Last news in Fakti

2 Януари, 2022 10:30 6 994 100

BMW i4 се изправя срещу Tesla Model 3 в директна битка (ВИДЕО)

  • bmw-
  • i4-
  • tesla-
  • model 3

Първата електрическа „М-ка“ мери сили с Performance модела на американците

BMW i4 се изправя срещу Tesla Model 3 в директна битка (ВИДЕО) - 1

BMW i4 M50 е първият изцяло електрически М автомобил на германците, а тестът на CarWow го изправя срещу един от преките му съперници – Tesla Model 3 Performance. Двете коли ще премерят сили в надпревара от място, доускорение и тест на спирачките.

BMW i4 се изправя срещу Tesla Model 3 в директна битка (ВИДЕО)

Германският представител в лицето на BMW разполага с два електромотора и задвижване на четирите колела с максимална мощност от 544 конски сили. Въртящият момент е 795 нютон метра, а теглото достига малко над 2.2 тона.

BMW i4 се изправя срещу Tesla Model 3 в директна битка (ВИДЕО)

Tesla-та от своя страна също разполага с два електромотора и мощност от 490 конски сили, докато въртящият момент достига 660 нютон метра. Теглото тук е 1.8 тона.

Характеристиките на двата автомобила са подобни, което в повечето случаи обещава сериозна и интересна битка, а крайния победител може да видите във видеото.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Антон

    37 18 Отговор
    Не съм почитател на електричките. Дори клипа не изгледах. Но ако трябва да избирам между двете, личния ми избор е БМВ-то.
  • 3 jар

    25 20 Отговор
    Истината за двата модела е,че са "сбирщайн" от китайски компоненти а цените им са надути поне двойно но щом има хора готови да плащат за "лого" производителите им ще печелят добре.

    Коментиран от #5, #34

  • 4 Антон

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Психо от Курило":

    Е как можа такава ерес да напишеш? Сега очаквам недосяланите да ти скочат ама яко да ти скочат :) .
  • 5 Plameni

    9 11 Отговор

    До коментар #3 от "jар":

    Ами купи японски електромобил ,ама там нещата са много зле

    Коментиран от #16

  • 6 Хмммм

    16 25 Отговор
    Ще разочаровам феновете на БМВ, но тук Тесла нещо е правена с аеродинамиката и колата не върви, както е фабрично. Тесла Модел 3 Перформънс, дава време на четвърт миля от 11,7-11,8 секунди! А тук дава 12 секунди! БМВ е направило за 11,9 секунди! Нещо по Тесла е променено, в грешна посока!

    Коментиран от #10

  • 7 John Doe

    11 6 Отговор
    Крайно време е електричките да ги правят в заводи, където имат традиции в производството на превозни средства. Не визирам само BMW.

    Коментиран от #9

  • 8 Хмммм

    11 8 Отговор
    Ето ви тест от преди 2 седмици с Перформънс оригинален! Времето е 11,7 секунди! В много други също е 11,7 - 11,8 секунди! Все още нямаше 12 секунди!

  • 9 Амммм

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "John Doe":

    Не е нужно, защото автомобилите стават компютри на колела! А автомобилните производители, не са специалисти в компютрите!
  • 10 Mанимани

    7 7 Отговор

    До коментар #6 от "Хмммм":

    Трябваше ти да караш теслъта хохохо

    Коментиран от #11

  • 11 Хмммм

    7 7 Отговор

    До коментар #10 от "Mанимани":

    Видеото отгоре ти излезе, изгледай го първо. Явно на този тук с тези неоригиналнк спойлери отзад, всъщност я забавя! Дава по-голямо аеродинамично съпротивление, което се отразява, на четвърт миля!

    Коментиран от #12

  • 12 Plameni

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хмммм":

    Сигурно теслата е китайски гуми KELLY, а BMW с Continental хахаха

    Коментиран от #15, #19

  • 13 Sieg

    11 11 Отговор

    До коментар #1 от "Психо от Курило":

    Толкова собственици си запалиха теслите заради проблеми , колкото от всички марки взети заедно. Много калпави били.
  • 14 Това е най-грозното

    12 26 Отговор
    БМВ което съм виждал с цвят и дизайн на руски автомобил.Мултипла изглежда като Моника Белучи пред това трошливо бмв.Теслата е в пъти по-добрата кола.Това бмв ще свети и мига като светофар.Немчулята не ги бива с електрониката и това е.Каквото и да се пъня са вече в задното огледало от Японци, Корейци, Китайци, Американци.За къв гол се пънят с този бус от 2200кг. и 460км. пробег който най-вероятно ще е 320км.

