Last news in Fakti

8 Февруари, 2022 11:15 5 106 8

Skoda възстанови един от най-редките си модели

  • skoda-
  • skoda motorsport-
  • 1100 ohc coupe

От 1100 OHC Coupe са произведени едва два броя

Skoda възстанови един от най-редките си модели - 1

През 1960 година Skoda произвежда състезателното купе 1100 OHC Coupe, което се състезава в шампионата до 1100 кубически сантиметра. От модела са произведени едва два екземпляра, които взимат участие в състезанията в периода 1960-1962 година и след това са продадени на частни клиенти. За съжаление и двата екземпляра катастрофират в следващите години и на практика заличава модела от историята на чешката марка.

Skoda възстанови един от най-редките си модели

През тази година от Skoda Motorsport навършва 120 години от своето създаване и част от честването на тази годишнина включва възстановяването именно на 1100 OHC Coupe. Реконструкцията на модела започва през 2015 година с части от единия произведен екземпляр, който преминава през редица процедури.

Skoda възстанови един от най-редките си модели

Възстановяване на цялото шаси, нов радиатор и нов резервоар са само част от нещата, които инженери от Skoda и музеите на Skoda възстановяват. Чехите споделят, че дори използват част от оригиналните механични елементи, тъй като не са били износени. От компанията споделят, че най-трудното нещо за възстановяване е било алуминиевото купе.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 много е красива

    31 0 Отговор
    вече никой не прави красиви коли
  • 2 jap

    31 2 Отговор
    Тази Шкода изглежда уникално а е създадена през 1960-та.Днешните VAG модели на марката до един изглеждат делови и скучни.
  • 3 Този

    9 4 Отговор
    Интересно как се възстановяват нов радиатор и нов резервоар, но ви имам пълно доверие за достоверната информация!!! Факти.бг, стожер на БГ журналистиката...
  • 4 бачо е бачо

    25 0 Отговор
    Карал съм и имал "Шкода 120L"...и 100S преди нея ...Чехите са си техничари- а пропуснах и CZ-то ,като студент...А ,чехкините ,освен ,че са и хубави но и много ..."сговорчиви" ...И тях ги познавам отлично :)))

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Алфa Вълкът

    7 11 Отговор

    До коментар #4 от "бачо е бачо":

    Митове и легенди за чехкините, грозновати са на 90%!

    Коментиран от #6

  • 6 ДЖОН РАМБО

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алфa Вълкът":

    Уцелил си менте чехкиня , маскирана китайка ще е била ! А иначе на Шкода и другите несъветски производители братския СССР беше забранил да правят коли по-хубави или по-мощни от руските !!! Да не говорим че на чехите цялото производство си беше тяхно , от техните конструктори , а рошките си бяха и са copypaste !
  • 7 Съдията Дред

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "бачо е бачо":

    Сега хубави думи мога да кажа само за чехкините. Но вече не са толкова сговорчиви, като на морето едно време. Сега, ако в Прага намериш сговорчива чехкиня, най-вероятно е украинка
  • 8 ПЕТКО

    8 0 Отговор
    Чехите могат да правят коли! Доказали са.