Last news in Fakti

15 Юни, 2011 12:56 10 156 123

ГАЗ ще прави VW и Skoda

  • volkswagen-
  • skoda-
  • газ

Volkswagen Group Rus и руският завод ГАЗ подписаха дългосрочен договор, по силата на който руснаците ще произведат 110 000 леки автомобила на концерна VAG. Пробната партида ще стартира още този месец със сглобяването на Skoda Yeti.

От началото на следващата година от руските конвейери ще започнат да слизат и моделите Volkswagen Jetta и Skoda Octavia. Едросерийното производство е планирано за края на 2012-а или най-късно за първото тримесечие на 2013-а.

Заявеният обем от 110 000 автомобила трябва да бъде достигнат през 2015 година. От тази бройка 50 000 ще са Skoda Octavia, 40 000 VW Jetta, а останалите 20 000 ще са от модела Yeti. Според предварителните планове германците искат да произвеждат в ГАЗ още четири модела.

На този етап обаче не е ясно кои автомобили на немския гигант са предвидени за сглобяване в Русия. Съвместният проект е на стойност 200 млн. евро, от които руснаците ще дадат 80 млн., а останалите 120 млн ще бъдат инвестирани от Volkswagen.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Chicho Vi

    12 12 Отговор
    ole male
  • 2 Дошо

    12 17 Отговор
    ХА - ХА(представете си, че го казва нелсън Мънц от the Simpsons)
  • 3 rraptor

    18 7 Отговор
    Много ми се иска руснаците да дръпнат в автомобилостроенето! Да попият опит и ВПЕРИОООД! :D Все пак досъветска Русия е имала сравнително добро автомобилостроене за ония времена. Поне в топ 5-6 са влизали :) Все пак дизелът е изобретен там, въпреки че не е всепризнато! В периода на великите открития много работи са прикрити, копирани и тн...

    Коментиран от #6, #23

  • 4 Дошо

    14 22 Отговор
    Аз лично се съмнявам, че ще се справят качествено с тази работа.Ама ние обикновените хора да му мислим.След 10год като почнем да ги купуваме тези коли нестига, че са конструирани от ВАГ със сума ти дефектни части ами ще са сглобявани и в бананова република Русия - символ на ниското качество.

    Коментиран от #5, #8, #17

  • 5 rraptor

    13 13 Отговор

    До коментар #4 от "Дошо":

    От бананова република или град си ти!!! :D Русия изобщо не е символ на ниското качество! Едни от най-добрите и качествени оръжия са руските... Едва ли в автомобилостроенето вечно ще са назад, след като строят мнооооооооого по-високотехнологични неща, като ракети, самолети, подводници, сателити и прочие!!!

    Коментиран от #7

  • 6 aha

    0 10 Отговор

    До коментар #3 от "rraptor":

    Първият автомобил е дизел

    Коментиран от #10

  • 7 Дошо

    12 9 Отговор

    До коментар #5 от "rraptor":

    Абе оръжеината промишленост я зарежи.Качествени са им били оръжията преди години.Сега се поразрови да видиш за какво става въпрос.(друг е въпроса че една ловна ИЖ купена от Германия няма нищо общо с тези по нашите магазини)Ракетите им са хубави защото се ползват само веднъж :-)И като толкова ми разправяш за руско качество я кажи какво руско в бита си ползваш ти или посочи някоя руска стока дето я има масово по магазините.

    Коментиран от #9, #13, #19

  • 8 rraptor

    12 12 Отговор

    До коментар #4 от "Дошо":

    Според тебе кое е по-лесно да се построи: Искандер-М (най-добрата балистическа ракета с малък радиус на действие, развиваща 2100м/с и удряща цел на разстояние 500км с вероятно отклонение 5-7м) или Нисан ГТ-Р :D

    Коментиран от #11

  • 9 rraptor

    12 10 Отговор

    До коментар #7 от "Дошо":

    Руснаците са изобретили - Радиото, бинарната система за пренос на данни, сателитните телекомуникации, лазера и мазера, праобраза на компютъра, 1вия двуцилиндров двигател, съвременния асансиор. Тия работи се ползват ПРЕКАЛЕНО МАСОВО!! А тва че в момента не правят комерсиални стоки, може да се обясни чисто и просто с комунизма!!! :D
  • 10 rraptor

    4 7 Отговор

    До коментар #6 от "aha":

    Говоря ти за гориво, а не за двигател! :)
  • 11 Дошо

    8 8 Отговор

    До коментар #8 от "rraptor":

    Ми що се мотат толкова с Булава?Радиото?Праобраза на компа да не е сметалото :-) ?Тия работи къде си ги чел?ДА не са Ви ги разправяли навремето, защото тогава са Ви учели, че и ел. крушката и реактивния двигател са измислени от руснак?

    Коментиран от #14, #16

  • 12 anti vag

    11 4 Отговор
    VAG samo rusnaci shte gi opraviat
  • 13 dido

    13 9 Отговор

    До коментар #7 от "Дошо":

    otnovo si mnogo prav
  • 14 rraptor

    12 8 Отговор

    До коментар #11 от "Дошо":

    За Попов чувал ли си бе! Тва в училище се учи!!! А що се отнася до компютъра - Симион Корсаков е 1вия човек създал механична машина за запаметяване на данни през 1832г! И тва е ФАКТ! Не не е семтало! Неговите постижения са били забелязани чак към втората световна! Идеята му е била прекалено персепктивна за тогавшна царска Русия, както и за света! А Павел Шилинг измисля бинарната система за пренос на данни през 1832г. Ако не си наясно, на нея се базират всичи електронни технологии!

