Last news in Fakti

1 Март, 2021 11:50 10 015 35

БГ цени и разход на гориво на новото Renault Clio с фабрична АГУ

  • renault-
  • clio-
  • lpg-
  • агу

Renault лансира LPG версия и за Clio

БГ цени и разход на гориво на новото Renault Clio с фабрична АГУ - 1

От март 2021 г. Renault Clio се предлага с двугоривен двигател, съчетаващ новия трицилиндров турбиниран TCe 100 и пропан-бутан. Той предлага подобрена производителност, която позволява смесен разход на гориво между 5,4 и 7,8 л/100км и CO2 емисии между 121 и 136 г/км. Максималният въртящ момент е 170 N.m. от 3500 об./мин., което го прави подходящ за широк спектър от употреба, като същевременно намалява разхода на гориво и CO2 емисиите.

Интеграцията на пропан-бутан в Renault CLIO, както и при Renault CAPTUR, е операция, извършвана директно в завода. За клиента това означава: лесна поръчка, без допълнително забавяне и едно лице за контакт за гаранцията и поддръжката на автомобила в мрежа, обучена за работа с тази технология.

Още от своя дизайн, бензиновият двигател е проектиран да работи на гориво с пропан-бутан. Допълнителният резервоар за пропан-бутан, изработен от високоякостна стомана, е разположен на мястото на резервната гума, без да докосва резервоара за бензин като по този начин се запазва обемът на багажника. Възвратен клапан, 80% ограничител на запълване, ограничител на дебита, електромагнитен клапан и предпазен клапан допълват техническата система.

Автомобилът може да работи или на бензин, или на пропан-бутан. Той е оборудван с два отделни резервоара, един за бензин и един за пропан-бутан. С два пълни резервоара автомобилът има кумулативен пробег от над 1000 км.

Превключването е лесно за водача. Преминаването от бензин на пропан-бутан и обратно се извършва по два начина: ръчно, чрез специален превключвател, разположен в купето (избраният режим след това се повтаря при следващо стартиране на двигателя) или автоматично, когато резервоарът за пропан-бутан е празен. Пълненето на резервоара за пропан-бутан (32 л за Renault Clio) също е бързо и лесно (само 2 минути).

Друга силна страна на тази фабрична интеграция е, че обемът на багажника над пода остава непроменен (резервоарът за пропан-бутан е монтиран на мястото на резервното колело). Renault CLIO се предлага в България от март на цени от 28 800 лв. с ДДС.

БГ цени и разход на гориво на новото Renault Clio с фабрична АГУ


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    5 33 Отговор
    За тия пари дъстърчи или е60.
  • 2 Директора

    46 13 Отговор
    Перфектен автомобил. И нека мрънкачите започнат да реват, че е скъпо. Глупости. 200 лв. на месец. Или караш нова кола, или се тровиш и пушиш цигари.

    Коментиран от #4, #14, #30, #32

  • 3 ХАВАЙ БЕЙБИ

    27 41 Отговор
    Хаха вие луди ли сте за тая бълха 30 бона ? За 5 бона една астра на газ и с останалите 25 опитвам на почивка на ХАВАЙ !

    Коментиран от #6, #15, #27

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рeшението

    9 29 Отговор
    да се слага бутилка за пропан-бутан на мястото предвидено за резервна гума доста необмислено.От една страна който иска все пак да има резервна гума трябва да я слага в багажника което намалява обема му а от друга там е зона която е предвидено при удар от зад да поема деформации което крие огромни рискове.

    Коментиран от #13

  • 6 Рено ентусиаст

    48 16 Отговор

    До коментар #3 от "ХАВАЙ БЕЙБИ":

    Е как ти дойде на акъла да сравниш кнефа астра с ново Рено???

    Коментиран от #7, #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 боб чорба

    14 6 Отговор
    Сменяйки памперса на сина , си дюнерджията Мустафа по инерция добави лук и картоф .
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    5 1 Отговор
    автоматик или ръчка са тия рена

    Коментиран от #12

  • 11 опел фенче

    17 23 Отговор

    До коментар #9 от "Рено ентусиаст":

    Нормално е да те е яд -все пак ОПЕЛ е доста по добре от РЕНО колега

    Коментиран от #25

  • 12 Вероятно

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    за тези пари дори и стъклата се смъкват с чакръци.
  • 13 Автоексперт

    24 2 Отговор

    До коментар #5 от "Рeшението":

