Last news in Fakti

7 Декември, 2012 11:04 47 818 159

Made in BG: Новите модели на Great Wall

  • great wall-
  • litex motors-
  • voleex-
  • c10-
  • c20r-
  • c30-
  • hover-
  • h5-
  • h6-
  • steed

Вече почти година компанията Litex Motors сглобява коли на китайската марка Great Wall. Заводът край Ловеч все още не работи с пълния си капацитет, но това става поетапно. От компанията обявиха и плановете си за предстоящата 2013 година.

До този момент в завода се произвеждат само моделите Great Wall Voleex C10 и Great Wall Steed. Малолитражката и пикапът бързо станаха популярни у нас и се наредиха сред най-продаваните автомобили в сегментите си, като Steed дори оглави класацията.

През 2013 година ще започне българското производство на всъдехода Hover H5, а малко по-късно от поточните линии на Litex Motors ще започнат да слизат още три нови модела. Става дума за Voleex C20R, Voleex C30 и Hover H6. Какво представляват тези коли?

Voleex C20R е субкомпактен автомобил, сходен по габарити с C10, но отличаващ се от него с по-мускулестата си осанка. Той е една стъпка по-високо позициониран от C10. Voleex C30 пък представлява семеен седан, който в Китай заема второ място по продажби сред моделите на марката.

Най-хитовият модел на марката обаче е кросоувърът Hover H6, който през следващата година също ще се появи с щампа made in BG. От Litex Motors заявиха, че този автомобил с повишена проходимост ще впечатли българските клиенти с далеч по-богато оборудване и нови технологии.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    1 4 Отговор
    Все по-добри стават. Евала.

    Коментиран от #11

  • 2 ХХХ

    1 6 Отговор
    Страхотно! :) Нека има инвестиции. Нека се развива страната ни. :) А и съотношението марка - цена - BG страндарт и условия на живот (+ пътищата ни), мисля е много, много добре.

    Коментиран от #7

  • 3 ''''''' VIP AMG''''''

    0 1 Отговор
    Tezi koli sa za iziskani djentalmeni kato men i sadrujnika mi, na vas preporachvam Lada na staro.
  • 4 Папи

    1 0 Отговор
    Аз съм навита да си купя такава кола ...само че не ми станаха много ясни условията им за данъчен кредит.Като цяло много добър дизайн .Хубаво е хора ,които имат такива коли да споделят мнение за да можем Ние бъдещите потребители да сме на ясно с качеството.
  • 5 триста итридесети

    2 1 Отговор
    Как може да кръстиш автомобилна компания "великата стена" ,
    едното няма МА нищо общо с другото

    Коментиран от #15

  • 6 Коли

    1 0 Отговор
    Папи, има вече форум на собственици и фенове на марката http://forums.gwm-bg.com/.
  • 7 Име:

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "ХХХ":

    Кое е добре?? Марка-цена-стандарт на живот в България? Човек, хората в страната гладуват. Средната заплата е 400лв.... и ще ми кажеш, че едно средностатистическо българско семейство може да си позволи 15 000лв за нов автомобил, и то такъв със съмнително качество.

    Коментиран от #9, #13

  • 8 ХХХ

    2 1 Отговор
    До коментар #7 от "Име:"

    Аз лично не мога да си го позволя. Не и на този етап. Но не мислиш ли че 15 000 лв. е една сравнително прилична цена за чисто нов автомобил, на фона на 30 или дори 40 хиляди, колкото струват предобладаващо другите марки? Или ти си от хората, които са склонни да дадат 10 хил. лв. за кола на до 10 години?
  • 9 Димитър Димитров

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Име:":

    Ми то това се опитва да ти обясни човека! Ама до като има такива като теб тежко ни! Нали трябва да се развива тази икономика та да можеш ти и ей такива като теб да взимате повече от 400 лева! А не да стоиш и а чакаш някой да ти я оправи ей така заплатата щото си пич! От къде да дойдат пари ако не от стабилна вътрешна икономика??? Чувал ли си за това?

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Бай хой

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър Димитров":

    Стабилна икономика и висок стандарт не се постигат с мутри бизнесмени нито с бандити управляващи.
  • 11 БУМЕР КАМОР

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Марто":

    da naistina stavat vse po dobri.bravo.tova e mnogo dobre za BG

    Коментиран от #21

  • 12 Име:

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър Димитров":

    Това има толкова малко общо с другото.... докато станем страна, чиято икономика да зависи от автомобилната индустрия, ще са минали твъъърде много години (ако изобщо някога се стигне до там ). Не искам да влизаме в политически спорове, но причините да сме толкова назад в сравнение със стандарта на останалите държави са твърде много, някой от тях дълбоко вкоренени и т.н....
    ДО НОМЕР 8 ХХХ
    Бих дал 10 000лв и за кола не на 10, а на 30 години, стига да ги имах. И въпреки това от лични наблюдения съм се убедил че най-лесните и най-евтините коли за подръжка (най-здравите) са колите правени до 90та година, от някой марки и държави и тези произвеждани до 2000та
  • 13 ддд

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Име:":

    Има много хора в България,които получават над 1000 лв месечно възнаграждение или си изкарват от друг вид бизнес.За тях са новите коли.А ако взимаш 400лв въобще не трябва да мислиш за кола,защото би било абсурдно.Не че няма хора и с по-нисък доход,които си купуват коли за по 2000лв,но те са далеч от разумите хора. Основното е да си нахранен,облечен и семейството ти също.А дали имаш последен модел телефон или други материални облаги,това си глуповата ценност.Страшно много хора са зле заради лесните кредити и консуматорската манипулация.Преди като не даваха кредити имаше и дисциплина у хората какво и колко да харат.

    Коментиран от #49

  • 14 ХХХ

    1 0 Отговор
    До коментар #12 от "Име:"

    Цитат от теб: "... докато станем страна, чиято икономика да зависи от автомобилната индустрия..."

    Съгласен съм с теб, както и уважавам мнението и коментара на всеки един от писалите под статията, вкл. VIP AMG, който е някакъв дечко и за момента в главата му е само как да дразни останалите...

    Така или иначе аз говоря не само за автомобилостроене. А за всякакъв род преки частни инвестиции, за публично-частни партнъорства, за изграждане (възраждане) на работещи препдприятия и отрасли. Ако имаме силно производство, ще имаме и силен брутен вътрешен продук, а и силен пазар съответно. Така "машината" ще се движи качествено и ще се генерират доходи.

    Факт е, че сега почти всичко ни е внос. Политика е фалирането и затварянето на предприятията. Политика и да ядем гадните храни, а хубавата българска продукция се изнася на вън.

    Най-малкото, ако трябва да говорим за автомобили - ами спомни си за завод "Балкан" именно в Ловеч. И кажи, че страната ни не ее била сила. Мотокари, автомобили, мотори, велосипеди, самолети дори... наред със други дейности, които са се извършвали там.

    Да, времената се менят, както и хората и идеалите. Но за да се развива една страна и трябва движеща икономика, каквато ние в моента нямаме. Такмо преди голямата криза от 2007 г. пазарът ни се бе раздвижил малко и хората живнаха, и пак се върнахме толкова назад и надолу...

    Но все пак е готинко, че се правят такива неща. Наскоро четох са друг завод, който ще бъде открит. Днес също във fakti.bg има статия за още един в Разград мисля че беше. Всичко това е хубаво, защото след страната ни няма пари за подобни инвестиции, то други страни ги правят тук и макар работната ръка да е по-евтина в България, то поне въпросните фирми и корпорации осигуряват работа на не малка част от населението.