    Коментиран от #17, #64

  • 15 Хмммм

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Plameni":

    Да и това е възможно! Но не е оригинално! Гуми или тези спойлери, но нещо забавя колата!
  • 16 jар

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Plameni":

    Ако реша да купувам "електромобил" водещ критерии ще бъде цената.Смятам,че Хюндай Йоник е добър модел на справедлива цена но това е лично мое мнение въпреки а "пълнежа" му също е китайски.

    Коментиран от #48

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Миро

    9 6 Отговор
    В един момент когато настъпи бавареца теслата все едно беше спряла. На практика и двете коли са бързи и със сходни параметри. Разликата според мен идва от това което са направили в БМВ. Компютър, софтуер и настройки. Това ги различава в тези тестове. БМВ някой трудно може да ги бие за определени неща.

    Коментиран от #21, #22

  • 19 КонТрол

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Plameni":

    Ми не модел 3 е с фалкен, а м50 с пирели, а водещия е малкоумен.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Прав си

    7 6 Отговор

    До коментар #18 от "Миро":

    Една от дисциплините в които никой не ги бие е тази на скъпите повреди.
  • 22 Нищо не са направили от BMW

    8 7 Отговор

    До коментар #18 от "Миро":

    Всичко това е идва от повечето коне. Само че, ако можеха да правят автомобили, нямаше да го направят с половин тон по-тежък от Тесла модел 3 и при тези коне щеше да отвее Тесла, а не да търсят модифицирана Тесла с по-бавно време, за да им излезе стъкмистиката. И това им е олекотена спортна версия! ПОЛОВИН ТОН!

    Коментиран от #23, #49

  • 23 Америка

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "Нищо не са направили от BMW":

    Това е кола з драг, нали вие се прехласвате по него??? Иначе БМВ си имат и коли за писта, но ние в БГ нали се поамериканчихме, гледаме само 1/4 миля каква дисциплина само със богата традиция в Европа и БГ!!!! Превърнахте 0-60 mph, и 1/4 миля в религия като всеки гаражен майстор с една лада 7ма може да бие тези коли. Да живее америка.

    Коментиран от #24

  • 24 Нищо не каза

    10 7 Отговор

    До коментар #23 от "Америка":

    Не чух да споменаваш теглото - 400 килограма в повече което е почти половин тон, какви предимства дава на спортния им автомобил дори на drag, за да ги сложат там? Ще ти дам отговора - не са ги сложили нарочно, а за разлика от Тесла не знаят как да ги махнат от там. Оставят една гаражна фирма да им се подиграва на инженерните способности.

    И Това е старата Тесла произведена по старата технология от 2016 година със стоманено шаси и японски батерии. Произвежданите в Тексас и Берлин автомобили ще са с алуминиево шаси и новите 4680 батерии, които са по-леки и по-мощни.

    Коментиран от #27

  • 25 Антон

    12 7 Отговор
    В момента си чешете езиците колкото да си пишете. Сигурен съм че при наличие на 150-200 хил.лв, , като 200 е топ оборудавно бмв, никой от пишещите тук няма да купи нито бмв-то нито теслата за основен автомобил. Говоря за България. Като сложим и факта, че теслата нямат дилърство, и един дребен технически проблем, ще се превърне в жесток логистичен и финансов такъв , тя автоматически отива още по-назад в класацията. И колкото и да се напъвате, докато ел.колите не постигнат пробег от 500-600 км при динамично шофиране , зареждане на 100% в рамките на 2-3 мин , както и ел.станция под път и над път, както са бензиностанциите, нямат никакво бъдеще! Още повече при такива цени на автомобила. Вероятно удобство е да имаш малка ел.кола на цена отнпорядъка до макс 7-8-хил.лв.с добър пробег, която да се ползва единствено в града, но това пак могат да си го позволят малък процент хора. Гледал съм и ай 3 и лииф и т.н. За да си сложа зареждачака в гаража, трябва да се сменя инсталацията, за целта трябва всички от етажната собственост да са съгласни, да се изкърти трасе до ел.таблото, което трасе минава през други гаражи и т.н. Стува ли ви се реално това да се случи в сграда с 15-20 апартамента. А тези които нямат гаражи, а масово хората са така? Пълни безмислици са тези ел.коли. Ама нали е модно сега.

    Коментиран от #26, #29, #37, #44

  • 26 Влизаш в спор със себе си

    6 2 Отговор

    До коментар #25 от "Антон":

    Когато говориш за навлизане на електромобилите в България си абсолютно прав, но за щастие никой, ама абсолютно никой автомобилен производител както на автомобили с ДВГ така и на електромобили, въобще не взимат българския пазар предвид, когато си правят някакви планове за бъдещето.

