Last news in Fakti

4 Юни, 2021 10:13 3 040 4

Полицията в Гърция ще използва електрическия VW ID.4

  • volkswagen-
  • гърция-
  • астипалея

Това са само част от електрическите возила, които ще се ползват на остров Астипалея

Полицията в Гърция ще използва електрическия VW ID.4 - 1
Снимки: Volkswagen

В края на миналата година от гръцкия остров Астипалея обявиха, че имат планове да се превърнат в изцяло електрически остров, като изглежда, че първите стъпки към това вече се правят. През изминалите дни, изпълнителният директор на VW Group и премиерът на Гърция връчиха ключовете за електрически Volkswagen ID.4 на местните власти.

Полицията в Гърция ще използва електрическия VW ID.4

SUV-та ще се използват от полицията, бреговата охрана, летищните власти и общината, като заедно с тях бяха открити и няколко станции за зареждане. От Seat пък предоставиха електрически тротинетки за обществено ползване.

Полицията в Гърция ще използва електрическия VW ID.4

Очаква се в следващите месеци островът да продължава да се електрифицира, като няколко компании планират да предоставят услуги за споделено пътуване с електрически автомобили, както и наемане на електрически автомобили.

Полицията в Гърция ще използва електрическия VW ID.4


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    2 7 Отговор
    Сега полицаите вместо да висят под сенките ще висят на зарадните станции в работно време. Поне ще знаем къде да ги търсим когато ни потрябват. Отделно вече ще знам кога ще мога да избягам на патрулка, след 15.00 ч, когато батерията е към края си и никой няма да те гони

    Коментиран от #3

  • 2 NikNay

    1 7 Отговор
    За малък остров с размер около 30 - 40 квадратни километра е ОК . Преди време имаше подобен проект в Германия но много бързо се отказаха защото няма как да гониш кола ДВГ с електричка на която при ртетото кръстовище и свършва батерията.
  • 3 Тази опорка се изтърка

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Хайде стига с това падане на батерията? Ето ти клип за 45-минутно шофиране с 200 км в час. Кой ще е този престъпник, който няма да бъде хванат за 45 минути при тази скорост? Все едно няма да успеят да го хванат от София до Пловдив? До там ще са му направили поне 10 блокади със 100 патрулки.
  • 4 Клипа

    2 0 Отговор
    Ти ще му избягаш ли на този?