Last news in Fakti

28 Март, 2022 12:41 2 432 4

Porsche показа как прави най-специалните 911-ки (ВИДЕО)

  • porsche-
  • 911-
  • 911 gt3

Насладете се на завода на марката в 4-минутен клип

Porsche показа как прави най-специалните 911-ки (ВИДЕО) - 1

Официалният канал на Porsche в YouTube добави 4-минутно видео в което можем да видим какъв точно е процесът по сглобяването на Porsche 911 GT3 в индивидуално избран цвят, наречен Gold Bronze Metallic. Кадрите показват момента от сглобяването на рамата, до теста на колата на писта, където виждаме на какво е способна тя.

Porsche показа как прави най-специалните 911-ки (ВИДЕО)

Колата е собственост на състезателя Ле Кийн за който това е първото чисто ново Porsche, което не е състезателен автомобил. Именно затова той иска да се спре на нещо наистина специално. „Исках да имам най-новото, модерно 911, но оцветено в класически стар цвят“, разкрива Кийн.

Porsche показа как прави най-специалните 911-ки (ВИДЕО)

„Казах на няколко човека, че ще заложа на златистото. Хората смятаха, че е рисковано и наистина това подсили избора ми, исках да видя как точно ще изглежда.“ Цветът е особен с бронзов оттенък, докато при по-специфична светлина може да бъде сбъркан и със сиво.

Porsche показа как прави най-специалните 911-ки (ВИДЕО)

Цветът е част от програмата Paint to Sample на Porsche, която разполага с над 100 одобрени цвята за 911, Boxster и Cayman, както и над 50 цвята за Taycan, Cayenne, Panamera и Macan. Целият процес отнема 117 различни стъпки, за да бъде направено специалното 911, като през това време до колата се докосват около 1500 човека.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 haha

    3 11 Отговор
    От 25 години едно и също купе с периодична смяна на фарове и стопове. Големи яйца!
  • 2 Не мерси

    6 8 Отговор
    На какво да се насладим на ФВ Биитъл с турбо ли?!
  • 3 Човешка ценност

    3 2 Отговор
    Човек трябва да бъде уреден в рая на живота, това е за добро!
    Когато човек е в рая на живота и му е добре от него става добър човек, но ако е в ада на живота, тогава става от него лош човек, но и вреден за обществото!
    Например човек който е драскал лотарийни билети, за да прави много пари, така е , защото не е богат!
  • 4 Фхй

    0 1 Отговор
    Най великия индустриален дизайн.