    Спирам до тук и без повече коментари за начина на управление.
    Нека сме си конкретни по темата за колата.

    kato stranata ni nqma pari za podobni inwesticii, to

    Коментиран от #26

  • 15 Кофти

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "триста итридесети":

    Ми явно си тъпо хлапенца (което впрочем си личи и от коментарите ти) - Грейт Вол - великата КИТАЙСКА стена, защото марката е китайска и са си я кръстили на един от известните исторически символи явно. Дали е умно или не - друг въпрос, но ИМА логика.

    По дизайна - старите Тойоти и Сузукита с нова емблема...

    Коментиран от #18

  • 16 да

    5 1 Отговор
    Ей за тия коли вече, човек си заслужава да си даде парите.
  • 17 Ботев Пд

    4 1 Отговор
    Какво й е на китайската стена??
    Всички казват: Немско качество, та немско...Не можело да се сравни с китайското...
    Хм..
    Китайската стена вече две хилядолетия стои и още ще я има.
    А берлинската стена и половин век не издържа! :))

    пп. Нямате си на представа колко много джипове и С10 на Грийт уол се движат в Пловдив! Неочаквано за мен - за толкова кратко време, откакто стартираха продажбите им.
  • 18 триста итридесети

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Кофти":

    много е кофти да ти е кофти, нали кофти?

    грейт вол - това да не ти е вола от село бе, знам какъв е съмвола бе, ами ти как не можа да рабереш че това няма нищо общо с автомобилите, погледни другите марки, предполагам в големия си процент имената им са свързани по някакъв начин с автомобилостроенето, било име на човек, или друго
  • 19 анастас анастасов

    1 0 Отговор
    крадат дизайн ,крадат технологии и се надявам да започнат също както японците-да подобряват откраднатото и да стават най-добрите!така на готово е наи лесно а относно името на марката тея които роптаят вие как искате марка с няколко годишна традиция как да я кръстят -тян мън или джан джуън а?
  • 20 Бай Онзи

    3 1 Отговор
    При условие че Дачия пуснаха sanderoto за 13000 не виждам как ще се конкурират с техните цени!

    Коментиран от #25, #28

  • 21 прост гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "БУМЕР КАМОР":

    Хи,само да спомена,че тези устроиства като Ховер ми ги офертират за 38890 български лева.Моля,да си направиш справка със сериозни Японски марки с много традиций.
  • 22 койчо

    2 1 Отговор
    Собственика на ,,левскито,, ще е следващият собственик на този завод за произвеждане на коли. Лично ,,Бойко Борисов, Ще му подари на ,,Батков,, Завода, Тъи като тои знае как да се снабди с ,,Спонсори,, чрез неговият приятел Боко, един дол дренки.
  • 23 Ponton

    1 1 Отговор
    Китайската стена е за защита ,а берлинската е направена с цел съсипване на народа бе! Ще ми сравняваш ти 2 различни неща.Германия изплаща дългове на световната банка от 2 войни и до ден днешен , бяха разделени на 2 от стена , а са поне 10 години пред всички страни в света по индустрия,политика,ресурс. Може би единствено Япония е способна да им "донесе вода"
  • 24 bai hoi

    1 0 Отговор
    Най-новият модел се казва "ПутиКатоЯма" !
  • 25 Fiki

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Онзи":

    На пръв поглед изглежда така колега, но всъщност нещата са доста различни. Сандерото за тази цена е голо, като пушка, поръчаш ли си опциите, които волекса има серийно, цената отива доста над 18 000 лв. Имах възможност да се запозная доста добре с волекса и съм приятно изненадан, разполага серийно дори с USB изход и какви ли не други глезотийки. Приятна изненада е също и обслужването като цена. Да не говорим, че окачването е 1 към 1 с това на стария модел тойота ярис. Автомобила, който аз имах възможност да тествам беше и с вграден газов инжекцион от последно поколение(всички части са в балона) и всичко това за цена 15000-16000 лв. с пълна гаранция от 5 год и/или 100000 км. А при сандерото дори климатика е опция, което си е пълна глупост за нов автомобил.
  • 26 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "ХХХ":

    Съгласен съм. Всякакъв вид родно производство е от полза. Що се отнася до колите, да наистина сме си били сила, рено алпин, булгар рено... Даже наскоро гледах "Голямата победа" ,където алпините са в центъра на вниманието - страхотен български филм, с много добри кадри.
  • 27 хай чун – баш таман

    1 1 Отговор
    Изисканите дженталмени карат Х6ци и Q7ци ,а тези китайски ментаци наистина са за теб .

    Коментиран от #31

  • 28 БУМЕР КАМОР

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Бай Онзи":

    dacia shto si mislish che e kola ?

    Коментиран от #60

  • 29 hahahaha

    1 1 Отговор
    Начесахте ли си езиците ????? А сега марш на работа, за да има стабилна вътрешна икономика
  • 30 W164

    1 10 Отговор
    ТЕЯ БЪЛГАРО-КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ .НИЩО ЧУДНО ЧЕ НЕ ГИ КОПУВАТ МНОГО.ЗА ТЕЗИ ПАРИ КОИТО СТРУВАТ ПО ХУБАВО ДА СИ КИПЯ ФОЛКСВАГЕН ЪП ИЛИ ДАЧИЯ САНДЕРО ОТ КОЛКОТО ВОЛЕКС Ц10 ИЛИ НЯКОЙ 10 ГОДИШЕН ТОУАРЕГ ИЛИ КАИЕН ОТ КОЛКОТО ХОВЪР Н6
  • 31 хай чугун - баш никакъв

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "хай чун – баш таман":

    В момента си зяпам от прозореца как изискан джентълмен слиза от Х6-ица. Вратната му обиколка е сигурно 62.

    Коментиран от #65

  • 32 vankata

    1 0 Отговор
    До W164: Преди да говориш за автомобили вземи си "кОпи" курс по граматика и правопис на българския език. Поредният неграмотник който безсрамно коментира из форумите.
  • 33 SAFRANE

    1 0 Отговор
    е поне частите за тях ще са оригинални китайски не германски ментета ;)
  • 34 W164

    1 1 Отговор
    ЩЕ ПИША КАКТО СИ ИСКАМ,ТЕМАТА Е ЗА БЪЛГАРО-КИТАЙСКИТЕ БОКЛУЦИ А НЕ ЗА МЕН
  • 35 abe, mani...

    1 3 Отговор
    Китайска кола, правена в БГ : от това по-лошо няма. Който ми ги хвали да вземе един китайски скутер на две год., да го разгледа внимателно и тогава да ми говори. За съжаление много хора, които нищо неразбират от коли ще си ги вземат. Иначе за работните места е хубаво, ама да не беше такъв боклук продукта.... В руските сайтове има мн. изписано за Грейтуол, колко са добри, който иска да прочете.

    Коментиран от #37

  • 36 W164

    1 1 Отговор
    http://fakti.bg/avto/45324-gracki-mercedes-benz-e270-cdi-na-milion-kilometra КОГАТО ГРЕАТ ЛОЛ НАПРАВЯТ ТАКАВА КОЛА НЕКА МИ СЕ ОБАДЯТ !!!!!
  • 37 руснака

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "abe, mani...":

    за тези пари толкоз
  • 38 optimista

    1 1 Отговор
    разбирасе колега че са боклуци но има разбирасе заблудени дето не виждат подалече от носа си и няма да обърнат внимание какво е вътре дали поне интериора е нареден като хората и дали всичко е ок ама не те само гледат че е евтино и ново и това им стига на смотаняци дето го карат всеедно да кажем че дачиа или рено стават или мазда или хонда ами не боклуци
  • 39 W164

    2 1 Отговор
    ДОБРЕ ЧЕ ПОВЕЧЕТО ХОРА СА УМНИ И НЕ ГИ КОПУВАТ
  • 40 Stoyan

    1 0 Отговор
    Видяхте ли завода в Ловеч ?

