Last news in Fakti

22 Юни, 2020 09:57 11 102 37

Продава се суперкар от 90-те, който струва колкото пет Bugatti Chiron

  • mclaren-
  • f1

Продава се суперкар от 90-те, който струва колкото пет Bugatti Chiron - 1

Във Великобритания се продава екземпляр от емблематичния McLaren F1, произведен през 1997 година. Изключително редкият суперкар на McLaren беше оценен на 15 милиона долара.

Продава се суперкар от 90-те, който струва колкото пет Bugatti Chiron

За справка Bugatti Chiron струва малко над 3 милиона долара. Както знаете, от модела F1 са произведенималко над сто автомобила, като днес много от тях вече не са в движение.

Конкретно този автомобил е уникален и поради друга причина. Той апочва живота си като състезателен F1 GTR Longtail, но в последствие е преработен в цивилна версия. За целта търпи дълга и сериозна модернизация.

Продава се суперкар от 90-те, който струва колкото пет Bugatti Chiron

Сега 6.1-литровият V12 двигател от BMW разполага не със стандартната мощност от 627 конски сили, а с цели 900! Така че пред нас е истински звяр, който може да развива над 400 км / ч.

Колата тежи малко повече от тон. Между другото, това не е най-скъпият McLaren F1, който се е продавал някога. По-рано друга ограничена версия на модела беше продадена за почти 20 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    26 2 Отговор
    бартер?

    Коментиран от #30, #37

  • 2 Komapak

    18 3 Отговор
    Хммм...... Двигател бмв а? Първите може и така да са били. Защото вчера едно момче тук ме уверяваше, че макларън било половин мерцедес!

    Коментиран от #4

  • 3 По скъпата

    2 0 Отговор
    Версията на Ралф Лорен
  • 4 Никой

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Komapak":

    Макларън SLR е напълно различна кола.
  • 5 Ии чудо големо😂😂

    7 14 Отговор
    Какво са днес 900 кс?нищо и половина...мотора е s70/3 12 цил атмосферка

    Коментиран от #15

  • 6 Оня с коня

    6 29 Отговор
    Бугатито ще го бие при всички дисциплини не виждам какво оправдава космически високата ву цена за атмосферка 12цил.?

    Коментиран от #9, #26, #32

  • 7 Тикво

    25 0 Отговор
    12-цилиндрова атмосферка е мечта за всеки истински ценител.Страхотен автомобил без никакво съмнение!
  • 8 гост

    3 20 Отговор
    За сведение на петролофилчетата , Мъск тази кола си я купи още на 28 години със собствените си пари от продажбата на ЗИП 2 , покара я , разби я и я продаде с уверението , че може да направи и по-добра ! И ето вече направи , Тесла Роадстер , хахах !!!

    Коментиран от #10

  • 9 Бачо Киро

    18 1 Отговор

    До коментар #6 от "Оня с коня":

    Къде викаш ще го бие? Бугатито може да го бие единствено на драг и то до повечко метра евентуално дори. За завои или пък писта въобще забрави. Дори няма да ти обяснявам при тези 900 коня на малко над тон за какво съотношение става въпрос, доближава се до 1:1 мощност:тегло. Дори нормалният Ф1 с 627 кс на цяла миля води почти до края на Вейрон примерно, та тоя с 900 ли, с 50% повече мощност? Въобще не си в час с основни неща дори, затова не знам дори защо се обаждаш от коневръза.

    Коментиран от #14

  • 10 Бачо Киро

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Абе къде го тоя Тесла Роудстър, че не се сещам и кога е показвал каквото и да било където и да било? В кой свят Тесла е участвала в нещо, освен 1 пуск на ден на 400м, че чак биела Ф1 вече? Това електриците живеете във собствен свят определено... Като ви напишат рекламна брошурка за 2022 година и вие вече от години дрънкате глупости... Няма нито един тест, нито един, който да показва въобще какво може Роудстър, с изключение на видео с пубери, които квичат от удоволствие за реклама. Как точно чрез квиченето изчисляваш каквото и да било ще трябва да ни обясниш. Мъск отдавна щеше да е показал, ако ще и нагласено видео, срещу други автомобили, той не чака. 10000нм на колелата, а? Додж Демон при същото замерване вади над 16000. Демек освен хубави рекламни трикове... друго нищо. Тея боклуци Тесла на писта пък са хептен зле, чак собствениците им, които обичат да идват на Ринга се оплакват... Много ги хвалиш, но не си слагаш парите там където ти е устата.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    3 5 Отговор

    До коментар #10 от "Бачо Киро":

    Еми съжалявам , ама не дават линкове , иначе щеше да имаш и видео и пълно сравнение !!! Ма няма страшно , скоро ще ги гледаш толкова , че ще ти втръсне !!
  • 13 Plameni

    2 5 Отговор
    Mercedes CLK GTR ,а след това и Mercedes CLK LM му разказват играта на тоя McLaren
  • 14 Обаждане от коневръза

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бачо Киро":

    Да бе мечтай си колкото искаш.Това са пълни глупости дето ги плямпаш.Кат те гледам разбираш от автомобили колкото аз от папагали.
  • 15 Знам

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ии чудо големо😂😂":

    Пичага май хич не си наясно какво може тази кола.

