19 Юли, 2011 11:45 7 247 57

Ford готви изненада с Focus Coupe

  • ford-
  • focus-
  • coupe-
  • дейвид кардозо

По неофициални данни компанията Ford се подготвя да разшири гамата си от модификации на един от бестселърите си Focus. Новото поколение беше представено във версии хечбек с пет врати, седан и комби, но много специалисти смятат, че в най-скоро време марката ще покаже и спортно купе.

Идеята е чрез новия модел да се отвори нова пазарна ниша за марката, където лидери са Volkswagen Scirocco и Peugeot RCZ. Компютърно генерираното изображение на снимките е дело на дизайнера Дейвид Кардозо, но според прогнозите ако подобен ескиз бъде пуснат като сериен модел, той ще е доста скъп.

Автомобилните производители, пускащи на пазара коли от т.нар. Голфов клас, са особено предпазливи в своите експерименти. Моделите от този сегмент трябва да са относително качествени, да притежават атрактивна цена и същевременно да впечатляват с дизайн.

Засега не е ясно как Ford ще позиционира в ценово отношение подобно купе, ако то стане реалност. Дали цената му ще е близка до автомобили като Kia Pro c''ееd, или пък ще се доближи да значително по-екстравагантните и респективно по-скъпи алтернативи на Volkswagen и Peugeot?

От компанията все още не изнасят официална информация по случая. Ясно е само, че следващата година Focus ще се сдобие с наточена модификация ST. Как обаче ще изглежда тя на този етап не се знае. Предишната генерация на версията ST се предлагаше като хечбек с три врати и като купе-кабриолет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дошо

    22 8 Отговор
    значително по-екстравагантните и респективно по-скъпи алтернативи на Volkswagen
    Аааааахахахахаха Фолксваген и екстравагантност леле.
  • 2 maksito

    18 44 Отговор
    Tazi kola otv1nka razpolaga s golqm stil.
  • 3 3

    24 6 Отговор
    VW и екстравагантност ??? Най-баналния дизайн е точно техния - с шаблонната предна маска за всички модели. А интериора на Поло, Голф и компания е толкова скучен и прост, че на право си дъха на кола от началото на 90-те год. Това на снимката определено е екстравагантно, особено отзад. Но е все пак компютърно въображение и предположение.

    Коментиран от #4

  • 4 VW

    9 13 Отговор

    До коментар #3 от "3":

    " коли от т.нар. Голфов клас, са особено предпазливи в своите експерименти. Моделите от този сегмент трябва да са относително качествени, да притежават атрактивна цена и същевременно да впечатляват с дизайн."

    Я колега прочети отначало и по-бавно и може да схванеш написаното...щом си е създал собствен клас и другите се съобразяват ти помисли как се възприема от света?

    Коментиран от #9, #31

  • 5 Shadow

    12 0 Отговор
    Ам че да той Гоуфо е особено екстравагантен направо си е екзотика,тва да видиш гоуф у българия-АБСУРД.А дизайна......абе италянците пасти да ядат.
    Автопазар излагате се,статийте ви стават меко казано смешни и банални или ще пишете за нисан или за вагените,добре че предимно децата ви се връзват.
  • 6 VW FAN

    6 3 Отговор
    Отпред Aston Martin отзад - Nissan 370Z :D това с фотошопа за няколко часа е готово :D дано излгежда малко по-различно :)

    Коментиран от #8

  • 7 Dobri

    2 1 Отговор
    Прилича на високо подстриган Focus хечбек, малко напомня и за Ford Ka. За какво изкарват купе версия, при положение че има Focus купе кабриолет? По-добре да обновят купе кабриолета.
  • 8 Име:

    8 10 Отговор

    До коментар #6 от "VW FAN":

    и на мене отпред ми заприлича на Астън , но отзад далеч не е 370z. Само фаровете имат подобна форма но тук те са ужасно по-големи. А ако си виждал 370z на живо ще знаеш че е зашеметяваща кола, каквато тоя Форд никога няма да бъде.
  • 9 Име:

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "VW":

    Какъв какъв клас???? Първия хечбек е създаден от французите. Ииии в малкия клас гоуфо не е кой знае каква кола. А такова нещо гоуфов клас го има само у селска България.
  • 10 Емо Мазда323

    5 18 Отговор
    Хубава задница, безлична предница! А Форд като марка е пълен боклук. Японските коли са много по-добри!