    Коментиран от #20

  • 15 ,,,,,,,,

    11 10 Отговор
    руснаците хи4 не си дават зор в автоиндустрията ,щом в косми4еската технология са номер 1 ,помислетеси дали ако се напънат не могат да направят някои ка4ествен автомобил ,те измислиха торпедо движештосе с 500 км под вода,
  • 16 rraptor

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "Дошо":

    Булава не им е спешна! Финансират я слабо, пък и си имат Синева!!! Която е пре предостатъчна за тотално ядрено унищожение! За реактивния двигател не знам, но знам кой е изобретил праобраза на този двигател, както и на турбините и модерните охладителни системи. Александър Александрович Саблуков изобретява центробежния вентилатор. Което не е никак малко!
  • 17 lqlq

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дошо":

    Дошо ли си къв си... да взема да ти набием една тръба в гъза и да пускам пиратки!!!!
  • 18 rraptor

    10 8 Отговор
    Русия е 1вата държава в света засекла с радиолокатор самолет!!! Тва става 1931г. Инфото за това тяхно постижение бива купено от американците срещу 2 копейки от библиотеката (инфото не било засекретено). Та праи сметка какво щеше да бъде без радиолокаторите ?!?! Как щеше да се контролира целия въздушен трафик по света!!!
  • 19 rraptor

    9 8 Отговор

    До коментар #7 от "Дошо":

    Що да я оръжейната промишленост ?!?! От оръжейната промишленост тръгват повечето съвременни технологии! Сателити, АЕЦове, Лазери, Интернети, компютри! Няма кво да зарязвам!
  • 20 Дошо

    6 6 Отговор

    До коментар #14 от "rraptor":

    Попов конструира радиоприемник като взаймства от опитите на учени като Майкъл Фарадей, Андре-Мари Ампер, Алесандро Волта, Георг Ом, Вернер фон Сименс, Джеймс Кларк Максуел, Александър Греъм Бел, Самуел Морз, Томас Едисън, Никола Тесла.Последния е предавал успешно радиоинформация преди Попов.Това става 1895г а гореизброените учени са живели преди него.И колега хайде да не се обиждаме!
    Поздрави!

    Коментиран от #21

  • 21 rraptor

    9 10 Отговор

    До коментар #20 от "Дошо":

    Не отричам, че човека е почнал от някъде! Но все пак, той е обявен за изобретателя на радиото. Така, че няма кво да ми обясняваш и да ми умаловажаваш руските постижения! Не аз почнах с обидите! Бананова република ще викаш на някой друг! Аз не искам да изкарам Русия безгрешна и най-невероятна, но в никакъв случай не е бананова страна! Ще ме спечелиш като враг! Въпреки, че не си ме дразнил и си прав до някъде, че японските коли са хубави (аз самия карам)

    Коментиран от #22

  • 22 Дошо

    5 11 Отговор

    До коментар #21 от "rraptor":

    Абе ти сериозно ли?Значи толкова ме обиждаш защото съм нарекал Русия бананова република(тя доста общо има с това определение де)?Мислех, че човек би трябвало да държи на собствената си родина не някоя имперски настроена страна.Мога да те разбера единствено ако си руснак.
    Хайде всичко добро и да не спорим, че виждам няма да се разберем.Поздрави!

    Коментиран от #25, #38

  • 23 Марио

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "rraptor":

    Топ 5-6 от 6 хахаха :D Абе винаги каквито и носталгии да Ви гонят винаги руските шайги са били 20 години по назад 1 идея.Няма просто място за сравнение с западните коли и никога няма да има.Последния Газ беше Крайслер от 2001 какво си говорим. Дори и Чайката е плачевна пред мерцедес от онова време (модела от 80-те който си е доста очевидно копие)

    Коментиран от #33

  • 24 rraptor

    14 8 Отговор
    Ами аз съм полу-руснак... И за разлика от възлюблената ти япония, която съм сигурен че ти е спасявала живота и винаги ти е помагала, ние с Русия имаме прекалено много общо, за да ги плюем безпочвено и високомерно! Всякаш ние(българите) сме по-добри или нещо такова! Ще видиш Русия ще дръпне много и пак ще стане велика! Няма нужда от завист и омраза към може би най-близкия до нас народ.
  • 25 Реалист

    13 5 Отговор

    До коментар #22 от "Дошо":

    Дошко, няма да ми стигнат две страници да ти изреждам, но на кратко. Би трябвало да ти е ясно, че първият изкуствен спътник е руски, първия човек в космоса (а след това и жена) са руснаци, първото човешко творение стъпило на луната е руско (не човек), без да споменавам приноси във военната индустрия, медицината и т.н. Един маъл пример, през 60-те е намерен радиопредавател (подслушвател) в монета от 1 цент, прави си сметка какви технологии са имали тогава. Това, че не залагат на автомобилостроенето си е тяхна политика.
    Та ако те са бананова страта, то ние трябва да живеем в пещери.

    Коментиран от #28

  • 26 VAG

    6 13 Отговор
    VAG samo MERCEDES i BMW trqbva da kupqt :) ,a iskat li nqma da e mnogo trudno ...

    Коментиран от #30

  • 27 MAZDA

    7 7 Отговор
    Сглобяването на вече произведен автомобил е като нареждане на пъзел, всяко парченце пасва само на точно определено място и е все едно дали ръка на руснак, немец или маймуна ще го постави където трябва! Да не говорим,че голяма част от процеса е роботизиран.
    Говоря до известна степен от опит, в подобна на автомобилостроенето сфера. Ако има някакъв проблем в дадено изделие, то обикновено не е в работника на конвейера, а на тези над него, който са го заставили да работи с нискокачествени заготовки и материали.

    Коментиран от #29

  • 28 Дошо

    9 7 Отговор

    До коментар #25 от "Реалист":

    Абе ти ги искара, че благоденстват там а и те се топят със страшна скорост.Сигурно защото е много хубаво в Русия.Е имат там 4-5 големи богати града другото е мизерия.Това, че навремето са изстреляли Спутник и са имали успехи не значи, че сега са добре.Защо да се заблуждаваме?В момента БВП на Русия се крепи на природните им богатства.Такива страни се наричат бананови републики.Е това е парадокса при тая страна, могат да пратят сонда на Венера, а един свестен съвременен телевизор не правят.

    Коментиран от #31

  • 29 Дошо

    9 4 Отговор

    До коментар #27 от "MAZDA":

    Абе колега знаеш ли, че МАЗДА затварят завода в Щатите където се прави Мазда6 и си връщат производството в Япония, защото не са доволни от качеството?Мерцедес след 2001 си пренесоха завода от Алабама в Австрия защото не са доволни от качеството.ФАКТ.Единственото хубаво нещо е двигателя, защото идвал от Германия сглобен.Хонда правена в Англия според много хора не е същата като такава правена в Япония и аз им вярвам.Мога и още примери да дам.

    Коментиран от #51

  • 30 303

    3 6 Отговор

    До коментар #26 от "VAG":

    Пич не ми се вярва ,че ВАГ биха могли да купят Мерцедес или БМВ поради простата причина че това са компании с традиции :)
  • 31 rraptor

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "Дошо":

    реалното БВП на Русия на човек от населението е с 30-40% по-високо от нащо! Пазарна икономика не се прави за 1-2 дни, особено като е пълно с врагове!

