Last news in Fakti

26 Август, 2020 08:51 4 565 43

Volkswagen ID.3 измина 531 км без презареждане (ВИДЕО)

  • volkswagen-
  • id.3-
  • пробег-
  • икономия-
  • разход

Първият изцяло електрически модел на Volkswagen успя да стигне с един заряд на батерията от немския град Цвикау, където се произвежда, и Шафхаузен в североизточна Швейцария, изминавайки 531 км. Това е със 111 км повече от заявения от производителя автономен пробег на ID.3 по цикъла WLTP, съобщава newspressuk.com.

В изпитанието е използвана версията 1st Pro Performance, оборудвана със "средната" батерия с капацитет 58 кВтч и мощност 204 к.с. Електрическият хечбек е изминал около 44% от дистанцията по магистрала, а останалите 56% - по междуградски пътища. Средната скорост по време на 9-часовия преход е била 56 км/ч.

Зад волана на ID.3 е бил Феликс Еголф, известен с рекордите си за максимално икономично шофиране. Пилотът е използвал всяка възможност да отпуска педала на газта и да се движи по инерция, а по аутобаните е карал в аеродинамичната сянка на камионите.

Част от прилаганите трикове за икономия обаче са компенсирали увеличеното с 250 кг тегло на електромобила. Заедно с Еголф е пътувал оператор с цялото си снимачно оборудване. Освен това дневните светлини са били включени през цялото време, а понякога са работели вентилацията и радиото.

Въпреки "утежняващите обстоятелства" средният разход на ID.3 се е оказал значително по-нисък от каталожния. Вместо заявените 14.5-15.4 кВтч на 100 км електрическият Volkswagen е харчил по 10.9 кВтч.

ID.3 бе представен на автосалона във Франкфурт през септември миналата година. Моделът се предлага във версии с мощност 150 или 204 к.с. и батерии с капацитет 45, 58 или 77 кВтч., които позволяват изминаването на 330, 420 или 550 км по цикъла WLTP.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    36 16 Отговор
    С др думи това е бъдещето, 50 км ч средна скорост, без фарове и кломатик и докато караш единственото за което се мисли как тока да стигне до следващата станция! Нощем се кара на свещи, при дъжд чистачките се въртят ръчно отвътре, климатика се пуска само на надолнище а след всеки тир се закачам ма влакче.... Я си таковайте нещастници майката...животът е кратък да се занимаваме с глупости

    Коментиран от #3, #4, #15, #26, #29

  • 2 Голямо постижение

    14 3 Отговор
    А Тесла модел 3 с каталожен пробег 500 км, постигна 539 километра при реално шофиране и то в ръцете на журналистите, които написаха след това може би най-критичната статия към модела, включително че има прекалено голям спирачен път при екстремно спиране. Вероятно по същия начин са правили и тестовете за вредни емисии преди дизелгейт.

    Коментиран от #8, #9

  • 3 Антимилиционер

    11 10 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Ти всеки ден ли караш по 500 км. ?
  • 4 4321

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Да това е бъдещето и настоящето и миналото на всеки който цепи стотинката на две и пести от гориво. Даже не е нужно да кара електромобил. Ако имаш шофьорска книжка щеше да го знаеш. Такива индивиди от години са по пътищата и карат с 50 60 км/ч извънградско при ограничение 90.

    Коментиран от #13

  • 5 Реалист

    8 4 Отговор
    Това недоразумение, Ай Ди 3, с място отзад толкова тясно, че 180 см човек трябва да си отстрани оперативно капачките на колената, няма как да пребори конкуренцията

    Коментиран от #23

  • 6 Pfфф

    15 8 Отговор
    На времето ни промиваха мозъците, как бъдещето е в дизеловия двигател-икономичен ,мощен,екологичен! Последните години дойде модата на електромобилите и пак се почна старата мантра, за икономичност , мощност и екологичност. Обърнете поглед на изток, в Китай вече се наблюдава проблем със ел.автомобилите- никой не ги иска втора ръка, защото са , като стар смартфон-бавни и бързо им пада батерията. Старите дизелчета поне се ползват в треторазрядни страни, като нашата!
  • 7 Милен

    7 2 Отговор
    Самото име на шофьора E-golf е добавило още 100-200 км пробег на електричката
  • 8 Чудя се

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Голямо постижение":

    Колко ли километра ще мине този голф, ако попадне в ръцете на онези същите журналисти тествали модел 3 изминавайки 39 километра повече от обявения пробег?
  • 9 Бачо Киро

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Голямо постижение":

    Глупости, в последното замерване между Тайкан Турбо (не S), Модел 3 Перформънс с трак пакет и Модел S P100D първите две бяха изпълнили почти на максимум дадените цифри за пробег (с много малки отклонения), а модел S беше с над 100 под прогнозата... Аре стига масали... Тайканът и М3П пребиха S на пистата, като тройката заради Cup2, леките джанти и накладките от трак пакета беше стотни по-бърза от 2рия по мощност Тайкан на малката 2.4км писта Голдънпорт. Голямата Тесла беше 7 секунди назад... Това е във вашия сайт Тесларати.... Туй фанатиците като почнете да лъжете, все едно ние другите трева пасем и не четем какво става по света...