    Коментиран от #12, #15, #25

  • 11 Емо Мазда323

    6 11 Отговор
    Който от коли разбира - японско избира! След VW Polo, Пежо 106 и 307, вече съм с Мазда 323 - най-добрата от всички които съм карал до сега!
  • 12 AHA

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "Емо Мазда323":

    Точно затова Форд се сдоби с част от мазда и от тогава насам феновете на Мазда много се зарадваха, че имат Мазда 3, 6, RX 8, а те направени от калпавиат Форд.

    Коментиран от #14

  • 13 djak

    13 7 Отговор
    ford veche sa mnogo kachestveni i krasivi avtomobili.
  • 14 Емо Мазда323

    3 16 Отговор

    До коментар #12 от "AHA":

    За щастие Мазда се отдръпнаха от Форд и качеството им се повиши! форд е поредния немски кошник от рода на VW и Опел.
  • 15 mondeo V6

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Емо Мазда323":

    ti si mnogo glupovat

    Коментиран от #18

  • 16 форт

    2 12 Отговор
    КАК НЯМА ДА ХВАЛИТЕ ФОРД КАТО ЕДИН ФОРД Е ЗА БЕЗ ПАРИ - ФИЕСТА Е 15 000 ЛВ! ФОРД И ОПЕЛ СА КОЛИТЕ НА БЕДНИТЕ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ КУПЯТ КОРЕЙСКА, ЯПОНСКА ИЛИ ИТАЛИАНСКА!

    Коментиран от #50, #54

  • 17 vlado

    6 6 Отговор
    ai kat si tolkoz oboroten napravi go ti za dva chasa na fotoshop!
  • 18 Емо Мазда323

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "mondeo V6":

    С твоя дръгел Форд можеш да впечатлиш сямо някое селско к*рве от Студентски град!

    Коментиран от #22, #27

  • 19 Lila

    6 4 Отговор
    Фирмата с най-много свободен капитал е Тойота, а не фордчетата.
  • 20 бивш фен на Форд

    3 6 Отговор
    Предницата е като някой Нисан.
  • 21 ford fan

    9 8 Отговор
    Аман от каращи немски, френски, японски, корейски кошници! Форд е най-добрата марка и предлага неподозиран лукс и качество!
  • 22 Brei

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Емо Мазда323":

    А ти братле с колите, които си изредил кой ли ще впечатлиш. Може би някое мекичко пед---е от градски тип. А?

    Коментиран от #23, #26

  • 23 Филибе

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Brei":

    Ти нали си селянин от дълбокия прованс, ходи да копаш!
  • 24 Ford Fiesta

    9 14 Отговор
    Имам новата Фиеста. Много готина кола, доволен съм! Прекрасен дизелов мотор с прекрасен разход! И много готин дизайн, хората се заглеждат по нея. Качеството на материалите е доста по-добро от това на конкуренцията. В същото време е почти толкова икономична, още повече, че моята е дизелова. Препоръчвам я на всеки, който иска икономична градска кола, която в същото време и да е много практична. Става и за гъзария - с нея отвявам дори BMW и Мерцедеси. Мацките се кефят, а пичовете с BMW и Мерцедеси ме зяпат - значи ми завиждат. Всички колеги ми завидяха! Това е най-добрия модел на Форд, който ги спаси от фалита. Сега Форд разчитат единствено на Фиеста за продажби, ако тази Фиеста не беше излязла 2008-ма, сега щяха да са фалирали! С това поколение, Фиеста детронира Голф от мястото на "автомобил на народа" в България. Интериорът предлага невъобразим за другите автомобили в този клас лукс - по-луксозен е от на BMW. А таблото е като табло на космически кораб - много е модерно.Седалките са меки и напълно ергономични. Определено се радвам, че избрах именно Фиеста, а не някой немски, японски, италиански или френски леген. И всичко това за смешни пари!