    Коментиран от #37

  • 32 AUDI

    0 6 Отговор
    prodavam AUDI A4 KOMBI 1999god. BENZIN 1.8T 150K.C. 4X4 SIV METALIK,ALARMA,CENTRALNO,PRIBIRANE STRANI4NI OGLEDALA,ALARMATA VDIGA STAKLATA,I DR.NAMIRA SE V BURGAS CENA 7500 LEVA, TEL.0898792922
  • 33 aha

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Марио":

    Чайката и Волга са копия на Кадилаци

    Коментиран от #40

  • 34 aha

    3 1 Отговор
    Дайте да го хванем тоя дошо да го вържем и да го целим с
  • 35 aha

    2 5 Отговор
    С части от ваг
  • 36 Megane

    16 0 Отговор
    Няма лошо - нека правят хората. След като Рено купиха ВАЗ , защо да не правят VW в ГАЗ?! Няма лошо - да има конкуренция, за всеки вкус по нещо на пазара.
  • 37 рапорт даден

    13 9 Отговор

    До коментар #31 от "rraptor":

    Толкова фанатизиран русофил не бях срещал от времето на социализма. Единствения начин в Русия да се правят свестни автомобили и точно този начин описан в статията – реномирана марка да инвестира и с нейни технологии и контрол да се произвеждат нормални коли. Иначе и след 50 г. ще си правят настоящите кочини. А тия пламенни неща които си писал за ракети и БВП и т.н. са плод на пристрастията ти и са много далеч от истината, но това е друга тема. Пиши в някой сайт за военна техника, икономика или история, тук е за автомобили, а по-зле от руските няма.

    Коментиран от #41, #43

  • 38 user

    15 8 Отговор

    До коментар #22 от "Дошо":

    Най-големите находища на нефт са в .. Русия, на природен газ .. в Русия, на злато ... в Русия ! Най-богатите хора като процент от населението на Земята са ... руснаци ! Най-скъпият град в света е ... Москва ! Никъде не се споменават банани ! Дошко - ако бананът ти е любим плод и се чувстваш близък до него - не мисли, че в Русия ядат бананите с корите ! Отдели малко и прескочи до Москва или Санкт Петербург - ще мигаш на парцали дълго време. Най-голямата и най-богатата на ресурси държава в света може да си позволи да не произвежда коли - не им се налага, купуват си немски, защото имат пари и могат. Руснаците не могат да правят коли - ние пък да не би да можем ? А друг на Балканите освен Румънците прави ли коли ? НЕ - е и какво от това ! Но "банановите" Руснаци привлякоха чужденците, които правят коли и ще са доволни и работниците и икономиката. Кара стара щйга, но всичко под Ролс Ройс било унижение - тц тц мила родна Бай-Ганьовска картинка ...

    Коментиран от #47, #52, #57

  • 39 Viva Italy

    10 10 Отговор
    Положението става неконтрулируемо.Направо се плаша какво ще излиза от тези заводи.Ако започнат и дизайна да го мислят заедно,Бог да ни е на помощ.
  • 40 Ponton

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "aha":

    А точно кадилаците по това време са копия на Мерцедес , така че Волгата си е добра кола ;]

    Коментиран от #44

  • 41 rraptor

    7 7 Отговор

    До коментар #37 от "рапорт даден":

    Koe ne e be ?!?! Spored svetovnata banka za 2009ta e to4no taka!!! ZA BVPto! A ot iskander-m nato tolkova sa se sduhali, 4e nqma na kude! DAli ne sum prav a ? Zavistlivi horica ima!
  • 42 Мариян

    10 11 Отговор
    Руснаците ,велика държава,дано се сетят пак за нас,и да ни сложат под тяхното крило,че ако влезне и евро то ,ще духаме таратора ,кой на къде види!
    Не искам да чета негативните ви отговори,знайте едно те са силни в всичко ,за това им се радвайте само !

    Коментиран от #50

  • 43 rraptor

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "рапорт даден":

    Винаги се почва с малки стъпки... ако ме разбираш! Но завистта в тебе е силна! :D
  • 44 Cadillac

    4 1 Отговор

    До коментар #40 от "Ponton":

    Тинтири- минтири. Дай доказателства!
  • 45 Росен

    6 4 Отговор
    Колега провери си инфото,Мазда затварят заводите в САЩ заради неефективност(слаби продажби) и откриват нов в Мексико!Заради евтиния труд. От прятел, автоманиак, в щатите знам, че там за мазда почти не са чували.Тойота и Хонда се харчат основно от японските.
    Завода в Алабама май М-клас произвеждаше, нали? Не знам колко зле са били американските, обаче европейските от това време са гола-вода(съвсем накратко).За това сега са ниски и цените им.
    А английската хонда я удари просто кризата!
    Качеството пада като цяло на всичко заради нуждата от ниска себестойност и висок тираж."Негрите" не са виновни, че им дават да правят евтини неща.
    Пример: Масово продуктите, във фирмата ми, на BOSCH идващи от Турция и Китай са с ниско качество, обаче цените са в пъти по- ниски от немските, които обикновено са и доста по- висок клас.Тоест немците оставят за себе си само най- скъпите модели, и така градят името си на мега-супер-хипер професионалисти и педанти. Че нали чертежите, машините и контрола в Турция и Китай е немски!? Къде тогава е проблема? ... проблема е в евтината суровина! Това беше обаче до скоро! Взеха да се появяват турски и китайски продукти с много прецизна и качествена изработка. Обаче! Цената е доста висока, дори и немските ни продукти в някои случаи нямат аналози по цени на турските!!! Говоря 100% факти от бизнеса в който съм от години...

    Коментиран от #48

  • 46 Fairing decal of the Japanese character 隼, pe

    8 3 Отговор
    Като гледам какви коментари относно Русия се пишат ми става смешно!Събудете се Русия е световна сила,това че автомобилната им индустрия е изостанала това е "благодарение"
    на комунизма,а ако мислите че на направиш кола е най-умното и трудно нещо се заблуждавате!
    Те руснаците и най-добрите истребители произвеждат ама нали това е лесно!хеххехе
  • 47 aha

    3 9 Отговор

    До коментар #38 от "user":

    Нито най-големите находища на нефт са в Русия,нито най-богатите на глава на население,нито е най-скъпият град за живеене.Като цяло пишеш пълни глупости.
  • 48 aha

    0 9 Отговор

    До коментар #45 от "Росен":

    Между другото бмв,мерцедес и ауди също ги правят в Мексико за Американския пазар,че дори и на камаро двигателя го правят в Мексико,а го сглобяват в Канада.В България знам,че правят на мерцедес ауди и бмв двигатели,както и части по окачването.
  • 49 misho

    6 2 Отговор
    В България знам,че правят на мерцедес ауди и бмв двигатели,както и части по окачването.

