10 Август, 2020 12:15 5 816 9

Присадиха мотор от Tesla на 50-годишен Rolls-Royce

  • rolls-royce-
  • silver shadow-
  • джони кеш-
  • електромобил-
  • tesla-
  • model s

Класическият седан е принадлежал в миналото на певеца Джони Кеш

Присадиха мотор от Tesla на 50-годишен Rolls-Royce - 1

Американското тунинг студио Shift EV, което преобразува класически коли в електромобили, получи поръчка за необичайна интервенция. Искането е да се присади електромотор от Tesla Modeel S на Rolls-Royce Silver Shadow от 1970 година. За 50 години седанът е изминал повече от 200 000 километра и в момента се нуждае от цялостна реставрация.

Присадиха мотор от Tesla на 50-годишен Rolls-Royce

За разлика от други проекти на Shift EV, замяната на двигателя с вътрешно горене с електромотор и инсталирането на батерии не спират работата на тунинг специалистите. Освен стандартната операция те оборудват класическия седан с редица съвременни технологии от Model S. Сред тях - антиблокираща спирачна система, климатик, система за контрол на сцеплението и електрически волан.

Външността на ръчно сглобения седан е оставена почти непокътната. Донорът е електрическа Tesla Model S с 330 конски сили, оборудвана с комплект батерии от 75 кВтч. Електромобилът е чисто нов и е купен специално за "трансфера". Трудности възникват веднага, когато тунинг специалистите откриват, че "Сребърната сянка" е с 250 милиметра по-тясна от Tesla-та.

Присадиха мотор от Tesla на 50-годишен Rolls-Royce

Електродвигателят трябваше да бъде поставен под дъното отзад, зад акумулатора, а моторното отделение, което съдържаше огромния осмак L410, остана празно. За да поддържат автентичен интериор, мултимедийната система и дисплеите на таблото бяха инсталирани в багажника.

Сега, въпросният Silver Shadow, който до 1985 г. принадлежеше на американския певец Джони Кеш, може да измине повече от 320 километра на ток с едно зареждане. В резултат на модернизацията седанът е и значително по-бърз, по-добре контролируем и по-бързо спиращ.

Присадиха мотор от Tesla на 50-годишен Rolls-Royce


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vukadin

    66 16 Отговор
    С една дума- окепазили са Ролса.

    Коментиран от #5

  • 2 фен

    44 22 Отговор
    Защо сте скопили колата? Сега е станала джендърска.
  • 3 гост

    21 13 Отговор
    Със сигурност могат да направят кухня и тоалетна в една стая, кому е нужно???
  • 4 Отново

    17 12 Отговор
    краварски глупости!
  • 5 незнайко

    16 9 Отговор

    До коментар #1 от "vukadin":

    Може би така мислите Вие . Тепърва ще се появяват електромодифицирани коли които са били с ДВГ ! Досега батериите бяха проблем, но науката напредна драстично в тази насока. Ще започне продажбата на устройства за цялостна модификация. Това е само началото в тези ателиета.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Добруджанец

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Ще се появяват ама не и в Бг. Тук през КАТ с това не можеш да минеш.

    Коментиран от #7

  • 7 незнайко

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Добруджанец":

    Не е вярно . В БЪЛГАРИЯ има поне 10 автомобила правърнати в "електрокари" с номера . Първия който направи това е варненец и колата ме е ГОЛФ 2 . Човека е описал всичко как става регистрацията . Потърсете ГОЛФ 2 електричка и прочетете информацията. Друг е въпроса, че не всеки има тези ПАРИ и знания за модификация !
  • 8 Хайл

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Пак само "ЩЕ" и нищо друго-те от началото на 20 век все "изместват" двг а още са в развитие в застой🤣🤣🤣🤣🤣язък за ролса-е""бали са му мамата
  • 9 Лазов мерак

    0 0 Отговор
    Искам да направя на дедо Ладата електричка.Данька Ке падне ли?