Last news in Fakti

11 Януари, 2021 15:30 7 125 10

Истинска "Волга" с оригинална механика, но с две врати по-малко

  • газ-
  • газ-21-
  • волга-
  • купе

Обикновено купетата с външност на ГАЗ-21 са неокласики с модерна техника от западни модели. Двувратата "Волга" от снимките обаче има напълно оригинална механика, което обяснява цената от едва 375 000 рубли (€4 131).

Истинска "Волга" с оригинална механика, но с две врати по-малко

Московчанинът, който продава бившия седан от 1968 г., разказва, че го купил вече преработен преди две години. Каросерията и заводският двигател с обем 2.5 литра и мощност били реставрирани и в пълна изправност, но човекът изоставил плановете да монтира V8 заради липса на време и практически не карал колата.

Истинска "Волга" с оригинална механика, но с две врати по-малко

Освен с две врати по-малко "волгата" се отличава с плексигласови стъкла отпред и отзад, а страничните прозорци са снабдени с електрически повдигачи. Макар че купето изглежда отлично на снимките, продавачът препоръчва бъдещият собственик да пребоядиса каросерията и да претапицира салона.

Истинска "Волга" с оригинална механика, но с две врати по-малко

Автомобилът е съхраняван в топъл подземен паркинг, от който е изкарван само няколко пъти, при това само през лятото. Откакто е реставриран, е навъртял не повече от 1 000 км.

Истинска "Волга" с оригинална механика, но с две врати по-малко


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кузя

    18 50 Отговор
    Стига ни занимавате с руски отрошляци, показвате коли не ни показвате кенефи....

    Коментиран от #2

  • 2 чичо Пешо

    42 10 Отговор

    До коментар #1 от "Кузя":

    Кузя, това Е кола. Сегашното е дигитална-дизайнерско-евтино-материална гавра с клиентите. Искаш ли да ми укажеш само един единствен настоящ модел на коя да е марка, от който ще има оцелели екземпляри след 52 години...?
  • 3 Ха ха ха

    11 36 Отговор
    100% сАвеЦки боклук !
  • 4 ваню

    12 32 Отговор
    Няма истинска волга .Всички руски коли са крадени от западни и пак не работят както оригиналите.Гогато западните оригинали са спрени от производство пуснаците ги произвеждат още 50-60 години.Катастрофа.

    Коментиран от #7

  • 5 Аре бегай

    1 16 Отговор
    въобще не ме интересува мурзилке
  • 6 Фактиииии...

    2 12 Отговор
    Стига сте се излагали...
  • 7 Майстора

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "ваню":

    Кое е крадено? Кое не работи като хората? Всички автомобилни производители, в заимстват едни от други. Факт който го доказва историята. Само няколко производителя използват собствени разработки, но там говорим за автомобили от високия сегмент.
  • 8 Abe

    2 11 Отговор
    Аз се чудя тва като го гледам има ли парно или зимата тракаш като стар дизелак на седалката
  • 9 Кибика

    15 1 Отговор
    Незнам защо, но ме кефи
  • 10 Буха ха

    2 6 Отговор
    Господин редактор, всяка седмица поредната Волга, намери поне някоя която да е с двигател от ЗИЛ или КРАЗ