Last news in Fakti

10 Септември, 2020 14:13 3 155 3

Новият кросоувър на Maserati ще носи името на вятър

  • maserati-
  • grecale

Maserati публикува първото изображение и обяви името на нов кросоувър. Grecale е кръстен на средиземноморски хладен и доста силен вятър, който бързо преминава в буря.

Новият кросоувър на Maserati ще носи името на вятър

Новият модел ще стане вторият кросоувър в гамата на италианската марка и ще бъде разположен под Levante. За разлика от него Grecale ще бъде позициониран като "спортен и практичен автомобил", а ако се съди по снимката, ще получи силно скосен покрив в стил купе.

В основата на модела лежи платформата със задно задвижване на Alfa Romeo, на която са построени Stelvio и Giulia. Grecale ще се произвежда в завода на компанията в Касино, а премиерата е насрочена за идната пролет.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еколуд

    9 1 Отговор
    А, кво вика Грета-Откраднатото детство?!
  • 2 Джуган

    3 1 Отговор
    Стара традиция на Мазерати, Бора, Мистрале, Гибли и др. са все имена на ветрове
  • 3 Иван

    2 0 Отговор
    Това е снимка на Стелвио. Даже и джантата е на Стелвио. Не се излагайте.