Last news in Fakti

27 Юни, 2020 10:30 2 903 3

Bentley: Пандемията ще забърза прехода към електрифицирани коли

  • bentley-
  • електромобили-
  • хибриди-
  • електрифициране

Месечните разходи на автоконцерна са 88 млн. паунда

Bentley: Пандемията ще забърза прехода към електрифицирани коли - 1
Снимка: Shutterstock

Необходимостта от оптимизиране на разходите по време на и след коронавирусната пандемия ще принуди автопроизводителите да преминат по-бързо към електрифицирани превозни средства, заяви изпълнителният директор на Bentley Адриан Холмарк. Това предаде Autocar.

„Ние трябваше безмилостно да оптимизираме и контролираме разходите си. В тази връзка действията, които предприехме бяха свързани с ДВГ. Предимно забавихме или премахнахме определени агрегати от моторната гама", каза Холмарк, говорейки на среща на Обществото на производителите и търговците на автомобили SMMT.

„Всички наши хибриди и електрически превозни средства са предвижени напред. Ние и индустрията можем да видим това като естествен ускорител на зелените технологии. Ако трябва да дадете приоритет, на какво бихте заложили - повече конски сили или повече акумулаторна технология? Очевидният отговор е втората алтернатива", допълни шефът на Bentley.

Наскоро британският автоконцерн обяви, че ще съкрати почти една четвърт от работната си сила, тъй като ще преструктурира целия си бизнес по инициатива, наречена Beyond100. Планът има за цел да превърне Bentley в „секторно определяща, финансово независима и устойчива на рецесия компания“.

Холмарк каза, че от неговото присъединяване през 2018-а до сега компанията е претърпяла три кризи. „Първата беше вътрешна, защото не бяхме достатъчно подготвени за WLTP регулациите, втората беше подготовка за твърд Брекзит, а третата - Covid-19. Истината е, че кризите могат да бъдат очаквани, макар и не чак толкова често. Ключът към справянето с тях са както гъвкавостта - трябва да сме иновативни, изправяйки се пред нови реалности, така и парите. Спирайки производството си поради Covid-19, ние прогнозирахме три месеца без никакви приходи и се подготвихме за това. Затворихме фабриката си рано и в последствие рестартирахме рано. В рамките на три до четири седмици ние трябва да произвеждаме на 100% от нормалния си капацитет", обясни още Холмарк.

Той добави, че месечните разходи на Bentley са 88 млн. паунда, като заплатите не са най-тежкото перо.

Говорейки за времето след Covid-19, Холмарк каза, че компанията разглежда пандемията като повратна точка, а не като крайна. "Ние виждаме светло бъдеще отвъд тази криза и вярваме, че е както желателно, така и възможно да направим нашия бизнес и нашите модели устойчиви. Ние сме напълно ангажирани да електрифицираме производствения си процес възможно най-бързо. Вече направихме нашата фабрика устойчива. Следват продуктовата гама и веригата на доставки", обясни шефът на Bentley.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    13 1 Отговор
    Мдааааааа. ВАГ им спря дотациите. Хайде сега да видим как ще се справят без гарантираните парички на чичко Голф😊
  • 2 Браво

    7 7 Отговор
    Чиста реклама. Явно са пред фалит и пускат партенки. Но съм за автомобите на ток и всички алтернативи.
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    В другия раздел чета статия как в пандемията имотите тръгнали да поскъпват.И тази и онази са писани с една и съща цел от безпомощност.