих 1 студена вода ;)
  • 2 Оня с коня

    6 1 Отговор
    Ехх и аз си мечтаем за едно ново БМВ ама нейси стотинки нема