Last news in Fakti

12 Февруари, 2022 12:00 3 481 45

Електрически пикап Rivian се удари в стълб и се подпали (ВИДЕО)

  • rivian-
  • rivian r1t-
  • пикап-
  • катастрофа

Водачът е загубил управление на изход от магистрала

Електрически пикап Rivian се удари в стълб и се подпали (ВИДЕО) - 1

Доставките на първите клиентски пикапи на Rivian започнаха преди едва няколко месеца, а ето че вече виждаме и първа катастрофа с такъв екземпляр. На 9 февруари пикапът е катастрофирал след като водачът му е напуснал магистралата с висока скорост, загубил е управление и се е ударил в крайпътен стълб. Въпреки, че това е първият инцидент с клиентски автомобил, то това не е първата катастрофа с пикап на Rivian, след като преди около 6 месеца подобен инцидент се случи и с тестов прототип на марката.

Електрически пикап Rivian се удари в стълб и се подпали (ВИДЕО)

Според снимките и видеото, които виждаме след катастрофата, автомобилът е пострадал сериозно в предната си част, която е поела удара. След катастрофата пикапът се е запалил, а единствено бързата реакция на спасителните екипи е предотвратила по-сериозен огън, който да достигне до батерията и най-вероятно да изпепели цялото купе.

Шофьорът не е пострадал сериозно и е в добро състояние, но не можем да кажем същото за пикапа, който най-вероятно никога няма да бъде възстановен. Припомняме, че Rivian R1T се задвижва от 4 електромотора, чиято мощност достига до 835 конски сили инад 1200 нютон метра. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема около 3 секунди, а максималната скорост 180км/ч. Батерията е с капацитет от 130кВ и позволява пробег от около 500 километра според американския EPA стандарт.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 железаров

    15 0 Отговор
    От толкова много ,,дим,,нищо не се разбира на видеото.
  • 2 МЕХАНИК

    21 13 Отговор
    Изгори за да светиш . Каквото и да измислят ,нищо не може да замени ДВГ. !!

    Коментиран от #5, #14

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 куче

    18 1 Отговор
    Това е само началото. Дават се луди коне на некомпетентни хора и резултата е такъв. Вижте му гумите само. Това е 3 тона кола

    Коментиран от #7

  • 5 Абсолютно си прав колега

    14 13 Отговор

    До коментар #2 от "МЕХАНИК":

    Нищо не може да замени ДВГ за нас механиците. Ако умре ДВГ умира и бизнеса ни.

    На дърти години електротехници няма да можем да станем!
  • 6 ЗEЛEН ГAНЬO

    12 17 Отговор
    Всички гaньoвци са свикват с електричките, първо на картинка, а след 10г. кога са им по джоба, вече и от първа, трета или пета ръка. Междувременно да стягат колана, щото застраховките, данъците и поддръжката на пушещите тaрaляcници ще стават още по-скъпи!
  • 7 Какви коне?

    11 8 Отговор

    До коментар #4 от "куче":

    Не виждаш ли, че въпреки всички тези коне, максималната скорост е ограничена до 180 километра в час.

    Тези три тона са си 3 тона и ако не си опитен шофьор, резултата ще е същия дори да си ги засилил към стълба само с 200 коня, които също ти стигат да вдигнеш 180.

    Проблемът в случая не е бил в ускорението, а в спирането и управлението. Голямата мощност и предното предаване можеше да са от голяма полза на опитен шофьор, за да овладее автомобила, а не са недостатък.
  • 8 Turbo

    19 7 Отговор
    Теслюфците се впечатляват само от ускорение и максималната скорост.Ето Ви и резултата, катастрофа.

    Коментиран от #11

  • 9 Васил

    18 4 Отговор
    Повече от 200 коня не са нужни за каквато и да е кола особено за нашите хубави пътища.

    Коментиран от #10

  • 10 Само така си мислиш

    7 12 Отговор

    До коментар #9 от "Васил":

    А случайно да видя, че това е пикап? Това е товарно животно, което трябва да дърпа тонове товари и понякога 200 коня не стигат.
  • 11 Хайде бе?

    14 5 Отговор

    До коментар #8 от "Turbo":

    Да не мислиш че с баничарки 68 коня не стават катастрофи? Ама верно ли така си мислиш?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Turbo

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "Хайде бе?":

    Шофьор съм близо 40 години.Такава катастрофа като тази на снимката "тотал щета" никога не съм правил.Имам няколко дребни ПТП през зимата на заледен път, с щети като пукната броня,одрана боя,пукнат фар.Такива катастрофи ги правят п@пчивци като теб,каращи коли с много коне,не само с два коня като на Маглев Тесла Плейд.