    АЙ, НАИСТИНА? ЗНАЧИ НИКОГА НЯМА ДА СИ ПОМИСЛЯ ЗА КУПУВАНЕ НА MB, BMW или AUDI ТОГАВА!
  • 50 Тстстс

    8 3 Отговор

    До коментар #42 от "Мариян":

    Виж, не е ли по- добре ние да сме държава като Австрия или Швейцария и руснаците да се учат от нас, а не да им лягаме, като някакви покорни държанки? От къде тази привързаност към Русия? Ние сме БЪЛГАРИ!!! не руснаци. Имайте малко себеуважение бе хора, какви руснаци, какви немци?!?! На едните писменост сме им дали, а другите когато сме имали държава са дивеели по горите на Северна Европа.
  • 51 сдфасдг

    0 6 Отговор

    До коментар #29 от "Дошо":

    коментар N45 !
  • 52 W203

    3 9 Отговор

    До коментар #38 от "user":

    pak si se izlojil s pisania koito ne odgovariat na istinata
  • 53 umnik

    5 6 Отговор
    PREDSTOI VAG da SGLOBIAVAT LADA I VOLGA.....OT SIGURAN CHOVEK GO ZNAM

    Коментиран от #56

  • 54 w202

    9 9 Отговор
    Кво ми хвалите тез Руски оръжия все едно някой от вас ги е пробвал в реални бойни действия ? Те ако бяха много стока АМЕРКА нямаше даси прови квото иска по целия свят!!

    Коментиран от #58

  • 55 bore

    1 6 Отговор
    bez komentar .........................
  • 56 Иван

    17 1 Отговор

    До коментар #53 от "umnik":

    Ето това е колата, няма ваг, няма маг!

    Коментиран от #62

  • 57 FORDAJIA

    8 6 Отговор

    До коментар #38 от "user":

    Колега,Сърбия и Турция също правят коли. Ако требва да сме по точни- май май само ние и албанците не правим. Къде са тия руски технологии ,бе хора?Освен танкове и самолети и водка нищо друго не излиза от там.Като са толкоз яки -как един телевизор,телефон,пералня,кола,колело!!! не направиха?А там един колега спомена нещо ,че руснаците били най-близкия до нас народ.Руснаците са много по близки до скандинавците - следователно доста различни от нас.

    Коментиран от #59, #61

  • 58 Fairing decal of the Japanese character 隼, pe

    9 4 Отговор

    До коментар #54 от "w202":

    Братле "великата" Америка в Афганистан всеки ден се на.ира.
    Талибаните се бият с руско оръжие-Драгунов,рпг7,Ак-47.
    Това са оръжия конструирани преди повече от 50 години и още са актуални.
    "АМЕРКА нямаше даси прови квото иска по целия свят"
    хахахаха. Могат да се таралежат на Либия,ама не на Русия.
    хахаха

    Коментиран от #86

  • 59 rraptor

    3 2 Отговор

    До коментар #57 от "FORDAJIA":

    Trudno e da se obqsni kak na neveja :) Takiva kato tebe umeqt samo da kritikuvat i da davat super ploski primeri!
  • 60 w202

    5 1 Отговор
    До №56 Тази дето се е снимала до Мустанга сигурно вече е умряла от старост.
  • 61 rraptor

    7 8 Отговор

    До коментар #57 от "FORDAJIA":

    Всички станаха големи консуматори... Еми за консумацията щи кажа кво правят: АЕЦове, ВЕЦове по целия свят, тръбопроводи, международната космическа станция, регулярно изтрелват частни сателити да подобрят световните телекомуникации, правят пътнически самолети, строят най-добрите камиони в света (КАМАЗ, шампион 3години подред на Рали дакар!!! Мерцедес не могат да ги пиптна), товарни хеликоптери и самолети. Техни учени печелят нобелови награди нон стоп!!! Гугъл е създаден от руски евреи обучени в Русия!
  • 62 4x4

    7 0 Отговор

    До коментар #56 от "Иван":

    Абсолютно си прав бате!!!
  • 63 345

    10 4 Отговор

    Относно руснаците,приятели,ще ви кажа само едно нещо,което можете да проверите веднага,защото четох какви богове са "братушките":
    Където е стъпил руския мръсен ботуш,трева не никне повече.Тая сган не сатва за нищо нито като народ,нито като култура,нито като... нищо.Стига е писало онова момче какви са техничари,защото не ми се пише и е дълго,но прословутите им успехи в ракетостроенето и самолотестроенето,се дължат на пленените братя Фау,които им разработват платмформата за почти всичко,да не кажа всичко.Успеха им в Космоса с ракетите обаче се дължи ИМЕННО и САМО на единия брат Фау (немец е,другия отива в САЩ след края на ВСВ).Русия е дала 3 неща на света: концлагери,водка и Калашников,като с последния съм изстрелял сигурно 5 тона патрони и е наистина непретенциозно,но иначе съвсем посредствено оръжие,продаващо го само ниската цена на боеприпас и непретенциозността.
    Руснаците са пълни дървеняци - стига сте писали какви великани били,че е смешно бе хора :) Когато немците са правели техника,руснаците са лежали пияни по колибите си още,айде четете малко история

    Коментиран от #66, #68

  • 64 345

    9 3 Отговор
    P.S. Комунизма за 50 години явно тотално е промил мозъците,ще трябват още 50,за да отмине ефекта виждам...