    Коментиран от #28

  • 25 баш разбирач

    19 9 Отговор

    До коментар #10 от "Емо Мазда323":

    "Хубава задница, безлична предница! А Форд като марка е пълен боклук".. а-ха-хах-ха .. айде първо да събереш парици за тоз "калпав" форд, пък тогаз да коментираш; и коя година е тая 323-ка, че била най-добрата кола на света .. ххха-ха-ха
  • 26 Емо

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Brei":

    Е да, аз съм от Габрово и село нямам, за разлика от теб, който си си селянин. Ходи да копаш, както ти казаха, че селяните за друго не ставате.

    Коментиран от #29

  • 27 djak

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Емо Мазда323":

    a ti i baba conka nemojesh da vpechatlish s taia iaponska kochina
  • 28 w203

    6 6 Отговор

    До коментар #24 от "Ford Fiesta":

    abe iskreno me rasmia.otviaval mercedesi hahahaha
  • 29 С С С

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Емо":

    Бреййй, ама то моето село е по-голямо от Габрово бре. Вие там големи граждани предимно турко говорящо население. И знаеш ли каква е разликата м/у селянин и селяндур, а? Селянина, е човек, който живее в малка териториална еденица, наречена село, аселяндура е нещо подобно на теб.
  • 30 Ford Fiesta

    15 15 Отговор
    Имам новата Фиеста. Препоръчвам я на всеки, който иска икономична градска кола, която в същото време и да е много практична.

    Става и за гъзария - с нея отвявам дори BMW и Мерцедеси. Мацките се кефят, а пичовете с BMW и Мерцедеси ме зяпат - значи ми завиждат. Всички колеги ми завидяха! Това е най-добрия модел на Форд, който ги спаси от фалита. Сега Форд разчитат единствено на Фиеста за продажби, ако тази Фиеста не беше излязла 2008-ма, сега щяха да са фалирали!

    С това поколение, Фиеста детронира Голф от мястото на "автомобил на народа" в България. Интериорът предлага невъобразим за другите автомобили в този клас лукс - по-луксозен е от на BMW.

    А таблото е като табло на космически кораб - много е модерно.Седалките са меки и напълно ергономични. Определено се радвам, че избрах именно Фиеста, а не някой немски, японски, италиански или френски леген. И всичко това за смешни пари!

    Коментиран от #37, #38, #42, #53, #55

  • 31 3

    24 4 Отговор

    До коментар #4 от "VW":

    Достатъчно добре съм прочел статията, а ти колега вместо наготово да поемаш поредния пиар в полза на VW се замисли върху някои факти.
    Собствен клас бил създал Голф и бил неговия крал, несваляем от престола. Кой престол обаче – немския! Я се порови в статистиката за френския, английския, американския, японския и т.н. пазари, за да видиш Golf къде се търкаля в нозете на местните лидери. На другите пазари има битка с не толкова големи разлики в броя продажби. С течение на месеците и годините има смяна на марки и модели в челните позиции. Наскоро гледах статистика за Френския пазар за 2/2011 г.: между 1 и 2-ро място са само около 600 бр разлика и се борят 2 фирми. Между 3-4-5-6 място фирмите стават 3 с по 100 до 300 броя разлика в продажбите! За английския пазар също няма такава разлика между 1-во и 2-ро място. На 1-во Форд продават 100-120 хил. броя средно за 1 година, а следващите 2-3 места са с 80-100 хил броя за година. При швабите няма такова нещо - Golf та Golf, откъснат хронично на голяма дистанция от всичко останало (което е пак VW разбира се – Passat и Polo са следващите в класацията). Само за 4 месеца (януари-април 2011 г.) Голф се е разпродал в 80 хил. броя в Германия – двойно повече от 2-рото място (Passat). Средно за половин година в Германия се продават толкова голфове, колкото лидерите в другите държави продават за цяла година. Германия е най-големия пазар в EU и голфоманията там допринася за тоя глобален резултат и имидж. Да, но Германия не е Европа. Като продаде повече коли в Англия от Форд; във Франция от френските и съответно така и за американския, италианския, японския пазар – тогава ще го призная за крал! До тогава Голфа си остава банална сива немска униформа.
  • 32 STFU ;]