    Не е проблем това понеже кръглата бутилка има клапан отдолу ,който при удар първо той се отваря и изпуска газта извън купето в атмосферата .Но да известен риск винаги има .По принцип инцидентите със загинали и обгорени хора се случват когато газта се възпламени вътре в купето а не извън .Това според статистиката се случва когато уредбата изпуска газ вътре в автомобила а на водача не му пука .Лично аз съм се качвал поне в 10тина таксита смърдящи на газ вътре ! Реално дали ще е от газ или от друго гориво риск от запалване при катастрофа има винаги ! При преобърнат автомобил след удар много често горивото започва да изтича поради нарушение в горивната система , става самозапалване от късо или от температурата ако попадне върху изпускателния колектор .Никой не е застрахован без значение дали кара на газ ,бензин,дизел..Хората се плашат от газта поради бързото му разширяване при изпускане , но ако тази газ е извън купето риска е смален доста !

    Коментиран от #29

  • 14 viki

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "Директора":

    Къде има чисто ново Клио модел 2021 г. за 200 лева на месец?? - колкото и да гледам лизинга на уж по-увтиното Сандеро Степуей 26 500 лв. при лизинг за 5 години с първ.вноска 15 % - не разрешават по-малка и остатъчна 61-ва вноска 15 % мес.вноска е 387 лева с ддс....без да се смятат първоначалните разходи 7 676 лева за получаване на ключовете и 61-ва вноска от 3 350 лева за получаване на собственост над Сандеро Степуей през март 2026г. на модел 2021г.! Отделно е задължителното пълно каско 1800 лева годишно и гаранционното обслужване 950 лева през 18 месеца!

    Коментиран от #23, #31

  • 15 Само че

    19 5 Отговор

    До коментар #3 от "ХАВАЙ БЕЙБИ":

    Някой ще си кара чисто новия автомобил, а ти старата Астра, но няма да идеш на Хавай!

    Коментиран от #16

  • 16 ШОПА

    11 16 Отговор

    До коментар #15 от "Само че":

    То ПА клиото голям автомобил било хахаха !!! Ма верно голям дебил требе да си ,че да набиеш 30 бона за тая мизерия !

    Коментиран от #20, #33

  • 17 ННО карс

    3 13 Отговор
    трицилиндрова таратайка гори 7/100 колкото гоуф 1,6 на бензин и Браунов газ .
  • 18 Кантарджиев

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Рено ентусиаст":

    Рено Кило е същия кенеф
  • 19 стоян

    16 4 Отговор
    Рено Клио е най продавания автомобил в Европа за миналата година-това означава че е много добър -цена качество дизайн
  • 20 Хо хо хо

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "ШОПА":

    Е да ама е нов.Намери ми нов за тея пари.
  • 21 Ehaaa

    27 5 Отговор
    30 бона - не съм луд. Цял живот карам на газ. Вземаш си сносна кола за 7-8 бона с атмосферен двигател, слагаш си хубава газова за 1200-1500. И 10 години имаш читав атомобил за 10 бона. Всичко друго си е глупост!
  • 22 Кола с тези размери и с бомба на борда..

    2 8 Отговор
    Си е за любителите на силни изживявания,ако сама не гръмне,ще ти помогне някой наркоман с джипка над два тона и полувина.В България се шофират само джипки и миниванове,с поне четири аербега и триточков колан.Всички автомобили с преден капак по малък от метър и петдесет са подвижни ковчези.....
  • 23 Лада Веста Крос

    6 16 Отговор

    До коментар #14 от "viki":

    В интерес на истината ако човек не се нуждае от малка кола залъджително, то Лада Веста е по добре, по ергономично и по качествено изработена от това Клио. Във Веста има някои детайли които са от Клио, същите ги има и на Кашкай. И не на последно място Вестата е нормален двигател 1.6 16V 106к.с. атмосферен! Той вече доказано има безпроблемен пробег поне два пъти по голям от тия турбо моторчета на Рено... и много други.
  • 24 Р. Овч.