    Дори в повечето европейски класации за продажби на нови автомобили, отдолу с малки букви е написано, че в тази класация не влизат продажбите в България.

    Но все пак влизаш в противоречие със себе си, защото хем говориш за България, хем за 500 - 600 км динамично шофиране. Откъде ще тръгнеш и ще караш динамично 600км в България без да си стигнал?

    Коментиран от #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Rambler

    3 11 Отговор
    Забавлявам се на коментарите. Вероятно никой друг тук не е карал Tesla M3. Когато се качиш на този автомобил, всичко друго избледнява.

    Я удоволствието се допълва и от шоу. Потърсете и гледайте Tesla Christmas light show.

    Коментиран от #30

  • 29 Комплексарите

    2 6 Отговор

    До коментар #25 от "Антон":

    Е добър ден кой си купува АМГ, Мка, РСка или перформанс? Това са най-безмислено изхарчвните пари. Много хора ходят от пазара си купуват емблеми залепят ги и се правят на гъзари вижте ме имам АМГ демек супер богат съм. Комплексарска работа.

    Коментиран от #32

  • 30 Зомби

    5 2 Отговор

    До коментар #28 от "Rambler":

    Зомби бъди сигурен никой не само в България, но и в света не е карал Тесла М3😊. Хайде блъскай сега главата в земята.
  • 31 Антон

    4 10 Отговор

    До коментар #26 от "Влизаш в спор със себе си":

    Остави България. Какво мислиш, че по света масово са баровци и имат финансите да поддържат по 2-3 коли в домакинство ли? Те какви скръндзи и тънки сметкаджии са…Хора на които им плащат на час труд, ще висят по ел.станции да пият кафе докато чакат да заредят. Не знам дали си живял и работил по чужбина, ама там забързаното ежедневие е нещоосъвсем нормално. От тази гледна точка ние тука сме направо в отпуски постоянно или поне повечето.
    А по линия на пробега, почти всяка кола с динамично шофиране може да мине едно 500-600 км. За мен динамично шофиране е скорости в диапозона 100-180, с пикове до 270-280 или колкото може колата. За пример ше ти дам: София - Слунчев бряг, по Тракия. Основна
    Скорост около 160-180, със намаляване до към 100 заради автомобили в лява лента и последващи ускорения до 160-180. При липса на коли с лява лента и пикове до 270 и нагоре според условията.
    Покажи ми ел.кола която може така с един заряд и вероятно ше се променя мнението за тях. С подобно каране предполагам няма и до Пловдив да стигнеш….зарежи.

    Коментиран от #36, #66

  • 32 Антон

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Комплексарите":

    Това че дадена личност разполага с достатъчно средства да подкара от магазина амг, рс, ем или както ти казваш перформанс не го прави комплексар. По-скоро човек с възможност успял в работата си. Ти кое би избрал, да имаш възможност да ги направиш или да караш дръгела и да разправяш гледай ги тия какви са комплексари в скъпите коли….
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Баварец

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "jар":

    Не е само лого, повЕрвай ми! Явно не си се качвал никога зад логото БМВ?!? Не мога да ти го обясня, трябва сам да го разбереш! Бил съм доста години зад лого Мерцедес, зад лого Ауди, но БМВ е нещо друго! За сравнение, след 10 години и две коли - F10 и F07 сега съм зад лого на чисто нова Шкода Октавия Хибрид, защото такава ни е фирмената политика, но колата си я плащам сам! повЕрвай ми...от кон 🐎 на катър..... Не е лошо колето, но съм в друг свят, който няма нищо общо с предишния!!! А волан, т.е. усещането от волана е неповторимо!

    Коментиран от #35

  • 35 Антон

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Баварец":

    Ф07 - автомобила който ми е носил най-много комфорт и удобство. Остана неразбран и не се прие широко от пазара. За мен по-комфортен дори от ес класата.Седалките бяха ненадминати. Всъщност до момента по комфортни и удобни седалки от comfort seats на бмв не знам дали има в масов автомобил.

    Коментиран от #38

  • 36 Пак ли да влизаш в противоречие?

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Антон":

    Работещи хора на час, които са си купили автомобили които да шофират с 270 км в час при ограничение 140 и то на запад. Това няма как да се случи в комбинация дори с две а да не говорим и по трите точки.

    А електромобилите имат предимства единствено и само при дълго ежедневно шофиране. Никой не пътува повече от 200 км до работа, а почти всеки електромобил може да мине толкова с едно зареждане, след което има осем часа да се зареди докато собственика му работи, за да се прибере и да зареди в къщи. Не знам дали го осъзнаваш, но това ще е основният начин на зареждане на автомобилите в бъдеще и зарядните станции ще са буквално навсякъде където можеш да паркираш. Очевидно мислиш по инерция, че трябва да ходиш на специално място да зареждаш. Бързи зарядни станции ще се ползват само по магистралите и при спешни случаи, защото зареждането на тях е скъпо.