    8 2 Отговор
    Не че имам ФорД или Опел, но ти за много богат ли се имаш? Да не караш нещо за 100 бона пхахах .. кой та знай каква бангия караш ама айде...
  • 33 собственик на фокус

    7 15 Отговор
    А пък аз имам Фокус от 2008-ма и е като нов, ще издуха и най-мощния Голф, и който и да у друг немски, италиански, френски или японски!
  • 34 miro

    12 14 Отговор
    Само да пуснат това на снимката и разните ви немски, италиански, френски и японски курници ще му видят задника на светофара!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #35, #36

  • 35 hhahah

    18 13 Отговор

    До коментар #34 от "miro":

    "Яд ли ви е, че някои можем да си позволим нов Форд от магазина, а вие карате бракувани курници?!?!?"

    И най-елементарния отговор близо до рационалното е....Не, колега, кой ще завиди за Форд???
  • 36 мда

    17 20 Отговор

    До коментар #34 от "miro":

    Ххахахаххах... кой би завидял на Форд бе,лелелле! Имах нещастието да карам служебен Форд и не искам да си припомням ужаса,това не е кола,а контейнер на колела !!!
  • 37 ???

    18 24 Отговор

    До коментар #30 от "Ford Fiesta":

    Fiestata e pulna s defekti,ti cqlata e edin defekt !
  • 38 ???

    16 16 Отговор

    До коментар #30 от "Ford Fiesta":

    Kvi macki be,q bqgai s taq tesna kolica...kakvoto i da napravat ot Ford vinagi vutre 6te se gur4i6 ot tesnotiq,a bagajnika mai e samo e taka kolkoto da ima kade da si ostavi6 hlqba ot magazina pove4e mesto nqma

    Коментиран от #39

  • 39 FF

    21 21 Отговор

    До коментар #38 от "???":

    Несериозни неща пишеш. Ако си с размерите примерно на баскетболиста Любо Ганев в каквото и да се качиш от тоя клас ще ти е тясно. Не съм се качвал във всичко в тоя клас, но не мисля че е най-тясната от всичко на пазар. Относно багажника - съвсем нормален за ежедневна употреба + възможноста да свалиш задните седелки ако се наложи, а и тоя клас коли не са за бизнес с дърва и въглища. Не знам въобще дали си се качвал във всички Фордове (вкл. и американските) че да твърдиш че са тясни. Сигурно и пикапа F-150 ти е тесен. И тая статистика за дефектите снощи като се връщаше от кръчмата ли я чу в движение :DD

    Коментиран от #40, #46

  • 40 ???

    12 11 Отговор

    До коментар #39 от "FF":

    Kato ne znae6 ne govori.....
  • 41 Фордьо

    33 56 Отговор
    Купете си един форд и не са занимавайте да карате другите кошници! Това е автомобилът!
  • 42 djak

    3 18 Отговор

    До коментар #30 от "Ford Fiesta":

    kato si kupish kola togava pishi
  • 43 OPC

    62 40 Отговор
    Kakvo sravnqva6 toq umrel Ford s Opel,be ! Koga FOrd napravat model kato Insignia mi se obadi !!!!
  • 44 Maurice

    6 36 Отговор
    Фиеста,Голф,Фокус,Панамера,Ескалейд....,все коли от 1 клас и на една цена!!Който има 5 лева в джоба,отива в най-близкия магазин Хиполенд и си я взима.Не знам що за хора могат да пишат толкова безмислени неща?? Голф няма как да е №1 в Англия,Италия,Франция..... но на всякъде е в топ 5 за този клас.А на кое място е Фиат в Англия,или Пежо в Италия??Май изобщо не ги вкарват.Щом в световен мащаб Голф е най-продаван в класа си (при това е сред скъпите в този клас)............ Не съм чувал Любо Ганев да е играл баскетбол през живота си,но за разлика от повечето тук,той има възможност да избере точната кола за себе си.Фиеста може да има малък багажник,но пък смяна на 4 гуми и масла с филтри на Кайен струват колкото половин Фиеста.Знам че в този сайт пишат само милионери и по-милионери,за които парите са малка подробност,но това е реалността в Б-я. А Фокус може да издуха най-мощния Голф,само ако Голфа е паркиран и Фокуса го размине.От ВАГ преди 3-4 години пуснаха Голф5 с 650кс,който прави 0-100 за 2,5 сек.Форд никога няма да си купя,както и френски автомобил.Хубави коли,но не за пътищата в Б-я.
  • 45 Фордьо