    Хале с почти никакво оборудване, ръчна сглобка на всичко.
    Не се видя никакво тестово оборудване или трасе, дано да има някакво.
  • 41 2915

    5 1 Отговор
    Kolata si e super a tiq kadeto vikat smotanqchi bokluci mojebi te sa takiva i izbivat kompleksi :D
  • 42 Виктор Кирилов

    1 1 Отговор
    Ако имах пари, без колебание щях да си купя такъв автомобил.
    Причините са 2
    1 Много ми харесва ненатрапчивия дизайн, насочен към масовия потребител.
    2 БЪЛГАРСКОТО производство трябва да се стимулира, макар и да не е най-доброто!

    Коментиран от #62, #104

  • 43 емо

    1 1 Отговор
    Трябва да ви кажа,че колата по нищо не отстъпва на всички "комшийски производства"-бъдете поне малко Българи и подкрепете Българското!!!“““:)
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 optimista

    1 1 Отговор
    АМИ 1 ВО ТОВА ЧЕ СЕ СГЛОБЯВА ТУКА НЕЗНАЧИ ЧЕ Е БЪЛГАРСКО МАРКАТА Е КОРЕЙСКА НАУЧЕТЕ СЕ БЕ ХОРА НИЕ ПРОСТО ИМ СГЛОБЯВАМЕ БОКЛУКА КОЙТО НЕМОЖЕ ДА ПРОБИЕ ТАМ НА ТЕХНИЯ ПАЗАР И ДАВИ КАЖА ТЕЯ ДЕТО МИ ХВАЛИТЕ МАРКАТА НИЩО ХУБАВО НЯМА В МАРКАТА АЗ ЛИЧНО СЪМ ГОВОРИЛ С МНОГО ПОЗНАТИ КОЙТО СА НЯКОЙ МАЙСТОРИ В СЕРВИЗИ А ДРУГИ СА ЧУВАЛИ УЖАСНИ НЕЩА ЗА ГРЕЙТ ЛОЛ ДАНО НАЙСТИНА НЯКОЙ ДА НЕСИ ДОКАРА БЕЛЯ ТАКА ДА СЕ КАЖЕ С ТОЗИ НИСКОКАЧЕСТВЕН НЕ ТЕСТВАН БОКЛУК КОЙ ЗНАЕ КАКВИ ДЕФЕКТИ МОЖЕ ДА ДАДЕ СЛЕД 1 ГОДИНА ПОЛЗВАНЕ НЕДАЙ БОЖЕ И НЯКОЯ КАТАСТРОФА МАНИ МАНИ ОПАСНО Е ДА ВЗИМАШ ТАКИВА ХОДЕЩИ БРАКМИ
  • 47 ivo

    1 1 Отговор
    Тея новите модели са страшни, дано ги видим по-скоро на пазара. Според мен ще са много продавани ако ги пуснат на изгодна цена, защото предлагат много повече от останали модели на известни марки.
  • 48 W164

    1 11 Отговор
    НЕ КУПУВАЙТЕ БЪЛГАРО-КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ А САМО НЕМСКИ И ЯПОНСКИ МАШИНИ !!!!!!!!!!!
  • 49 Димитър Димитров

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ддд":

    Точно прав си на 100%!

    Коментиран от #57

  • 50 W164

    1 1 Отговор
    ЗА ВСИЧКО ДРУГО СЪМ САГЛАСЕН С ТЕБ САМО ДА ТЕ ПОПРАВЯ ЧЕ НЕ Е КОРЕЙСКА И КИТАЙСКА МАРКА
  • 51 Карабас

    1 11 Отговор
    Китайски коли зглобени в България ужас добре поне че са с двигатели от Митсубиши
  • 52 W164

    1 6 Отговор
    НАЙ ЛОШОТО Е ЧЕ ПОЧТИ ВСИЧКО СЕ ПРОИЗВЕЖДА ТАМ В КИТАЙ
  • 53 гост

    1 2 Отговор
    не завиждайте кучета бедни
  • 55 W164

    1 2 Отговор
    ТОСПАК СЛЕДВАЩИЯ :D
  • 56 Пирамид Хлътков

    5 1 Отговор
    Хейтъри - тъпаци.
  • 57 филибей майнов

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Димитър Димитров":

    Значи и ти не трябва да имаш кола щом си съгласен с бълнуванията на оня неудачник. Елате да видите в Европа как хора с големи доходи дебнат по обявите за някоя евтина кола! Тъпо е да имаш доход 1000лв и да вземеш кола на лизинг за 600лв

    Коментиран от #58

  • 58 ддд

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "филибей майнов":

    филибей,филибей не ме наричай неудачник,при положение,че не ме познаваш.Кой говори за 60% месечна лизингова вноска от дохода ти?Кажи го на някой,който си изкарва честно парите,за да ти се изсмее.Който си има нещо в главата си смята и си преценява. На въпросните ГУ Волекс лизинга варира от 99лв до 235лв според това с колко може да влезеш първоначално.Знам как е в Европа,интелигентни хора си взимат по 35 хл.евро на година и си карат голф 2 или пасат 4.Който кара малко се регистрира в кар-шеринг комапния и за 50 евро месечна такса ползва кола,ако му се наложи. Ама тук не е баш Европа и затова коментирай ако си в България,живееш и се трудиш да направиш нещо тук.
  • 59 марто

    1 0 Отговор
    Компанията явно се е заела сериозно с превземането на пазара, а с тея модели ще убият рибата…
  • 60 До златко ладата

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "БУМЕР КАМОР":

    Обаче твоята лада със сопотското газово е по-добра, нали!:)
  • 61 драйвър

    1 0 Отговор
    Като се пусне новина за Great Wall и веднага започват едни сравнения с Дачия и обяснения как в завода в Ловеч нищо не се произвеждало, та да уточним:
    1. Дачия Сандеро е 13 хил. лв. гола и боса без нито една екстра радио , климатик и моторче от косачка , с аналогични екстри и мотор ще иде на 19хилки минимум .
    2. В завода в Ловеч за сега се извършва АСАМБЛИРАНЕ , но след построяване на другите цехове ще започне и събиране на ламарините и боядисване . В процес на търсене са на подизпълнители и на други компоненти.
    3. Безмислено е да се сравнява ползата от покупка на пр. Туарег на старо пред Ховър Н6 или Н5 , защото няма кой да плаща супер скъпите части на това чудо тежащо 2.5т+,а един ремонт струва колкото една кола "нов внос" на 10г.
    4. Китайско-българските коли се продават вече година и във форума на GW няма кой-знае какви отрицателни отзиви от собственици, не повече от подобни форуми на другите марки .
    5.Плюенето по тези коли явно се стимулира от дилърите на другите марки , повече от очевидно е , е има и дежурните тролове .
    6. Драги българи ,патриоти, пише се кУпувам , а не кОпувам !

    Коментиран от #83

  • 62 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "Виктор Кирилов":

  • 63 гого

    0 1 Отговор
    Първата снимка и последната са на джип с краден дизайн а именно SUBARU FORESTER, втората снимка малката количка е с краден дизайн от FIAT SEDICI и SUZUKI SX4, а третата не се сещам, но май пак е модел на Suzuki или Nissan. Така че с краден дизайн няма да стигнем до никъде :)
  • 64 Владимир Владимиров

    1 0 Отговор
    Много злобни пищлигарчета. .. :)

    Хубаво е че се сглобяват тук,и има работа,н някои не го осъзнават това.

