Last news in Fakti

8 Декември, 2020 14:38 2 355 9

Първото електрическо Bentley ще бъде всъдеходен седан

  • bentley-
  • audi-
  • електромобил

Първият изцяло електрически модел на Bentley ще излезе на пазара през 2025 г. и ще представлява интересна смес между седан и кросоувър, съобщава сп. Autocar. Електромобилът ще бъде построен на модифицирана версия на платформата на Audi Artemis, която ще залегне и в основата на наследника на A8.

В интервю за британското издание шефът на Bentley Ейдриан Холмарк разказва, че до пет години вече ще навлязат батерии с капацитет 110-120 кВтч, които ще позволяват на големи и луксозни модели да изминават по 400-500 км без презареждане. Развитието на технологиите ще помогне на марката да продава само електромобили до 2030 г.

Първото електрическо Bentley ще бъде всъдеходен седан

Каросерията на бъдещото електрическо Bentley ще напомня седан, но ще бъде по-висока, тъй като в пода ще бъде вградена батерията. Дизайнът ще бъде вдъхновен от концепта EXP 100 GT, с който марката отбеляза 100-годишнината си през 2019-а.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хубава е наистина но..........

    14 0 Отговор
    Болшинството само ще цъкаме с език
  • 2 Javor

    6 12 Отговор
    До 2025 Тесла ще е ликвидирана повечето " престижни" марки

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Абе, от къде ще идва тока

    7 4 Отговор
    За всички тези ел. коли??? Някой сметнал ли е енергийната стойност на всички сега движещи се ДВГ и как тя ще бъде заменена от електрическа такава?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 123

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Абе, от къде ще идва тока":

    Споко, като има търсене, ще има и предлагане, все някой щи вземе парите!
  • 5 Смятано е хиляда пъти

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Абе, от къде ще идва тока":

    Електромобилите няма да са проблемът, а ще са решението на електропреносната система, защото ще акумулират излишъците от възобновяемите източници, а после може да ги връщат при нужда обратно в мрежата.

    Това разбира се е в дългосрочен план, когато има излишъци на ВЕИ енергия, батериите на електромобилите имат живот 2 милиона километра и броя на електромобилите е милиони във всяка държава. Сам разбираш, че в България това ще се случи най-рано след 30-40 години, затова недей да се притесняваш за глупости.
  • 6 РОСКОСМОС

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Javor":

    Ами! Те 2020-та вече са в Космоса...

  • 7 Японеца

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Javor":

    Не само тесла! 2025 китайци, японци и корейци ще заливат пазара! Но Бентли е за богаташи, така че ще си вървят продажбите, като до сега!
  • 8 Рено Фен

    1 1 Отговор
    Мразя японските, корейските, немските коли, минават ме като спрял в моята френска консерва! Дрънча яко, като куха лейка! Мразя ви! Реното е най-добрата тенекия!
  • 9 Как се казва

    1 0 Отговор
    тоя клас - между "седан и кросоувър"? Дали заради батериите в пода, но може да измести класическата лимузина и да допълни "джиповете". За подобен дизайн споменаха и от Мерцедес. Независимо от повдигането, заради тежката батерия ниско в пода пак имат нисък център на тежестта и достатъчно стабилност. Сигурността на тия конструкции също е по-висока, влизане-излизане, видимост и т.н. все предимства....