    13 28 Отговор
    Добре де , кой ви е крив, че карате котури а не Форд!
  • 46 Ip Man

    24 5 Отговор

    До коментар #39 от "FF":

    Хубав ти е коментара,но за Любо Ганев говориш глупости той беще волейболист.Иначе Форда изглежда много добре а тези, които плюят марката явно не са се качвали в по нов Форд,за съжаление 90% от коментарите в този сайт са пълна боза на комплексари ,които по цял ден гледат клипчета в нета аиде мн здраве на всички

    Коментиран от #47

  • 47 user

    29 33 Отговор

    До коментар #46 от "Ip Man":

    Съгласен, Фрод много си вдигна качеството - имаме няколко във фирмата - изключително здрави са - очаквахме да имаме проблеми, 3 г. им лизинг вече изтича, а сме ходили само за смяна на масло и филтри ! Това са фактите ! Е, за тези пари има забележки - но Бай-Ганьо иска качеството на Рол Ройс на цената на Дачия - е не става ! Българина няма пари за баничка, но всичко под Бентли е унижение за него !

    Коментиран от #48

  • 48 Ip Man

    10 3 Отговор

    До коментар #47 от "user":

    Прав си,тук положението никак не е розово,има хора които едвам свързват двата края,а други карат коли за по 100 бона но това е съвсем друга тема.Проблема на нас българите, е че мн се преглеждаме никои не гледа да си вземе автомобил ,които да му върши работа,всеки гледа да има по хубава кола от комшията и после като се счупи нещо и колата остава месеци наред извън движение докато се съберът парички за ремонт,но какво да се прави това е положението.
  • 49 Мишо

    9 12 Отговор
    Японските автомобили са много по-хубави от която и да е европейска марка!
  • 50 ....

    15 4 Отговор

    До коментар #16 от "форт":

    Тука не става дума за богат-беден, а въпрос на вкус.Познавам човек който има голяма финансова възможнос но кара Фокус СТ, а не БМВ 7-ца кола за всяка уважаваща се мутра.В въпросния фокус съм се возил и мога да кажа че има много добра возия.
  • 51 FC

    21 2 Отговор
    Nai dobria model na Ford si e Focus daje ot purvoto pokolenie Focus.Tuka pri nas vseki gleda drugia kvo kara ako komshiqta kara Golf zadaljitelno i nie trqbva da si vzemem takuv.Prosto v BG horata jiveqt za drugite hora kato ciganite ima edna marka za tqh i tova e BMW ot nego po dobro nqma, zatova shte tanqt v mizeria ot krediti i koli na lizing koito ne sa mu po djoba
  • 52 Nameless

    3 1 Отговор
    Мишо след такова изказване... оставам с впечатлението, че си нямаш ни най-малка представа от автомобили!
  • 53 Бай Свет

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ford Fiesta":

    Каква гъзария те тресе с фиеста бе приятелю :)))
  • 54 Реклами, реклами

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "форт":

    15000лв. АМА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА. Я ХОДИ ДО МАГАЗИНА ДА ВИДИШ ЗА КОЛКО ЩЕ ТИ ИСКАТ ЗА НЕЯ.

    Коментиран от #56

  • 55 Шуши

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ford Fiesta":

    Розова ли е?
  • 56 54

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Реклами, реклами":

    Така е един нов форд е 28000-30000 по телевизията го рекламират без ддс/застраховки/прегледи/екстри/и т.н защото от 2008 г/д са по 12-13000лв просто няма как чисто нов от 2010 да е 15000лв.
  • 57 320д

    1 12 Отговор
    поредния кенеф, евтиниката и теснотииката - пръскат, двигателя ако мине 100 000км ще е за ремонт, вече знаете за въжето и директно към отпадъци