Last news in Fakti

6 Септември, 2020 12:00 4 068 11

Кога ще се възстанови пазарът на автомобили?

  • нови автомобили-
  • европа-
  • пазари-
  • пандемия-
  • месец юли

Анализ на ситуацията за продажбите на нови автомобили на най-големите европейски пазари през месец юли

Кога ще се възстанови пазарът на автомобили? - 1

Това можем да разберем от статистическия подбор на Автостат, изграден върху данните, получени от националните асоциации на европейските автомобилни производители. От тези данни може да се направи извода, че големите пазари на Стария континент постепенно се завръщат към нормалните си нива.

Германия е лидер в продажбите на нови автомобили през юли - нейните дилъри са продали 314 938 автомобила (-5,4%). Германската асоциация за автомобилната индустрия (VDA) съобщи, че тези цифри отразяват най-малкия спад в продажбите от началото на годината. В същото време поръчките за нови автомобили през миналия месец се увеличиха със 7%, което показва наличието на отложено търсене, което се формира през периода на карантинните ограничения.

Франция е на второ място със 178 982 продадени автомобила (+ 3,9%). В този случай можем да говорим за положителна динамика за почти два месеца.

Великобритания е на трета позиция сред европейските автомобилни пазари с резултат от 174 887 продадени автомобила (+ 11,3%). Британското общество на автомобилните производители и дилъри на автомобили (SMMT) отбеляза, че тези положителни показатели са регистрирани за първи път от началото на годината, докато юли е и месецът, в който всички дилъри се отварят след карантина.

Ако Русия се вземе предвид при оформлението на продажбите на автомобили през юли на европейските автомобилни пазари, тогава страната е на почетно четвърто място в европейската класация. По предварителни оценки продажбите на леки автомобили през миналия месец възлизат на почти 164 500 (без LCV).

Италия затваря петицата на европейските лидери. 136 455 превозни средства (-11%) са продадени от дилъри в страната. В тази връзка италианската асоциация на автомобилните производители (ANFIA) отбелязва, че ситуацията постепенно се подобрява - спадът в продажбите вече не е много голям.

Испанският автомобилен пазар също показа добри резултати - през юли продажбите са се увеличили с 1,1% и възлизат на 117 929 автомобила. Испанската асоциация на производителите на автомобили и камиони (ANFAC) заяви, че положителните развития се дължат не на последно място поради стартирането на правителствена програма за обновяване на автомобилния парк. На купувачите на нови автомобили са обещани субсидии от испанските власти.

Като цяло, съдейки по начина, по който стоят нещата на европейските пазари за продажби на автомобили напоследък, заключението може да бъде направено по следния начин - има изход от кризисната ситуация, макар и не бърз.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    24 3 Отговор
    Пазара на автомобили втора употреба карани от свещенници на две села,стари баби и на медицински сестри дето живеят срещу поликлиниката не е спирал.

    Коментиран от #3

  • 2 Един там

    31 10 Отговор
    "Бедните" руснаци купили за предния месец 164 500 нови автомобили. И това е по време на криза. Ние за 10 г не сме купили толкова нови коли, а те само за един месец. Да им имаме бедността...
  • 3 бл.134 в Зап. парк

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Нали искате да сте зелени , да пазите природата.Как това се връзва със сменяване на 2 години на колата и ежедневно ползване .Па и на ток , да е.А ?

    Коментиран от #4

  • 4 Петър

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "бл.134 в Зап. парк":

    Ааааа,изобщо не искам да съм зелен,карам кола на 23г.,без климатик,без хидравлика и не се оплаквам.
  • 5 Морга

    16 3 Отговор
    Германия, Франция и Италия изчакват да се възстанови пазара на нов внос в тикволандия, да си продадат старите бракми и тогава да започнат масово да си купуват нови.
  • 6 Да да

    2 1 Отговор
    Да почват да ги подаряват
  • 7 Да да

    2 1 Отговор
    Да почват да ги подаряват
  • 8 1234

    6 5 Отговор
    Ще се оправи пазара , когато старите трошляци поевтинеят.
    Сега никой не купува , а цените са същите и някъде дори по-високи.
    Какво да се прави -пазарна логика !
    Лъжат за състояние , километри и всичко друго
    Новите коли се обезценяват с 30% още докато излязат от магазина
    Така,че очаквам спад на цените и на новите и на старите коли

    Коментиран от #9

  • 9 Ще се оправи

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    тогава,когато спрат да се продават ДВГ и новите ел.коли останат скъпи и по малко ганьовци има по пътищата.Не като сега-всеки върти и кара нещо и задръстихме планетата с паразити човешки.

    Коментиран от #10

  • 10 Госта

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ще се оправи":

    Ще спрат,когато джендърите като теб спрат да използват дилдо,демек никога!!!
  • 11 селтак

    3 1 Отговор
    А у БГ. коги ше стартира?