Last news in Fakti

23 Декември, 2021 16:01 2 979 5

Lotus отбеляза края на една ера

  • lotus-
  • evora-
  • exige-
  • elice

Последните Elise, Exige и Evora напуснаха поточната линия

Lotus отбеляза края на една ера - 1

Краят на една ера дойде, Lotus произведе последните Elise, Exige и Evora. Последните три коли напуснаха поточните линии на британската марка с над 50 хиляди произведени бройки от трите модела.

Lotus отбеляза края на една ера

Elise е най-старият от трите модела и датира още от 1996 година насам. През това време са произведени точно 35 124 коли, а последната от тях е оцветена в жълт цвят и е от лимитираната серия Sport 240 Final Edition.

Lotus отбеляза края на една ера

Exige, който бе представен през 2000-та година може да се похвали с 10 497 произведени екземпляра, последният от които в зелен цвят от серията Cup 430 Final Edition.

Lotus отбеляза края на една ера

Най-младият модел Evora напуска поточната линия с едва 6117 копия, а последното от тях е решено в сив цвят от серията GT430 Sport.

Lotus отбеляза края на една ера

И трите автомобила ще останат в колекцията на марката и няма да бъдат продадени поне към момента. Поточните линии за трите модела сега ще бъдат заменени от тези за новия модел Emira, който ще влезе в производство още през пролетта на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сър

    15 14 Отговор
    Страхотен автомобил, англичаните може да не могат да правят обикновени качествени автомобили, но в спортните нямат аналог. Не случайно 80 % от моторспорт екипите са ситуирани в Англия.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Разбирач

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "Сър":

    Пълни боклуци !

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 иван

    4 0 Отговор
    Последните Elise, Exige и Evora напуснаха поточната линия, почваме с Българския електрокар но с Китайски батерии и с мистър Бийн на предната седалка.
  • 5 Шопо

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Сър":

    В Англия самоделките са на потит! Ха ха!