    Коментиран от #39

  • 37 Баварец

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "Антон":

    Нищо не си разбрал Тони, а и мисля, че вече ти е късно! А като ти сложат сега 50% въглероден данък преди акциза и ДДС и ти утроят данъка и ти забранят да влизаш с димилника в града, сигурен съм, че сам ще тичаш в Надин, ако може и ти да платиш, за да го бракуват. Готово е, идва! За 7-8 хил.лв едва ли ще можеш дори да се снимаш с електричка, като най-евтината е Дачия Спринг за 33500 лева, което е много ниско и е прецедент, но все пак е 45 коня!!! По-скоро мисли в посока Спарк? За друго е късно!
  • 38 Баварец

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Антон":

    Няма, а аз отвреме навреме гледам с тъга по преминаващите GT, а моят беше и 535xd, 313hp, но времето на тези коли свърши!!!
  • 39 Антон

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "Пак ли да влизаш в противоречие?":

    Напушва ме смях….вие тесларите се сравнявате с резачките, пък сега се оказва че имало ограничения и пробега не бил важен. На обикновен ток за 8 часа почти нищо няма да заредиш. Не написах над 300 км/ч защото единя ми автомобил с подобно динамично шофиране наистина не може да стигне до морето с един резервоар. Бъди жив и здрав

    Коментиран от #41

  • 40 Е така де!

    3 2 Отговор
    Смяташ ли, че бъдещето на автомобилната промишленост се крепи на подобни на твоите автомобили? Дори настоящите технологии на електромобилите, задоволяват нуждите на 90% от шофьорите, като единствените проблеми за тяхното масово навлизане са икономически, а не технически или технологични.

    За щастие, до няколко години и цените на електромобилите ще се изравнят с бензиновите и тогава ще дойде началото на края на ДВГ.

    За 8 часа от най-обикновен контакт, могат да се заредят 30 киловатчаса, които са 50% заряд на батериите на масовите автомобили. От монофазна зарядна станция за същото време се зареждат 60 киловатчаса, а от трифазна зарядна станция 22 киловата, каквито са масовите, дори при 11 kW бордово зарядно, се зареждат 88 киловатчаса.

    Сещаш ли се за някой, на който няма да му стигнат 160 киловатчаса на ден за отиване и връщане на работа?

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Дизела

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "Е така де!":

    На мен няма да ми стигнат.Също и на хилядите транспортни,търговски,спедиторски фирми въртящи по 500 километра и повече на ден.

    Коментиран от #43

  • 43 PLAID

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "Дизела":

    Като няма да ти стигнат, ко мрънкаш пак тука? Има си спедиторски, снабдителски и пр. сайтове. По темата: в ежедневието играят ниско тегло, по-голям пробег и по-добро ускорение до 180.
  • 44 еКарс

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "Антон":

    Опъвали сме трасета между ГРТ-та и над 200 домашни паркоместа и клетки. Не вярвам да не достига ток до главното ви табло и да трябва да се сменя сградния кабел. За градски нужди не е и необходимо цялото това нещо, нито стенна зарядна станция. Достатъчен Ви е качествен Шуко контакт и преносимото зарядно на колата.

    Коментиран от #60

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #45 от "Антон":

    Камерите на Тракия също така изчисляват средна скорост "отворко" , ама това го знаят хора , дето не са ербап само пред клавиатурата , ама ти продължавай да мечтаеш , тъкмо има на какво да се посмеем , че иначе просто ни е жал за такива като тебе ! Даже в тунел засичат , да не вземеш сега да плещиш , че "пиково превишаваш" в тунелите , хахахахахах !!

    Коментиран от #59

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "jар":

    Еми ти може да си решаваш каквото искаш ,ама освен да покажеш , че си многониковия , дето постоянно ни обяснява какво той щял да избере , въпреки че хиляда пъти му се обясни , че на никой не му дреме за него , друго няма да стане !! А виж хората дето наистина купуват нови електромобили явно са на точно обратното мнение , щото Тесла пак е най-продавания електромобил в Европа , а и в света и то с огромна разлика със следващите !! Остави електромобилите , от октомври е най-продавания модел в Европа ВЪОБЩЕ , заедно със петролките , о ужас , хахаха !!

    Коментиран от #50

  • 49 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Нищо не са направили от BMW":

    Точно щях да пиша , че БМВто и като тегло и като цена е в класа на Модел С , а не на модел 3 ,ама там не смеят да се пробват , щото разликата няма да е 0,1 секунда , а цяла , ама в полза на Тесла !! И то на същата цена като немското недоразумение !!