    Коментиран от #15, #18

  • 13 qwerty

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хайде бе?":

    Веждичката харесва твоя коментар 👍
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Много катастрофи съм видял през живота

    6 7 Отговор

    До коментар #12 от "Turbo":

    Над 90% от тях НЕ бяха с мощни коли. Най-жестоката беше преди двайсетина години с един Трабант в който изгоряха мъж и жена и оставиха невръстни дечица, точно след излизане от кръгово кръстовище и сблъсък със стълб. Още ми е пред очите.

    Не че не знам за изцепки с мощни автомобили, но не съм присъствал на тях. Най-мощния автомобил който съм карал беше около 500 коня, но когато човек има респект от конете, и драскотина не съм имал с него.

    Когато карам бързо съм най съсредоточен. При по-ниски скорости си позволявам какво ли не, включително да си пиша с тебе. При 80-90 км в час на магистрала си давам максимум час преди да ми се е доспало на волана от скука.

    Така че недей да си правиш генерални изводи, че многото коне задължително означават катастрофа. Ти най-вероятно нямаше да се блъснеш дори да караш този огромен и мощен пикап, а този който се блъсна с него най-вероятно щеше да се блъсне дори да караше баничарката ти.

    Коментиран от #16, #17, #38, #41

  • 16 Гост

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "Много катастрофи съм видял през живота":

    Много катастрофи бил видял.Ако те чуе татю ти веднага ще ти отвърти един зад врата.Я иди да си намажеш акнето.
  • 17 Гост

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "Много катастрофи съм видял през живота":

    Трабанта сигурно е карал с 200 на излизане от кръгово.Много драматично разказваш,невръстни дечица сираци.Цветя на гробищата носиш ли на родителите,лъжльо.

    Коментиран от #20

  • 18 Нарухито

    5 9 Отговор

    До коментар #12 от "Turbo":

    По-мощните коли са по-безопасни, мощността в много случаи може да те измъкне от опасна ситуация. По-мощната кола е по-стабилна защото има по-добра ходова част и по-широки гуми. По-мощната кола спира по-добре защото има по-големи спирачки. Само виж с какви автомобили се трепят всекидневно по новините. Само някакви коли с до 200 коня, шофирани предимно от разни "опитни" шофьори които през живота си не са вдигали повече от 120 и си нямат никаква представа от техники на шофиране, динамика на управление, активно използване на сцеплението при различните типове автомобили и цялостен баланс. Един шофьор може да е опитен и добър и на 20-годишна възраст с по-малко от 10 хиляди километра зад гърба, а в същото време един шофьор може да не става за нищо и след милион километри, изминати за 30 години.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Поне малко съвест нямаш ли

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Да не се подиграваш, когато някой говори за починали по особено жесток начин? Сега звъннах и поразпитах, защото единственото което си спомням е горящия автомобил. Оказа се че всъщност не били оставили невръстни деца, а двамата изгорели са били почти деца на по 18 години.

    Така и не се разбра каква е причината да се блъснат в стълба, дали техническа неизправност или човешка грешка, но още си спомням трабантът до стълба и вероятно няма да го забравя цял живот.

    Тогава целия квартал беше потресен и случката все още се помни, който и да попиташ.

    Въобще не ти пожелавам да имаш такива спомени, но може би и това ме е дисциплинирало като шофьор да не върша глупости.

    Коментиран от #23

  • 21 Дрън-дрън

    2 4 Отговор
    Абе то и фотоапаратите са по-стара технология от телефоните, ама съвсем наскоро започнаха да ги комбинират и да ги представят за нови технологии. При електромобилите е същото. Батерията и електромотора може и да не са нова технология, но новите технологии са комбинация между стари технологии.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Поне малко съвест нямаш ли":

    Дай телефонния номер да проверя за катастрофата.Лъжеш нескопосано като малко дете.Първо били оставили сирачета.Сега обърна плочата,били 18 годишни.Не те ли е срам да лъжеш.

    Коментиран от #24

  • 24 За какво ми е да те лъжа

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Ако беше лъжа щях да си държа на нея и нямаше да я променям без да ме питат и да има нужда от това.

    Ако искаш ти си дай телефона, а аз ще ти се обадя.

    И престани да оскверняваш паметта на починалите!

