Last news in Fakti

3 Септември, 2020 12:08 2 511 0

Продава се уникално триместно Porsche

  • porsche-
  • w triposto-
  • wingho auto

Канадското ателие Wingho Auto обяви за продан уникален роудстър, построен на базата на Porsche 964. W Triposto има три места, като седалката на водача се намира по средата.

Продава се уникално триместно Porsche

Макар да не е спайдър и да има предно стъкло, автомобилът трябва да се управлява с шлем или поне очила. Каросерията е изработена от въглеродни нишки, кевлар и подсилена пластмаса.

Продава се уникално триместно Porsche

Двигателят е 3.2-литров боксер с мощност 252 к.с. Комбиниран е с петстепенна скоростна кутия и задвижва задните колела.

Продава се уникално триместно Porsche

Автомобилът е построен през 2007 г., а изработката е отнела 3 години. Дизайнът е вдъхновен от Porsche 718 RSK, участвал в състезания в Формула 2 през 1958 г. Цената е $250 000 (€211 279).

Продава се уникално триместно Porsche


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА