28 Септември, 2020 11:31 6 596 13

Audi Q5 е вече и купе

  • audi-
  • q5-
  • sportback-
  • ауди-
  • купе
Audi Q5 е вече и купе - 1

Компактният кросоувър Audi Q5 има подобна на купе версия с префикса Sportback. Иновацията се отличава с оригинална каросерия с наклонен покрив, разширен набор от основно оборудване, но не разполага с механична трансмисия. Audi Q5 Sportback ще се появи на ключови пазари още през четвъртото тримесечие на тази година. В структурно отношение Audi Q5 Sportback е абсолютно същият като обичайния рестайлинг на Q5 и от някои ъгли разликите между кросоувърите са почти невидими.

Audi Q5 е вече и купе

Например, отпред двете Q5-ици могат да бъдат разграничени само по шарката на решетката на радиатора и формата на страничните въздухозаборници. Но долната част на задната броня е съвсем нова и най-лесният начин да разпознаете крос-купето е характерният спортен силует. Иначе Q5 и Q5 Sportback имат същите изискани LED светлини. Благодарение на новата задна броня, Audi Q5 Sportback е със седем милиметра по-дълъг от обикновения Q5, но тук разликите в габаритите свършват.

Audi Q5 е вече и купе

Моделите са идентични по ширина, височина, междуосие и гама двигатели. Базовият Q5 Sportback 40 TDI е оборудван с двулитров турбодизелов мотор с мощност 204 конски сили (400 Нм). По-мощната версия с индекс 50 TDI има 3.0-литров V6 двигател с мощ 286 конски сили (600 Нм). Бензиновите версии 40 TFSI и 45 TFSI са оборудвани с 2,0-литров четирицилиндров турбомотор, който развива 204 или 265 конски сили, в зависимост от степента на настройка на компресора.

Audi Q5 е вече и купе

В горната част на гамата е SQ5 Sportback с мощност 354 конски сили (500 Нм), идваща от 3.0-литров V6 бензинов мотор. Открояват се и хибридите със системна мощ 299 к.с. за 50 TFSI e и 367 к.с. за 55 TFSI e. Всички Q5 Sportbacks нямат ръчна скоростна кутия, а единствената версия с предно предаване е 35 TDI със 163 конски сили (370 Нм) и с 2.0 литра турбодизел ще се появи в европейската гама по-късно.

Audi Q5 е вече и купе

Четирицилиндровите Q5 са оборудвани със 7-степенна роботизирана трансмисия и със система quattro ultra със съединител за задния мост, а шестцилиндровите - с 8-степенна автоматична скоростна кутия с постоянно задвижване на четирите колела quattro. Интериорът на Q5 Sportback е напълно идентичен с актуализирания Q5. Поради наклонения покрив пространството над главите на задните пътници е намаляло, така че пасажери с височина над 185 сантиметра ще бъдат притесни.

Audi Q5 е вече и купе

Капацитетът на багажника също пострада: декларираният обем на Q5 Sportback е 510 литра, докато обичайният Q5 побира до 550 литра. В Европа Audi Q5 Sportback ще бъде пуснат в продажба преди края на годината. Останалите купувачи ще трябва да изчакат до 2021 г. Audi очаква, че крос-купето ще представлява до една трета от продажбите на семейството Q5.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сбигор

    9 5 Отговор
    Очи пълни,ръце празни.Много е хубаво не денги нет.

    Коментиран от #4, #13

  • 2 Франкофффффонн

    6 10 Отговор
    Няма шанс срещу Рено Аркана
  • 3 сектант

    6 11 Отговор
    Дачия Дъстър ми изглежда като че ли по-мъжествен и алфа автомобил.

    Коментиран от #10

  • 4 Алфа Вълкът

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "сбигор":

    Поредната сапуниерка от Ауди! Дори най-красивите им коли на германците Порше, едвам се гледат. Преди правеха поне здрави и надеждни коли.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 1 Отговор
    имам две леки коли АУДИ различни модели
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    има иглухи шофьори

    Коментиран от #8

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    господин СЛАВЧЕВ напишете някоя статия за глухите шофьори има такива сигурно си вждал
  • 8 Алфа Вълкът

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Има кьорави шофьори, те са повече и от глухите!

    Коментиран от #9

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Вълкът":

    защо се подиграваш на хората внимавай какво си пожелаваш бъди жив и здрав

    Коментиран от #11

  • 10 Татко ти

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    В сравнение с това Ауди Дачия дъстър изглежда точно като настъпан кашон.
  • 11 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ирония, ама от де да знаеш...
  • 12 fermera

    0 1 Отговор
    Копирали са Infiniti EX от 2009г.Само че то е по здраво и стабилно на пътя.Вече 370к километра ме вози.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.