    Коментиран от #51, #53

  • 50 Гъбар

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    Това не е вярно, пак си прекалил с гъбите😊.

    Коментиран от #52

  • 51 Гъбар

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Ти сериозно ли😊😊😊😊. Може ли да си толкова пр.... т???? М4 и М3 са един клас едното е седан другото купе😊😊😊. При електрчките понеже имаше 3ка седана го направиха 4ка. От един клас са си. Ската е 5ка.
  • 52 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #50 от "Гъбар":

    Кое точно не е вярно , "гъбарко" , че Тесла е най-продаван модел ?? Е сори , не само е вярно ,ами за в бъдеще ще е закон , преживей го ,хахах !!

    Model 3 на Tesla е най-продаваният автомобил в Европа през септември
    Автомобилът Model 3 на Tesla се превърна в първото електрическо превозно средство, което достигна челното място в общата класация на моделите в Европа през септември, показва доклад, публикуван в понеделник от глобалния доставчик на автомобилна бизнес информация JATO Dynamics.

    Model 3 на Tesla зае 2,6% пазарен дял с 24 600 регистрирани бройки, като това е първия път, когато електрически автомобил е начело на автомобилния пазара, и първия път, когато превозно средство, произведено извън континента, заема челната позиция на стария континент. !!!!

    Коментиран от #54, #55, #57

  • 53 Нещо си се объркал

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Като цена дори не са близки, но по килограми, това BMW е по-тежко с 50 кг дори от Тесла плайд, който е по-голям автомобил, има по-голяма батерия, има един двигател повече и дори има 500 коня в повече, но въпреки че е почти два пъти по-мощен тежи 50 кг по-малко от BMW-то.


    Това BMW тежи 2216 килограма, а много по-голямата Тесла модел S с три двигателя и над 1000 коня, тежи по-малко - 2162 kg.

    Това говори достатъчно за немския инженерен "гений" и "боклуците" на Тесла. Просто пишещите тук забравят да слагат кавички, където е необходимо. А единственото оправдание, което чух досега е, че нарочно са ги сложили, защото така с преценили. Щом бил драгстер, трябвало да тежи половин тон повече, за да ускорява по-добре. По техните критерии вероятно Тесла плаид не ускорява добре и това BMW ще го бие и на писта, защото Тесла правили само тежки слонове.
  • 54 Отново си се объркал

    0 4 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    За годината Тесла модел 3 е на 22-ро място по продажби в Европа, но пък по мое скромно мнение, когато заводът в Берлин заработи на пълни обороти, Tesla model y ще стане най-продавания автомобил в Европа.


    И да им правят проблеми, до края на годината това ще се случи и за догодина ще произведат близо половин милион броя предназначени за продажба в Европа.

    Тогава дори и Volkswagen golf v който оглавява класациите от години насам, няма шансове, защото продава по два пъти по-малко на година.

    Коментиран от #56

  • 55 Булгар

    4 3 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    В България Тесла е на последно място по продажби хахаха .Бегай в Норвегия тесладрас
  • 56 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #54 от "Отново си се объркал":

    Мисля , че черно на бяло пише СЕПТЕМВРИ !!!! И също че класацията е за месеца !! Обаче за октомври е същата , за ноември и декември предполагам ще е същата ,когато излезе ! Предлагам малко по-подробно да четеш , че много трият за по-точни указания !

    Коментиран от #58

  • 57 Гъбар

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    Хахаха през Септември. И само през септември!!!! А през Октомври продажбите клоняха към нула😊😊😊. Това как вадиш едни гълъби от ръкава и правиш стакмистика за един месец ги знаем всички.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Антон

    3 3 Отговор

    До коментар #46 от "гост":

    Това за камерите и средната скорост на Тракия е пълна глупост. Всъщност, живей си в заблудите. Бъди здрав и по-успешен, винаги ще има хора които са повече от теб по всички критерии.
  • 60 Господине

    4 1 Отговор

    До коментар #44 от "еКарс":

    Склонен съм да вярвам на колегата. Не става дума, че няма захранване в гаража, а че няма как да се пусне трифазен ток и да се монтира стенно зарядно, тъй като сечението на кабела от ГРТ до гаража не е достатъчно дебел. Ел.автомобили има вече години наред и ако бяха по-добрия избор щяха вече да са се наложили на пазара, а не да бъдат екзотики. То в България си имаме повече ролсове, ферарита и Макларън отколкото електрички. И като гледам никой не се е засили да си купува докато за другите производителите не смогват с поръчките за ДВГ. Енергията автомобилите в бъдещето ще бъде друга но не и ток или поне не ток добиван и съхраняван по сегашния начин.

