Last news in Fakti

20 Декември, 2021 15:15 9 455 34

Френската полиция вече се радва на новите си спортни автомобили

  • франция-
  • полиция-
  • alpine-
  • a110s

Властите получиха ключовете за първите два патрулни Alpine A110S

Френската полиция вече се радва на новите си спортни автомобили - 1

В края на месец октомври ви информирахме за новите автомобили, които френската полиция поръча за своите цели, а сега властите се похвалиха, че вече са получили първите две от общо 26 нови придобивки.

Френската полиция вече се радва на новите си спортни автомобили

Френските полицаи ще се радват на Alpine A110S, задвижвани от 1.8-литров бензинов двигател с 249 конски сили, способен да ускори френското спортно купе до 100км/ч в рамките на 4.5 секунди.

Френската полиция вече се радва на новите си спортни автомобили

Подобно на другите полицейски автомобили, спортните коли са получили жълто-червени лепенки в предната и задната част и светлоотразителни надписи върху предния капак и двете врати. Останалите 24 автомобила ще бъдат предадени през следващите 4 години, а след това най-вероятно ще бъдат заменени с електрически коли, отново на същата марка.

Френската полиция вече се радва на новите си спортни автомобили


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    29 16 Отговор
    Това (Булгаралпи А 110) се произвеждаше в Пловдив, ама Големият брат нареди - ще правите Москвичи в Ловеч! ;)

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Сър

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Гък да не си казал за москвичите и ПАРТИЯТА МАЙКА !
  • 3 Сър

    11 17 Отговор
    После защо във Франция престъпността продължава да расте .. Като 2-рата световна - немците нахлуват с танкове, французите с колелета се пазят ...

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Рошко

    14 3 Отговор
    Покажете ги по време на протестите против зеления паспорт, мисирки
  • 5 Костов

    20 8 Отговор

    До коментар #3 от "Сър":

    Прочети малко за френското автомобилостроене в този период и ще научиш неподозирани неща. Добре е да се изказват по- подготвен, иначе си поредното плампало!

    Коментиран от #6

  • 6 Сър

    8 18 Отговор

    До коментар #5 от "Костов":

    Кое френско автомобилостроене мой човек ?? Немците загубиха войната и в Москва пак е пълно с Мерцедеси и VW. Тия твоите сведения да не са някаква партийна пропаганда ?

    Коментиран от #7

  • 7 Вальоо

    16 10 Отговор

    До коментар #6 от "Сър":

    Че какво значение има какво карат хората? Тук се говори за иновации в сферата. Само Citroen,Peugeout и Renault взето заедно имат повече иновации отколкото всичките европейски марки. Като не знаеш нещо,не казвай нищо. Поне може да изглеждаш умен :D
    И гледай 3мата англичани (Clarkson,May,Hammond) който си пуснаха новия епизод от тяхната поредица. Ще разбереш някой неща за Френските коли.

    Коментиран от #16

  • 8 Komapak

    6 1 Отговор
    И преди доста бързо те настигаха. Личен опит от Франция. 😜
  • 9 Емо не е

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    баш така ама хайде от мен да мине. Историята е по-различна и част от истината е,че Брежнев на ВДНХ на което и България присъстав при вида на БулгарАлпина и Рено 10 и 8,"помолва" да се махнат от щанда Алпина и Рено 10,та остава само Рено 8 на щанда.Цялата сага приключва заради липса на пари/твърда валута/ и малко от полит коректност,но не осдновно. Ако сме искали да продължим да произвеждаме коли сме можели,но се оказва,както и сега,че автомобилната промишленост изисква силна икономика,която ние не сме имали това за сега да не говрим.
  • 10 Французите

    9 8 Отговор

    До коментар #3 от "Сър":

    дори точно от Рено имат танк,който е в пъти по-добър от немските от това време,но само техниката без правилната тактика е нищо и е просто желязо.А,както някой ти е написал нещо в отговр отдолу е добре наистина да прочетеш малко повече по темата и тогава да изказваш мнения.

