Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 15:54 4 050 8

8 месеца подготовка и 3 унищожени коли: Ето как се снима 4-секундна сцена от новия "Бързи и яростни" (ВИДЕО)

  • toyota-
  • gt86-
  • бързи и яростни-
  • каскада

Епизодът с каскадата на Toyota GT86 трае само четири секунди

8 месеца подготовка и 3 унищожени коли: Ето как се снима 4-секундна сцена от новия "Бързи и яростни" (ВИДЕО) - 1

Режисьорът на деветата част на „Бързи и яростни“ Джъстин Лин публикува кратко видео от снимките на един от най-трудните епизоди на предстоящия блокбъстър. Заснемането на сцената с Toyota GT86 отнема на екипа осем месеца и трае само... четири секунди.

В публикуваното видео героят на Вин Дизел се движи по улицата зад волана на червена Toyota GT86. По някое време спортният автомобил на Доминик Торето прелита странично през витрина, минава през целия магазин и се озовава в задната част на минаващ камион.

За да може Toyota-та да се "плъзне" през магазина, инженерите поставят спортната кола на специална платформа, която от своя страна се е движи по релси. Основната трудност на екстремната каскада е, че специалистите трябва да синхронизират "полета" на GT86 с движението на камиона по такъв начин, че спортният автомобил да се блъсне в точно определено място.

Според режисьора на филма са били необходими около 8 месеца подготвителна работа и 100 души от екипа, за да подготвят сцената, която всъщност трае само четири секунди екранно време. Самото заснемане отнема четири дни, през които са унищожени три коли. За да заснеме грандиозната каскада с максимални детайли, екипът използва роботизирани кранове с филмови камери.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Махмуд

    13 0 Отговор
    Фирмите производители си правят реклама на моделите като спонсорират снимането на филма.
  • 2 психо

    15 3 Отговор
    Не е лошо сериалчето
  • 3 Гоуст

    15 4 Отговор
    Само едно и две ставаха за нещо.
  • 4 Мдааааа

    13 7 Отговор
    И после се чудите на кого подражават и защо младежите правят състезания, дрифтове и защо карат като луди и се трепят по улиците. Направо бих го забранил тоя сериал ако имах власт.
  • 5 Шоп от СО

    14 3 Отговор
    Тия филма отдавна са НЕнаучна фантастика
  • 6 ТОП

    2 0 Отговор
    Ползват 86, а не BRZ.

    Изключая един хеч 09 STi не са включвали Субару досега в бранда.

    Поне си купих колицата на 25к, а тия сега ще им дигнат цената след филма като на Суприте...
  • 7 РЗС

    11 2 Отговор
    Тия каскади така или иначе са нереални, не знам защо се мъчат и трошат коли, сядат на компа и за 5 дни измислената им каскада е готова, така или иначе са 90% направени на компютър
  • 8 Фак ти

    8 3 Отговор
    Много гаден филм. Трябва да си голям иди.т за да го изгледаш до края. Филм за пъпчасали тийнейджъри.