    3 9 Отговор
    Недоразумение с женски, полов орган на капака и голям, като войнишко кепе.
  • 25 Доцента

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "опел фенче":

    Ако опел беше добре нямаше да бъде купен от Пежо.
  • 26 незнайко

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: резервоарът за пропан-бутан е монтиран на мястото на резервното колело !!! Значи тази кола няма резервно колело !!!
  • 27 Безумец

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "ХАВАЙ БЕЙБИ":

    Ама с астрата ли на Хавай, това може да го напише/каже поредния прошляк , с 3лв дневни и мироглед от носа му до кварталния магазин продаващи сирене от 2лв/кг Ганьо :)
  • 28 До "експерта"

    3 2 Отговор
    Блъскали ли са те отзад "експерт" при ПТП?
    Знаеш ли какво става,?
    Имаш ли въобще някаква елементарна представа какво се случва с резервната гума, и с легена на шасито, в която се намира?!?!!
    -Аз знам, но аз бях със стандартна бутилка а Определено и се досещам и, щом ги пишеш всички тези "неща",-какъв "експерт" си! ?
    "Патерицата" -(резервата гума с Джантата) бяха тотална тотална щета!
    Нямаш й ни малка представа, колко много се деформира и акумулира от зверската кинетичната енергия самата тя, Й ако на нейно място е Тороидална газова бутилка за Пропан-бутан, първото нещо където, ще поддаде при нея и ще се разкъса , са заваръчните шевове, и клапана ще остане Ей така,за Украса!
    Знаеш ли температурата на само-взривяване на Бутана колко градуса е?
    440-460 Градуса Целзий, при температура 20° С на околна среда. При 60% Бутан и 40℅ Пропан.и 80% процента запълнен обем на ресивера.
    Знаеш ли, че (Съотношението между Пропан/Бутан по между им -варира до 90℅ към 10℅ в Полза на единия) варира спрямо Зимата и Лятото и Варира също така в крайните географски ширини, където се използва!
    Знаеш ли как се разпилява от течна в газова фаза..й стой час, тоя тежък гаЗ над земята този газ, на едно коляно височина като гъста мъгла.
    Доста Неща "експерт" Не Знаеш, но пък за сметка на това Бая си из-подраскал тука.
    Аз съм Ти дал, (-) Да Знаеш!
    Лаийците да ти дават (+) щом са Доволни, Те и без това са мнозинство тука!
  • 29 до "експерта"

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "Автоексперт":

    Блъскали ли са те отзад "експерт" при ПТП?
    Знаеш ли какво става,?
    Имаш ли въобще някаква елементарна представа какво се случва с резервната гума, и с легена на шасито, в която се намира?!?!!
    -Аз знам, но аз бях със стандартна бутилка а Определено и се досещам и, щом ги пишеш всички тези "неща",-какъв "експерт" си! ?
    "Патерицата" -(резервата гума с Джантата) бяха тотална тотална щета!
    Нямаш й ни малка представа, колко много се деформира и акумулира от зверската кинетичната енергия самата тя, Й ако на нейно място е Тороидална газова бутилка за Пропан-бутан, първото нещо където, ще поддаде при нея и ще се разкъса , са заваръчните шевове, и клапана ще остане Ей така,за Украса!
    Знаеш ли температурата на само-взривяване на Бутана колко градуса е?
    440-460 Градуса Целзий, при температура 20° С на околна среда. При 60% Бутан и 40℅ Пропан.и 80% процента запълнен обем на ресивера.
    Знаеш ли, че (Съотношението между Пропан/Бутан по между им -варира до 90℅ към 10℅ в Полза на единия) варира спрямо Зимата и Лятото и Варира също така в крайните географски ширини, където се използва!
    Знаеш ли как се разпилява от течна в газова фаза..й стой час, тоя тежък гаЗ над земята този газ, на едно коляно височина като гъста мъгла.
    Доста Неща "експерт" Не Знаеш, но пък за сметка на това Бая си из-подраскал тука.
    Аз съм Ти дал, (-) Да Знаеш!
    Лаийците да ти дават (+) щом са Доволни, Те и без това са мнозинство тука!
  • 30 джоджен

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Директора":

    Колега,не пиши глупости.3 цилиндъра и 170 нютона,пълен смях ,за 30 000 лв.Запомни от мен,за да караш кола ,въртящият момент трябва да е поне 240 нютона.Карал съм кола 170 нютна,бучи не набира,види ли байр дава на зад.т.е.това ти е въртящият момент,сега карам кола с 300 нютона,разликата е от тук до небето.
  • 31 Плам

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "viki":

    Браво.Хубаво му натри носа,няма кола за 200 лв.Пишеш глупости,ама пълни.
  • 32 Ко не

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Директора":

    Не пиши глупости ,кола за 200 лв,НЯМА
  • 33 Дора Милева

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ШОПА":

    Кух си като бамбук
  • 34 баба ми

    0 0 Отговор
    хубаво, ама да имаха някой по-мощен мотор, не тая ярмомелка 3 цилиндрова
  • 35 Петко

    0 0 Отговор
    Багажникът остава същият, но резервна гума отсъства.