    Коментиран от #69, #73

  • 65 alf

    0 5 Отговор
    JALKO ZA VAG......JALKO
  • 66 Дошо

    3 1 Отговор

    До коментар #63 от "345":

    Колега за Фау не си прав.Фау 1 и Фау2 са ракети конструирани от Вернр фон Браун, който е работел за американската космическа програма.Корольов е създател на съветската космическа програма.Неговата смърт е една от причините руснаците да не стъпят първи на луната.Ама за останалото си много прав!
  • 67 anti vag

    2 1 Отговор
    VAG sa nai dolniat koncern.butat se na vsiakade zashtoto znaiat che produkciata im e s nisko kachestvo i ako ne se vrat na vsiakade shte zaginat.
  • 68 rraptor

    1 11 Отговор

    До коментар #63 от "345":

    Da be da! Koy misli6 e startiral voennata promi6lenost v naciska germaniq v na4aloto na 30te ?!?! Kato nikoi ne e iskal da sutrudni4i s tqh... Emi SSSR! Nemcite kato si izpudili evreite stanali to4no - ni6to osobeno! Po4nali da pravqt apsoliutno nenujnite fau1 i fau2! Za tqh sa umirali pove4e hora da gi postroqt otkolkoto nqkuv efekt da e imalo!!! Bili sa prekaleno fantasti4ni i nedodqlani pru4ki! Apsoliutno bezpolezni! Da ne govorim, 4e golqma 4ast ot nemskite postijeniq se dulji na nemskite evrei! Koito te taka glupavo izpudili v sa6t, da im postroqt na amerikancite atomnata bomba :)
  • 69 gogo

    6 2 Отговор

    До коментар #64 от "345":

    Колега малко си прекалил с водката
    Съмнявам се можеш и да четеш, защото руския принос в науката, културата е много голям. Там ги удари комунизма както и нас покрай тях. Немците минаха през фашизма за кратко за тяхно щастие. Но това са нациите дали най-много мозъци на тоя свят. Иначе съм далеч от мисълта да ги сравняваме в сферата на автомобилостроенето - там немците са номер 1 и е чудесно да вкарат производство в най-голямата страна. Дано някой се престраши и тук да пусне някое цехче за автомобили.
  • 70 jabata

    1 2 Отговор
    niama takiva bratia be ima samo edin.Tova e Verner fon Braun i ne otiva saiuznitsite i rusnatsite go tarsiat blizo 3 mesetsa koi prqv da go dokopa.Ti da ne si chel Bibliata be.

    Коментиран от #72

  • 71 rraptor

    3 6 Отговор
    Ние българите предадохме Русия през 1вата световна! И с това допринесахме значително за продължаването на войната и за стигането до революцията в Русия! Замисли се! Наще велики военни усилия ако бяха направени срещу швабите, сега всички щяхме да си живеем ПЕЕЕЕСЕН! Константинопол, нашия духовен център щеше да е руски град! Направо щяхме да се разхвърляме! А и да пометем швабите, без да има нужда от втора световна! Но тогава наща държава е била управлявана от шваба!!! ;) Не знам кой за кво ви е виновен, сами си правете изводите!

    Коментиран от #74

  • 72 rraptor

    2 5 Отговор

    До коментар #70 от "jabata":

    Що да не го търсят бе ??? Кой се отказва от наградите от победата! Във Фон Браун са инвестирани колосални средства и животи от страна на немците, защо да се пренебрегва такъв трофей, като може опонента ти да го вземе ? Да Фон Браун помага на сащ, но сащ за разлика от СССР е непокътнат! СССР Е тотално в руини и пак стават НОМЕР 1 в космоса! Ето тва ако не е феникс, не знам кое е! Сам разсъждавай!
  • 73 rraptor

    4 6 Отговор

    До коментар #64 от "345":

    Na gurdite mi ima tutairan Imperskiq Gerb na Rusiq, ne Suvetskiq! Nqmam kiorav spomen ot komunizma!
  • 74 Дошо

    8 2 Отговор

    До коментар #71 от "rraptor":

    Абе не мислех повече да пиша ама ти прекаляваш с тая Русия.Заради Русия сега сме на това дередже.Още комунягите ни управляват и още руските комуняги ни изнудват с техния Лукойл и АЕЦ Белене.Ние Българите си изпатихме от любимата ти Русия.И ,,освобождението" дойде от интереса на Русия да има излаз на Черно море не, защото са се затъжили за братята славяни.Тая Русия толкова ни е ощетила, че не за вярване.Правели сме водни и парни турбини и самолети в Царство България а като е дашла любимата ти Русия са превърнали заводите в заводи за радосеялки и велосипеди.Частни фирми, свободна търговия...България е процъвтявала докъто не са ни нагазили червените комуняги.Може много да се пише за тая Русия дето толкова ни е ощетила ама не му е тук мястото.Като толкова я хвалиш и се пениш що не идеш да живееш в Русия а?

    Коментиран от #76

  • 75 rraptor

    6 8 Отговор
    Русия е такава държава днес, защото е самотна държава, заобиколена от прекалено много врагове! А ние вместо да сме заедно с тях, се трепем по между си и ги плюем! Ние сме Православни народи, говорещи на славянски езици! Един български генерал ми беше казал, как като се съберат със сърби, руснаци, хървати, украинци, поляци се чувства по съвсем различен начин и как се усеща близостта в манталитета и духовността!
  • 76 rraptor

    6 10 Отговор

    До коментар #74 от "Дошо":

    Комунягите не са имали изобр!!! Кой ги е накарал да идват насам? Сам знаеш! А по времето на комунизма щи кажа кви сме били: 1ви в света в спортно отношение на число от населението, изгонени са маса турци от БГ, имали сме силна и горда армия, били сме в топ 10 в света по производство на атомна енергия, имали сме сравнително добра промишленост, към 80та сме били 19ти по научен принос на световно ниво (един професор ми го каза), нашия правец е бил почти на нивото на американския ИБМ, били сме 4тия или 5тия народ посетил просторите на космоса и т.н. и т.н. Никой не е имал лоши намерения към нас! Просто бремето на комунизма сме го споделили не по наша или тяхна вина!

    Коментиран от #77, #78

  • 77 TG

    8 2 Отговор

    До коментар #76 от "rraptor":

    Абе,що не вземеш да го кажеш това на десетките хиляди жертви по лагерите в Белене и Кремиковци, а?!?Да видим дали ще се съгласят с тебе?!?Да имало е и добри неща по времето на социализЪма, но на каква цена?