    Аз ако имах пари бих си взел и такава кола,но ако ми е втора или трета. :)
    Иначе не бих го направил.
  • 65 реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "хай чугун - баш никакъв":

    И при нас е така.На врат го докарват,ама над врата.......
    Колкото до колите които "правим", не ги правим сладури, а официално ги сглобяваме........дали изобщо ги сглобяваме питайте
    някой по вътрешен.Че то и децата се сетиха.... пише ли българия на тях, няма мито в европа.Някой пишеше за завода колко щял да донесе на българската икономика....мнго са прави ,ще донесе на някои,но не и БГ иконамиката.Ако следите развоя на отну шенията м/ду "собственика" и управляващия,сами ще се
    сетите за коя"икономика"става въпрос.За тези които са си купили,честито от сърдце.....и спете спокойно,вие сте дали своя дан за "родната икономика.
  • 66 W164

    0 1 Отговор
    ПО ДОБРЕ ТОВА ОТ КОЛКОТО ГРЕАТ ЛОЛ,ПОНЕ ЗНАМ ЧЕ Е РУМЪНСКА С ДВИГАТЕЛ НА РЕНО А НЕ БЪЛГАРО-КИТАЙСКА http://dacia.bg/gamma/new-sandero/prices.aspx

    Коментиран от #69

  • 67 W164

    0 1 Отговор
    НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ КОЛКОТО Е ПО ЕВТИНА ЕДНА КОЛА ТОЛКОВА ПО ГОЛЯМ БОКЛУК Е ?
  • 68 W164

    0 1 Отговор
    НОВОТО РЕНО КЛИО СТРУВА 22 000 ЛЕВА И НЕ МИ СЕ ВЯРВА ВОЛЕКС Ц20Р ДА Е ПО ЕВТИН ОТ КЛИОТО.ТРЯБВА ДА СИ ЛУД ДА ИЗБЕРЕШ КИТАЙСКА КОЛА СГЛОБЕНА В НАЙ БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА ПРЕД КОЛА ПРОИЗВЕДЕНА В ПЕТАТА НАЙ БОГАТА СТРАНА В СВЕТА
  • 69 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "W164":

    mi kupi si dacia be.az bih vzel edno SUV made in lovech za zimata

    Коментиран от #72

  • 70 W164

    0 1 Отговор
    НЯМА ДА СИ КУПЯ НИТО ДАЧИЯ НИТО ГРЕАТ ЛОЛ.НА МЕН МЕ Е СТРАХ И СРАМ ДА СЕ КАЧА В ГРЕАТ ЛОЛ КАМОЛИ ДА СИ КУПЯ.ТОВА Е ПОДИГРАВКА С АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕТО
  • 71 вуяя

    0 1 Отговор
    пълни боклуци....в момента за около 5-6 бона можеш да си вземеш автомобил и по красив и 100 пъти по добър по ТТ данни....
  • 72 Бай Тошо

    0 1 Отговор

    До коментар #69 от "БУМЕР КАМОР":

    Ти за зимата си вземи топли дрехи и марш на двора с другите деца да правите снежен човек (или снежен борец)

    Коментиран от #81

  • 73 W164

    0 1 Отговор
    САМО КАТО РАЗБЕРЕШ ЧЕ СЕ СГЛОБЯВА В НАЙ БЕДНАТА СТРАНА В ЕВРОПА И ТИ СТАВА ЯСНО КОЛКО ЩЕ Е КАЧЕСТВЕНА.НИЩО ЧУДНО ЧЕ СА ТАКАВА РЯДКОСТ ПО УЛИЦИТЕ.НЯМА ДА СЕ ОЧУДЯ АКО ЗАВОДА В ЛОВЕЧ ФАЛИРА СЛЕД НЯКОЯ ДРУГА ГОДИНА.ТЕЗИ КОЛИ ТРЯБВА ДА СТРУВАТ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 7-8000 ЛЕВА ЗА Ц10 И 15000 ЗА ХОВЪР
  • 74 Владимир Владимиров

    1 1 Отговор
    W164 По добре Great Wall от колкото л..но-рено...

    Ти ако имаш реното за кола...значи толкова разбираш от тия неща.За мен само Пежото добро от френските и италианските коли.

    Коментиран от #78, #82

  • 75 Петров

    3 1 Отговор
    Докато не свалят разхода на гориво,няма да ги купуват физически лица.Сега се купуват предимно от фирми,ползват данъчен кредит.
  • 76 W164

    0 1 Отговор
    АКО ГРЕАТ ЛОЛА БЕШЕ ПО ХУБАВО ОТ РЕНОТО НЯМАШЕ ПОВЕЧЕТО ХОРА ДА КАРАТ РЕНА А ГРЕАТ ЛОЛ.ПОЖЕЛАВАМ НА ФИРМАТА ДА ФАЛИРА :) :P

    Коментиран от #84

  • 77 W164

    1 1 Отговор
    КАКВИТО СА БЪЛГАРИТЕ ТАКИВА СА И КОЛИТЕ КОИТО СГЛОБЯВАТ !!!!!.САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ ЧЕ СМЕ НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА !!!!
  • 78 невинен

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "Владимир Владимиров":

    Владо,прекланям се пред твоите разбирания....само лекооо ще те
    коригирам.Пежото е само френско.А ко си чул,че са заедно със ситроен, и той е френски.Италианските коли имат други имена.Прочети малко ако не ми вярваш.А колкото за Реното,като пораснеш ще разбереш.
  • 79 жертва

    0 1 Отговор
    Аз не съм виновен,ако ти си от виновните.......покай се.
  • 80 W164

    0 1 Отговор
    http://autobild.bg/Трета-голяма-награда-за-новото-clio/a2695 ПОСЛЕ КАЖИ ЧЕ РЕНОТО НЕ БИЛО КОЛА.А КОЙ Е ВИНОВЕН ? СИГОРНО ПАК ЩЕ КАЖЕТЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО.НА ВАС ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ТРЯБВА ДА ВИ Е ВИНОВЕН
  • 81 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #72 от "Бай Тошо":

    xaxa mishleto pak e tuka.
  • 82 БУМЕР КАМОР

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "Владимир Владимиров":

  • 83 ккк

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "драйвър":

    Колега,напълно съм съгласен с теб, а плюенето по тези коли се дължи на една типична българска черта. Не народ, а мърша,както беше казал Славейков. Няма нито една нация ,която да плюе така по нещо ,което се произвежда в собствената и държава.
  • 84 пончо

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "W164":

    ти си с болен мозък. неизлечимо е. съжалявам.
  • 85 Димо

    1 0 Отговор
    Ако влезете във форума на собствениците на GW ще видите че имат камара фабрични дефекти,разхлопват им се каретата на по 1к км,тампони на амортисиорите,интериора и тнт....не желая да коментирам повече.

    Не си мислете обаче че нещата ще останат така,така бяха и японците навремето:след 10 години нещата ще са другояче,а след 20с игур GW ще е новата тойота,което е добре за нас,ако все още има завод(и) тук
  • 86 тъпо пърче w164

    1 0 Отговор
    колега грандиозното ти рено не се ли зглабя в турция??? не че нещо против но рено и л***о все едно
  • 87 тъпо пърче w164

    1 0 Отговор
    а рено колеос няма такъв боклук особено с почукване и проблеми от задния мост окачване карета и каквили още не проблеми
  • 88 Ицо

    1 0 Отговор
    Осъзнайте се, нещо което се произвежда в България, вие го плюете всеки говори за България, че е мизерна как няма да е мизерна заради такива дето пишат и говорят глупости...

    Коментиран от #105

  • 89 bobonikolov

    1 0 Отговор
    Димо доста си пресилил нещата и явно си чел форума на GW като дявола евангелието, защото действително имаше споделени проблеми с автомобилите, но те бяха за 2 - 3 коли, а не масово както ти казваш. Преобладаващото мнение на хората от форума, е че това са доста добри коли.

