Last news in Fakti

5 Април, 2022 17:40 3 667 7

Mitsubishi Colt се завръща като ребрандирано Renault Clio

  • mitsubishi-
  • colt-
  • renault-
  • clio

Компактният модел ще бъде представен догодина

Mitsubishi Colt се завръща като ребрандирано Renault Clio - 1

Mitsubishi показа първата снимка на възроденият Colt и разкри малко повече за популярния модел, който за последно видяхме на пазара през 2013 година. Сега хечебекът ще се появи отново на пазара с помощта на Renault, споделяйки обща платформа, технологии и почти идентична визия с последното поколение на Clio. Същата архитектура се използва още от Nissan при Micra и Juke, Dacia Sandero, Renault Captur и Mitsubishi ASX, което също трябва да видим през 2023 година.

Mitsubishi Colt се завръща като ребрандирано Renault Clio

Кадърът, който от Mitsubishi разпространиха ни показва и вероятната най-голяма разлика между двата модела, а именно предната решетка и част от светлините. В центъра на предната част е поставена емблемата на компанията, а около нея виждаме хромирани или светещи елементи, свързани с фаровете.

Mitsubishi Colt се завръща като ребрандирано Renault Clio

Означението Hybrid EV на предния калник пък подсказва за задвижването на компактния хечбек, който най-вероятно ще разчита на 1.6-литров бензинов двигател с мощност от 94 конски сили и електромотор с мощност от 49 конски сили.

Colt се завръща на пазара точно за 60-тата си годишнина и това със сигурност ще бъде отпразнувано от марката. През 1962 година на пазара се появява оригиналният Colt 600.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    17 0 Отговор
    Да бяха пуснали възроден "Галант" - ето това вече щеше да е добро. А сега човек да се колебае какво да купи-оригинално Клио, или маскирано Клио с друга емблема.
  • 2 Режия

    17 5 Отговор
    Ще пуснат и "Галант" върху обща платформа, защо не?! "Рено" си знаят работата, щом вдигнаха на крака "Нисан" и направиха страхотен бизнес от рухналия "АвтоВАЗ". Колкото до "Клио"-то, дизайнът му е просто безупречен.

    Коментиран от #3

  • 3 Ко речи?

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Режия":

    От Рено знаят какво правят, или Карлос Гон знаеше? Галант на коя платформа да пуснат? Талисман отива в историята, както и Колеос. Най-голямата платформата която остана е на Меган, който вече ще е сув... Та къв Галант, кви пет леа! :)

    Коментиран от #4

  • 4 Jacques Yves Moineau

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ко речи?":

    Ами най вероятно ако пуснат галант, ще е някой сув. Просто ще ползват името. Няма да за пръв път.
  • 5 Мхм

    7 7 Отговор
    Рено ще е във фалит до няколко месеца след това не се знае какво ще стане с Ниссан и Мицу
  • 6 Версия

    2 1 Отговор
    Говориш пълни глупости! Само почакай да видиш как ще си трансформират и продължат руския бизнес.
  • 7 Гого

    2 1 Отговор
    Това е когато компанията не знае къде се намира на пазара и рязко променя традициите си! Първо Colt беше хубава кола от средния клас, после я направиха на мини количка от ниския клас от рода на Туинго и сега пак я връщат в малко по-горния клас от тези мини колички от рода на Клио! Дано най-накрая намерят своята моделна линия и я следват!