Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 20:34, обновена 1 Март, 2022 10:38 9 935 13

Kia EV6 е Европейски автомобил на годината

  • coty-
  • автомобил на годината в европа-
  • kia-
  • ev6-
  • renault-
  • megane e-tech
Kia EV6 е Европейски автомобил на годината - 1
Kia EV6

Kia стана първата южнокорейска автомобилна марка, която спечели наградата Автомобил на годината в Европа. Още по-интересното е, че корейците постигнаха това с изцяло електрическия модел Kia EV6.

Електромобилът на Kia изпревари новото електрическо Renault Megane E-Tech и Hyundai Ioniq 5 в едно много оспорвано състезание. В крайното класиране Kia завърши с 279 точки, а електрическото Renault Megane E-Tech събра само с 14 точки по-малко - 265. Само с четири под французите се класира електрическата кола на Hyundai - 261.

Именно тези три автомобила обраха голяма част от предпочитанията на журито, тъй като в крайното класиране се оказаха доста напред от останалите четирима финалисти: А те бяха Cupra Born, Ford Mustang Mach-E, Peugeot 308 и Skoda Enyaq iV.

Любопитното в тазгодишния конкурс е, че шест от седемте финалисти за 2022 г. бяха чисто електрически автомобили, като седмият, Peugeot 308, се предлага като plug-in хибрид. Призът за Европейска кола на годината се провежда от 1964 година.

Още нещо, което трябва да отбележим е, че заради войната в Украйна руските представители в журито бяха отстранени от тазгодишното състезание, а руското знаме беше премахнато от представянето на конкурса. Ако сте пропуснали тестът, който направихме на електрическата Kia можете да го видите ТУК, а съвсем скоро ше ви покажем и нашето ревю за другият хит сред електромобилите - Renault Megane E-Tech.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    17 4 Отговор
    Беше ясно че след като англичани французи и италианци не се справиха с Немските автопроизводители то товя ще направят корейци японци и китайци.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Клик

    8 13 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    Тия дни пак получих писмо от BMW,че колата ми произведена през 2003 год трябва да мине през сервизно обслужване за подмяна на еърбега.Безплатно.От 5—6 год.получавам такива писма ,толкова са настоятелни.
  • 3 Мнение

    21 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мхм":

    Хюндай и Киа от 20 години са с качеството на Фолксваген а са значително по-евтини, на вторичния пазар дори двойно. Разликата е само че са с по-тънка ламарина.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 6373

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Ти на голф 7-8 /пассат 7-8, шаран 3 ламарината виждал ли си я? Няма! Станиол от шоколад. Добре са китайските коли. Качество немско. Цена народна

    Коментиран от #5

  • 5 Мхм

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "6373":

    Ми няма то тая ламарина струва пари.
  • 6 Доко

    22 2 Отговор
    Кия и Хюндай, верно са топ, много красиви модели.
  • 7 сектант

    7 4 Отговор
    Чудесно олицетворява европа - безформен, еко-електрически, от Азия и с много завишена цена за това което представлява
  • 8 мммда

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Мога да направя сравнение с модели от последните 7 години до сега. Колкотото по-нови са немските толкова по-често са в сервиза. Все повече търсят друга алтернатива. Киата, Хюндая и Пежото излизат доста по-сполучливи.
  • 9 Jacques Yves Moineau

    2 3 Отговор
    Абе оставете какво казва журито! Кажете хората какво казват....не нещо не ги виждам по улиците на София

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 Hoqsan

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Jacques Yves Moineau":

    Хората казват: За какво са ми тези пластмасови играчки, то не прилича на кола, ко прайм ако се обади нещо... аз ше си карам на нафтичка или газчица, старите коли са по-хубави и т.н...
    Истината е, че никой няма да върне електричка, но ако му я подарят и му кажат, че като се счупи ще я оправят за тяхна сметка.
  • 11 He мисля така

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Jacques Yves Moineau":

    Ела в Стара Загора
  • 12 Дьо Мопасан

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Jacques Yves Moineau":

    Има ли гърне е демоде
  • 13 така е

    2 0 Отговор
    Поредният изпортен дизайн от Киа-Хюндай. Преди 10г. имаха приятен вид моделите им.Но дизайнът не е най-важен.Може да имат други скрити предимства.Зле се развива напоследък Южнокорейското автомобилостроене- изчанчен дизайн за изчанчени вкусове-само външен ефект.А и технически бяха по-надеждни.