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Тесларастин

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Бачо Киро":

    А пробега как е на двете?Щото там нещата са други.А в крайна сметка за една електеичка това е най-важното при все че тайкана струва 158к паунда а това са много пари.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 инстаграм: sektant official

    12 3 Отговор
    никой не го боли лявата топка за природата. тези коли са направени с единствената цел да им свършва живота до няколко години за да сменяш с новата кола. всичко е за пари, разберете го. Дизеловите и Бензиновите двигатели реално новите са по приятелски за природата отлколкото направата или съответния рециклаж на една батерия. Ако наистина им пукаше за природата щяха да се правят коли като 124-ката, която може и 30 години да ти изкара уви вече не е така.

    Коментиран от #40

  • 13 сиггг

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "4321":

    Познавам такъв човек на 29 години в живота е като бабичка ще ти се скара че даваш бакшиш от 20 стотинки. Иска да си купува сега ioniq електричка.... за ей такива хора са тия коли

    Коментиран от #16

  • 14 7385

    4 3 Отговор
    Да ще карам аз 500 2 дена. Ай да ск ги карат умрелите немци 🤣🤣🤣
  • 15 Макси

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    ДВГ си е ДВГ, електричките и те си имат много предимства, но аз искам да ви обърна внимание на средната скорост. Ако тръгнете към морето и заковете темпомата на 140 то в Бургас средната скорост ще ви е под 120, даже 110 на бордкомпютъра само от спирането на една бензиностанция, намаляването и ускоряването заради няколко изпреварващи ТИР-а например и излизането от София и влизането в Бъргас. Така че тази средна скорост от 56 км/ч съвсем не означава, че човека е карал с такава скорост извън града и на магистралата, и то още повече, че през по голямата част от пътуването е карал извън нея!
  • 16 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #13 от "сиггг":

    Хюндай в почти същия режим и почти същата батерия мина над 1000 км , тоест два ПЪТИ повече от тоя Фолксваген !! А не е ли крайно време да се уточните а опорките , когато Тесла ви отвява и прави смешни умрелите ви петролки , що електромобила бил мощен и за какво му било това ускорение , хахахах !!! А когато е икономичен , бил за скрънзи и "баби" , хахахха !!! Е няма угодия , а истината е че и в двата случая разказва играта на умрялото двг !! А този режим абсолютно отговаря на градско каране и селски пътища , по които в България и да искаш не можеш да караш с повече от 50-60 км/ч !!! Тоест Хюндая примерно с едно зареждане за 60 Х 0,11 лв , тоест 6,60 ще мине 1000 км , което е месечния пробег за работа и до село на 80% от българите ! Тоест разхода му за година ще е под 80 лева , не стигат даже за една смяна на масло за която и да е петролка , а той масло няма да сменя НИКОГА , както и един куп други неща !!! Пък вие си се "надъхвайте" с петролопитешки простотии , ама кой ли ви слуша , хахах !!

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Гост

    4 2 Отговор
    И ние можеме да ядеме бонбонки тик-так и да пишиме цигарки кент.
  • 18 фен

    5 6 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Ток на 11ст.?На бърза зарядна станция? Скоро очаквай акциз на тока и посредници търговци на ток.Как реши че батерията ще стигне за месец?Ако карам толкова малко защо ми е кола изобщо?

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Фен

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Забрави да напомниш че може да продаваме ток докато миксера стои.

    Коментиран от #22

  • 20 Уау

    8 4 Отговор

    До коментар #18 от "фен":

    Ако карал толкова малко! Ехххх! Понеже не можеш да смяташ, госта ти е написал правилно. Средния годишен пробег за България е 12 хил км. ИЛИ 1000 километра на месец ИЛИ по над 30 километра на ден! Ако е малко за теб, за много не е! 30 километра и то всеки ден, само за работните дни ти излиза по 50 километра на ден! Да не работиш на 200 километра от вкъщи? НОРМАЛНИЯ човек работи на 10-15 километра от вкъщи, отиване и връщане 20-30 километра! Аре смятай си!

    Коментиран от #24

  • 21 Каква бърза зарядна станция

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "фен":

    Все ще намериш време за две три вечери през месеца да включиш колата в контакта да се зареди.
  • 22 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "Фен":

    Абсолютно забравих , виж как вече се сещаш !! И понеже разхода за 30 км дневно излиза нещо от рода на 2 квт , ти остават цели 58 за продажба ! Айде 50 да са , че нали много се притеснявате да не ви свърши тока , хаха ! Та 50 по 0,2 лева дневна тарифа са си 10 лева отвсякъде ! Тоест при 5 лева дневна печалба за 30 дни , щото ток се харчи всеки ден , са 150 лева на месец !! Тоест и вноската за лизинга айде не цялата , ама половината отиде !! Мъка , мъкааа !! Че като сложиш и безплатно паркиране в центъра още 10-15 години поне , скоро петролните да ги подарявате няма кой да ги вземе !!