    Коментиран от #79

  • 78 Дошо

    6 1 Отговор

    До коментар #76 от "rraptor":

    Оф може би имаш известно право, но .....
  • 79 rraptor

    3 10 Отговор

    До коментар #77 от "TG":

    Bate 20ti vek e bila stra6na mesomela4ka! Nie sme minali tunko... Ne sa nikvi desetki hilqdi ami 2000-3000... Moga da ti kaja 4e kato durjava zagubila vtorata svetovna sme minali naistina dosta tunko! Dori sme edinstvenata zagubila durjava s voenni pridobivki! NIKOY NQMA DA TE DONDURKA v takuv moment! Oplakva6ti se! Za6to centralno evropeiskite strani sa tolkova pred nas ?!?! Samo da mrunkqte i da se opravdavate znaete! Edno vreme pone sme obi4ali suiuznicite si! Sega vseki pliue!!!
  • 80 rraptor

    4 8 Отговор
    toest teritorialni pridobivki!
  • 81 TG

    3 2 Отговор
    Пич, вземи да почетеш малко по въпроса, не се излагай, само в периода 1944-47година правителството на 'Отечествения фронт' е осъдило и разстреляло по-голямата част от тогавашния елит, интелигенцията, висшите офицери и политически некоректните граждани.Да не говорим колко бойци , включая летци , влизали в битка с американските армади,бомбардирали София през 1944г след това разстреляни, само защото били 'царски' офицери...И преди да бръщолевиш глупости си отговори на въпроса защо ФРГ беше икономическо чудо,а ГДР-катастрофа?

    Коментиран от #82

  • 82 rraptor

    2 6 Отговор

    До коментар #81 от "TG":

    Da sigurno na6te komunqgi sa ibili hora, za da se podmajat na rusnacite! Ne slu4aino 200 000 bulgarska armiq hukna tutaksi da se srajava sre6tu nemcite! Az za nemcite 1 voinik ne izpratihme! Prai si smetkite sam!

    Коментиран от #84

  • 83 rraptor

    3 7 Отговор
    A carskiq rejim spored tebe ne e imal konslageri ? Taka li :D Ili te moje puk komunistite ne! Licemerna istoriq!!! Ne6tata sa bili vzaimni, ne se pritesnqvai!

    Коментиран от #90

  • 84 345

    7 2 Отговор

    До коментар #82 от "rraptor":

    Момче,нещата не са така,както ги мислиш и ги пишеш,поинтересувай се от история,но не тази,на която са те учили в училище.И жалкото е,че не сме останали на страната на Германия,дълго е за писане,но е много жалко

    Коментиран от #87

  • 85 Prelude

    3 0 Отговор
    народната кола става, съвсем народна
  • 86 Viva Italy

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "Fairing decal of the Japanese character 隼, pe":

    Русия също се е била с Афганистан и то близо 10г. и толкова са ги клали че накрая сами са се изнесли от там.

    Коментиран от #89

  • 87 TG

    3 2 Отговор

    До коментар #84 от "345":

    Наистина колега, не знам на какво ги учат в училище, но е ужасно сбъркано.rraptor за твое сведение не сме се били за немците,защото сме успяли да спечелим на димпломатическата маса отсрочка, както и получаваме Северна Добруджа, а твойте комунистите, доброволно подаряват Македония на Тито.Както всички знаем , ние българите печелим малките битки, но винаги губим войната...

    Коментиран от #88

  • 88 rraptor

    2 5 Отговор

    До коментар #87 от "TG":

    А тебе не знам какво са те учили, но ще те светна, че ние сме окупирали Гърция, Сърбия и Македония! Тва според тебе ако е справедлива победа, здраве му кажи! За 1вата световна си прав, но не и за втората! Македония можеше да е наша ако се сражавахме срещу Хитлер, както направиха всичките ни съседи с изкл на Румъния, която не се би до последно, ами до известно време! НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД!
  • 89 rraptor

    4 9 Отговор

    До коментар #86 от "Viva Italy":

    Никой не ги е клал! Умрали са 14 000 руснака и около 75 000 муджахеди! Америка сега също нямат особен успех там! Да не говорим че когато руснаците са били, те са влезнали по молба на официалното афганистанско правителство!!! Имали са сключени договорености за взаимопомощ! Ако СССР са били отказъли, това е щяло да намали доверието в тях! И в 2та случая са щели да се прецакат!
    Тогава муджахедите ги е спонсорирала свободно америка както и много други страни! Днес целия свят е срещу талибаните и малко хора смеят да им помагат!
    Руснаците напускат Афган поради политически причини, а не поради военни! Като не знаеш кво говориш, не се изказвай!

    Коментиран от #104

  • 90 Дошо

    2 2 Отговор

    До коментар #83 от "rraptor":

    К'ъв царски режим те гони бе?Царя е помилвал толкова опандизени комуняги, че ако не е бил той да направи един човешки жест към тях помен не е щяло да има от тях.Щяха да изгният по затворите.Тая проклета червена съсипа Родината.Изби елита на обществото и по върховите места наслага неграмотни алчни комунистически да управляват и да се гаврят с нормалните хора.

    Коментиран от #91

  • 91 rraptor

    2 5 Отговор

    До коментар #90 от "Дошо":

    Какво е помилвал бе?!?! Дядо ми е бил измъчван защото разпространявал комунистическа идеология в армията. Бил е на 18! Мъчили са го на електрически стол! Добре че е успял да избяга от затвора, та се е спасил! Дядо ми става създателя на каучуковата промишленост в България!Така, че не ми говори седесарски лозунги! Аз не съм комунист, за мен тва е бита карта, но няма кво да се правим на ощипани! Що сме посрещнали СССР с отворени обятия?!?! А ? И то като германия ни е предлагал такива великолепни работи за без пари ? Щото народа е презирал швабите и е искал справедливост! Е за тва! Справедливостта не се оказала РАЙ НА ЗЕМЯТА!
  • 92 rraptor

    2 13 Отговор
    И по принцип комунизма не е русия! А е идеология! Навсякъде, процедурата е била почти една и съща! Руснаците са нямали друг избор, пък и съюзниците не са ни искали в тяхната свера на влияние! Чърчил ни е презрял... Така че спирай да виниш руснаците за квото и да било! Много добре знаеш, че ние дори не сме се дърпали! Докато Сърбите и Гърците са воювали със зъби и нокти срещу нацизма!
  • 93 Дошо

    2 2 Отговор
    Абе трябвало е комунизма да го изтръгнат в зародиш и СССР да загуби войната.Сега света щеше да е дно по-добро място за живеене.