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Е така де!

    2 2 Отговор

    До коментар #60 от "Господине":

    За какво ти е трифазен ток за зареждане в гаража? Ти по колко километра минаваш на седмица? По колко часа прекарваш в къщи, за да ти трябва трифазно зарядно?


    Един най-обикновен контакт шуко 16А ти е достатъчен за да зареждаш 30 киловатчаса само на нощна тарифа всеки ден. Това са ти 210 киловат часа на седмица, достатъчни за 1000-1500 километра седмично. 50 до 75000 километра годишно без да променяш нищо по инсталацията.

    Ако не ти стигат, ще трябва да се "набуташ" десетина-двайсет лева за най-скъпия усилен монофазен контакт, който да ти позволява да зареждаш с двойно по-висока мощност 7 киловата което означава 100 - 150 000 км годишно.

    И те ли не ти стигат, за да говориш за трифазен ток?

    Ако не стигат, просто ще трябва да включиш автомобила и на дневна тарифа и да го зареждаш повече от 8 часа на денонощие. Не се ли прибираш за поне толкова време на денонощие?
    Или и ти си от онези, които трябва да зареждат батерията от 0 до 100% по три пъти на ден?
  • 63 Plameni

    2 0 Отговор
    Очаквайте утре представянето на Mercedes-Benz Vision EQXX
  • 64 Знеш ли

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Това е най-грозното":

    Какъв див сеуенин си
  • 65 Край

    2 3 Отговор
    Електрификацията на колите е краят на немското автомобилостроене.
    Това е една от целите.
    немците не могат да правят батерии а тя е 1/2 от колата - демек немците правят талиги за ел. коли. И даже не им се оттдава.
  • 66 gost

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Антон":

    Антоне, ти ще да си страшен карач, вероятно бъдещето на моторните спортове на страната. Ти не си за електричка, да, те са направени за хора с поне малко разум, морал, етика и достойнство, не е за теб, няма как да го разбереш. И да, чужденците си правят сметката и не е случайно, че модел 3 е най-търсената кола и вероятно така ще си остане. Немските ги купуват защото просто няма Тесли.

    Коментиран от #75

  • 67 гост

    2 2 Отговор
    Как пък само в Англия тази тесла е по-бавна като време? Това ми прилича на стъкмистиката на топ гиър, където след предаването Мъск им изпрати дата-лог на колата, за да спрат да повтарят, че се е повредила нещо. Наскоро също гледах едно австралийско ревю, колата пищеше, понеже не можеше да се свърже с апликацията на рентал фирмата, а той не спря да повтаря колко бъгава била. След това отваряше вратата с аварийната дръжка и пак повтаряше колко глупаво било да изписва съобщение за това. Нагласените работи си личат. Сложете ги на еднакви гуми, стандартна кола без спойлери и ще видите тогаз дали ще отстъпи на германчето.

    Коментиран от #68, #69

  • 68 Plameni

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "гост":

    Забрави най-важното-ти да караш хахаха.
  • 69 Зомби

    2 1 Отговор

    До коментар #67 от "гост":

    Хахаха зомбито сега няма да може да спи щото БМВто победило с 1 стотна😊😊😊. Може ли да си такъв оли.... ен??? Приемаме че е обратното Теслата побеждава по умен ли щеше да станеш???? Едва ли😊😊. А не забеляза ли как след 100 mph теслата буквално спира😊😊😊.

    Коментиран от #71

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Зомби та дрънка

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "Зомби":

    А ти какво очакваш? Пак си скаран с физичните закони. Електрическия двигател дава предимства пред ДВГ при старт от място, но в случая и двата автомобила са електрически и при старта по лекият автомобил тръгва по-бързо.

    При високи скорости електрическите двигатели вече не дават предимства. Там предимства дават повечето конски сили и по-малкото аеродинамично съпротивление.

    Тоест всичко, което се случи в клипа е напълно логично и очаквано. Това е било известно и на водещите, затова не са избрали стандартен автомобил, а такъв с нарочно влошено аеродинамично съпротивление.

    Ако от bmw бяха направили автомобилът по-лек, Тесла нямаше да има никакви шансове при тези мощности. Ама не могат, въпреки 100-годишния си опит в производство на автомобили.

    Коментиран от #72

  • 72 Зомби

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "Зомби та дрънка":

    Само Тесла може, те са извънземни😊😊😊😊. Алелуя.