    Коментиран от #91, #103

  • 90 W164

    0 1 Отговор
    НИЕ НЕ ГОВОРИМ ГЛУПОСТИ А ПРОСТО КАЗВАМЕ КАКВА Е ИСТИНАТА !!!!! ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ ОТ ТОВА ЧЕ ГРЕАТ ЛОЛ Е ПО ХУБАВА МАРКА ОТ РЕНО НЕ СЪМ ЧУВАЛ.АКО БЕШЕ ТОЛКОВА ХУБАВА МАРКА НЯМАШЕ ДА Е ЕДНА ОТ НАЙ ЕВТИНИТЕ МАРКИ В СВЕТА !!!!И ДРУГОТО КОЕТО Е ЧЕ НЕ ЗНАМ НЯКОЙ БАРОВЕЦ ИЛИ НЯКОЯ МУТРА ДА КАРА ГРЕАТ ЛОЛ,ЗАЩОТО ТЕ КАРАТ НАЙ ХУБАВИТЕ КОЛИ !!!НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ КАК НЯКОЙ ЩЕ ДАДЕ ОТ 15000 ДО 30000 ЗА КИТАЙСКИ БОКЛУК СГЛОБЯВАН В НАЙ БЕДНАТА ВЪРЖАВА В ЕВРОПА.АЗ НИКОГА НЕ БИХ СИ КУПИЛ ГРЕАТ ЛОЛ ПЪРВОТО Е ЗАЩОТО Е КИТАЙСКА,ВТОРОТО ЗАЩОТО Е СГЛОБЯВАНА В БЪЛГАРИЯ,ТРЕТОТО ЗАЩОТО КОЛКОТО Е ПО ЕВТИНА ЕДНА КОЛА ТОЛКОВА ПО ГОЛЯМ БОКЛУК Е,ЧЕТВЪРТО ЗАЩОТО НЯМА МОЩНИ ДВИГАТЕЛИ ПО 200-300 КОНЯ И ЗАЩОТО КАТО МЕ ВИДЯТ ДА КАРАМ ГРЕАТ ЛОЛ ЦЕЛИЯТ ГРАД ЩЕ МИ СЕ СМЕЕ И ЩЕ СИ КАЗВА *ГЛЕДАЙ ГО ТОЯ СИ Е ВЗЕЛ КИТАЙСКИ БОКЛУК СГЛОБЯВАН В БЪЛГАРИЯ.АПЪК КАТО МЕ ВИДЯТ ПРИМЕРНО В НЯКОЯ НЕМСКИ МАШИНА И ЩЕ СИ КАЗВАТ ВИДЯЛИ КАКЪВ ЗВЯР СИ Е ВЗЕЛ И НЯМА ДА МИ СЕ СМЕЯТ А ЩЕ ИМАТ СТРАХ И УВАЖЕНИЕ ЗАЩОТО САМО БАРОВЦИТЕ И МУТРИТЕ КАРАТ ТАКИВА КОЛИ.ДОРИ СЕГА СЪС МЛ-А КАКВОТО И ДА НАПРАВЯ ДОКАТО КАРАМ НИКОЙ ДОСЕГА НЕ МИ Е СВИРЕЛ ЗАЩОТО ИСПИТВАТ РЕСПЕКТ КЪМ МЕН ЗАЩОТО ПЪРВО Е МЕРЦЕДЕС И ВТОРО Е ДЖИП :) :P

    Коментиран от #96, #106

  • 91 W164

    0 1 Отговор

    До коментар #89 от "bobonikolov":

    ПРОСТО ГИ Е СРАМ ДА СИ ПРИЗНАЯТ ЧЕ СЕ РАЗВАЛЯТ ЧЕСТО И ДРУГОТО КОЕТО Е ЧЕ СЕ СГЛОБЯВАТ В БЪЛГАРИЯ !!!!! АКО СЕ СГЛОБЯВАХА В НЯКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА ТОГАВА ЩЕХА ПОВЕЧЕ ДА СЕ ОПЛАКВАТ ЧЕ СЕ РАЗВАЛЯТ !!!!
  • 92 W164

    0 0 Отговор
    http://www.bnews.bg/article-65180 ОСТАВАШЕ ДА Е ГРЕАТ ЛОЛ :D
  • 93 SAFRANE

    1 0 Отговор
    Колко са качествени тези китайски коли не мога да кажа , но със сигурност нараства търсенето на такива евтини автомобили в страни със слаба икономика като наща мила родина поради простата причина, че не всеки от нас може да си позволи мерцедес или бугати или коя да е елитна марка автомобил.
  • 94 Богос

    1 0 Отговор
    До W164,
    по големи глупости не бях чел досега по форуми...
  • 95 danyboy

    1 0 Отговор
    Работя в завода където се сглбяват от самото му начало!Имах големи надежди,но Българското победи,т.е. побългарихме нещата,и това никак не е в полза на потребителя!Никога не бих си купил такъв автомобил!изключително ненадежден,некомфортен и технически зле сглобени коли!Тук работят 18-20 годишни младежи без всякакъв опит,естествено заради заплащането,което е обидно ниско!Имаше подготвени кадри,на които стажа не бе заплатен и на всичкото отгоре не ги взеха и на работа!Срам ме е че работя тук,но нямам избор с 500 лева гледам семейство.....допълвам че съм с връзки там,и сега избивам рушвета,знаете как е,кихаш всеки месец:)Айде и умната,ако не .... 10-годишната,ама немска да е:)За Бога братя,не купувайте китайското...

    Коментиран от #97

  • 96 драйвър

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "W164":

    Ти мутрите ли ще ни даваш за пример като разбирачи от каквото и да било ?! Започвам да си миля че си 15годишен макс. и от някое село без поп . По инфантилно мислене не бях слушал .
  • 97 драйвър

    0 1 Отговор

    До коментар #95 от "danyboy":

    Че работиш в автомобилния бизнес е ясно , но не в GW със сигурност !
    Как един работник ще оценява колко е комфортна колата , която сглобява да не би да ходи до морето с нея след работа ? И още , това всъщност е Тойота Ярис 2 един от най-продаваните автомобили в този клас по света изобщо и е много удобна даже . Много голям страх ви тресе това дилърите на другите марки !
  • 98 optimista

    0 1 Отговор
    тойота ми звучи като марка за сапуни някаква издънка а до това колко добре вози яриса това е пълна боза тая сапунерка надали вози добре ама айде хвалете ми я аз си карам бавареца пък вие ми хвалете боклука един съсед кара такава и всеки ден го гледам намръщен като ме види се виси под яриса и поправя нещо и псува

    Коментиран от #99

  • 99 драйвър

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "optimista":

    А бе , човек стига сравнява несравними неща , как може да сравняваш кола за 15хил. лв. с кола от 60хил + , освен това не са и в една категория ?! Ако трябва да се правят сравнения то Ярис/ Волекс С10 трябва да се сравни с Сандеро , Авео , Корса , Пунто и все такива .
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 bobonikolov

    1 0 Отговор
    До W164 - никой от форума не се срамува да си казва проблемите с колите. Просто сериозни такива липсват, а когато се появи някой макар и дребен проблем при някой потребителите си го споделят за да разберат дали само при тяхната кола го има това. Както казах оплаквания е имало, но само за няколко коли, а не масово и то за проблеми, които не спадат в графата сериозни. Има потрбители, чиито коли са закупени още от миналата година и не са имали никакви проблеми а колите им вече са навъртели 10 000 и отгоре километри за една година. Друг пример за това, че колите се радват на голям успех в България е това, че Стийд бе на върха на продажбите за първите 9 месеца на годината като държеше пазарен дял от 25 % в своя сегмент - нешо което разните му Хайлуксове и тем подобни няма как да стигнат защото имат по 7 - 8 %. Волекс пък бе на 4 място изпреварвайки "фирмената" кола в България Дачия Сандеро, която загуби битката въпреки отчаяните опити на дилърите на марката да привлекат повече клиенти обявявайки лизинг от 99 лева на месец.
    До преди 4 месеца в България бяха произведени и продадени 500 автомобила Волекс Ц10. До края на годината бройката се очаква да достигне 2000 като се добави износа и за Македония. Така, че твърденията , че колите са боклук и да не се купуват не са уместни.