    Наистина нямаш граници! Моля те повече да не споменаваш нито тези деца, нито починалия ми баща за който споменах, че погребах миналата година.

    Не ти прави чест и правиш ужасно впечатление.

    Благодаря предварително!

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "За какво ми е да те лъжа":

    Дай телефона,лъжльо.Не ми се измъквай с дрънкане на празни приказки.Къде съм споменавал баща ти бе умнико.
  • 26 Къпан пор

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "За какво ми е да те лъжа":

    Колко си ми прозрачен,лъжеш като пет годишната ми дъщеря.Набързо съчини неправдоподобна история "погреба" двама човека,две деца остави сираци.Пробвай се да напишеш някой роман.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Хубаво де":

    Многониковот погреба и баща си.Лъжеш толкова плитко че вече никой не ти вярва.Готов си на всичко само ти да си прав.

    Коментиран от #30

  • 29 Изрод

    1 3 Отговор
    Ти си ненормален!

    Коментиран от #32

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Turbo

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Това долното беше до":

    Защо ме копираш,тесльо?Споделих ти,че моя баща почина от рак 15.10.2021 г.Не си споменавал нищо за своя баща.Нормално е Гост да не ти вярва.Сам си си виновен.Изградил си си репутацията на паталогичен лъжец.Неслучайно те наричаме многониковото.

    Коментиран от #35

  • 32 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Изрод":

    Не ми дреме.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 И ти ли Бруте?

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Turbo":

    Точно от тебе не го очаквах! Какви хора сте вие? Няма ли капчица човещина във вас?

    Има ли нещо свято, с което да не се подигравате?

    Не вярвате ли, че има сила, която ще ви го върне? Аз вярвам в кармата и никога не се подигравам с такива неща, дори да имам съмнения, че някой се преструва.

    "64 Turbo
    41ОТГОВОР
    До коментар 63 от "Разбира се че казват":

    Съболезнования за баща ти.Сега разбираш защо не им вярвам за рециклирането на батериите.Излиза по евтино да изработиш нова батерия от суровини вместо да рециклираш стара батерия.Тия ще ни изтровят.
    Коментиран от 65

    19:55 08.04.2021

    Дали пък не помниш?

    Падна ми жестоко в очите точно в този момент!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Благодаря за извинението

    1 3 Отговор
    Както винаги си призна за грешката и се извини подобаващо! Три минуса и нито дума по въпроса.

    Нормалната човешка реакция би била съвсем друга. Очевидно наистина съм подценил с какви хора си имам работа и доста съм ви надценил като очаквания.

    Например нещо такова, като когато разбрах че бащата на Турбо е болен:

    "Съжалявам за баща ти. Аз също изгубих баща си преди няколко месеца точно от същата болест и искрено ти съчувствам."

    https://fakti.bg/technozone/568549-s-kakav-probeg-tesla-model-3-vredi-na-okolnata-sreda-po-malko-ot-krosouvar-s-dvgcomment63

    Коментар 63.

    Очевидно за вас наистина няма нищо свято и сте абсолютно безчувствени същества, на които не им пука за никой друг освен за себе си и своето его.

    Коментиран от #39

  • 38 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Много катастрофи съм видял през живота":

    Ти наясно ли си че при 120 км в час се движиш 33,3 м/с.Колкото и да внимаваш с тази скорост.

    Коментиран от #40

  • 39 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Благодаря за извинението":

    На лъжливото овчарче кой ще му повярва?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Много катастрофи съм видял през живота":

    Със скорост 100 км/ч,което 33,3 м/с,само докато реагираш и докато се задействат спирачките ще минат поне 2 секунди,което е 66,6 метра.Отделно спирачният път при висока скорост е по дълъг.Колкото и да внимаваш,карането с по висока скорост е рисково.

    Коментиран от #42, #43

  • 42 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Скоростта е 120 км/ч,не е 100.Грешка.
  • 43 Игнор

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    Не разбра ли?
  • 44 Де Жа Вю

    1 2 Отговор
    Тоя ТОКЕН се ненаигра, пак ли е изчеластрил новия си пикап - май сега е по сериозно не са само искрите като от бенгалски огън от джантите ами и возилото е осветило мрака докато е изгаряло след адския удар. Да не е пил 24 часа този път тоест работил! Аман от токевци! :)))
  • 45 някой

    1 0 Отговор
    Факта че човека е без наранявания е впечатляващ , този тип удари в дръво ,стълб, стена са най - опасни от някаква скорост до 0 инстантно , често колите се разцепват ...