    Коментиран от #73

  • 73 Освен подигравки

    0 2 Отговор

    До коментар #72 от "Зомби":

    Някакъв факт ще споменеш ли? Ето аз ти споменавам, че Тесла са направили 400 кг по лек автомобил в сравнение с BMW, като това е очевидно предимство. Ти ще кажеш ли какво инженерно предимство има BMW, освен че са компенсирали по-голямото тегло с по-голяма мощност, което пък е свързано с недостатъка, че използва повече енергия и пробега пада? Времето за зареждане се увеличава. Окачването се скапва повече. Използвани са 400кг повече ресурси, което намалява рентабилността и увеличава въглеродния отпечатък.

    Както виждаш говоря единствено и само за едни 400 кг без да съм почнал с предимствата в електрическата част и електрониката на Тесла. Спрял съм се само на ниво купе, където се очаква, че заради опита си, от bmw трябва да са много по-добри от Тесла.

    Коментиран от #74

  • 74 Зомби

    2 2 Отговор

    До коментар #73 от "Освен подигравки":

    Щото колата била по-тежка де зареждала по-бавно😊😊😊. Зомби та дрънка. БМВ съвсем не са пионери в електричките а електричка М серия оле мале аз коментирам само колко си залупен😊.

    Коментиран от #78

  • 75 Антон

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "gost":

    Защо толкова злоба в едни 3-4 реда текст. Щях да те разбера ако печелеше от тази злоба, а то нищо.
  • 76 Borislav Popov

    3 1 Отговор
    Хаха,на тия смешници от тесла, старата школа им даде 20 години аванс да си научат урока, ама нейсе,с първата серийна електричка им показаха,че още много хляб трЕбе да ядат и тук не говорим само за ускорение и доускорение, а визия,качество на материалите и изработка,лукс и удоволствие от шофирането, все пак тесла да наблегне на нещата в които е силна......камера на ауспуха,голЕм дисплей на тавана и ред подобни простотии и да остави автомобилостроенето на динозаврите в бранша

    Коментиран от #77, #79

  • 77 И накрая?

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Borislav Popov":

    400кг по-тежък и по-бавен автомобил, въпреки повечето коне! Вярно бая хляб трябва да изяде BMW.

    Коментиран от #80

  • 78 Близко е до акъла

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Зомби":

    Колкото повече харчи, толкова повече време ще трябва да се зарежда за минаване на 100км.
  • 79 Антон

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Borislav Popov":

    Хубаво им го каза, ама няма да те разберат. Те , тесларите, са нещо подобно на веганите, зелените, защитниците на животни и т.н. Мислят че стях започва и тях ще свърши света.
  • 80 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "И накрая?":

    браво,това го пропуснах,това бмв е с близо половин тон по тежко и се подиграва с тесличката,а сега си представи че килограмите са едно към едно......бмв ще е на финала онуй нЯщо още ще е на старта

    Коментиран от #81

  • 81 Я пак, я пак?

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Borislav Popov":

    Кой с кого се подиграва? За колко време това BMW ускорява до 100? За колко взима четвърт миля? Както се вижда и спирането му е по-зле. Май Тесла се подиграват с BMW, не мислиш ли?

    Смяташ ли, че от Tesla не могат да добавят някоя друга конска сила, ако пожелаят? Но засега просто изчакват конкуренцията. Точно както подхвърлиха кукичката на Нюрбургринг, но от Порше не клъвнаха, защото знаеха, че ще ги ошамарят и то яко. Затова все още нямат официално време на най-мощния Тайкан и последния им рекорд е от преди 3 календарни години.

    Коментиран от #82

  • 82 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "Я пак, я пак?":

    Я пак я пак ти хем ще се състезаваш хем ще караш само до 100😊😊😊. А после а после след 100 какво става. И да това БМВ не е върха на технологията, но фактите са факти издуха Теслата на нейната си дисциплина.

    Коментиран от #83, #84, #86

  • 83 Хмммм

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Зомби":

    Аз пак ще повторя! Теслата е модифицирана, не е оригинална! Оригинална взима дисциплината за 11,7 секунди, което е с 0,2 по-малко от БМВ! Качил съм видео по-горе! Видеото е от преди 2 седмици!

    Коментиран от #85, #88

  • 84 Фактите са си факти

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Зомби":

    Това е най-бавната Тесла от този модел, която Мат Уотсън е тествал някога.

    Ето ти същия модел само от преди 2 седмици. Ако бяха взели същата Тесла, нямаше да завърши с една десета по-бавно, а с две десети по-бързо вместо за 12, щеше да завърши за 11,7 секунди и BMW то нямаше да има никакви шансове, нали? Фактите са си факти.

    А ми е любопитно с тези 400 килограма в повече за какво състезание говориш? Да не мислиш, че ще му помагат да взима завоите по-лесно? Дали няма да му прегреят спирачките по-бързо? А батерията? И тръгнал да говори за факти?