    Коментиран от #94, #95

  • 94 rraptor

    2 5 Отговор

    До коментар #93 от "Дошо":

    За тебе може би! Но за руския НЕ, както и за други покорени народи!!! А те не са никак малко! Ама добре че никой не е питал неблагодарните като тебе! :)
  • 95 rraptor

    2 8 Отговор

    До коментар #93 от "Дошо":

    Много исторически истини, ако ги е нямало светът е щял да бъде по-добър! Знам само, че за нищо не можеш да виниш Русия! Постарала се е да направи света по-добър, но просто някои събития не са и позволили! Ще ти дам пример: ако я е нямало атомната бомба и заплахата от тотално ядрено унищожение, ние (Източния блок) сме щели да покорим цяла европа, вкл и англия! Такива са били докладите на НАТО по този въпрос! Тогава наща икономическа изолация нямаше да е изолация вече! Щеше да се добави колорита и силата на всички европейски народи към комунизма! Ние щяхме да сме главатари! МНОГО МНОГО АКОООО! Но не можеш за нищо да виниш Руснаците! НИЩИЧКО! Нямаш и грам право! Хората са се старали за един по-добър свят!
  • 96 Дошо

    1 2 Отговор
    Е комунизма като е завзел половината Германия с нея какво е станало?Ами с другата техническа нация - Чехия?Май не са цъфнали
  • 97 rraptor

    2 4 Отговор
    Ми да ти кажа днес са доста по-напреде от нас... Чехия са мишчици, а германия е била в съветско влияние само на 25% от популацията... И пак Германците са били най-богатите в комунистическия блок!

    Коментиран от #98

  • 98 Дошо

    1 3 Отговор

    До коментар #97 от "rraptor":

    Абе прочети Тайните фалити на комунизма пък тогава ми разправяй колко са били богати.Чехия мишчици?Я се събуди.
  • 99 rraptor

    2 7 Отговор
    Няма кво да чета! На мен всичко ми е ясно! Защо китай, корея и виетнам са се борили със зъби и нокти за унищожаването на капитализма и по специално на колониализма! Комунизма предлага мир, равенство и социална стабилност, а капитализма - богатство, ако си достатъчно силен да си го вземеш! :)

    Коментиран от #102

  • 100 rraptor

    3 5 Отговор
    Как да не фалираш като си икономически изолиран бе пич ? Я помисли малко! Ше питаш - е кой ги е карал да са изолирани? Ще ти отговоря - никой не иска зависимост от капиталистически и банкови системи на запада! Днес сигурно 50-60% от бишото соц население псува америка и тяхните колониалистически дружки!
  • 101 rraptor

    2 5 Отговор
    Твойта чехия е била добре икономически само и единствено защото са отмъкнали половината от руския имперски златен резерв по-времето на гражданската война! Тва са ти 100 тона зладо пиленце! С такива пари, такава малка държава не ще поцъфти ами не знам!
  • 102 Дошо

    7 1 Отговор

    До коментар #99 от "rraptor":

    Комунизма предлага равенство викаш.Ми защо в останалите комдържави поста на държавен глава се предава по роднинска линия?Нима в цяла държава няма по-кадърен човек от сина или брата на главния секретар?Дадох ти за пример германия, сега ще ти посоча и Корея.Виж къде са Южна къде са Северна Корея.Комузима най-малко предлага равенство.Във военните училища с предимство са били децата на комуняги с по-високо ниво на правомощия.Ако ще да са тъпи като гъби те са с предимство били.Баща ми ми е казвал, че ако не е бил военен нямало да имаме телефон.И то въпреки работата си едвам се е довредил да получи домашен телефон.Абе комунизъм не ми го хвали.
    ЗА златото ще ти кажа един виц дето като се замили човек май не е далеч от истината.
    Отива един при Ленин и му вика.
    -Другарю Ленин изнасят златото.
    -А Ленин казал:
    -ДА изнасят бе то от злато кирки не стават
  • 103 rraptor

    4 1 Отговор
    Primerite deto dava6 sa mnogo otnositelni, az moga da ti obqsnq, no ne mi se zadulbava! Ne iskam da hvalq komunizma. Iskam da ti kaja 4e ne moje6 da vini6 Rusiq za slu4iloto se. Fakt e 4e po soc vreme bulgarinut e bil sravnitelno 6tastliv i gord. Dnes Sa 6tastlivi, no ne osobeno gordi izbrana 4ast ot naroda :)
  • 104 345

    2 1 Отговор

    До коментар #89 от "rraptor":

    рраптор,като не знаеш ти какво говориш,ти не се изказвай :)
    Войната в Афганистан се води заради хероин,моето момче.Афганистан е производител на 80% от световния хероин,поне по онова време беше.ХЕРОИН,разбираш ли? А това,което се тиражира в медиите на любимата ти Русия е глупост - същото важи и за "спасителните" мисии на Щатите в Афганистан: интереса към маковите полета,т.е. хероина.Толкова е просто,а народа също явно е толкова прост и той..
  • 105 rraptor

    3 5 Отговор
    Za dne6nata situaciq e taka! No kogato sssr sa vlizali tam, izob6to ne e bilo zaradi tova! USA sposorirat mudjahedite o6te predi rusnacite da vleznat. Za kakvo im e na USA da prinujdava SSSR da vliza v afganistan, sled kato sssr 6te se vuzpolzva ot hercata! NQMA LOGIKA! Togava6noto pravitelstvo na afganistan naistina ne e moglo da se spravi sus razbontuvaloto se pleme! Tam sa nai-ve4e mejduplemenni voini, celq6ti prosto otmu6tenie! Dnes amerika vlizat zaradi heroina, no vlizat v po-spokoen i obezkurven afganistan, sus po-moderna tehnika poradi izminalite 13 godini sled izlizaneto na SSSR. Sa6t vlizat tam s cqla armada suiuznici. Dnes USA imat dobri otno6eniq s mudjehidinite i izkupuvat prodadenite im stigeri...
    Komunizma v Koreq e takuv zaradi izolaciqta. Vij kitai naprimer! Sdu6i se s amerika ( na amerikancite im be6e izgodno da stane taka tuy kato tova e metod da razdelqt komunizma i o6te pove4e da vlo6at ikonomi4eskoto polojenie na SSSR) i zapo6na da turguva otkrido, dori amerikancite vlojiha ne malko investicii. Kitay ot heroinova strana, razkusvana ot kolonialistite, se prevurna v ikonomi4esko 4udo, blagodarenie na komunizma. Ne6tata ne sa nikak prosti! Imate izli6ni predrasudaci. Pliuete po rejim v koito nie sme bili zna4itelno po-dobre.
  • 106 biv6 fen na bmw