    Коментиран от #102

  • 102 болимекура

    1 0 Отговор

    До коментар #101 от "bobonikolov":

    До 101-не може да сравняваш Хайлукс и Стийд,по нищо не си приличат.Карам нов Хайлукс ,а Стийд още като излезе го взех на тест- драйв.Цените отговарят на качеството.Все пак,ако сега избирам между между Хайлукс втора ръка и нов Стийд,ще избера новото.
  • 103 БДС

    1 1 Отговор

    До коментар #89 от "bobonikolov":

    Хайде ти пиши , че в България е по-добре от колкото в Германия, аз ще пиша ,че китайските кенефи са по-добри от Мерцедесите и ще чакаме това да стане факт.
    А фактите в момента са , че сме невъобразимо много по-зле от Германците и , че по-голям боклук от тези китайски псевдо автомобили няма
    п.п. Защо ги наричате български? Какво им е българското? Не казвайте, че се сглобяват тук, защото в едно мазе автомобил не може да се сглоби, камоли пет модела.

    Коментиран от #114

  • 104 Тони

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Виктор Кирилов":

    Пожелавам ти в най-скоро време да имаш такава кола, макар че за повечето нормални хора токова пожелание е по-скоро като проклинане. Ако на мен някой ми пожелае такова нещо на мига му избивам зъбите.
  • 105 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Ицо":

  • 106 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #90 от "W164":

    Нивото на комплексарщина в тоя коментар е над 9000.

    Коментиран от #107

  • 107 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Име:":

    napalno si prav
  • 108 Владимир Владимиров

    2 1 Отговор
    W164 Аз по скоро ще повярвам че имаш някакво ренол..но от колкото МЛ.

    За папата...ами много ясно че ще е с Mercedes(няма да е с ренол..но).

    Аз също имам Mercedes но не съм такова дете като теб,и още повече да се хваля.


    И накрая ще кажа нещо което хората са си го казали:
    Мерцедес и всички останали.
  • 109 W164

    1 1 Отговор
    ВСЯКЪКВА ДРУГА КОЛА ЩЕ СИ КУПЯ НО НЕ И ГРЕАТ ЛОЛ,ЗАЩОТО ПОНЕ ЩЕ ЗНАМ ЧЕ ЧАСТ ОТ ПАРИТЕ ЩЕ ОТИДАТ В НЯКОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА А НЯМА ДА ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ :) :P.КОГАТО ГРЕАТ ЛОЛ НАПРАВЯТ КОНКУРЕНТ НА НЯКОЯ НЕМСКА МАРКА НЕКА МИ СЕ ОБАДЯТ,ИЛИ НАПРАВЯТ КОЛА НАД 200-300 КОНЯ И ДА Е ЛУКСОЗНА КОЛКОТО АУДИ А8,БМВ 7 ИЛИ МЕРЦЕДЕС С-КЛАСА.ТОВА Е НЕЩО УНИКАЛНО ЗА БЛИЗО ГОДИНА ДА СЕ ПРОИЗВЕДАТ И ПРОДАДЪТ 500 КОЛИ Ц10.САМО ДЕТО ДРУГИТЕ МАРКИ ТЕЗИ КОЛИ ГИ ПРОИЗВЕЖДАТ И ПРОДАВАТ ЗА ДЕН А НЕ ЗА ГОДИНА.ТОВА АКО МУ ВИКАШ КУПУВАНЕ.КОГАТО ВСЯКА 5-ТА КОЛА ПО ПЪТЯ БЪДЕ ГРЕАТ ЛОЛ ТОГАВА ЩЕ МОГА ДА КАЖА ЧЕ СЕ КУПУВАТ.ДАНО ТОВА НИКОГА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ.И ЩОМ КАЗВАТЕ ЧЕ СА ТОЛКОВА ЗДРАВИ ЗАЩО В МОБИЛЕ.ДЕ НЯМА НИТО ЕДИН ГРЕАТ ЛОЛ НА ПО 600-700 000 КИЛОМЕТРА ?САМО СЕ САМОЗАЛЪГВАТЕ ЧЕ ГРЕАТ ЛОЛ СА ХУБАВИ КОЛИ,АЗ ПО ТЪПА МАРКА ОТ НЕЯ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ А ПЪК ЗА ИНТЕРИОРА НЕ МИ СЕ ГОВОРИ С ЕДНА ДУМА КОЧИНА.ОСТАВА ХОВЪР Н6 ДА СТРУВА КЪМ 30-35 000 ЛЕВА И НАПРАВО ЩЕ СЕ ГРЪМНА ЗАЩОТО ЗА 46000 ЛЕВА СЕ ПРОДАВА ХОНДА ЦР-В.

    Коментиран от #138

  • 110 В164

    3 1 Отговор
    ОСТАВА МАЩА МИ КАТО ИМА МЕРЦЕДЕС И ДА НЕ СЕ ХВАЛЯ.ЗАЩОТО НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ КУПИ КОЛА ЗА БЛИЗО 40 000 ЛЕВА.
  • 111 В164

    4 1 Отговор
    ОСТАВА МАЩА МИ КАТО ИМА МЕРЦЕДЕС И ДА НЕ СЕ ХВАЛЯ.ЗАЩОТО НЕ ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ КУПИ КОЛА ЗА БЛИЗО 40 000 ЛЕВА.
  • 112 W164

    0 1 Отговор
    ПРЕДПОЧИТАМ ДА СИ КУПЯ НЯКОЙ КАИЕН ТУРБО ЗА 30-40 000 ЛЕВА ВМЕСТО ХОВЪР Н5 ИЛИ Н6 ИЛИ ФОЛКСВАГЕН ГОЛФ 6 ЗА 20 000 ЛЕВА ОТ КОЛКОТО ВОЛЕКС Ц10 И ЩЕ ЗНАМ ЧЕ ПАРИТЕ НЯМА ДА ОТИДЪТ ПРИ ТЪПИТЕ КИТАЙЦИ ИЛИ БЪЛГАРИ !!!!!
  • 113 драйвър

    1 0 Отговор
    Драги ми Смехурко , когато ти ЛИЧНО си купиш кола тогава заповядай да спорим тук , сега си още малък и говориш глупости . Мисля , че е време модератора да те забрани , защото няма нищо вярно в това , което дращиш и освен това пишеш само с главни букви !

    Коментиран от #116

  • 114 bobonikolov

    0 1 Отговор

    До коментар #103 от "БДС":

    Тук говорим за това, че някои от коментиращите говорят неща за колите, които се сглобяват в Ловеч, които не кореспондират с реалността. И ти си в това число. Какво значи, че тези коли са боклуци? Я прочети малко мнения в официалния форум и в офроуд форума за тези автомобили и за това как се държат да видим дали и тогава ще говориш, че били боклуци. Боклук е кола, която се троши всеки ден за щяло и нещяло. До момента особено пък Стийдовете и Ховърите не са демонстрирали никакви проблеми от както се предлагат. Това важи и за Волекса - никакви сериозни проблеми до сега. Тези автомобили са перфектни в съотношение цена качество. Когато Мерцедеса стане достъпен за същата цена със същото ниво на оборудване като Ховъра тогава ще ги сравняваме. До момента Ховъра го бие точно в това отношение. Да не говорим, че един МЛ е пълен паркетник и освен по асвалт и някакъв равен черен път на друго място няма да го откараш. А Ховъра и Стийда са точно офроуд автомобили и това е другият критерий по който ги избират в България. Боклуци били. Ако бяха боклуци пич нямаше заявките за пикапите да са изчерпани до края на годината още от преди 5 - 6 месеца.

