Last news in Fakti

4 Март, 2022 13:14 7 014 13

Opel Manta се завръща в серийно производство

  • opel-
  • manta-
  • elektromod

Електрическа версия на купето ще бъде възродена след 3 години

Opel Manta се завръща в серийно производство - 1

През изминалата година от Opel показаха модерен прочит на класическото спортно купе Manta. Така нареченият ElektroMod концепт дотолкова се хареса на феновете, че от компанията решиха официално да върнат Manta в серийно производство след повече от 30 години пауза.

Opel Manta се завръща в серийно производство

Новината бе потвърдена от изпълнителният директор на Opel, който разкри малко повече за плановете на марката за следващите години. Освен за Manta, той сподели информация и за следващото поколение Insignia, което също ще получи задвижване само на ток, както и кросоувърът Crossland, присъединяващ се към предлаганите електрически модели.

Opel Manta се завръща в серийно производство

Връщайки се на Manta, шефът на Opel сподели, че освен моделното название, новият електрически вариант ще черпи и вдъхновение от двувратото купе от 80-те години. „Новата Opel Manta отново ще бъде много емоционална кола. С електрическо задвижване, което да осигурява първокласно ускорение. Нашата Manta отново ще бъде синоним на чисто удоволствие от шофирането. Ние ще построим завладяваща, изумително просторна нова интерпретация.“

Opel Manta се завръща в серийно производство

Ако се доверим на непотвърдени данни, преродената Manta ще разчита на два електромотора с мощност до 400 конски сили. Те ще осигуряват задвижване на четирите колела.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    19 0 Отговор
    Беше си много читава за годините в които се правеше...преди 40 горе долу....
  • 2 Дфен

    8 6 Отговор
    Добре е благодарение на французите. Скоро и Фв ще заприлича на кола като минат в един отбор с РЕНО
  • 3 W 124

    7 7 Отговор
    Ако това пластмасово изчадие може да бъде наречено Манта, карайте си го.
  • 4 Пламен

    3 2 Отговор
    Като дизайн кърти (тя старата беше красавица, заедно с Форд Капри и БМВ 3-та серия двувратка), но тези "задвижки" с 400коня ще и изядат главата!
  • 5 антрашпиц

    9 1 Отговор
    Ами на мен ми харесва,стига да не бяха тез джанти.Прилича ми на латинораптунинг.
  • 6 Aлфа Вълкът

    2 0 Отговор
    Малко е височка и оттам идва странния вид и фаровете искат да се пипнат!
  • 7 Класика

    9 3 Отговор
    Всичко хубаво но,защо трябва да замърсяват озона и въздуха с опасните за атмосферата и здравето на хората ел.коли!?!? Не се ли разбра вече ,че както ковид-измамата беше измислена само за пари,така сега зелената секта,подпомагана от крипто-конглометати ни принуждават,ако трябва и полиция да купуваме опасните ел.замърсители!... Но в момента света от две години е нападнат от шепа откачалки и трудно ще се измъкнем,но вече леко се разнищва всичко и ще ходят при бай Ставри!

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Олеле

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Класика":

    Замърсяването на въздуха вече е водеща причина за повишаването на раковите заболявания, сърдечни и белодробни проблеми. Пресметнато е, че мръсният въздух води до 4,2 млн. случая на преждевременна смърт годишно.

    Проучване в университета Хаселт в Белгия: Химикaли от мpъсен въздyх прeминават прeз плацeнтата и достигат до бeбето. За първи път черен въглерод е намерен от вътрешната страна на човешката плацента. Черният въглерод, който е отпаден и замърсяващ химикал, получаващ се при непълното изгаряне на изкопаеми горива, може да бъде открит от вътрешната страна на човешката плацента. Това е установило ново проучване, цитирано от “Индипендънт”.

    Дизеловите твърди частици са с такива размери, че не се филтрират в дихателната система, а навлизат директно в кръвта - следва посещение при кардиолог, онколог и пулмолог.

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Тц,тц,тц

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Класика":

    Летливи органични съединения (бензен, ацеталдехид, 1,3 бутадиен) - белодробна недостатъчност, различни видове рак.
    Азотни окиси - белодробни възпаления, нарушена устойчивост на пневмония и инфлуенца.
    Въглероден моноксид - ограничава кислорода до сърце, мозък и др. жизнени органи. Поражда малоумие и изблици на агресия. Забавено развитие при децата.
    Серен двуокис - астма, намален белодробен обем при децата.
    Парникови газове, сажди, мръсотия...Милиони тонове филтри и отпадъци от петролните коли в последния век, обаче несъществуващите коли на ток са ти виновни.
  • 10 БаХУР

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Олеле":

    Случайно да си чул за т.нар."кемтрейлс"?
  • 11 Qwerty

    6 3 Отговор
    Тази кола заслужава един ‘прост’, чист, е може и с турбо, старомоден шестак! Иначе, не е тя!
  • 12 Куоре спортиво

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "Олеле":

    За всичко си много прав,но аз ще допълня малко.
    По-скоро ще задам въпрос.Прахоляка който дишаме и навлиза в белите ни дробове по-безобиден ли е?
    Аз когато си чистя терасата,не мета автомобилни газове.
  • 13 незнайко

    1 0 Отговор
    Супер красиво купе. Дано го оставят без външни преработки .