    1 0 Отговор
    vajnoto e da se varvi napred drugoto samo si idva.:)
  • 107 TG

    5 2 Отговор
    rraptor-e да ти кажа бая си се объркал, явно си чел учебниците по история от преди 89-та, като за начало да те светна,че руснаците стигат северната ни граница на 8септември и ни дават УЛТИМАТУМ, ако не сме с тях, сме против тях...да не говорим,че любимия ти Ленин и близкото му другарче Сталин са избили повече руснаци,отколкото германците през войната, по неофициални данни-към 20 000 000 души!Ти на това ако му казваш справедливо управление...да не говорим за упадъка на тази система(идеологията я остави на страна,тя е писана от син на индустриалец , богат и безгрижен, без реален поглед над това, което е писал),тя подтиска личностното развитие, свободата на мисълта и словото, беше въпрос на време да рухне,жалко ,че й отне толкова време и невинни жертви!
  • 108 rraptor

    3 3 Отговор
    За жертвите си прав! Комунизма в Русия е създаден от съюзниците на русия. Които по-време на революцията са мародерствали из цяла Русия. Целта е била ясна: спиране развитието на колоса който е била Руската империя. Но както стана ясно въпреки кръвопролитната гражданска, липсата на реална представа как се строи комунизъм, репресиите и прочие, Русия излезна от пепелта като феникс! Тя стана без адекватен опонент на континента и по света. Единствено игричките на западните лицемери я забавиха по пътя към тотално световно господсто и атомната бомба разбира се! За СССР е пролято много кръв, но все пак стана доминатор в света. КГБ е знаело всичко за НАТОвските войски, а те не. Тва ти го казват бивши началници на ЦРУ... Успяха да съсипят колоса, благодарение на алчността и разбира се, факта, че ние нейните партниори не сме могли с нищо да допринесем за комунизма. Просто сме били едни мишки!
  • 109 rraptor

    4 6 Отговор
    СССР и ние сме защитавали комунистическия блок. Китай предават СССР от много рано. Икономически ние и СССР сме били изправени срещу силни и велики народи с огромна история и самочувствие като: Америка, Англия, Франция, Германия, Италия, Испания, Япония, Израел, Канада, Австралия и малките, но много силни западно европейски страни. Отделно тези страни си имали суровинни предатъци от страна на Южна Америка, Африка и Азия. ТОТАЛЕН ГЪРЧ! Тааа ?
    Ние снаеш кои мишки сме били! Пак ти повтарям, тия гниди икономически не сме могли да ги победим, но военно сме щели да им счушим зъбите и да сложим всички по местата им, ако не е била заплахата от тотално ядрено унищожение!

    Коментиран от #116

  • 110 rraptor

    5 4 Отговор
    Системата е тябвало да бъде следната: поради провокации по западната граница от страна на натовски войски, целия могъщ източен блок се вдига в атака срещу колониалистическите гниди. За 1 месец завладяваме континентална Европа, за 2 англия, след 1 година сме поставили вече функциониращи правителства, лоялни на комунистическия режим. От там вече нещата стават лесни. Дори може и да не воюваме. Всички ще си стане естествено. Целия свят е трябвало да бъде наш :)
  • 111 rraptor

    4 5 Отговор
    Повярвай ми, не че сме имали силите да го направим, ами са ни били в излишък! :) Тотално прегазване е щяло да има на глезлиовците и контета :)
  • 112 rraptor

    4 6 Отговор
    Ние българите като едни от основателите на СИВ сме щели да си имаме своите привилеги. Територии на Гърция и Турция са щели да станат наши... :)
  • 113 rraptor

    3 4 Отговор
    Ти кво искащ да ти дадът бе? Приятелсто във Феиса ли! :D
  • 114 rraptor

    3 7 Отговор
    Абе идеята ми е, че трябва да се гледа напраед и да не виним Русия... Не знам дали вярвате в мамбо джамбо, а лично не особено, но Баба Ванга е предсказала че следващата световна цивилизация ще е славянската. Ние сме част от нея и е пределно ясно кой ще я поведе тази цивилизация...
  • 115 345

    3 0 Отговор
    Хабиш се,говориш на някое хлапе,което не няма представа какво говори..
  • 116 Дошо

    4 1 Отговор

    До коментар #109 от "rraptor":

    Виж за това, че военно сме щели да им счушим зъбите и да сложим всички по местата им съм сколонен да го вярвам.
  • 117 Prosto e

    1 2 Отговор
    има много деца на смесени бракове между рускини и българи.
    Пълнят форумите с глупости.
    В Русия закона е такъв че за да внасяш коли , трябва да ги сглобяваш там
    Затова всички вносители имитират производство - вкарват колата без седалки и монтират седалките в някой цех.
    И ХОП - руско производство на VW
  • 118 Така е

    1 2 Отговор
    Всъщност руснаците са живи, защото продават суровини.
    Те нищо не произвеждат.
    Продават кавказкия нефт, сибирския газ.
    Все ресурси на поробени от тях народи
  • 119 maksito

    0 0 Отговор
    Nemoga da povqrvam.Ne e za vqrvane!!!
  • 120 Kriss

    0 0 Отговор
    Google не е създаден от Сибирски алкохолици, а от Американците Лари Пейдж и Сергей Брин учили в Станфордския университет.
  • 121 Kriss

    0 0 Отговор
    Google e създаден от Американците Лари Пейдж и Сергей Брин учили в Станфордския университет.
  • 122 Kriss

    0 0 Отговор
    Тука има един, който е омазал всичко.Дядо му е бил неграмотен рубладжия, такъв е и той.
  • 123 Georgi Dimitrov

    0 0 Отговор
    По време на социализма руснаците твърдяха,че всичко са изобретили те.Това омръзнало на останалите държави и решили да свикат международна конференция, на която веднъж завинаги да се разберат, кой какво е изобретил. Става италианеца и казва: - Италианецът Маркони е изобретил радиото! Руснакът погледнал записките си и възразил: - Не е вярно, руснакът Попов е изобретил радиото две години по-рано! Изказва се американецът:- Ние сме дали на света самолета. Братя Райт бяха първите. Руснакът отново погледнал записките си:- Десет години преди тях беше Можайски. На французинът не му издържали нервите и извикал: - Обаче, няма никакво съмнение, че ние сме измислили м..та! Руснакът дълго прелиствал бележките си, и спокойно заявил: - Ще имаш да вземаш. Исторически факт е, че след битката със шведите Петър I се е обърнал към свойте войници със думите “Да ви го нач.кам в устата!”