    Коментиран от #19

  • 16 Komapak

    1 1 Отговор
    Не знам защо в секция авто ме заспива с реклама на мезарати. Толкова ли няма продажби та трябва агресивно да рекламират?!
  • 17 Пилона

    2 1 Отговор
    Електричките не стават за състезания единствено Formula E но там сменят колата по време на състезанието, след като се изхаби взимат втората. WRC или 24 на Льо Ман едва ли ще има изцяло на ток хахаха

    Коментиран от #21

  • 18 Калашников

    7 3 Отговор
    Електричките са за педалчета. Точка по темата

    Коментиран от #22, #27

  • 19 Ии чудо големо

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Знам":

    И какво може ха кажи ти като си толкова отворен?
  • 20 Стоян

    12 0 Отговор
    Момци,тук не става въпрос коя кола какво може.Ключовата дума е "легенда".Никой няма да я купи,за да ходи с нея на работа.Такива коли са ценители,карат се за удоволствие.Освен това са и добра инвестиция-с времето цената им расте и красят всяка колекция!
  • 21 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пилона":

    Мноооого ти е стара информацията , вече втора година колите изкарват цялото състезание и дори им остава резерв в батерията , който се активира само по избор на публиката за определени пилоти !! А пък от ей тая новина сигурно направо ще се гръмнеш , хахахах !!
    Вече се мисли по обединение на Формула 1 и Формула Е !! Двата шампионата са свързани чрез Джон Малоун, председател на борда на директорите на собствениците на Формула 1, Либърти Медиа, и тези на Формула Е, Либърти Глобал.
    „Имаме различни акционери, които се свързани посредством топ акционера, така че най-вероятно ще трябва да се вземе някакво решение на това ниво“, призна испанецът.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Разбирача

    2 3 Отговор
    Абе луди ли са тези хора бре вземам си Бугати Вейрона много повече коне е от таз и направо без пари в сравнение с този кошник кво купувам за тези пари самолет по хубаво да си взема?

    Коментиран от #28

  • 26 АLFA Q 4

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Оня с коня":

    Напротив. Само дето не си запознат. От десет старта в Дубай, нито веднъж непобеди, бугатито. И от тогава са думите на ТОН ДЕНИС. че от вейрон, по голяма барака няма. После го нагласи ха, та да победи това СЕЧИВО, БУГАТИ. Това е сто пъти по кола от БУГАТИ.
  • 27 АLFA Q 4

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Калашников":

    ТОЧНО ТАКА
  • 28 АLFA Q 4

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Разбирача":

    ТИ разбираш от ливади. Тая колица, прави вейрон смешен на писта. Верона е показнозт. Без стойност. Алфа е продадена за 37милиона.кога тоя кофтор, вейрон, ще стигне тая цена.
  • 29 Борко Отворко

    1 2 Отговор
    Не може да стане таз отворковци бугатито е много коне трябва да е по бързо отвсекъде.Плюс това.е 16цилиндъра турбиниран мотор а туй е една атмосферка .

    Коментиран от #31

  • 30 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Абе дали ще го разменят за чипосан голф 3-ка🤔😂
  • 31 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #29 от "Борко Отворко":

    Абе да ти кажа човека направил тоя Макларън , Гордън Мъри , има толкова титли във Ф 1 , че даже няма да ги броя , а "екипа" на измисленото Бугати не съм чул да е спечелил нищо , освен заплатите и бонусчетата си , да не говорим , че любимото ти Бугати тежи почти два пъти колкото тази , така че мощността на килограм е доста по-зле !! Айде сега пак си помисли !

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Борко Отворко

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Ееее големи фантазьори сте бе ами нали пък е 2ойно повече.коне кво като е по лека?Аз все си мисля че и един наточен GT-R ще му разкаже играта на тоя измислен Макларън.
  • 34 ГОУСТ

    2 1 Отговор
    Всичко е добре,ама не мога да разбера едно.Колата е оценена на 15 млн долара обаче щангата за превключване на скоростите е като от магазин за левче и е хвърлена ей така отгоре.За толкова пари можеше да се постараят поне да е скрита в тунела.

    Коментиран от #35, #36

  • 35 Борко Отворко

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "ГОУСТ":

    За луди милиардери е направена от некакъв си измислен пилот който няма акъл ще ги даде толкова пари ама не се сещам да има такъв.
  • 36 PlimP

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "ГОУСТ":

    личи си, че си неграмотен на тема моторни спортове, поредният потребител с "важно" мнение
  • 37 Собственик

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Само за Фиат мултипла ,с танцуваща балеринка на таблото ? Иначе няма сделка!