Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 12:05 4 588 23

Renault превръща Alpine в „мини-ферари“

  • renault-
  • alpine
Renault превръща Alpine в „мини-ферари“ - 1

Спортната марка Alpine, възродена само преди няколко години, най вероятно ще се окаже съществена част от реорганизацията на групата Renault. Днес Alpine е по-голям шанс за оцеляване, отколкото би се предположило преди време. Това основно се дължи на новия шеф на концерна Лука де Мео, който очевидно има някакви планове за марката.

До момента Renault имаше три спортни подразделения, които не допринасяха много за сътрудничеството помежду си: екипът от Формула 1, заводските тунинг специалисти от RenaultSport и Alpine,който в новата си история е представен от един-единствен модел - купето A110. сега де Мео вижда нова възможност да обедини тези марки, превръщайки ги в нещо като "мини-ферари".

Тоест автомобилите на Renault ще имат наточени версии, които ще добавят към имената си префикса Alpine, а самият спортен автомобил Alpine A110 ще се сдобие с нови модификации. Може би - електрически, може би - с участието на партньор, казва де Мео. Относно историята на въпроса: Как марката Alpine почти отново се срина, но внезапно се озова във Формула 1? Лука де Мео отговаря: "Възродената марка Alpine ще бъде спасена с доза електроенергия."


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    10 18 Отговор
    красива кола, но много ми е гейска

    Коментиран от #4, #5, #8, #23

  • 2 Добро утро

    11 6 Отговор
    Късно е либе за китка.
  • 3 Хи хи

    14 0 Отговор
    Французите се сетиха 50 години след другите

    Коментиран от #19

  • 4 Елтън Джон

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Ми те гейовете са красиви.
  • 5 авто

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Какво по-точно и е гейското?Би ли дефинирал кое е гейското при автомобилите.

    Коментиран от #10

  • 6 lz2030

    3 11 Отговор
    двата предни кръгли фара са тотално дизайнерско недоразумение.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Е сега и ти

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    То повечето френски неща са така...

    Коментиран от #9, #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гейски коли

    12 8 Отговор

    До коментар #5 от "авто":

    Най-често малки двуврати роудстъри с по-екзотичен дизайн, с обикновени масови двигатели за хора които не могат да карат: Mazda MX-5, Peugeot RCZ, Mercedes SLK. Видиш ли двама мъже в такава кола, доста вероятно е да са семейство.

    Коментиран от #11, #15, #21

  • 11 Гейски коли

    2 9 Отговор

    До коментар #10 от "гейски коли":

    Порше Бокстер Бмв Z3,4 Ферари 430 също.
  • 12 незнайко

    12 0 Отговор
    Най после се сетиха ФРАНСЕТАТА да възродят РЕНО АЛПИН !!! Браво .
  • 13 ПЕНКО

    9 3 Отговор
    В СОЦА ИМАХМЕ ЗАВОД НА РЕНО ЗА "РЕНО-08 /10" И "АЛПИН " !!! БКПАРИТЕ -ДНЕС - БЕСЕПАРИ- ЗАПОЧНАХА ДА ПРОДАВАТ НА АРАБИТЕ -В НАРУШЕНИЕ НА ДОГОВОРА ...И ФРАНЦУЗИТЕ СИ ВЗЕХА ЗАВОДА !!!! ПРЕКРАСНИ АВТОМОБИЛИ ИМАХМЕ -ИМАХТЕ !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Инспектор Мадуро

    14 3 Отговор

    До коментар #13 от "ПЕНКО":

    То така се продават автомобили, които не са твои. Истината е, че от Русия са наредили затварянето на завода, защото рената са превъзхождали руските недорозомения, които след 50 000 км изискват основен ремонт на двигателя.

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Това е

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ПЕНКО":

    мълвата истината ще я прочетеш в коментара отнасяш се и за теб и за този под теб.
  • 18 Не отговаря

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Инспектор Мадуро":

    на истината това,което пишеш. Затварянето на завода в Пловдив на Асеновградско шосе,не е по поръчка на Брежнев,а заради липса на твърда валута/долари/ за всеки комплект,както са искали французите,затова ВТО Булет,което се явява връзката между Режията и българската държава се отказва и пренасочва вниманието си с други сделки към 3-ти страни с други производства от България носещи именно тази ценна валута. Французите след проверка на качеството на сглобените автомобили са установили,че са с качество дори по-добро от тези произведени във Френските заводи и заради желанието за по-голямо разпространение на модела са ни дали зелена светлина да продаваме в други страни/симпатизиращи на социалистическия строй/ от африканския континент,както и в Австрия една не малка партида,също в Югославия,както и в страните от тогавшния соц. лагер. Но както се установява производството на автомобили/дори тяхното асемблиране/ изискве доста сериозни валутни средства и въпреки намалението на цените за доставните комплекти не е успяло да спаси положението. Та с две думи на нас никой не ни е крив освен самите ние. А по времето когато са произвеждани тези автомобили СССР не е могъл да ни подсигури достатъчно автомобили,и не са имали нищо против. След отказа на България,Румъния приема Рено да се произвежда там в Миовени под марката Дачия,и валутата е осигурена от заеми,които в началото на 80-те румънците трябваше да връщат и за това бяха много зле,но историята показа,че вложеното един
  • 19 Тончо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хи хи":

    По добре късно отколкото никога нали знаеш
  • 20 Денчо дибелия

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Е сега и ти":

    А вашите немските повърни нали?
  • 21 авто

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "гейски коли":

    Направо се уплаших да не си вкарал в списъка и Порше Бокстер или Алфа 4С, и кое от това което си описал се отнася за A110,това което обсъждаме не е роудстар и как му определи двигателя като масов и преценяваш че хората в него не могат да карат.Двама мъже,както и две жени могат да бъдат гей двойка в една кола и без да е "малък роудстар с екзотичен вид" . Като не можете да кажете неща смислено, не пишете глупости.

    Коментиран от #22

  • 22 Смех

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "авто":

    Май ти си прекалил,Порше Боксер...смех,като нямаш кинти за 911 си взимаш точно това “гейското”,ама то тия работи как да ги знаеш...
  • 23 Николай

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    И аз карам гейска кола, Mercedes SLK много ме кефи, добро ускорение, невероятно пътно поведение и управляемост.