    Коментиран от #90, #91

  • 85 Току-що пуснах видео

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "Хмммм":

    Очевидно ще е същото. Сега ще му намеря и някое друго.
  • 86 Виж как се справят по-тежките

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Зомби":

    Ето ти и друго видео, в което Tesla модел 3 се състезава с доста по-тежки автомобили и пак е по-бърза от това BMW. На практика всички автомобили в клипа са по-бързи от това BMW, въпреки че някои от тях са по-тежки от него и са модели на 10 години, а BMW-то няма и 10 месеца, но въпреки това е секунда по-бавно. Има ли нужда от сравнение и други факти?

  • 87 Именит

    1 0 Отговор
    Няма битка, Тесла громи наред! в производството на електромобили са 5+ Години прес всички!

    Коментиран от #89

  • 88 Зомби

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Хмммм":

    Е то може и БМВто да го вземе по-бързо знае ли човек. Иначе да той човека ти казва че има някаква модификация по предницата на Теслата и не ссмо даже ти го показва. Въпроса е че след около 160 кмч Теслата изглежда спряла пред БМВто и това си е факт.
  • 89 Plameni

    0 1 Отговор

    До коментар #87 от "Именит":

    Именит бил безличния хахаха
  • 90 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Фактите са си факти":

    Хахаха зомби в действие като му изнася само за драг говори сега ама на завоите. Това БМВ не става за писта факт както и Теслата. Затова се пробват на драг. Ама да вземел другата Тесла е там може гумите да са различни, вятър да има, асфалта да е друг, човека в момента има тези коли тези тества. Факт е че след 160 кмч Теслата изглежда спряла, срамна работа иначе айде от мен да мине ще ти дам 0.2 сек да спиш спокоино.

    Коментиран от #92

  • 91 тех дата

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Фактите са си факти":

    Ако погледнеш тех датата за БМВ го дават че е способно на 1/4 миля 11.7!!!Така че тоеа не са идеални условия, резултата варира!
  • 92 Хмммм

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Зомби":

    Не е страшно! След 225 мм/ч БМВ ще е като спряло, щото Тесла продължава до 260, а БМВ остава на 225! Ай чиститу!

    Коментиран от #93

  • 93 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #92 от "Хмммм":

    Добре в едно нещо Тесла е по-добра: 225 кмч- 260 кмч. Хайде вече се успокои и за Тесла има медал😊.

    Коментиран от #94

  • 94 Точно обратното е

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Зомби":

    Единственото в което Това BMW е по-добро е от 160 до 200, а Тесла е по-добра във всичко останало. Сега доволен ли си?

    Коментиран от #95

  • 95 Зомби

    1 1 Отговор

    До коментар #94 от "Точно обратното е":

    Важното е ти да си вярваш, щото иначе не можеш да спиш😊. Всеки видя кой е по-добър на теста. Който не може да го преживее като теб го съветвам да не гледа клипа, кошмарен е за Тесла феновете😊.

    Коментиран от #96

  • 96 Ти същия клип ли гледа

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Зомби":

    Защото аз видях, че това не беше стокова Тесла. Другия път могат да пуснат и някоя Тесла със спукана гума да се пробва срещу някой противник, за който знаят, че прави четвърт миля за 20 секунди.

    Прекалено много такива гонки сме гледали, за да знаем какво е времето на Тесла и да не обръщаме внимание на подобни нагласени подигравки.

    Хайде покажи поне един от двайсетината клипа на мат watson с Tesla модел 3, на който времето да е повече от 11,8 секунди? Поне един? Навсякъде времето е или 11,7 или 11,8 секунди, а в този клип 12 секунди при 11,9 на BMW то.

    Дали пък не е нагласено, а? Само наивник би се хванал. Ти наивник ли си?

    Коментиран от #97

  • 97 Зомби

    0 0 Отговор

    До коментар #96 от "Ти същия клип ли гледа":

    Хахаха оплачи се на Арменският поп що Уотсън те напляскъл. А на БМВто ще ми покажеш ли друг такъв бавен резултат😄. Казах ти не гледай клипа ще сънуваш сега кошмари😄.

    Коментиран от #98, #99

  • 98 Давай де!

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Зомби":

    Покажи по-бърз резултат на BMW то? По-бърз от Тесла в мнение 84? Защото иначе приказваш празни приказки.
  • 99 Кошмарите

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Зомби":

    Я гледай с тези 4 поредни старта, всеки от тях под 11,6 секунди от преди 2 години и ще чакаме това BMW колко време ще му отнеме да подобри тези резултати със своите 54 коня повече и уж по-добри технологии.
  • 100 Клипа

    0 0 Отговор
    Ето го и него, че не излезе.