    П.С. : Не съм нито дилър нито служител в Литекс моторс и изразявам мнението си на базата на собствени наблюдения. и не правя реклама на въпросните автомобили. Просто ме дразни отношението на някои хора, които говорят общи приказки от типа "Пена казала на Марийка, тя на Стана, пък тя на етърва й пък тя на мен". Плюе се по тези коли без дори да сте се качили на тях.

    Коментиран от #120

  • 115 баща ти.

    1 3 Отговор
    Всеки уважаващ себе си косовси албанец трябва да притежава автомобил мерцедес...затова Албания е страната с наи много мееерседесиии:))Тате имал кола за 40 000 хил.Я заминавай да си учиш уроците и недеи ми вися в този саит по цял ден!!!

    Коментиран от #119, #135, #139

  • 116 W164

    0 1 Отговор

    До коментар #113 от "драйвър":

    ЧЕ КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА ДАЛИ АЗ ЩЕ СИ КУПЯ КОЛА С ПИСАНЕТО МИ ?
  • 117 W164

    1 4 Отговор
    АКО БЯХА ТОЛКОВА ХУБАВИ КОЛИ КОЛКОТО КАЗВАТЕ НЯМАШЕ ВСЕКИ ДА КАРА НЕМСКИ МАШИНИ А ЩЕШЕ ДА КАРА ГРЕАТ ЛОЛ
  • 118 bobonikolov

    1 0 Отговор
    Само дето паричките ти ще дойдат точно тук пич. Явно не си на ясно , че огромен процент от частите за всички западни автомобили се произвеждат точно тук. В Ботевград се правят навигациите. В София Джонсън Контролс разработват таблата за почти всички марки автомобили в Европа. В Русе фирмата Монтупет произвежда глави за двигатели за производители като Рено, Пежо, Фолксваген и т.н. В Сливен и Ямбол "Язаки" правят окабеляването за твоя любим Фолксваген. Около Плевен мисля, че беше има фабрика, която произвежда всички видове заключващи механизми пак за автомобилите които ти би си купил. В Елин Пелин се правят кожените салони на БМВ. Всичко останало се прави в Китай. Така, че не се заканвай къде си щял да си харчиш парите, защото и в Мерцедеса на баща ти частите са 99 процента българска и китайска сглобка. Същото се отнася и за любимия ти Фолксваген.

    Коментиран от #121, #123

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 баща ти.

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "bobonikolov":

    Абе човек какво се занимаваш да им обясняваш на тез тука,повечето и книжки нямат...не си губи времето с изчаткали хеитърчета:)))Както каза един мои познат евреин:Като ви гледам младото поколение,как Западна Европа и Америка обират цвета на вашата младеж а тук остават само отайката,защо хленчите че нещата не отиват към по добре за вас....кой ставащите мързели и лентяи неграмотни ли ще ви оправят бъркотията?
  • 121 W164

    1 0 Отговор

    До коментар #118 от "bobonikolov":

    ДА СИГОРНО И НА БУГАТИ,ФЕРАРИ И ЛАМБОРДЖИНИ ДВИГАТЕЛИТЕ СЕ ПРАВЯТ В БЪЛГАРИЯ :D ИЗКАРА ЧЕ ВСИЧКИ КОЛИ ИМАТ НЕЩО БЪЛГАРСКО
  • 122 vvv

    1 0 Отговор
    До W164.
    Като гледам какво пишеш ... не мога да повярвам ,че съществуват такива комплексари като теб!
  • 123 W164

    1 0 Отговор

    До коментар #118 от "bobonikolov":

    АКО БЕШЕ ТЪКА КАКТО КАЗВАШ НЯМАШЕ ДА СМЕ НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА !!!!!
  • 124 W164

    1 0 Отговор
    КАТО КАЗВАТЕ ЧЕ ГРЕАТ ЛОЛ СА ХУБАВИ КОЛИ ТОГАВА МИ ОБЯСНЕТЕ ЗАЩО НЕ СЕ КАРАТ КАТО ДРУГИТЕ КОЛИ ? И АКО БЕШЕ ТАКА НЯМАШЕ ФОЛКСВАГЕН ГОЛФ,ТОЙОТА КОРОЛА ИЛИ ХОНДА СИВИК ДА СА ЕДНИ ОТ НАЙ ПРОДАВАНИТЕ КОЛИ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА !!!!КОГАТО ГРЕАТ ЛОЛ НАСТИГНАТ ТЕЗИ КОЛИ НЕКА МИ СЕ ОБАДЯТ !!!!

    Коментиран от #126

  • 125 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #119 от "W164":

    Не, ти не си Българин! Прочети Чичо Томовата колиба, задължително! Там много точно са описани хората като теб, а именно мулатите. Белите ги мразят за това, че са черни, които се имат за по-скоро бели, а черните ги мразят за това, че се имат за повече от негрите. Та и твоята работа е същата! Ти се имаш за "европеец", но не трябва да забравяш че си БЪЛГАРИН. Щом нямаш приятели българи, значи си супер зле. Ако българите не те приемат, то тогава можеш да си сигурен, че всички останали не само няма да те приемат, а точно обратното ще те презират. Където и да отидеш, ти ще си просто един чужденец и нищо повече!

    Коментиран от #127

  • 126 Доктор

    1 0 Отговор

    До коментар #124 от "W164":

    Алооо, хамериканеца! Не се казва "ГРЕАТ ЛОЛ", а Great Wall . В превод означава "Великата китайска стена"! Щом на 20 години си толкова зле, какъв ли ще си като станеш на 40.

    Коментиран от #129, #132

  • 127 W164

    0 1 Отговор

    До коментар #125 от "Българин":

    АЗ ИСКАМ ДА НЯМАМ ПРИЯТЕЛИ БЪЛГАРИ ЗАЩОТО НЕ ОБИЧАМ БЪЛГАРИТЕ.

    Коментиран от #128

  • 128 учуден

    1 0 Отговор

    До коментар #127 от "W164":

    Ти да не си циганин бе?

    Коментиран от #130

  • 129 W164

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "Доктор":

    НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО ЗНАЧИ ГРЕАТ ЛОЛ.НИЩО ЧУДНО ЧЕ СМЕ НАЙ БЕДНИТЕ В ЕВРОПА,НИЕ САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ !!!!!!!!!!
  • 130 W164

    0 1 Отговор

    До коментар #128 от "учуден":

    НЕ НЕСЪМ,БЪЛГАРИН СЪМ НО НЕ ОБИЧАМ БЪЛГАРИТЕ !!!!!
  • 131 W164

    0 1 Отговор
    И СЪЩО РУСНАЦИТЕ.И ЗАТОВА НИКОГА НЯМА ДА СИ КУПЯ НЕЩО КОЕТО СЕ ПРОИЗВЕЖДА В БЪЛГАРИЯ ИЛИ РУСИЯ
  • 132 Пиночет

    1 0 Отговор

    До коментар #126 от "Доктор":

    Докторе, като му чета коментарите на това келеме, се убеждавам колко си прав.
  • 133 bobonikolov

    0 0 Отговор
    Отговарям ти за последен път - ако не вярваш на това, което пиша прочети ето това :
    http://www.montupet.fr/english/about-us/montupet-2.html
    http://www.yazaki-bulgaria.com/about-us/
    http://news.expert.bg/n389803
    Това са само част от сайтовете на производителите на автокомпоненти в България. За да се убедиш, че не си измислям можеш да провериш за останалите компании, които ти казах в нета.
  • 134 минува4

    0 0 Отговор
    тези които зглобяваме сега маи са микролитражки?
  • 135 оня

    1 0 Отговор

    До коментар #115 от "баща ти.":

    Ако баща ти знае какъв си ще се покръсти от срам.Слагай си чалмата на крушовиднта глава,бий два,три пъти глава в пода на джамията, качвай се магарцедеса на 40 000км и с 6та на прекъсвач към Албания.
  • 136 kkk

    1 0 Отговор
    До w164 - ти си патологичен мой човек. Питай баща си кво значи тая думичка,щото като ти гледам писаниците не стига че си 8-ми клас ,ами си и безкрайно тъп

    Коментиран от #137

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "W164":

    ti turchin li si?

