8 Юли, 2020 18:03 4 136 18

Lotus ще чупи рекорда за ускорение от 0 до 300 км/ч

  • lotus-
  • evija-
  • ускорение-
  • рекорд

Новата електрическа хиперкола на Lotus ще подобри безпроблемно рекорда за ускорение от 0 до 300 км/ч, обяви главният тестпилот на британската компания пред Top Gear. Според Гавин Кършоу Bugatti Chiron изглежда направо бавен пред Evija.

Lotus ще чупи рекорда за ускорение от 0 до 300 км/ч

Според Кършоу новият Lotus може да достигне скорост от 300 км/ч за невероятните 9 секунди. За сравнение при Chiron този показател е 13.6 секунди, а при актуалния рекордьор в дисциплината Koenigsegg Regera - 10.9.

Lotus ще чупи рекорда за ускорение от 0 до 300 км/ч

От Lotus не планират да предизвикват законите на физиката, като се опитат да слизат под 2 секунди за ускорение от 0 до 60 мили/ч (97 км/ч). Кършоу отбелязва, че силовата установка на Evija е настроена за максимална динамика в други режими. Доускорението от 100 до 200 км/ч отнема само 3 секунди.

Lotus ще чупи рекорда за ускорение от 0 до 300 км/ч

Evija бе представена през лятото на 2019 г. Електрическата хииперкола е разработена в сътрудничество с компанията Williams Advanced Engineering, която доставя компоненти за болидите от Формула Е.

Lotus ще чупи рекорда за ускорение от 0 до 300 км/ч

Всяко от колелата на Evija е снабдено с електромотор с компактен редуктор и мощност 500 к.с. Общата мощност е 2 000 к.с., а въртящият момент - 1 700 Нм. Батерията с капацитет 70 кВт е разположена зад седалките и позволява изминаването на 400 км с едно зареждане.

Lotus ще чупи рекорда за ускорение от 0 до 300 км/ч


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще ги пръсне

    14 2 Отговор
    Специално за Доган е тая. Само това няма още

    Коментиран от #16

  • 2 Хаха

    11 7 Отговор
    70квт батерия как дава 2000 коня? Що за редуктор? И какви 400 км?

    Коментиран от #4, #9, #11

  • 3 гост

    6 15 Отговор
    Ей сега групичката анти ще ви обясни за колко го вдигали драгстерите , като че ли това мяза на драгстер или с драгстер може да се движиш с 5 км/ч в задръстване или в дъжд , без да издаваш звук при това и да имаш всичкия комфорт на света !!! Отделно още куп други работи !!
  • 4 гост

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Много си зле , даже няма да обяснявам !

    Коментиран от #5

  • 5 Хахах

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    70квт са под 100 к.с.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хахах":

    Първо това са киловатЧАСА , второ е средна мощност за определено време , а не пикова и изобщо казах , че няма да обяснявам !
  • 7 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хахах":

    По тая логика любимите ти немци с батерии по 10-12 квтч обявяват електромотори на хибриди с 150 коня ! И пробег с тях по 50-70 км ! Нещо за техните сметки ??
  • 8 реалиста

    7 6 Отговор
    рушняците,кога??????
  • 9 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Журналистите не разбират какво пишат и често сътворяват глупости. Мярката за капацитет на батерията е kWh /киловатчас или киловата за час/, което ще рече, че батерия с капацитет от 70 kWh може в продължение на един час да отдава по 70 киловата мощност непрекъснато. Това не е максимална пикова мощност /тя може да е и 5000 киловата/, а количество енергия, което е съхранено в батерията.
  • 10 ΞLΞVΛTΞ

    4 3 Отговор
    kWh е единица за капацитет. kW - единица за мощност. Разликата между това и top fuel драгстера с подобни възможности е, че драгстерът се разглобява за пълна инспекция след всяко пускане по правата. Ресурсът му е нищожен, а експлоатационните му разходи са космически. За да извадиш от бутала сила като електромагнитната, трябват огромни напъни. Секунди по полосата -> дни в сервиза.
  • 11 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Коментар 9 е от друг гост , да не решиш че съм размислил да ти обяснявам , за мен това е губене на време !!
  • 12 Я. Петров

    0 5 Отговор
    Що не изключат трите и да е 500 кс, но да минава 1000 км. Ще имат повече клиенти и цената щеше да е друга.. Ускорение та ускорение да лепна 150¢60 на магистралата сън ок

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Ами щото това е електромобил

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Я. Петров":

    Разходът на енергия при електромобилите не зависи от мощността на двигателя. За поддържане на скорост от 100 км в час, разходът на енергия ще е почти един и същ независимо дали ще използваш един или четири електродвигателя. За справка audi e tron, който с по-голяма батерия изминава по-малко километри дори от този Лотус с 2000 конски сили.
  • 14 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "Я. Петров":

    Типично разсъждение на човек свикнал с пушилници ! Щото при тях разхода в пряко свързан с мощността и тъй като 70% от него се превръща в топлина , колкото по-мощен , толкова повече разход залудо да топли атмосферата !!! Само че елмотора е друго нещо и харчи само колкото е нужно да се свърши работата , независимо от мощността му !!
  • 15 Оня с коня

    1 1 Отговор
    Пълни глупости са туй.Аз ви казях бацетаСАМО BMW нищо друго ойееееее BMW е нумбер уан.
  • 16 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ще ги пръсне":

    Ако бяхме купили гриповете и президента щеше да кара такъв кола а сега жалко без комисионно и божков
  • 17 Дизелджията

    0 0 Отговор
    С тези си 70квт ще изкара 4-5 launch старта и ще каже включи ме в контакта. Иначе звучи брутално на хартия.
  • 18 Оня с коня

    0 0 Отговор
    Чупи на баба му хвърчилото къде къде по бързи и стойностни коли има като БМВветата те тръгнали тука да ми показват неква двувратка