Last news in Fakti

27 Август, 2020 09:11 5 024 9

Най-бързият и мощен британски кросоувър

  • lister-
  • stelth-
  • jaguar-
  • f-pace-
  • svr

Lister разсекрети модела Stealth

Най-бързият и мощен британски кросоувър - 1

Lister Motor, който подобно на Alpina има статут на автомобилен производител, представи най-бързият и мощен SUV на мъгливия Албион. Моделът Stealth, базиран на Jaguar F-Pace SVR, разполага с мощност от 675 конски сили и има заявена максимална скорост от 195 314 километра в час. 

Донорът на Stealth е Jaguar F-Pace SVR, който има 5.0-литров компресорен осемцилиндров двигател, задвижване на четирите колела и осемстепенен автоматик. Във фабричната версия такъв кросоувър произвежда 550 конски сили и 680 Нм въртящ момент, но след намесата на специалистите от Lister, мощността е увеличена с 22 процента - до 675 сили, а пиковият момент до 881 Нм.

Най-бързият и мощен британски кросоувър

За това помага новият фърмуер на управляващото устройство и инсталирането на различен интеркулер, съчетан с по-високопроизводителна система за всмукване и филтриране на въздух, както и замяна на ремъчните шайби на компресора с по-ефективни.

Авторите определят ​​Stealth, като най-бързия и мощен SUV на Великобритания. Той надминава Aston Martin DBX (550 к.с. и 700 Нм), Bentley Bentayga (635 к.с. и 900 Нм) и дори най-наточения Rolls-Royce Cullinan (600 к.с. и 900 Нм). Освен това, на високоскоростния полигон VMAX200, Stealth успя да изпревари не само тях, но и Lamborghini Urus на драг.

Най-бързият и мощен британски кросоувър

В цифри това постижение изглежда така: 0-60 мили в час (97 километра в час) за 3,6 секунди и максимална скорост от 314 километра в час. За сравнение, Jaguar F-Pace SVR е с максимална скорост от 283 километра в час, а до 100 км/ч ускорява с половин секунда по-бавно.

За подобряване на аеродинамиката и визуалния вид на Lister Stealth са проектирани нова предна броня от въглеродни влакна с увеличени въздухозаборници и сплитер, по-големи спирачни дискове, заден дифузьор (също изработен от композит) и стоманен ауспух с въглеродни изпускателни тръби.

Най-бързият и мощен британски кросоувър

Освен това кросоувърът има разширени надкалникови арки, които пасват отлично на 23-цоловите колела Vossen - единственият външен елемент, който не е направен в Англия. Интериорът на кросоувъра се предлага с 36 различни кожени тапицерии на Bridge of Weir.

Плюс това, в каталога има 90 опции за интериора, които могат да се прилагат за предпазни колани, седалки, волан, таван и табло. Ще бъдат произведени общо 100 автомобила Stealth. Всички със седемгодишна гаранция. Началната цена на кросоувъра е 109 950 паунда.

Най-бързият и мощен британски кросоувър


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    21 3 Отговор
    675 конски сили и има заявена максимална скорост от 195 314 километра в час. Това е много бърза кола
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Санде

    12 3 Отговор
    От тая страна на кормилото нищо хубаво не излиза
  • 4 xXx

    11 0 Отговор
    195 мили/ч или 314 км/ч
  • 5 гост

    9 0 Отговор
    195 мили в час...респективно 314 км/ч
  • 6 бегай бре

    5 4 Отговор
    всичко хубаво ама пак са объркали страната на волана...,:))
  • 7 Гнида

    3 1 Отговор
    След прочит на експертните мнения ще споделя моето ..... Карах s type и порше кайен ! Бих повторил с ягуара , но с поршето не ! Повече гори от официалните данни , по-чупливо е , поддръжката му е по-скъпа .....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Янко пияницата

    2 0 Отговор
    ТуквБГ сме далеч от Ягуара,. Никои не може да даде компетентно мнение. Какво искате от колата, да застава които иска с ламарината за 500лв турбото и тунинга за 10 000. Това е революция, вижте каква сглобка 5.0 v8 600 коня+ Нали не си помислихте че с 3ката дизел и чипа ще му се опънете хахаххха