    Коментиран от #15

  • 11 Галинчо

    7 1 Отговор
    един съвет,преди да пишеш се запознай първо изцяло с модела и ще разбереш,че до преди месец двигателя е един но с различна мощност т.е. 1,8 литров турбо агрегат в първия случай с 252к.с. при S модела с 292к.с.,така,че нещо си объркал мощността,а и ускорението при втория по-мощен вариант е 4,3 сек,от скоро има и още помощен вариан с над 300 к.с.,повисока макс. скорост 275км/ч,за ЕС модела 265,а за обикновения 258 км/ч.Правете разлика,че иначе става една каша и язк за труда.
  • 12 Чавдар войвода

    1 2 Отговор
    Двигателят е на Нисан.
  • 13 2293

    6 5 Отговор
    Високи технологии - мен лично ме интересува Г-образната 2мм алуминиева планка, завинтена под жабката, с която са закачили таблета откъде са я взели, че ходих по железариите в София и имаше само стоманени... Хора това не е сериозно!
  • 14 Иво

    3 5 Отговор
    Тези алпини са симпатични спортни колички но не са за полиция" лично мнение". Има достатъчно други бегачки, за 5 човека и дори комбита които превъзхождат във всичко тези сапунерки!!! Но за франсетата да не ги мислим а да обърнем внимание на родната милиция с какви трошки се придвижва!!! Жалка картинка и сега "новия" министър обещал да им даде по един мосвич дванайстак....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сър

    6 10 Отговор

    До коментар #7 от "Вальоо":

    И какви са тия иновации като са опашкари на продажбите ? А са опашкари заради качеството, което е никакво. Голям прас, че имаш някакви ненужни екстри като те оставя на пътя... не сме 1960-та с филмите на Луй дьо Фюнес..

    Коментиран от #17

  • 17 Вальоо

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "Сър":

    Мда.
    Citroen C3 е на челните места по продажби в малкия клас. 600 хил. имаше само миналата година.
    Renault Megane успя да измести въздесъщия Golf от първото място.
    Peugeout 508 пък е смятан за един от най-готините автомобили в последните години.
    Ясно ми е че си от хората който на повече от A4-ка не си се качвал и че по-ДубР0 от НемсКуТУ нЕМЪ"!
    Иновации: Предно предаване-първата масово продавана кола с предно предаване в света. Citroen Traction Avant. Аеродинамични модели- Първите коли който не са просто оформени да са красиви, а и аеродинамични. Първи тестове в аеродинамичните тунели изобщо. Завиващи фарове за пръв в кола през 1964г. Първото активно окачване в света. Първите дизели с турбо и променливи геометрии. Първия Heads-up Display някога сложен в кола.
    Да изброявам още? Това е само на една марка.

    Коментиран от #18

  • 18 Сър

    5 12 Отговор

    До коментар #17 от "Вальоо":

    Назад си с инфото, първата кола със завиващи фарове е Кадилак V16 още 30-те години. А да се фукаш с предно предаване е като да се гордееш, че синО ти е довел зет. Съжалявам, но това е пълна трагедия. Първите аеродинамични коли правени в тунели също произлизат от САЩ. А относно бройките ще ти кажа едно. Работя във фирма занимаваща се с доставка на основни компоненти за световния пазар, знам производствените бройки на години на повечето големи марки. Пежо, Ситроен и Опел произвеждат 6 пъти по-малко автомобили само в сравнение с VW (не с целия консорциум). Тъй, че тия бройки продадени в Европа изобщо не са меродавни за каквото и да било. Световно европейския пазар е вече с малък дял. Съжалявам, но френското автомобилостроене не става, а и да - провери си фактите.

    Коментиран от #19, #34

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Вальоо

    7 6 Отговор

    До коментар #24 от "Сър":

    Че е кой е казал че са първи по продажби? Аз казах че имат най-много иновации. И щом си имаме работа с закоравял Витекаджия или Тойотаджия,ясна е работата. Не че ми трябва да те убеждавам в нещо. Все ми е тая на мене :D

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сър

    4 4 Отговор

    До коментар #25 от "Вальоо":

    Не четеш отново, ти написа първи със завиващи фарове. Ама се оказа, че изобщо не са били първи ! Изкривяваш си думите щото нямаш почва под краката

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Вальоо

    6 6 Отговор

    До коментар #28 от "Сър":

    Ами в това са първи. Модела е Citroen DS от 1964г. Всички от тази година до 1975г. са с завиващи фарове,като подчертавам не е "Optional extra" а стандартно оборудване.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Alex

    3 0 Отговор
    Във Франция ме е догонвало полицейско Пежо 208 на магистрала, при положение че бях със Сааб 180 коня, бях сам в колата, без багаж и карах със 150 км/ч. Изпревариха ме и изчезнаха от полезрението ми.

    Коментиран от #33

  • 33 Ааахххаааххх

    0 4 Отговор

    До коментар #32 от "Alex":

    А вътре бяха две зелени човечета и си чоплеха носовете.....
  • 34 умник

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Сър":

    ...тоест данните сочат ,че ако се доверяваме на официалните източници се оказва ,че VW се чупят 6 пъти повече !!! Факт! Мноо ме кефи когато войнстващите фенове се обезглавяват сами с собствената си информация в опит да я пробутата за истина на по-широко мислещите хора!