Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 10:16 5 441 9

Mercedes представи куриерски бус от бъдещето

  • mercedes-
  • esprinter-
  • бус-
  • куриесрски бус

Електрическият Sprinter е оборудван с различни технологии за по-голямо удобство

Mercedes представи куриерски бус от бъдещето - 1

Mercedes представи концепт, базиран на последното поколение eSprinter, който има за цел да покаже как може да се „подобри качеството на живот и пътна безопасност в градовете, да се защити климата, да се запазят ресурси и да се подобри здравето и безопаснотта на водача.“

Mercedes представи куриерски бус от бъдещето

На пръв поглед бусът изглежда идентичен с обикновения електрически Sprinter, изключвайки различната разцветка, но при по-внимателно вглеждане можем да открием допълнително поставени соларни панели на покрива, които генерират до 850W. Тази енергия не отива директно в батерията, а служи за климатика, охлаждане на товарното пространство, зареждане на инструменти, лаптопи или смартфони.

Mercedes представи куриерски бус от бъдещето

Климатичната система също е подобрена, за да доставя топлина където е най-нужно, поради честото отваряне и затваряне на вратите. Така например освен подгряване на седалките и волана, електрическият Sprinter разполага и с подгряване на коланите.

Mercedes представи куриерски бус от бъдещето

Долната част на модела пък е сглобена от рециклирани материали като полипропилен и използвани гуми, докато пък разделението между кабината и товарното отделение е направена от рециклируеми и биоразградими материали.

Mercedes представи куриерски бус от бъдещето

Интересното е, че електрическият бус е оборудван и с филтър за твърди частици, което няма никаква логика при задвижването с батерия, но от Mercedes споделят, че той улавя частици от други автомобили. Все пак има и друг филтър, който пък се използва когато бусът се зарежда или шофира.

Mercedes представи куриерски бус от бъдещето

Специалният eSprinter се е сдобил и с камери вместо огледала, а традиционната плъзгаща се врата е заменена от единична врата с двойно автоматично отваряне. От Mercedes споделят, че работят и над MBUX системата, за да работи с различни Android приложения за улеснение на логистичните компании.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DRIVER

    18 2 Отговор
    БГ куриерчетата ще цъфнат и ще вържат с тоя бус в Германия !!!
  • 2 Малеее

    10 4 Отговор
    Лошото е, че в БГ живеем в миналото!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Синдикат на Ало Измамниците

    2 1 Отговор
    Оня образ Росен Даскалов да гледа на къде вървят нещата. А не да се пъчи с онова малоумно недоразумение което представи преди месец.
  • 5 И.а

    0 1 Отговор
    И транзит подготвят скоро на ток бус значи и мастър няма да се забави.
  • 6 Такива работи

    4 0 Отговор
    Тази марка е флагман на олевяващи жендър зелени тоталитаристи.
  • 7 ТRIF

    5 0 Отговор
    А така информацийка за батерия, км пробег, мощност на ел. двигателчето, цена, кога ще се появи на пазара да ви се намират под ръка? Щото написаното си е направо шума.
  • 8 DrivingPleasure

    1 0 Отговор
    хахахах тоя фотоволтаик на покрива... :
    1во никога не може да си избие парите
    2ро енергията, която дава не може да оправдае загубите от разнасянето на допълнителното тегло.

    Но, за фанатизирани електричари с талибанско мислене вероятно става ;)
  • 9 незнайко

    0 0 Отговор
    Нищо различно освен електрическото задвижване !