Last news in Fakti

4 Март, 2021 18:08 5 779 16

Ето го: Porsche представи електрическото комби със 761 конски сили

  • porsche-
  • taycan-
  • cross turismo

Porsche Taycan Cross Tursimo направи своя официален дебют

Ето го: Porsche представи електрическото комби със 761 конски сили - 1
Снимки: Porsche

След редица снимки и видеа относно новото попълнение в гамата на Porsche, ето че днес най-накрая видяхме и официалната премиера на първото електрическо комби на марката. Porsche Taycan Cross Turismo разполага с по-голям просвет, повече багажно пространство и електрическо задвижване на четирите колела.

Taycan Cross Turismo споделя една и съща предница с обикновения Taycan, като разликите се крият основно в пластмасови елементи в долната част на двете брони, както и в декоративни арки на калниците. Предвидени са също и релси на покрива, които според Porsche издържат до 75 кг багаж. Повдигнатото Porsche получава и три ексклузивни дизайна на джантите, които са в размер от 19 и 20 цола.

Cross Turismo е по-дълъг от обикновения Taycan, купето е удължено след B-колонката, което осигурява повече място за пътниците отзад, а очаквано за комби е нарастнал и обема на багажника.Той вече достига 446 литрa, спрямо 406-те в четиривратото купе. В задницата можем да видим още различни стопове и спойлер над задното стъкло.

Бъдещите клиенти ще имат възможност да избират между четири версии на Taycan Cross Turismo в типичен за Porsche стил. Всички те ще разполагат с 93.4 кВч батерия и задвижване на четирите колела.

Базовото Taycan 4 Cross Turismo разполага с максимална мощност от 476 конски сили и позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.1 секунди. Максималната скорост е 220 км/ч., а пробега с едно зареждане е между 389 и 456км в зависимост от стила на шофиране.

Taycan 4S Cross Turismo пристига с 591 конски сили и ускорение до 100 км/ч, отнемащо 4.1 секунди. Максималната скорост тук е с 240 кмч, а пробега е с един до четири километра по-малък.

Taycan Turbo Cross Turismo развива 680 конски сили и се нуждае от 3.3 секунди за спринт до 100км/ч. При него максималната скорост е 250 км/ч., а едно зареждане осигурява от 395 до 452 км пробег.

Най-мощната версия Taycan Turbo S Cross Turismo предлага 761 конски сили и 2.9-секундно ускорение до 100км/ч., като запазва максималните 250 км/ч и изминава от 388 до 419 км с едно включване в контакта.

Благодарение на различни режими, електрическото Porsche осигурява доста добри възможности извън пътя или поне така твърдят от германската марка. Със сигурност за това допринася и по-големият клиренс, който достига до 30 мм повече спрямо стандартния Taycan при различните настройки.

Очаква се продажбите да започнат в началото на лятото, като цената за базовия модел ще около 93 хиляди евро в Германия и това, преди да добавите екстрите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек

    11 0 Отговор
    Галинче,оправи си заглавието муцка.

    Коментиран от #4

  • 2 Рено ентусиаст

    14 12 Отговор
    93+ бона в евро за по-юалък пробег от Рено Зоуи.По добре си купете луксозен диван

    Коментиран от #3, #14

  • 3 Емил

    14 8 Отговор

    До коментар #2 от "Рено ентусиаст":

    Гроздето е кисело! Купи си рено и не мрънкай! Бих карал с удоволствие, ама друг път! ;)

    Коментиран от #9

  • 4 Емил

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Шпек":

    Какво да прави човекът - мама го е кръстила кокошко!

    Коментиран от #7

  • 5 S Class

    16 8 Отговор
    Еми аз бих си взел това вместо тесла, пък не знам.

    Коментиран от #8

  • 6 бечев

    3 1 Отговор
    Слаби неграмотни журналисти.Живи мисирки!Учете се от Кеворкян!
  • 7 октавиан

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Галините са били на почит в древен Рим. Ядели са ги доста!
  • 8 Да де

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "S Class":

    Той и за това, цената му е такава! Базова 93 хиляди евро, без екстрите! При Тесла всичко е включено в цената! Тук цената ще стане двойна!
  • 9 Рено ентусиаст

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    Е да де друг път за 100 бона да стигаш едвам до Шумен ама пак да не моеш щото за да стигнеш трябва се движиш с 60км. си е за глпяци към които явно спадаш и ти.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 Е да

    4 6 Отговор

    До коментар #9 от "Рено ентусиаст":

    Ама ще караш porsche, а не Тесла!

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Немска мъка

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Е да":

    Е да може в допълнение да си лепне и стикер особено т.п
  • 12 TSLA

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Рено ентусиаст":

    Виж как знаеш! На Зое R90 най-икономичното му е толкова - малко му е моторчето и при 110 не насмогва с разхода. На Порша и големите коли големият пробег идва с лежерно каране - 120. 90 на магистрала е тегаво. Затова един като жена му му направила стриптийз за 50 лв реагирал така: Мхъм! Евтиното си е евтино....

    Коментиран от #13

  • 13 Рено ентусиаст

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "TSLA":

    Само не разбрах що сравняваш Зои с Порша не схвана лимче Зои има по-голям пробег от струваща мйка ди и баща си немска корубина.
  • 14 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рено ентусиаст":

    Всъщност е мноого интересно как ги сметнаха тия 93 хиляди , като базовия Тайкан почва от 90 000 с един мотор и малката батерия !!!! Май само по рекламните брошурки за наивници ще я има ! Изобщо и не се надявайте на нещо под 150-170 000 !
  • 15 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Е да":

    А на теб пък кой ти каза , че трябва да предпочиташ Порше пред Тесла дори на една цена , макар че Поршето е доста по-скъпо ??? Празното ти междуушие ли или еснафския ти "немски" комплекс , хахах ??? 10 годишния Модел С все още продава повече от тоя умрял Тайкан , а само гледай след 2 месеца като излезе Плейд какво става с умрелите Поршета , само ще мечтаят за продажбите на Тесла !!
  • 16 Пейо Манивелата

    0 0 Отговор
    На 760 коня и едно магаре им стига.