    Коментиран от #25, #27

  • 23 Много си оригинален

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    стига да не копираше фрази от Ауто Мотор унд Спорт.
  • 24 фен

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Уау":

    Хората с този начин на каране имат коли за по 2-3х.лева а не Тесли.
    Други хора работата им изисква пътуване 50х.км годишно.
  • 25 Фен

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Будалкам те и не се усещаш.Трафопост в гаража за 5 лв. не ми трябва.

    Коментиран от #31

  • 26 сссссссссссссссссссс

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Тебе кой те пита, та ръсиш мозък тука? Карай си ТДИ -то на 17 години и не се обаждай. Така или иначе, никога няма да имаш такава кола-нема кво да подскачаш толкова.
  • 27 Plameni

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Я кажи BMW то дизел или бензин и колко гори ? Ами изгодния Golf или реното на комшията
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Driving pleasure

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Браво колега! Радвам се да виждам повече мислещи, че тия дето ги е удрял тока са им изгладени гънките нещо :)
  • 30 Driving pleasure

    3 1 Отговор
    Що ми махна коментара бе?! Цитирах част от статията!!! Ми изтрий и статията за "ерес"!!! Модерацията ви е меко казано странна да не кажа друго!
  • 31 5 х 365 х10

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Фен":

    За 10 години, тези 5 лв са 18 000лв. Щом смяташ че това са пари за семки, значи си голям баровец!

    Коментиран от #32, #33, #35

  • 32 фен

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "5 х 365 х10":

    Да вложа толкова пари 100 х.$ и да не си карам колата?Като си ползвам колата изкарвам повече от 5 лв на ден.

    Коментиран от #38

  • 33 дизела

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "5 х 365 х10":

    Сметни си ги за 100 г. и ще спечелиш повече!Фантазьор!
  • 34 teslaras dreams

    4 0 Отговор
    Да ти подаря прасенце-касичка да си събираш парите от продажбте на ток.Ааааааа ти нямаш Тесла.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ауей

    2 2 Отговор
    Всичките много богати, а 20 годишни бараки карате.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 18 бона са ти малко?

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "фен":

    Е кой ти казва да не ползваш колата? Тези 18 бона са ти бонус, докато колата стои паркирана в 90% от времето. Мога да се обзаложа, че твоята е тази стои паркирана дори повече време.

    Ако ще държиш колата у вас, само за да продаваш ток, за какво въобще ще купуваш цял автомобил, а не само батерията на някои бракуван електромобил, която ще ти излезе на безценица след години, а ще има още достатъчно капацитет за тази цел. При положение, че към моментът се говори за 100$/kWh , с тези 100 хиляди за които говориш, ще купиш един мегават час чисто нови батерии.

    Коментиран от #39

  • 39 фен

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "18 бона са ти малко?":

    Гений финансов гений!Даваш 100 х.$ за 18х. лв. печалба? Твоята схема при мен не е приложима.Работата ми е свързана с пътуване колата стои само през ноща.Гении ....за 5 лв.да не работя.

    Коментиран от #41

  • 40 Hellish

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "инстаграм: sektant official":

    Прав си, ако се гледа екологично, най-добре е да се правят коли които да са много здрави и да не се сменят през 5 години. Но нали печелят от това да продават бройки.
    Щом моето Е34 се движи 31 години по-късно не гори масло и е на пропан-бутан. Значи в днешно време могат да направят 10 пъти по здрава кола при която до 10-тата година няма да има нужда от подръжка, само консумативи. Уви, пазарна икономика
  • 41 Не съм гений, но мога да смятам

    0 2 Отговор

    До коментар #39 от "фен":

    Хайде сега ти сметни по колко часа на ден караш? Ако караш по 10% от времето, значи всеки ден шофираш 2,4 часа, а останалите над 20 часа, автомобилът ти стои паркиран някъде. Дори не можеш да проумееш, че след десетина години на всеки един паркинг ще има двупосочна зарядна станция, която може да включиш в автомобила веднага след като паркираш някъде. Така автомобила винаги ще ти е зареден безплатно, а и допълнително пари може да изкараш, да дадеш бакшиш на сервитьорката. Това дали може да ти се случи дори хипотетично с бензинов автомобил?

    При навлизане на електромобилите ще е безумие да не им се ползват батериите за съхранение на енергия, което решава и проблема на възобновяемите източници, предлагащи най-евтиния ток, но имат непостоянно макар и предвидимо производство.

    Коментиран от #42

  • 42 фен

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Не съм гений, но мога да смятам":

    Какво не разбра? Пътувам в командировка често.Тръгвам сутрин рано и се прибирам по тъмно.Понякога ме няма 2-3 дни.И да вися по зарядни станции?Айде чупката отворко .
  • 43 Доцента

    0 0 Отговор
    531 км е е минал без зареждане,но е паднало доста бутане