    Коментиран от #142

  • 139 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #115 от "баща ти.":

    are are za benza mnogo ne govori che stavash smeshen
  • 140 Кирил

    1 2 Отговор
    Уважаеми разбирачи, не чувствате ли, че всичките ни форуми са еднакви? Вместо да обменяме идеи, предложения, опит, препоръки и пр. и пр., ние, обладани от простотията си, напускаме темата на форума и започваме да остроумничим, да се ругаем и наричаме едни други с цинични епитети, да се присмиваме едни на други и ... Ако пази Боже посмея да изкажа свое мнение, веднага бивам осмиван и оливан с помия. Простотията, а може би простащината, ни залива от всякъде. Скоро по улиците в населените ни места (и в села и в градове) ще има натъркаляни удавници от вълната от простащина, в която сме потопено до шиите.
  • 141 Кирил

    1 0 Отговор
    И още нещо. Може би по-възрастното поколение си спомня как в началото, а може би и в средата на 60-те години на миналия век да е било, започнаха да навлизат японските стоки в България. Бяха някакви дрънчащи магнетофончена, транзисторни радийца и други такива. Ами те бяха символ на евтиното и нискокачественото. А сега ...? Струва ми се, че и с китайските стоки ще стане така. Ама японците са 120 млн., а китайците са 1,5 млрд. Оле ле мале. . . Какво ще произвеждаме ние тук разбирачите в Б-я?

    Коментиран от #145

  • 142 W164

    1 6 Отговор

    До коментар #138 от "БУМЕР КАМОР":

    БЪЛГАРИН СЪМ.НО НЕ ОБИЧАМ БЪЛГАРИТЕ ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО СА МНОГО НАДУТИ И ОТВОРЕНИ И СЕ ПРАВЯТ НА ТАКИВА КАКВИТО НЕ СА.ОДЕВЕ ГЛЕДАХ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ПРАВИХА РЕКЛАМА НА ПЕЖО 301 ЧЕ СТРУВА 19000 ЛЕВА И СЕГА ГЛЕДАМ ЦЕНИТЕ ЧЕ СА ОТ 19 ДО 28000 ЛЕВА НО ДВИГАТЕЛИТЕ МУ СА МНОГО УТРЕПАНИ.БЕНЗИНОВИТЕ СА 1.2 72 КОНЯ И 1.6 115 КОНЯ А ДИЗЕЛА 1.6 ХДИ 92 КОНЯ

    Коментиран от #148

  • 143 тт

    1 0 Отговор
    колите са субер красиви,имат 5 години гаранция не са скъпи,за какво говорим?а за лисицата и гроздето знаеме всицки

    Коментиран от #149

  • 144 хитлер

    1 0 Отговор
    бих си купил кола-какво са по лоши от румънските дачии,хубави са колите
  • 145 Лада

    0 1 Отговор

    До коментар #141 от "Кирил":

    Точно това е най-страшното като открият и формулата на стоманата и почнат и това да правят качествено. То това е дори заплаха за западния свят, виждате как се изнасят производства на изток и след това остават безработни...
  • 146 иопс

    0 0 Отговор
    КАК АДЖЕБА, ЗА ЕДНА ГОДИНА, ТАЗИ КОЛА ДА ИЗМИНЕ 600-700 000 км ЗА ДА Я ПУСНАТ В МОБИЛЕТО??!!????????
    И НЕ СЪ МИСЛИ ЗА ГОЛЯМ, СЛЕД КАТО МОЖЕШ ДА ДЕМОНСТРИРАШ ЗНАНИЯ ЗА ИМЕНАТА НА НЯКОЙ СКЪПИ КОЛИ!!!!
    А И ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ, БЪЛГАРИЯ - ТВОЯТА РОДИНА, Е НА ТАКЪВ ХАЛ.
  • 147 иопс

    0 0 Отговор
    Това е адресирано към w164 за коментарът му #109
  • 148 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #142 от "W164":

    za raklamata na peugeot si prav te vsichki marki puskat reklami s niski ceni koito sa v povecheto sluchei ne realni.no kakvo znachi balgarite se praviat na otvoreni?to ti samiat pliuesh zavoda za avtomobili v lovech vse edno si Londonchanin.

    Коментиран от #150

  • 149 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #143 от "тт":

  • 150 W164

    0 1 Отговор

    До коментар #148 от "БУМЕР КАМОР":

    ПЛЮЯ ГО ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ ЕДИН ТЕЛЕВИЗОР ИЛИ ТЕЛЕФОН НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ А ТРЪГНАЛИ КОЛИ ДА СГЛОБЯВАТ

    Коментиран от #151

  • 151 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #150 от "W164":

    demek tvardish che balgarite sme nekadarna nacia li?
  • 152 W164

    0 1 Отговор
    ЕМИ ДА.АКО БЯХМЕ КАДЪРНИ НЯМАШЕ ДА СМЕ НАЙ БЕДНИТЕ В ЕВРОПА

    Коментиран от #153, #154

  • 153 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #152 от "W164":

    iavno si dosta zabluden indivit.slushai vnimatelno che ne povtariam lape,nashata rodina e na tova dereje ot nekadarno upravlenie na kradci i maznici ne zashtoto naroda e prost i nekadaren.ti vse edno si praven v London.are stiga sam si pisal s teb che gluposta e zarazna.
  • 154 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #152 от "W164":

    ne huli sobstveniat si narod be
  • 155 Георги

    0 0 Отговор
    Не знам защо на целият соц лагер все други ни дават работа на румънците французите на нас китайците а нашите м....ли зглобяват в пилзен панасоник и дайкин вообще светът се побърка тотално.
  • 156 W164

    1 1 Отговор
    НА ВАС ВСЕ ДРУГИТЕ ВИ СА ВИНОВНИ.КАКВОТО И ДА СТАНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО ВИ Е ВИНОВНО И ВСЕ СТЕ НЕ ДОВОЛНИ ОТ НЕЩО.АКО НЕ БЕШЕ ББ НОВИ ПЪТИЩА,МАГИСТРАЛИ И ДР ЩЕШЕ ДА ВИДИТЕ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН

    Коментиран от #157

  • 157 БУМЕР КАМОР

    1 1 Отговор

    До коментар #156 от "W164":

    tuka si mnogo prav
  • 158 радо

    1 0 Отговор
    Язък за хубавата статия, като отдолу са изписани всякакви безумици. Колите изглеждат супер, с топ оборудване, на изгодна цена . Не виждам защо трябва да се скача срещу българското, а не се подкрепим в положителното начинание на завода.

    Коментиран от #160

  • 159 Оптимист

    0 1 Отговор
    Няма ка да пробията на българския пазар с такива цени при положение, че няма как да предложат кой знае какво качество...
  • 160 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #158 от "радо":