Last news in Fakti

4 Януари, 2021 09:54 3 584 11

Ето го! Най-голямото съревнование в света за годината: Шест суперкара срещу кросоувър и пикап (ВИДЕО)

  • драг-
  • автомобили

Изданието Motor Trend проведе мащабната драг гонка за десети път

Ето го! Най-голямото съревнование в света за годината: Шест суперкара срещу кросоувър и пикап (ВИДЕО) - 1

Американското издание Motor Trend проведе традиционното ежегодно най-голямо състезание по драг в света. Осем коли взеха участие в десетата част на състезанието, като сред возилата имаше шест суперавтомобила, един кросоувър и един пикап.

Тази година за участие в драг надпреварата бяха избрани: Acura NSX (581 конски сили), Chevrolet Corvette Stingray (502 конски сили), Ferrari F8 Tributo (720 конски сили), Lamborghini Huracan Evo (640 конски сили), Porsche 911 Turbo S (650 конски сили) и Shelby Mustang GT500 (770 к.с.).

В допълнение към тези суперколи участиниците добавиха SUV-то Porsche Cayenne Turbo Coupe с 55 коня и пикапа Ram 1500 TRX, с мощ от 712 коня, считан за най-мощния сериен пикап в света.

Преди това Motor Trend пускаше всички автомобили по едно и също време, но през 2020 г., поради ограниченията заради коронавируса, достъпът до традиционната писта за това състезание във въздушната база Vanderberg, която позволява всички автомобили да бъдат подредени заедно, беше ограничен.

Затова журналистите трябваше да изберат различна писта и да проведат обичайните състезания по двойки. Миналата година в състезанието имаше 12 коли. Победител в състезанията на 402 и 804 метра стана McLaren Senna с 800 к.с. Вижте кой се оказа най-бърз.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    12 12 Отговор
    ТЕЯ СИЧКИТЕ С БЕЕНВЕТО ГИ ЯМ КАТО БАНИЧКИ
  • 2 Ганио

    3 11 Отговор
    Баварецо е най якио
  • 3 сектант

    9 6 Отговор
    отидох да ми сложат газова уредба ама те сложина някаква синя бутилка на нея пише "NX" и дъстъра нещо понавървява да му се не види бих ги наредил тия
  • 4 Джуган

    7 11 Отговор
    Победител на 1/4 миля е Порше, но мишоците смениха правилата за да пробутат италианския кенеф

    Коментиран от #8

  • 5 БАЙ Х@Й

    10 5 Отговор
    ‼Кога да очакваме "Тесла" в 24 часа на Льо Ман ⁉️
  • 6 Иво

    9 3 Отговор
    Ей, тоя Кайен с 55 кончета като Москвето на дядо ми бе. Ц,Ц - де да знаеш, че 60-те години руснаците са правили Кайен под името Москвич... Проверявайте си статиите , драги джурналисти...
  • 7 запознат

    2 3 Отговор
    този модел на Ферари наистина е топ отвсякъде
  • 8 немски кош

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Джуган":

    Още не е измислена немска кочина, която да е по добра от която и да е италианска кола.

    Коментиран от #9

  • 9 С Порше

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "немски кош":

    може да отидеш и до магазина и на ресторант и на пистата удобно,комфортно,бързо и безпроблемно,докато с остналите ще си друсан кебап с лук.Печеленето на битката не означава спечелването на войната.

    Коментиран от #10

  • 10 немски кош

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "С Порше":

    И колко бързо ти е нужно да отидеш до магазина? С 200? Всичко друго, което си изброил можеш да го направиш с почти всяка друга кола. И това не е война. Само реклама и печелене на пари.
  • 11 Много знаещия

    2 2 Отговор
    Няма как Huracan Evo AWD да е по бавно от базово Turbo, ако беше GT2RS или GT3RS от 911-ките съм по склонен да се съглася, просто шофьора на ламбото не се справи достатачно добре